Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MB7
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la MB7 » 28 jun 2014, 14:02

mandraX je napisao/la:slika

Emir Veličanstveni. :cool:
:tokralju: :tokralju:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 jun 2014, 14:04

Janez je napisao/la:@DonCorleone

Sve to stoji legendo, ali ti pokušavam reći Džeko, Spaha, Pjana oni svi igraju u velikim klubovima. Tamo imaju sve psihologe, psihijatre, efendije, vračare, šta god im zatreba klub to obezbjedi. Ako jedan Spaha nije uspio to da savlada ili prebrodi, onda mu ne bi pomoglo da mu je Sušić komplet ljekarsko osoblje Jagomir-a ustupio na raspolaganje za mjesec dana. Valjda su i oni sami znali šta ih čeka i kakav će pritisak da bude na SP pa da se prije pola godine krenu pripremati za ono što ih čeka.

Moguce, ali realno i Dzeko cesto podbaci i za reprezentaciju kao i Spahic, nekada loptu primiti ne zna. Sve to ima svoje razloge. Moguce da ga ne bi mogao niko utjerati u red, pa ni psiholog, ali sasvim sigurno je jedan od razloga njegov problem sa pritiskom na vaznim utakmicama. Ponavljam, taj pritisak vidim kod dosta nasih igraca, zasto bas mi nemamo strucan tim za potrebe igraca, stvarno ne razumijem.

Njemacka je najstabilnija ekipa sto se tice psihe, ali sta su oni sve odradili da to bude tako, to da ti bolje ne eloboriram dalje (trnovit je put od pocetnika do Nijemca). Njima je svejedno da li igraju protiv Argentine ili Holandije ili Portugala, a nama kao novajlijama sasvim sigurno nije, i nama je prijeko potrebna bila pomoc ozbiljnog strucnog kadra. Moze se reci, da nismo ispostovali temelje i osnovne uslove modernog nogometa a krenuli smo na najveci turnir.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 28 jun 2014, 14:08

ja nezz ko jos moze ovog primitivca moze da brani gdje je juce da dodje u sarajevo da nam se izvine sto nam je srusio snove svojim kabadahijskim ponasanjem mozda je ostao s abratom u brazilu o trosku saveza....ja sam ga volio al poslije ovoga nikako ga vise ne cijenim ni kao fudbalera a jos vise sto je vaznije jos manje ga cijenim kao covjeka...odstupi od svetog grba
Samo Sarajevo

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 jun 2014, 14:13

Janez je napisao/la:@zgembo89

Iako je lošiji prevod uspio sam pohvatati i stvarno je fascinatno da uvijek pred neki meč gdje Spahić odigra loše i katastrofalno bude povrijeđen.

Evo baš pred Nigeriju isti scenario, kao po šablonu. I onda ide igrao je pod povredom, nije mogao da dadne 100% od sebe i bla bla tra la la. :crazy:

Ima li još ovih primjera da je pred utakmicu kao bio povrijeđen pa odigrao loše?? Repka me samo zanima.
ja mislim da je ona utakmica na koju se misli o čemu su novinari pisali bila Khimki Lokomotiv iz 2008g kad je trebala pobjeda Khimkiju za opstanak mislim da su to ova dva gola
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
,a interesuje me utakmica Rumunija Bih pobjeda Rumunije 3:0,neko je prije spomeno utakmicu sa Skotskom ja se ne sjecam kad smo igrali sa Skotskom..

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2014, 14:15

@DonCorleone

Naravno Njemačka je za nas misaona imenica, ljudi su otišli u Brasil, obišli vidjeli i skontali nema ovdje za nas kvalitete, idemo mi sebi poseban kamp sagraditi. Šta čovjek više da piše, njihovo je samo da grizu i da ostvare rezultate. To je taj ozbiljan pristup i zagalanje, oči nacije su uperene u prvih 11.

Ali ti kažem već na stranu da je Safetova krivica jer nije imao kondicionog i psihloga, ali sami igrači su morali i trebali da se ranije u svojim klubovima posvete psihičkoj pripremi. Pjanić je mogao dobiti od Totija savjet, Džeko od pola City-a, Spaha također. Ako znaš da i vidiš da ti se noge tresu pa radi na tome, pripremaj se. Ne možeš ti noć uoči utakmice sa Portugalom biti u Domu mladih i primati nagradu, a sutra istrčati protiv Ronalda.

