Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

gio10
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la gio10 » 28 jun 2014, 17:00

Ima li neko ovdje da ide na građevinski fakultet, trebaju mi neke informacije :)
Ja te volim, volim Željo..

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 17:10

Nema veze što smo dobili tramvaj među prvima. Ipak nas je okupator testirao, uništio nas tramvajem. Nema veze što smo dobili je*enu rasvjetu nakon onih uljanih kandilja. Nema veze što smo dobili prvu željeznicu koja je funkcionisala perfektno. Nema veze što su napravili mrežu puteva, povezali sve veće gradove propisno. Nema veze što smo prvi put dobili nazive i numerizaciju ulica. Nema veze što javne građevine traju i dan danas. Nema veze što je ostala Vjećnica, koju su nažalost srušili teroristi poput Gavrila (kao jugoslovenska narodna armija, aha jeste). Nema veze što je uspostavljen poštanski promet, nema veze što su regulisali korito miljacke, napravili mostove, pun k. svakakvih modernih zdanja i čega već, oni su bili je*eni okupator.
Nema veze što smo za tih par godina napredovali više nego što smo napredovali za vrijeme cjelokupne vladavine turaka, za vrijeme vladavine onog karađorđevića. Nema veze što su donijeli moderno obrazovanje, književnost i sl. I nema veze što su nas cijenili austrijanci, što nas i dan danas cijene.

Bitno je da nas je komunističko-četnička vlast učila da su okupatori i da smo jugosloveni (aha popišam im se na to), bitno je da su sve ono što su gradili i austrougari i ovi poslije njih, ovi posljednji srušili.
Bitno je da je Edhem Mulabdić pisao o otporu bošnjaka i napisao "Zeleno busenje". Pa kad je to bilo!? Koliko znam doticalo se perioda "poslije odlaska osmanlija, a za vrijeme okupacije". Naravno da će pisati o tome kako su ljudi bili protiv austrougara jer pojma nisu imali ko su oni. Njima je bilo normalno doba velikih vezira, janjičara i sličnih gluposti.
Nije se niko bunio poslije dolaska i implementacije svega. Čak su ljudi i žalili, jer je to bilo poprilično dobro vrijeme za cijelu Bosnu. Najbolji vojnici austrougarske su bili iz Bosne. Oni sa fesovima! :cool:
Jedino ko se tad bunio, jesu eto ovi puleni "Mlade Bosne", koja je eto nekim čudnim slučajem imala članove s imenima Gavrilo, Nedeljko i sl, i bila upravljana iz Beograda. Cool. (historijska/povijesna činjenica, izvinjavam se ako nekog vrijeđam.)

Eto sad smo slobodni. Šta imamo!? Imamo češke tramvaje u kojima ljeti grije, zimi hladi. Poštu kojoj treba 5-7 dana da pošalje razglednicu iz Sarajeva u Bugojno, za razliku od austrougarskih 24-48-72 sata.
Rasvjetu koja malo radi, pa malo ne radi, mostove i ceste koji su toliko kvalitetni, da se svake godine mora vršiti renoviranje, a što je najvažnije, imamo toliko sposobnu vladu, ma hej, je*eš one austrougarske namjesnike, Benjamina Kalaya i sl. Živjeli nama ovi nacionalisti, a mi ćemo se boriti za stipendiju od 100 Km, plaćati studiranje, pun ku*ac onih knjiga, literatura (i opet će oni guzovače proći, a ti grij stolicu 2 godine za prolaz jedne godine), dok u austriji svako ima besplatan studij.
:)
Zadnja izmjena: ZahaKING, dana/u 28 jun 2014, 17:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 17:39

[quote="ZahaKING"

Eto sad smo slobodni. Šta imamo!?
[/quote]

Nisam se sporio sa tobom do sad na forumu , a necu ni sad, samo mi je na neki nacin drago sto si napisao ovo !!! Tu je poenta svega, ne zelite biti slobodni, ne svi nego neki od vas, uglavnom oni koji i ne zive u BIH. Gavrilo terorista :mrgreen: ma lepota, ajmo istoriju posmatrati iz perspektive 2014. , uvek dogadjaje iz 13. veka, 17 . veka, pocetka 20. veka... uvek ih posmatrajmo iz moralno-eticke perspektive 2014. ;)

