Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

IronMany
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la IronMany » 28 jun 2014, 12:00

avlami97 je napisao/la:Ovdje se postavlja neki gif, gdje Džeko glumi lijevog beka i na osnovu toga ocjenjuje njegova igra protiv Nigerije.

De ti care pogledaj utakmicu jos jednom slobodno al' se posebno zaustavi na situaciji kod tog gifa.

Tad je Nigerija izvela korner i Dzeko je iz tog razloga bio blizu naseg sesnaesterca. Nakon toga otidji mali do ocnog,neka ti vidi dioptriju jer ti ocito nesto ne stima sa vidom.

Taj tvoj Dzeko kojeg branis zdusno se zalijece da oduzme ili da odigra na tu loptu i onda u maniru pravih papaka staje i propusta Nigerijskog napadaca da udje u opasnu zonu blizu naseg gola.

Kod ocnog prvo, pa pogledat utakmicu ponovo, pa onda na forum da pises nesto.

slika
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2014, 12:35

@zgembo89

Iako je lošiji prevod uspio sam pohvatati i stvarno je fascinatno da uvijek pred neki meč gdje Spahić odigra loše i katastrofalno bude povrijeđen.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/spahic-s ... ngu/133901" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo baš pred Nigeriju isti scenario, kao po šablonu. I onda ide igrao je pod povredom, nije mogao da dadne 100% od sebe i bla bla tra la la. :crazy:

Znači naredne sezone kad god se desi da Spahić bude lakše povrijeđen ja u klubu ili repki igrati na protivničku ekipu da daju gol.

Ima li još ovih primjera da je pred utakmicu kao bio povrijeđen pa odigrao loše?? Repka me samo zanima. :eh:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 jun 2014, 12:40

Teško je to sad sve provjeriti, takvih tekmi ima 15-20. Protiv Rumunije i Njemacke nije bio povrijeđen!!!

Sent from my Home using fingers

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jun 2014, 12:58

Mene su jučer na ovoj temi ubjeđivali da je imao tremu :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 jun 2014, 13:00

Virtu4l je napisao/la:Mene su jučer na ovoj temi ubjeđivali da je imao tremu :rol:
Imali su svi. Svaki od njih je igrao usran prve dvije utakmice. Bas svaki. Mozda osim Begovica i Pjanica. Protiv Irana se kao opustili, jer su vec ispali. Gubitnicki mentalitet.

Pa protiv Argentine prvih pet minuta, nasi su jedva hodali koliko su se usrali bili. Bilo je ocito da ce primit gol vrlo brzo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 28 jun 2014, 13:02

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ljudi neka ispade sada lik dusmanin. Spaha je ginuo svaku tekmu za repku ruku na srce. Njegov problem je sto ga hoce kardinalne greske tipa Francuska i ovo zadnje nadajuci se da je on renomirana fudbalska velicina u fudbalskom svijetu i da ce sudije radi toga svirati za njega. Po meni Spaha ok odigrao osim toga. Neznam sta se desavalo u Brazilu van terena ali nije za pljuvanje
Pastrmka brate volio bih da nije tako al sjetit ces se kimbovih rijeci !!

usput ..

Znam da cekas Alzir tekmu i klanjanje treneru doktoru :mrgreen: al Vaha doktor samo voli da je u centru paznje ..ponos nas
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2014, 13:03

Virtu4l je napisao/la:Mene su jučer na ovoj temi ubjeđivali da je imao tremu :rol:
:lol: :lol: Moguće brate, pa čovjek je tek na početku karijere, mladost-neiskustvo. Bešić je stari lisac, dugo godina igra u repki ja se čudim kako on nije bio pod tremom nego odigrao maestralno. :rol: :rol: Valjda razlika u kvaliteti. ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 jun 2014, 13:07

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ljudi neka ispade sada lik dusmanin. Spaha je ginuo svaku tekmu za repku ruku na srce. Njegov problem je sto ga hoce kardinalne greske tipa Francuska i ovo zadnje nadajuci se da je on renomirana fudbalska velicina u fudbalskom svijetu i da ce sudije radi toga svirati za njega. Po meni Spaha ok odigrao osim toga. Neznam sta se desavalo u Brazilu van terena ali nije za pljuvanje
:thumbup: :clap:

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 28 jun 2014, 13:08

Mozda on ima tremu i zbog toga sto treba da se javi navijacima i izvine se kao kapiten za katastrofalnu izvedbu protiv Nigerije?

Trema je cudo....

Spahicu, bjezi, eto treeemeeeeeee slika
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 28 jun 2014, 13:19

E daj pa ne možeš to reći nikako hahaha :lol:

Zamisli tek kakvu bi tremu im'o da je bio kapiten. :rol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 jun 2014, 13:33

Najgluplji lik na forumu bez pozavanja osnova fudbala a samo se cereka.
Juce si dobije pljuske na ovoj temi i pored toga se nesto cerekas, nije mi fakat jasno nikako.

Ponavljam ti jos jednom, igrac sa 30 i kusur godina MOZE imati tremu, koja MOZE rezultirati greskama. On je davno pokazao da je nervozan i psihicki nestabilan kada su bitne utakmice u pitanju. Sa njim a i drugim igracima su morali radi psiholozi, ali nisu i to je velika greska.

Njemacka primjera radi ima citav psiholoski tim uz igrace, da i oni imaju 30 i kusur godina, i da oni su odigrali nekoliko SP i EP i da i oni grijese, i da, i njima treba psiholog, dobrodosao u 2014.

Dzeki kada padne samopouzdanje, ne zna loptu primiti, razmisli malo o tome, i to su samo ljudi od krvi i mesa i kada trema uhvati, onda se dodatno grijesi, ali kome ja pricam ovo :facepalm: .
Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Da, Emir i Safet su tjerali jedan drugom inat i pljunuli navijačim u facu
Ne, Emir je bio nervozan, nema veze što ima 30 i kusur godina, opalila ga trema pred važnu utakmicu, kao birvaktile u Parizu.
Koliko malo ljudi znaju :facepalm: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 jun 2014, 14:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2014, 13:37

@DonCorleone

Pazi legendo to što ti pišeš ima osnove, ali taj Spaha je igrao u Sevilli, Anžiju, sad u Leverkusenu pa nije njima u stručnom štabu Salem Prolić, nego imaju psihologe i stručnjake prema tome morao je i mogao da to savlada. Preko 15 god. aktivne igračke karijere, velikih utakmica, LP i da ga spuca trema. Želiš reći da bi ga psiholog za mjesec dana uspio pripremiti, a što nisu uspjeli drugi za 15 god. ? :eh:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 jun 2014, 13:41

slika

Emir Veličanstveni. :cool:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 jun 2014, 13:44

Janez je napisao/la:@DonCorleone

Pazi legendo to što ti pišeš ima osnove, ali taj Spaha je igrao u Sevilli, Anžiju, sad u Leverkusenu pa nije njima u stručnom štabu Salem Prolić, nego imaju psihologe i stručnjake prema tome morao je i mogao da to savlada. Preko 15 god. aktivne igračke karijere, velikih utakmica, LP i da ga spuca trema. Želiš reći da bi ga psiholog za mjesec dana uspio pripremiti, a što nisu uspjeli drugi za 15 god. ? :eh:
Svakako da smo mi izgleda bili jedini koji nemaju psiholoski tim a imamo igraca na izvoz kojima je potreban psiholog.

Mislim ne treba se pogresno shvatiti, ja ne branim njegove partije, nego samo isticem da mi je pun qrac ove balavurdije koja ne razumije osnov fudbala a zeli svaki los potez njemu pripisati. Ovdee se 50 stranica ispisalo za dva dana, pa dokle vise.

Psiholog nije garant da ce igrac bit stabilniji na terenu, nekada razgovor i dialog mogu uspjeti, a nekada ne. Nama je, poznavajuci nase igrace, trebao citav tim. Dzeko na primjer, ne zna primiti loptu kada je nesiguran, i njemu bi psiholog dobro dosao (bez uvrede, to je danas normalno).

Za Spahica treba citava ekipa, ja mislim da Spahic na prvu izgleda impulsivno i bezobrazno, ali i on je nervozan kada su kljucne utakmice u pitanju i analizirajuci njegovu mimiku i ponasanje tijela, mogu lagano zakljuciti da je bio strasno nervozan i nesiguran.

