Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Tribalian
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 18:13

Nisam ja poklonik lika i dela Gavrila Principa,ali istine jesam. Taj pucanj nije imao neki odjek u anektiranoj BIH, sem sto se tu dogodilo ovo o cemu pricamo, Zbog tog pucnja je poginuo svaki treci iz moje zemlje , svaki treci. Ali ajmo redom da bi dosli do kljucnih stvari. Kako su docekani Austrijanci u BIH nakon povlacenja Turaka ? Uz pesmu i igru, jok BRE , puskom rodjace na zidinama starog grada Sarajeva ! Kako je dospeo tramvaj u BIH, voleli AU monarhisti Bosance :urnebes: ne buraz, nego da se ne bi brukali sa " novim sokocalom " po Becu, pa ajde da ga postavimo u viljaet , daleko od ociju ostalih " civilizovanih" pa sta bude, ako je dobro bice i u Becu , ako ne, ostace to samo experiment pokusan u Sarajevu. Na srecu, desilo se ovo prvo. A price tipa " da nije Princip " pucao sad bi mi... yes kako da now. Sve se to svodi na sta bi bilo kad bi bilo. A primati se na nemacku reviziju istorije ravno je ludilo, to sto svabe pokusavaju njima na cast, ali to ne prolazi ni kod mene kao gradjanina, ni kod istoricara iz USA, Engleske, Francuske i ostalih.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:23

Sarajlijc@ je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Onaj, ne smijem biti nepristojan ni bezobrazan, ali hajde da vas pitam ovako: Je li spolno općite vi kad ili imate i pametnijeg posla?
Opce pa promjene ruku :mrgreen:
Pa ne razlikujemo se od tebe :urnebes:
Tribalian je napisao/la:Nisam ja poklonik lika i dela Gavrila Principa,ali istine jesam. Taj pucanj nije imao neki odjek u anektiranoj BIH, sem sto se tu dogodilo ovo o cemu pricamo, Zbog tog pucnja je poginuo svaki treci iz moje zemlje , svaki treci. Ali ajmo redom da bi dosli do kljucnih stvari. Kako su docekani Austrijanci u BIH nakon povlacenja Turaka ? Uz pesmu i igru, jok BRE , puskom rodjace na zidinama starog grada Sarajeva ! Kako je dospeo tramvaj u BIH, voleli AU monarhisti Bosance :urnebes: ne buraz, nego da se ne bi brukali sa " novim sokocalom " po Becu, pa ajde da ga postavimo u viljaet , daleko od ociju ostalih " civilizovanih" pa sta bude, ako je dobro bice i u Becu , ako ne, ostace to samo experiment pokusan u Sarajevu. Na srecu, desilo se ovo prvo. A price tipa " da nije Princip " pucao sad bi mi... yes kako da now. Sve se to svodi na sta bi bilo kad bi bilo. A primati se na nemacku reviziju istorije ravno je ludilo, to sto svabe pokusavaju njima na cast, ali to ne prolazi ni kod mene kao gradjanina, ni kod istoricara iz USA, Engleske, Francuske i ostalih.
Pa dočekani su puškama jer narod nije znao s čim se susreće, ionako su bili obezglavljeni zbog kojekakvih vođa i čega već, te htio ovaj ovako, htio onaj onako...
Jesu li otjerani puškama rođače? Nisu, e vidiš tu je razlika. Tj. otjerani jesu od pojedinih a i povukli su se i sručili gnjev zbog Gavrila :mrgreen: A ne zaboravi da su vojnici monarhije bili od Hercegovine do Salzburga :)

Da možda je bio eksperiment s tramvajem, uspio je :zviz: A jel' eksperiment pošta koja je imala brzinu 24-48-72 sata u bilo koji dio Bosne!? I da, cijenili su AU monarhisti Bosance, to se itekako možeš uvjeriti i dan danas.
Šta ćemo sa brojnim putevima? Ili je sad argument da su njima trebali putevi i u najmanjim mjestima!? Željeznica!?
Korito Miljacke? Obrazovanje, škole, bolnice i zdravstvo? :eh: Da nije kod nas bilo zaraze pa oni pravili bolnicu da sebe liječe, a nas ko je*e.