@Admine i moderacijo, slobodno recite da ima nepozeljnih ovde i problema nema, pokupice i Srbi i Hrvati isti dan, samo treba reci ! Evo ja cu prvi otici samo recite , dosta je bilo zajebancije .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 28 jun 2014, 17:43

tribalian....ovde ljude dijelimo na one koji prate fucu i košu, i ostale....ako spadaš u ostale pokupi se xd
A.F.C. Bournemouth!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 jun 2014, 17:45

rambo16 je napisao/la:tribalian....ovde ljude dijelimo na one koji prate fucu i košu, i ostale....ako spadaš u ostale pokupi se xd
Ako prati hokej ili američki fudbal nije konstitutivan po Ustavu ss.ba foruma.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 28 jun 2014, 17:46

Otelo pročitaj u PDF-u, aj šta fali što oči odu
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 17:47

Jel te to pecnulo nešto? :mrgreen: Kakva bolan sloboda, eto sam ti napis'o. Moraš gu*ove odrati da uspiješ postići nešto. Izvini bgt jel to sloboda?
Naravno da će to uvijek pisati "ovi iz vana", jer imamo priliku vidjeti 2 strane medalje, a ne samo ono što nam prezentuju dok smo "dole". Pitaj ti evo par momaka koji su iz austrije, prije svega @DonCorleone, @Goalgetter, pitaj @Bosniacum koji je bio u Luxembourgu. Pitaj ih jel to dole sloboda, il' ovaj ovdje normalan i moderan život, kad se ne moraš svrstavati u jedan od ponuđenih korpusa ili se uvlačiti nekome u pakaš da bi dobio mrvice.

Ono gore onaj dio sam obris'o, tj. onu riječ, napisah u afektu :tralala: nema svrhe da optužujem cijelu populaciju zbog određene kolicine mulaca.

Pitaj sarajlije, jel bi se radije vozili u "češkom tramvaju" ili u nekom modernom odavde? Dole "naši" ljeti griju, zimi hlade. Autobus je s*anje. Zdravstvo je u debeloj prednosti ovdje... Sve je bolje. Naravno ima i loših stvari, ali ima jedna bitna stvar. Nisi uključen u neke stvari, ako ne želiš, ne prisiljavaju te, za razliku od situacije dole, gdje vječito moraš glumiti nekog revolucionara, protestanta, anarhistu koji samo mašta o boljem, a dobija ništa.

Izvinjavam se ako sam ikog uvrijedio, forum je, moje mišljenje nije mišljenje ss.ba foruma, ja sam odgovoran. :bih:

PS: pitaj ove naše moderatore/novinare :mrgreen: da li bi radije da rade u Bosni za crkavicu i da ih ponižavaju Spahe, Džeke i slični nedavanjem izjava, tj. uskraćujući im hljeb, il' da žive normalno, zarađuju, odrade svoj posao i ćao. I da ih niko ne vrijeđa i ne gaza.. :bow:
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 17:52

rambo16 je napisao/la:tribalian....ovde ljude dijelimo na one koji prate fucu i košu, i ostale....ako spadaš u ostale pokupi se xd
Ja spadam u ostale ??? ja pisem vama gore da ste ovakvi i onakvi, ja prekrajam istoriju, ja potenciram mrznju , ja sam odgovoran sto tutinski balavci imaju po 16 nickova ??? ja sam odgovoran za najezdu maocanaca ??? ja uvredio tebe ili nekog drugog na nacionalnoj i verskoj osnovi ???

A tu pricu kako se ljudi ovde dole, mojne meni, svega ti, vidim ja dobro kako se ljudi ovde dele, a to nije bilo tako ranije, pocelo je od skoro jer se pojedincima tolerise da imaju po nekoliko nickova!!!

@ Zaha, stani iza svojih reci. Optuzio si Gavrila za sve sto je danas lose a i nadovezao ga na politiku SDA ili koga vec, koji uopste veze nemaju sa njim niti on sa njima . A da li me je " pecnulo" nesto, jeste idi na temu fudbalske reprezentacije Srbije pa ces da vidis. Bitno je da nema reakcije na to, ali je expresno ima kad ja sa @ Bagrcavim ovde napisem 2-3 posta o navijacima. ;)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 28 jun 2014, 17:54

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2360" onclick="window.open(this.href);return false;

Imal zainteresovanih da napravimo SS.ba tim, bit će neki reset uskoro, tako da će svi biti jednaki, a vjerujem da je dosta vas igralo ovu igru.