Mislim da se trebalo pokusati sa psiholozima ako nista vise, odgovor konkretan ne mogu dati, jer ne znam kako bi se ponasali na terenu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 28 jun 2014, 13:49

Psihopati treba psihijatar, ne psiholog :kafa:

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 28 jun 2014, 13:53

Corleone de skontajte se vi koji pokusavate opravdat ona kriminalna dodavanja, sta je po vama bio razlog takvog izdanja, pa onda opletite kako treba. A ne iz jedne solje u drugu presipat. Il' je ovo, ako nije to, onda bi moglo da bude ovo, ako opet nije ni to, onda je nesto skroz trece.

Fakat ne kontam zasto pokusavate kiksera obicnog opravdat. Da mu je to prvi puta pa bi i shvatio, medjutim to mu nije prvi puta al' nikako.

De da se naprimjer vratimo na povredu Spahica i da se malo igramo teorijama zavjere.

Spahica je povrijedio na treningu ko? Vedad Ibisevic

Jesmo li culi da se nesto desavalo prije utakmice, na rubu incidenta? Jesmo.
Ko je bio u toj prici? Jel bio Vedad? Jest.
Jel mozda moglo da se desi da je Spahic ustvari mogao da se izdere na Vedada zbog toga sto je povreda bila malo i teze prirode nego sto je to opisao onaj plasticar? Ja mislim da jeste.
Jel Spahic zbog toga mogao da ostane na klupi u najvaznijoj utakmici? Jeste.
Jel onda mogao da kaze Safetu, daj sad meni tu cijelu stranu da cuvam kako bi vam pokazao da ja mogu da igram? Nece sad ulazit ni Kolasinac jer mi on na toj strani ne treba. Cuvat cu je sam.
Tu dolazi do incidenta gdje Vedad mozda krece na Spahica sa rijecima: ne mozes ti odredjivati ko ce igrat a ko ne!
Ovaj tjera sve u qrac i prijeti Safetu.
Kolasinac ustaje i prilazi i kaze, neka, nije problem, kapiten odlucuje! Sve zarad mirne atmosfere pred mec.
Safet jadan kakav je, pristane i pored toga sto zna da bi mogli imati problema jer je go.vno rovito.

U slucaju poraza, narod ce razapet Safeta, ne LEPOG jer nije znao za ovo gore, a na terenu se vidjelo da to nije to i da taktika i postavka je djecija.

Ostalo je historija.

Ovo gore napisano je samo teorija zavjere. Mogucnost tacnosti iste 0,10% - 90% ... tacnost nikada, ni priblizno, necemo saznati. Makar tangente sa istom.

Al' pricati o nekakvim tremama iskusnih igraca mislim da je nepotrebno i mislim da ne pije vode nikako. Nije prva utakmica i nije neki jaci protivnik tipa Brazil, Spanija, Francuska, Italija, Holandija. :kafa:
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 28 jun 2014, 13:58, ukupno mijenjano 2 puta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jun 2014, 13:55

Nas najbolji obrambeni igrac, ali u isto vrijeme igrac sklon kiksevima kojega nas vrli selektor postavi na streljanu. Nikad nije bio dobar kad ga brzi, fizicki snazniji igraci napadaju na otvorenom prostoru. Zato je nasa klupa u ovoj utakmici kardinalno pogrijesila i nije mu pridodala Kolasinca. Poslije Susica najlosija karika u utakmici sa Nigerijom. Sto se tice drugog dijela njegove licnosti, ako steti jedinstvu repke isl. neka ga odstrane bez milosti jer nije nezamjenjiv. Arslanagic je vec trebao biti unutra. Stotinu puta sam napisao i jos cu jednom, ovaj momak je nevjerovatno dobra i skromna osoba u privatnom zivotu. Kako se tako promjeni kad udje u repku to mi nikad nece biti jasno. Ako je i istinito uopce. Samo rastjera nam Susic cijelu obranu pomalo.
Pandza-ne zamjeram mu
Zukanovic-nikad mu necu oprostit a ni Zuka sigurno
Arslanagic-ne treba mi imam 6 stopera. A i nije standardan igrac tek se poceo bavit nogometom.Susiceve izjave.
Spahic- kako vi kazete kabadahija
Bunoza-nije uzet u obzir
Bojim se da se Germanija okrece stoperima.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2014, 13:57

@DonCorleone

Sve to stoji legendo, ali ti pokušavam reći Džeko, Spaha, Pjana oni svi igraju u velikim klubovima. Tamo imaju sve psihologe, psihijatre, efendije, vračare, šta god im zatreba klub to obezbjedi. Ako jedan Spaha nije uspio to da savlada ili prebrodi, onda mu ne bi pomoglo da mu je Sušić komplet ljekarsko osoblje Jagomir-a ustupio na raspolaganje za mjesec dana. Valjda su i oni sami znali šta ih čeka i kakav će pritisak da bude na SP pa da se prije pola godine krenu pripremati za ono što ih čeka.