Zato nam ovo SP treba da bude pouka i dobra lekcija za ubuduće u svakom pogledu, slažem se da smo debitanti, da mnoge stvari i greške su očekivane, ali poslije ovoga nema opravdanja. Ima da se ozbiljno pristupi od igre, zalaganje, ponašanja prema navijačima i medijima i da imaju isti odnos kako u klubovima, tako i u reprezentaciji.

@kanarinac

Ja sam očekivao da će se prije oglasiti na FB jer je to u modi sada, lakše opaliti status na istom i skupiti brojne lajkove i komentare, nego biti Kapiten stati pred kameru i reći zeznuli smo, nismo bili oni pravi, obećajemo da ćemo se iskupiti na narednim utakmicama. Hvala vam što ste išli do Brazila i što je pola BiH apoteku lijekova popilo. ;)

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 28 jun 2014, 14:17

normalaba je napisao/la:

slika
:clap: :clap: :clap:

Naglasio sam da je teorija zavjere :mrgreen:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 jun 2014, 14:18

Janez je napisao/la:@DonCorleone

Naravno Njemačka je za nas misaona imenica, ljudi su otišli u Brasil, obišli vidjeli i skontali nema ovdje za nas kvalitete, idemo mi sebi poseban kamp sagraditi. Šta čovjek više da piše, njihovo je samo da grizu i da ostvare rezultate. To je taj ozbiljan pristup i zagalanje, oči nacije su uperene u prvih 11.

Ali ti kažem već na stranu da je Safetova krivica jer nije imao kondicionog i psihloga, ali sami igrači su morali i trebali da se ranije u svojim klubovima posvete psihičkoj pripremi. Pjanić je mogao dobiti od Totija savjet, Džeko od pola City-a, Spaha također. Ako znaš da i vidiš da ti se noge tresu pa radi na tome, pripremaj se. Ne možeš ti noć uoči utakmice sa Portugalom biti u Domu mladih i primati nagradu, a sutra istrčati protiv Ronalda.

Zato nam ovo SP treba da bude pouka i dobra lekcija za ubuduće u svakom pogledu, slažem se da smo debitanti, da mnoge stvari i greške su očekivane, ali poslije ovoga nema opravdanja. Ima da se ozbiljno pristupi od igre, zalaganje, ponašanja prema navijačima i medijima i da imaju isti odnos kako u klubovima, tako i u reprezentaciji.
Apsolutno se slazem, ljepo opisano :) . Temelj uspjeha je ozbiljan pristup u svakom segmentu ;) . Taj pristup ne omogucava ovakav selektor niti su igraci bili na nivou (razlog si ljepo objasnio), nazalost.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 28 jun 2014, 14:25

IronMany je napisao/la:
normalaba je napisao/la: :clap: :clap: :clap:
Najjače kad Kolašinac ustane i kaže "kapiten odlučuje!" :rol: :rol: :rol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jun 2014, 14:28

mandraX je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ljudi neka ispade sada lik dusmanin. Spaha je ginuo svaku tekmu za repku ruku na srce. Njegov problem je sto ga hoce kardinalne greske tipa Francuska i ovo zadnje nadajuci se da je on renomirana fudbalska velicina u fudbalskom svijetu i da ce sudije radi toga svirati za njega. Po meni Spaha ok odigrao osim toga. Neznam sta se desavalo u Brazilu van terena ali nije za pljuvanje
:thumbup: :clap:
:thumbup:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 28 jun 2014, 14:28

Edol je napisao/la:
IronMany je napisao/la:
normalaba je napisao/la: :clap: :clap: :clap:
Najjače kad Kolašinac ustane i kaže "kapiten odlučuje!" :rol: :rol: :rol:
:urnebes:

Yebiga kad snjemu moraju svi povinovati :mrgreen:

@Janez, nemam gifova za ovu bajku :lol:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2014, 14:32

zgembo89 je napisao/la:ja mislim da je ona utakmica na koju se misli o čemu su novinari pisali bila Khimki Lokomotiv iz 2008g kad je trebala pobjeda Khimkiju za opstanak mislim da su to ova dva gola
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Klasična Spahina reakcija: ISPRATI POGLEDOM igrača i loptu :cool:

Pogotovo kod prvog gola, da je samo trunku potrčao ili pokušao da se baci možda bi loptu spasio da ne uđe u gol.

:clap: :clap: Zgembo

@IronMany

Biti će drugi put, ima materijala naći ćemo. :bow: :rol:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 jun 2014, 14:34

:o

Ove golove nikad nisam vidio, sramota, pa lik je ocigledno ih pustio. :oops:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 28 jun 2014, 14:36

Janez je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:ja mislim da je ona utakmica na koju se misli o čemu su novinari pisali bila Khimki Lokomotiv iz 2008g kad je trebala pobjeda Khimkiju za opstanak mislim da su to ova dva gola
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Pogotovo kod prvog gola, da je samo trunku potrčao ili pokušao da se baci možda bi loptu spasio da ne uđe u gol.

@IronMany

FUJ KO JE NAMA KAPITEN ! FUJ !!!

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 28 jun 2014, 14:41

Janez je napisao/la:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

@IronMany

Džaba pričat nekim očigledno je da je pustio :))
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 28 jun 2014, 14:43

Janez je napisao/la:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

@IronMany

Ima materijala za Spahica ko blata.

Onim koji tvrde da je Spahic vrhunski igrac treba samo postavljat ove videe. Nevjerovatno ALI ISTINITO.

Uzas jedan ko je nama kapiten. :crazy:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 jun 2014, 14:45

:rol: :rol: :rol: :rol:

Prvi gol, golmanova greška, lopta mu pada u peterac a on se prikovo na gol liniju, ne miče. :facepalm:

Drugi gol, greška 17-ke (šta bi da je ono Spaha bio jbt, oči bi vam ispale), šta je Emir ondje mogao, pokrivao igrača koji dolazi iza leđa, il' je po vašem mišljenju stručnjaci trebao izletit' na onog igrača čim je 17-ka loptu izgubila? :lol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jun 2014, 14:47

postali su slijepi od mrznje, bez zezanja :facepalm:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 jun 2014, 14:52

[youtube][/youtube]

Gledajte i patite!

BETON BOSNE!!! :bih: :bih:

NE ZASLUŽUJEMO TE KAPITENU! :tokralju:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 jun 2014, 14:54

IronMany je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Ovdje se postavlja neki gif, gdje Džeko glumi lijevog beka i na osnovu toga ocjenjuje njegova igra protiv Nigerije.

De ti care pogledaj utakmicu jos jednom slobodno al' se posebno zaustavi na situaciji kod tog gifa.

Tad je Nigerija izvela korner i Dzeko je iz tog razloga bio blizu naseg sesnaesterca. Nakon toga otidji mali do ocnog,neka ti vidi dioptriju jer ti ocito nesto ne stima sa vidom.

Taj tvoj Dzeko kojeg branis zdusno se zalijece da oduzme ili da odigra na tu loptu i onda u maniru pravih papaka staje i propusta Nigerijskog napadaca da udje u opasnu zonu blizu naseg gola.

Kod ocnog prvo, pa pogledat utakmicu ponovo, pa onda na forum da pises nesto.

slika
Prije nego što odoh kod očnog, pogledah šta je fokus tvog interesovanja, odnosno na kojim temama iskaljuješ sopstvene frustracije. Par stranica mi bijaše dovoljno, da vidim i bez očnog, da su ti opsesija Emir Spahić i Edin Džeko. Svaki post koji si napisao o njima je pljuvački i niti jedan sa konstruktivnom kritikom. Pisao si i o Safetu Sušiću, ali je on u tvojim postovima dobričina i tu dobrotu mu prikalemio kao autoritet.

Autoritet se gradi samo na jedan način. Taj način je znanje. Sušić je bio igračina i bio autoritet na terenu radi fudbalskog umijeća, a ne svoje dobrote.

Sušić nema dovoljno trenerskog znanja da bi bio autoritet, a o Spahiću i Džeki nisi pisao - samo si pljuvao. Kao da te neko plaća za sav izljev bljuvotina. "Pokriće" za bljuvotine pronalaziš u gifovima od par sekundi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mujezin
Kontakt:

Post Postao/la mujezin » 28 jun 2014, 14:57

Na osnovu čega ga ne zaslužujemo :tokralju: ?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], L-Train i 25 gostiju.