Ajde javite se ako hoćete, pa da napravimo Ekipu i da odlučimo pozicije, ko će gdje igrati, ko će biti trener i to ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 17:57

ZahaKING je napisao/la:
Pitaj sarajlije, jel bi se radije vozili u "češkom tramvaju" ili u nekom modernom odavde?
Nemam ja sta njih da pitam, svaki dan sam u kontaktu sa njima, znam ih vise neki pojedinac iz drugih delova BIH . A odgovor cu ti dati, Sarajlije bi najvise volele da se voze u tramvaju u kome nema onih koji se kupaju jednom mesecno ! A dal je tramvaj Ceski ili Bosanski, pisaj ga,poentu si nadam se shvatio.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:02

Tribalian je napisao/la: @ Zaha, stani iza svojih reci. Optuzio si Gavrila za sve sto je danas lose a i nadovezao ga na politiku SDA ili koga vec, koji uopste veze nemaju sa njim niti on sa njima . A da li me je " pecnulo" nesto, jeste idi na temu fudbalske reprezentacije Srbije pa ces da vidis. Bitno je da nema reakcije na to, ali je expresno ima kad ja sa @ Bagrcavim ovde napisem 2-3 posta o navijacima. ;)
Stojim i tako jest'. Ima itekako veze svaka političko nacionalna frakcija (bez ikakve favorizacije i jednih i drugih, sit sam ih sviju). Čim je stranac otiš'o, čim ga je pametnjaković uspio otjerati, "naši" su uzeli zamaha da se kolju.
To rade i dan danas. Čim nam se približi neko, naši se sjete prepucavanja i hajmo Jovo na novo.
Misliš da raji nije dojadilo, evo npr. deklasiranje sporta kroz nacionalnu prizmu. Nacionalni ključ u fudbalu, u rukometu, u košarci :kafa: Političarima je to bitnije. Jel to sloboda!? :thumbdown:
Ne idem na temu te reprezentacije iskreno, nit mrzim nit favorizujem, sve najbolje al' imam neke razloge. Poštujem par igrača, al' ne mogu reći da favorizujem nekog čiji navijači prave provokacije svima znane.

Moram da podcrtam da ne bi ispalo da sam nacionalista :yawn: Ne mrzim pojedinačno nikog, nemam ništa protiv bagrcavog, lillarda, tebe (imamo li ove sejdić-finci :mrgreen: ). Mrzim cjelokupnu situaciju i ovaj zapečak u kojem smo svi. :nene: valja to.
Ovaj post nije trebao da uvrijedi nikog, osim ako ovdje nema neki ljubitelja lika i djela Gavrila Principa, za što sumnjam da si to ti. Kažem opet u afektu sam napisao neke stvari, koje sam obrisao, izvinjavam se. Ne bih da raspravljamo dalje i da se "svađamo", jer će se javiti @admin koji će nas postrojiti ili će se javiti neki da ubace neku kost oko koje ćemo se "glođat" :tralala:
Tribalian je napisao/la:
ZahaKING je napisao/la:
Pitaj sarajlije, jel bi se radije vozili u "češkom tramvaju" ili u nekom modernom odavde?
Nemam ja sta njih da pitam, svaki dan sam u kontaktu sa njima, znam ih vise neki pojedinac iz drugih delova BIH . A odgovor cu ti dati, Sarajlije bi najvise volele da se voze u tramvaju u kome nema onih koji se kupaju jednom mesecno ! A dal je tramvaj Ceski ili Bosanski, pisaj ga,poentu si nadam se shvatio.
Pa i to je kultura zaslužna, a debelo je ispod nivoa nekog normalnog života :plac:
Nisam mislio na porijeklo tramvaja. Kod nas je naziv "češki" tramvaj bio za one dotrajale tramvaje, što im vrata možeš ljudskom silom otvoriti, kroz koje zna padat kiša, u kojim se sjedišta odvale sad pa sad, zna biti i šupalj "pod", šuplja harmonika, grijanje ljeti radi. Hlađenje zimi :tokralju: Još trese k'o da krompir vozi. Voziii Miškoooooo :bih:
BelminM23 je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2360

Imal zainteresovanih da napravimo SS.ba tim, bit će neki reset uskoro, tako da će svi biti jednaki, a vjerujem da je dosta vas igralo ovu igru.

Ajde javite se ako hoćete, pa da napravimo Ekipu i da odlučimo pozicije, ko će gdje igrati, ko će biti trener i to ;)
šta je ovo? ima li mjesta za golmana? :kafa: :)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 28 jun 2014, 18:09

Onaj, ne smijem biti nepristojan ni bezobrazan, ali hajde da vas pitam ovako: Je li spolno općite vi kad ili imate i pametnijeg posla?
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 28 jun 2014, 18:11

dubrava je napisao/la:Onaj, ne smijem biti nepristojan ni bezobrazan, ali hajde da vas pitam ovako: Je li spolno općite vi kad ili imate i pametnijeg posla?
Opce pa promjene ruku :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 18:13

Nisam ja poklonik lika i dela Gavrila Principa,ali istine jesam. Taj pucanj nije imao neki odjek u anektiranoj BIH, sem sto se tu dogodilo ovo o cemu pricamo, Zbog tog pucnja je poginuo svaki treci iz moje zemlje , svaki treci. Ali ajmo redom da bi dosli do kljucnih stvari. Kako su docekani Austrijanci u BIH nakon povlacenja Turaka ? Uz pesmu i igru, jok BRE , puskom rodjace na zidinama starog grada Sarajeva ! Kako je dospeo tramvaj u BIH, voleli AU monarhisti Bosance :urnebes: ne buraz, nego da se ne bi brukali sa " novim sokocalom " po Becu, pa ajde da ga postavimo u viljaet , daleko od ociju ostalih " civilizovanih" pa sta bude, ako je dobro bice i u Becu , ako ne, ostace to samo experiment pokusan u Sarajevu. Na srecu, desilo se ovo prvo. A price tipa " da nije Princip " pucao sad bi mi... yes kako da now. Sve se to svodi na sta bi bilo kad bi bilo. A primati se na nemacku reviziju istorije ravno je ludilo, to sto svabe pokusavaju njima na cast, ali to ne prolazi ni kod mene kao gradjanina, ni kod istoricara iz USA, Engleske, Francuske i ostalih.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:23

Sarajlijc@ je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Onaj, ne smijem biti nepristojan ni bezobrazan, ali hajde da vas pitam ovako: Je li spolno općite vi kad ili imate i pametnijeg posla?
Opce pa promjene ruku :mrgreen:
Pa ne razlikujemo se od tebe :urnebes:
Tribalian je napisao/la:Nisam ja poklonik lika i dela Gavrila Principa,ali istine jesam. Taj pucanj nije imao neki odjek u anektiranoj BIH, sem sto se tu dogodilo ovo o cemu pricamo, Zbog tog pucnja je poginuo svaki treci iz moje zemlje , svaki treci. Ali ajmo redom da bi dosli do kljucnih stvari. Kako su docekani Austrijanci u BIH nakon povlacenja Turaka ? Uz pesmu i igru, jok BRE , puskom rodjace na zidinama starog grada Sarajeva ! Kako je dospeo tramvaj u BIH, voleli AU monarhisti Bosance :urnebes: ne buraz, nego da se ne bi brukali sa " novim sokocalom " po Becu, pa ajde da ga postavimo u viljaet , daleko od ociju ostalih " civilizovanih" pa sta bude, ako je dobro bice i u Becu , ako ne, ostace to samo experiment pokusan u Sarajevu. Na srecu, desilo se ovo prvo. A price tipa " da nije Princip " pucao sad bi mi... yes kako da now. Sve se to svodi na sta bi bilo kad bi bilo. A primati se na nemacku reviziju istorije ravno je ludilo, to sto svabe pokusavaju njima na cast, ali to ne prolazi ni kod mene kao gradjanina, ni kod istoricara iz USA, Engleske, Francuske i ostalih.
Pa dočekani su puškama jer narod nije znao s čim se susreće, ionako su bili obezglavljeni zbog kojekakvih vođa i čega već, te htio ovaj ovako, htio onaj onako...
Jesu li otjerani puškama rođače? Nisu, e vidiš tu je razlika. Tj. otjerani jesu od pojedinih a i povukli su se i sručili gnjev zbog Gavrila :mrgreen: A ne zaboravi da su vojnici monarhije bili od Hercegovine do Salzburga :)

Da možda je bio eksperiment s tramvajem, uspio je :zviz: A jel' eksperiment pošta koja je imala brzinu 24-48-72 sata u bilo koji dio Bosne!? I da, cijenili su AU monarhisti Bosance, to se itekako možeš uvjeriti i dan danas.
Šta ćemo sa brojnim putevima? Ili je sad argument da su njima trebali putevi i u najmanjim mjestima!? Željeznica!?
Korito Miljacke? Obrazovanje, škole, bolnice i zdravstvo? :eh: Da nije kod nas bilo zaraze pa oni pravili bolnicu da sebe liječe, a nas ko je*e.

A što se tiče te istine relativna je, al' odbijam da mislim po nekom "jugo" sistemu obrazovanja, gdje su svi bili mrzitelji samo određeni dobročinitelji :nene: .
Uostalom, za sve imamo dokaze, a što kažeš "šta bi bilo kad bi bilo", pa evo vidiš šta bi bilo bar nekih 50%. Nema šanse da bi uz tolika ulaganja propali, kao što jesmo, da je bilo drugačije.
Zadnja izmjena: ZahaKING, dana/u 28 jun 2014, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jun 2014, 18:25

stvar je u tome sto je Bosna najvise ispastala zbog vakuuma u glavi, jednog "revolucionara". Tek svijet kakva je nesreca zadesila, ali to je bio samo povod, cekalo se bilo sta da bukne rat :problem: :thumbdown:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 18:30

ZahaKING je napisao/la:

Jesu li otjerani puškama rođače? Nisu, e vidiš tu je razlika.
Oterani su puskama i topovima, i to ne od strane sarajevskih gradjana, vec od mnogo vece sile, ciji sam ja ponosni potomak, nisu terani samo jednom nego dva puta u prvoj polovini 20. veka. ;) A tramvaj nije mozda bio experimet, nego jeste bio experiment ! Pominjes sve sto je AU izgradila , a zaboravljas sve sto je SFRJ izgradila . ;) a to sto je SFRJ izgradila znacajno je vece nego sto je okupatorsko zlocinacka AU monarhija gradila po Bosni !

@ Bosniacum, to je tacno sto si napisao ! :thumbup:

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:35

Tribalian je napisao/la: Oterani su puskama i topovima, i to ne od strane sarajevskih gradjana, vec od mnogo vece sile, ciji sam ja ponosni potomak, nisu terani samo jednom nego dva puta u prvoj polovini 20. veka. ;) A tramvaj nije mozda bio experimet, nego jeste bio experiment ! Pominjes sve sto je AU izgradila , a zaboravljas sve sto je SFRJ izgradila . ;) a to sto je SFRJ izgradila znacajno je vece nego sto je okupatorsko zlocinacka AU monarhija gradila po Bosni !

@ Bosniacum, to je tacno sto si napisao ! :thumbup:
Jaka je ta sila, uvijek je znala samo s topovima :mrgreen:

Sve što je ta SFRJ izgradila je začas bilo uništeno. Ajmo reći, prokletstvo.
A znaš, možda je SFRJ napravila metropole od tvog grada, od Zagreba, proširila ih modernizovala, dok se za bosanske gradove to ne može reći. Pun qrac industrija, rudnika i samo toga. Sumorne zgrade u socijalističkom stilu, veliki dimnjaci... :think:
I opet ta ista SFRJ sila, povalja većinu tih građana i građevina u devedestim... :)
neću više :zviz:
Zadnja izmjena: ZahaKING, dana/u 28 jun 2014, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 28 jun 2014, 18:36

ZahaKING je napisao/la:[
BelminM23 je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2360

šta je ovo? ima li mjesta za golmana? :kafa: :)
Jedna fina igrica koju sam igr'o davno, pa sad izgleda hoće da opet malo aktiviraju pa će napraviti Balkansku Ligu.

Šta je ovo svi bi golmani bili :) @Donnie Darko me pita za golmana da on bude :)

Ne treba puno vremena za igru dnevno minut da odradis trening i imaš onda sedmično 2 utakmice. Te utakmice traju nekih sat vremena, al kad se fina ekipica skupi lijepo prođe to :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2014, 18:39

A na koji nacin se igraju utakmnice ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.