Da mi moderatori ne zamjere, ali samo mali edit jer ovog čovjeka IronMany pravo gotivim. :bow: :mrgreen:

IronMany jesi to mogao da argumentuješ sa onim GIF-om? Ja mislim da jesi. :thumbup: :rol:
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 28 jun 2014, 14:01, ukupno mijenjano 2 puta.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 jun 2014, 13:57

IronMany je napisao/la:Corleone de skontajte se vi koji pokusavate opravdat ona kriminalna dodavanja, sta je po vama bio razlog takvog izdanja, pa onda opletite kako treba.
Ne pokusavam ga opravdati, na ovoj temi sam juce i danas ostavio nekoliko komentara medju 50 ispisanih stranica ali zaista mi nije cilj da ga opravdavam, jer znam da je kiksao.

Medjutim, kada vidim da pojedinci pisu i omalovazavaju (ne mislim na tebe eksplicitno) a da ne razumiju osnov toga sto pisu, onda mi se digne kosa na glavi.

On jeste kikser igrac i naravno da je kao takav trebao pomoc strucnog tima. Ja sam rekao da sam ubijedjen da je on kiksao zato sto je nesiguran, jednostavno ne zna se nositi sa teretom i pritiskom, nije on jedini igrac koji ima taj problem, to je moje misljenje.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 28 jun 2014, 13:59

IronMany je napisao/la:Corleone de skontajte se vi koji pokusavate opravdat ona kriminalna dodavanja, sta je po vama bio razlog takvog izdanja, pa onda opletite kako treba. A ne iz jedne solje u drugu presipat. Il' je ovo, ako nije to, onda bi moglo da bude ovo, ako opet nije ni to, onda je nesto skroz trece.

Fakat ne kontam zasto pokusavate kiksera obicnog opravdat. Da mu je to prvi puta pa bi i shvatio, medjutim to mu nije prvi puta al' nikako.

De da se naprimjer vratimo na povredu Spahica i da se malo igramo teorijama zavjere.

Spahica je povrijedio na treningu ko? Vedad Ibisevic

Jesmo li culi da se nesto desavalo prije utakmice, na rubu incidenta? Jesmo.
Ko je bio u toj prici? Jel bio Vedad? Jest.
Jel mozda moglo da se desi da je Spahic ustvari mogao da se izdere na Vedada zbog toga sto je povreda bila malo i teze prirode nego sto je to opisao onaj plasticar? Ja mislim da jeste.
Jel Spahic zbog toga mogao da ostane na klupi u najvaznijoj utakmici? Jeste.
Jel onda mogao da kaze Safetu, daj sad meni tu cijelu stranu da cuvam kako bi vam pokazao da ja mogu da igram? Nece sad ulazit ni Kolasinac jer mi on na toj strani ne treba. Cuvat cu je sam.
Tu dolazi do incidenta gdje Vedad mozda krece na Spahica sa rijecima: ne mozes ti odredjivati ko ce igrat a ko ne!
Ovaj tjera sve u qrac i prijeti Safetu.
Kolasinac ustaje i prilazi i kaze, neka, nije problem, kapiten odlucuje! Sve zarad mirne atmosfere pred mec.
Safet jadan kakav je, pristane i pored toga sto zna da bi mogli imati problema jer je go.vno rovito.

U slucaju poraza, narod ce razapet Safeta, ne LEPOG jer nije znao za ovo gore, a na terenu se vidjelo da to nije to i da taktika i postavka je djecija.

Ostalo je historija.

Ovo gore napisano je samo teorija zavjere. Mogucnost tacnosti iste 0,10% - 90% ... tacnost nikada, ni priblizno, necemo saznati. Makar tangente sa istom.

Al' pricati o nekakvim tremama iskusnih igraca mislim da je nepotrebno i mislim da ne pije vode nikako. Nije prva utakmica i nije neki jaci protivnik tipa Brazil, Spanija, Francuska, Italija, Holandija. :kafa:

slika
:clap: :clap: :clap:
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], CAGarfia, Konzerva, zikerrz21 i 46 gostiju.