A što se tiče te istine relativna je, al' odbijam da mislim po nekom "jugo" sistemu obrazovanja, gdje su svi bili mrzitelji samo određeni dobročinitelji :nene: .
Uostalom, za sve imamo dokaze, a što kažeš "šta bi bilo kad bi bilo", pa evo vidiš šta bi bilo bar nekih 50%. Nema šanse da bi uz tolika ulaganja propali, kao što jesmo, da je bilo drugačije.
Zadnja izmjena: ZahaKING, dana/u 28 jun 2014, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jun 2014, 18:25

stvar je u tome sto je Bosna najvise ispastala zbog vakuuma u glavi, jednog "revolucionara". Tek svijet kakva je nesreca zadesila, ali to je bio samo povod, cekalo se bilo sta da bukne rat :problem: :thumbdown:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 18:30

ZahaKING je napisao/la:

Jesu li otjerani puškama rođače? Nisu, e vidiš tu je razlika.
Oterani su puskama i topovima, i to ne od strane sarajevskih gradjana, vec od mnogo vece sile, ciji sam ja ponosni potomak, nisu terani samo jednom nego dva puta u prvoj polovini 20. veka. ;) A tramvaj nije mozda bio experimet, nego jeste bio experiment ! Pominjes sve sto je AU izgradila , a zaboravljas sve sto je SFRJ izgradila . ;) a to sto je SFRJ izgradila znacajno je vece nego sto je okupatorsko zlocinacka AU monarhija gradila po Bosni !

@ Bosniacum, to je tacno sto si napisao ! :thumbup:

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:35

Tribalian je napisao/la: Oterani su puskama i topovima, i to ne od strane sarajevskih gradjana, vec od mnogo vece sile, ciji sam ja ponosni potomak, nisu terani samo jednom nego dva puta u prvoj polovini 20. veka. ;) A tramvaj nije mozda bio experimet, nego jeste bio experiment ! Pominjes sve sto je AU izgradila , a zaboravljas sve sto je SFRJ izgradila . ;) a to sto je SFRJ izgradila znacajno je vece nego sto je okupatorsko zlocinacka AU monarhija gradila po Bosni !

@ Bosniacum, to je tacno sto si napisao ! :thumbup:
Jaka je ta sila, uvijek je znala samo s topovima :mrgreen:

Sve što je ta SFRJ izgradila je začas bilo uništeno. Ajmo reći, prokletstvo.
A znaš, možda je SFRJ napravila metropole od tvog grada, od Zagreba, proširila ih modernizovala, dok se za bosanske gradove to ne može reći. Pun qrac industrija, rudnika i samo toga. Sumorne zgrade u socijalističkom stilu, veliki dimnjaci... :think:
I opet ta ista SFRJ sila, povalja većinu tih građana i građevina u devedestim... :)
neću više :zviz:
Zadnja izmjena: ZahaKING, dana/u 28 jun 2014, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 28 jun 2014, 18:36

ZahaKING je napisao/la:[
BelminM23 je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2360

Imal zainteresovanih da napravimo SS.ba tim, bit će neki reset uskoro, tako da će svi biti jednaki, a vjerujem da je dosta vas igralo ovu igru.

Ajde javite se ako hoćete, pa da napravimo Ekipu i da odlučimo pozicije, ko će gdje igrati, ko će biti trener i to ;)
šta je ovo? ima li mjesta za golmana? :kafa: :)
Jedna fina igrica koju sam igr'o davno, pa sad izgleda hoće da opet malo aktiviraju pa će napraviti Balkansku Ligu.

Šta je ovo svi bi golmani bili :) @Donnie Darko me pita za golmana da on bude :)

Ne treba puno vremena za igru dnevno minut da odradis trening i imaš onda sedmično 2 utakmice. Te utakmice traju nekih sat vremena, al kad se fina ekipica skupi lijepo prođe to :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2014, 18:39

A na koji nacin se igraju utakmnice ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2014, 18:39

ZahaKING je napisao/la: Jaka je ta sila, uvijek je znala samo s topovima :mrgreen:

Sve što je ta SFRJ izgradila je začas bilo uništeno. Ajmo reći, prokletstvo.
A znaš, možda je SFRJ napravila metropole od tvog grada, od Zagreba, proširila ih modernizovala, dok se za bosanske gradove to ne može reći. Pun qrac industrija, rudnika i samo toga. Sumorne zgrade u socijalističkom stilu, veliki dimnjaci... :think:
Zaha ja na provokaciju iz tvog uvoda necu da odgovorim. Inace se uvek rado setim ZOI BEOGRAD 1984. ;) A to sto si napisao da bosanski gradovi nisu napredovali u YU, tebi na cast . Ja se s tim ne bih slozio .

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:43

Otelo je napisao/la:A na koji nacin se igraju utakmnice ?
i mene interesira :D
Tribalian je napisao/la: Zaha ja na provokaciju iz tvog uvoda necu da odgovorim. Inace se uvek rado setim ZOI BEOGRAD 1984. ;) A to sto si napisao da bosanski gradovi nisu napredovali u YU, tebi na cast . Ja se s tim ne bih slozio .
eh uvijek je sve provokacija, a kažeš da voliš istinu :)

što se tiče ZOI-a, gdje je sve to!? Nije sigurno propalo zbog godina, al' otići ćemo na široko. Što se tiče napredovanja, samo mi kažeš šta to ima interesantno u Sarajevu, a da nije ostavština osmanlija (žuta, bijela tabija) austrougara (muzeji, zgrade..) i sl.!?
Vječna vatra? :)

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 28 jun 2014, 18:49

http://testcenter.footballidentity.com/ ... bs-Latn-BA" onclick="window.open(this.href);return false;
Guraš kuglice, svaki potez se čeka da odigra jedna ekipa, tako da potez ti jedan dode svakih 20tak sekundi

Eto gore link pa vidi kako izgleda odigraj test :)

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2360" onclick="window.open(this.href);return false;

Kako je krenilo mogli bi brzo se skupit, pa taman do reseta i malo se uigrat ;)

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: Chat

Post Postao/la AsharaK » 28 jun 2014, 18:52

BelminM23 je napisao/la:
http://testcenter.footballidentity.com/ ... bs-Latn-BA" onclick="window.open(this.href);return false;
Guraš kuglice, svaki potez se čeka da odigra jedna ekipa, tako da potez ti jedan dode svakih 20tak sekundi

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=2360" onclick="window.open(this.href);return false;

Piši me na dmfu :-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2014, 18:56

BelminM23 je napisao/la:

Evo shvatio sam, malo je dosadno cekati potez ali ima chat pored pa se moze.

Vec sam ti rekao da me pises u napadu, napadac, hocu broj 9 :opaopa: :opaopa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mumebesic
Kontakt:

Post Postao/la mumebesic » 28 jun 2014, 18:56

Nurkic je novi Šakil Onil samo bijeli ko eurokrem crno bijeli

Unknown33
Kontakt:

Re: Odg: Chat

Post Postao/la Unknown33 » 28 jun 2014, 18:58

AsharaK je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:

Piši me na dmfu :-)

GK - Donnie
CD - Zaha
SM - Tracy
CM - Belmin
CF - Otelo
DMF - AsharaK

Eto zapisan ;)

Ide ovo Fino...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jun 2014, 19:01

Nisam još siguran ja za poziciju. Vidjet ću malo poslije ove tekme koja mi se najviše sviđa :mrgreen:

Bit ću golman ako ne bude predosadno :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2014, 19:06

Ja ne mogu dati golova koliko Donnie moze da primi :kafa:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 jun 2014, 19:13

Eto prijavio sam ti se u ekipu, beka igram
Ja te volim, volim Željo..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jun 2014, 19:17

Otelo je napisao/la:Ja ne mogu dati golova koliko Donnie moze da primi :kafa:

Momčino pazi šta pišeš :kafa:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jun 2014, 19:36

još sat, valjda ova utakmica ode u produžetke :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2014, 19:38

legenda reala je napisao/la:još sat, valjda ova utakmica ode u produžetke :P
Jos 1h i 16 :kafa:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []