Nakon cetvrtfinala u Moskvi povučeš se kao dingospo kakav si oduvijek bio.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Safete ne drzi nas vise u neizvjesnosti i potpiši do augusta 2018. god
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Sta kažu? Jesu li od ranije poznati policiji?aleksandar_veliki je napisao/la:Ja sam za kontinuitet i mi bismo sve dobro odmah srusili, rekli bi branioci izvjesnih DŽ.E i S.E.AlanSmith14 je napisao/la:Safete ne drzi nas vise u neizvjesnosti i potpiši do augusta 2018. god![]()
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Psovanje organima reda i mira je udar na drzavu. To se ne moze tolerisati.damir_82 je napisao/la:Sta kažu? Jesu li od ranije poznati policiji?aleksandar_veliki je napisao/la:Ja sam za kontinuitet i mi bismo sve dobro odmah srusili, rekli bi branioci izvjesnih DŽ.E i S.E.AlanSmith14 je napisao/la:Safete ne drzi nas vise u neizvjesnosti i potpiši do augusta 2018. god![]()
Nakon cetvrtfinala u Moskvi povučeš se kao dingospo kakav si oduvijek bio.![]()
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- donniedarko
- Kontakt:
Kad bi opet produzio, ocekujem prezivljavanje klana i germanije te jacanje njihovog uticaja u reprezentaciji. Sutra ce se pojaviti neki talenat u odbrani medjutim nece moci dobiti priliku da igra jer bi uzeo mjesto Spahicevim jaranima ( on kao kapiten zna da je dobro za ekipu imati par cirkusanata ) ili ne bi bilo mjesta za igrace iz Germanije.
Naravno ocekujem i neki novi talenat iz Germanije. Po pravilu svoj talenat sire po travnjacima susjedne nam drzave, tako da ocekujem pojacanje iz top kluba kao sto je Hajduk ( jer se pokazalo kao unosan biznis, koga briga za 23-im igracem, Prcic se svakako oprostio )
Nedostaje nam napadac, ali ako se i ne pronadje moze i neki veznjak kao napadac, igraci iz germanije su se do sad pokazali veoma fleksibilnim.
Mediji ce vjerovatno pokusati i dalje raditi svoj posao medjutim izgubiti ce na citateljima jer rade svjesno protiv drzave ukazujuci na neprofesionalost te ce biti okarakterisani kao kvazi-mediji. ( jer ko dira neprofesionalnost dira u drzavnost i identitet ). MI navijaci cemo i dalje slaviti pobjede protiv slabih reprezentacija, ohrabriti ce nas pobjede u prijateljskim protiv malo jacih a svu radost ce nam pokvariti iole ozbiljniji protivnik u kljucnim utakmicama. Ostat cemo ekipa koja je imala talenat, ekipa koja je mogla vise ali su je zaustavile unutarnji sukobi, losa taktika i sudijske greske. Slaviti ce se dobra predstava protiv favorita poput pobjede.
Naravno ocekujem i neki novi talenat iz Germanije. Po pravilu svoj talenat sire po travnjacima susjedne nam drzave, tako da ocekujem pojacanje iz top kluba kao sto je Hajduk ( jer se pokazalo kao unosan biznis, koga briga za 23-im igracem, Prcic se svakako oprostio )
Mediji ce vjerovatno pokusati i dalje raditi svoj posao medjutim izgubiti ce na citateljima jer rade svjesno protiv drzave ukazujuci na neprofesionalost te ce biti okarakterisani kao kvazi-mediji. ( jer ko dira neprofesionalnost dira u drzavnost i identitet ). MI navijaci cemo i dalje slaviti pobjede protiv slabih reprezentacija, ohrabriti ce nas pobjede u prijateljskim protiv malo jacih a svu radost ce nam pokvariti iole ozbiljniji protivnik u kljucnim utakmicama. Ostat cemo ekipa koja je imala talenat, ekipa koja je mogla vise ali su je zaustavile unutarnji sukobi, losa taktika i sudijske greske. Slaviti ce se dobra predstava protiv favorita poput pobjede.
Ne bih zelio da ulazim u raspravu treba li Pape ostati selektor ili ne ali ova tvoja boldirana recenica te je diskreditovala iz svake dalje rasprave.MostaracVelezovac je napisao/la:Svak ko je proveo 5-10 godina gledajuci fudbal je vidio sve sto je treba da vidi.unavita je napisao/la:Ja sam uvjeren da safeta niko vise ne zeli gledati na klupi repke nakon katastrofalno odradjenih priprema, pozivanja igraca te "taktikom" na SP, itd . da se ne ponavljamona.I znam da 99% ljudi u ovoj zemlji koji prate reprezentaciju i koji su uvijek uz nju bili svi su saglasni da safet mora da napusti repku(mene sto se tice nek< povede i emira sa sobom).Medjutim ima ovih jedan posto koji su relano nista drugo osim trollova i djece od 10-ak godina i kad se to uzme u obzir mislim da je svima i u savezu jasno sta navijaci reprezentacije misle o situaciji koja je pred nama, a u slucaju da ipak produze safetom opet ce stadionima odjekivati savez napolje i ebo vas brazil.
Pape je jednostavno nedorastao ovom poslu i ovom nivou fudbala. Covjek je mozda nekad bio dobar fudbaler, ali definitivno nije dobar trener. Kako ce i biti kad u svojoj trenerskoj karijeri nikad nista nije osvojio???
+1 ( upavo tako od prve do zadnje recenice )Mozambik je napisao/la:
Hrpa gluposti.
Pogledaj one famozne gifove sa Spahom pa vidi gdje se nalazi Lulic kad Emenike terorise Spahica. Pogeldaj gdje je islo najvise napada Nigerije u citavoj utakmici.
Mi nismo primili gol zbog tih dodavanja, nego smo ga primili jer nam je falio LB, kao i vecina prilika koje su nam napravili nisu plod tih gresaka nego njihove igre preko desnog krila.
Safet Susic je sve to posmatrao udaljen metar od terena i nije nista vidio. Citavo drugo poluvrijeme smo igrali sa igracem manje (Miske umro na poluvremenu).
Al gospodin je odlucio uvesti zadnjeg veznog, kada nam trebao gol.
Imao je srece sa Hajrovicem, kao nikad u zivotu, pa je mislio da ce ga sreca opet pomaziti.
Predrasuda oko Dzekinog trcanja pokazuje sto sada na njegovoj temi pisu kako je protiv Nigerije trebao igrati kao protiv Irana, a Dzeko je protiv Nigerije pretrcao 1,5 kilometara vise nego protiv Irana.
- Consigliere
- Kontakt:
Ko je od ovih prosjecnih i ispodprosjecnih turskih prvoligasa bez trenera da se organizujemo i napisemo kakav mail preporuke za Safeta Mourinha? 
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
+1arius je napisao/la:da je on nesto naucio iz naopakih postavki i izmjena protiv redom njemacke , francuske , rumunije , grcke, slovacke oba puta pa hajde , nego u utakmici, najbitnijoj otkako postoji bosna i hercegovina kao drzava izvede sastav za koji predrag pasic na tv-u kaze - ma ovo mora da je greska...dobar si covjek safete ali haj ziv bio idi i okani se trenerskog posla...
ibricic zadnji vezni - poraz francuska , mravac (poslije 1001 sugestije javnosti da ga ne zove ) zajedno sa hasagicem poraz rumunija i albanija ,ibisevic krilo - umalo poraz u grckoj (vile nas pronosale i nesretni gekas), komplet taktika za slovake , nek selektora kozaka persira kad mu se obraca..... i slag na tortu ovo s nigerijom ...
idi ziv bio idi
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
+ 1001Ajax je napisao/la:+1arius je napisao/la:da je on nesto naucio iz naopakih postavki i izmjena protiv redom njemacke , francuske , rumunije , grcke, slovacke oba puta pa hajde , nego u utakmici, najbitnijoj otkako postoji bosna i hercegovina kao drzava izvede sastav za koji predrag pasic na tv-u kaze - ma ovo mora da je greska...dobar si covjek safete ali haj ziv bio idi i okani se trenerskog posla...
ibricic zadnji vezni - poraz francuska , mravac (poslije 1001 sugestije javnosti da ga ne zove ) zajedno sa hasagicem poraz rumunija i albanija ,ibisevic krilo - umalo poraz u grckoj (vile nas pronosale i nesretni gekas), komplet taktika za slovake , nek selektora kozaka persira kad mu se obraca..... i slag na tortu ovo s nigerijom ...
idi ziv bio idi
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Ne treba pljuvati po Papetu ni vrijedjati ga,bio je to Mesi prije Mesija kao igrac ,kao covjek nije los ali kao trener je sposoban da vodi nekog prvoligasa neke srednje lige u svijetu.Slazem se sa svime ovim gore navedenim plus sto tu treba pridodati ostale stvari nevezane za utakmice ,pa evo nekih:
kasnjenje na izvlacene grupa za svijetsko prvenstvo pa mjesec dana poslije ista stvar i za Evropsko prvenstvo
,dopustanje igracimsa da mu kroje sastav,amatersko treniranje i priprema za mundijal u Vogosci umjesto u Zenici,ne zalaganje i nebriga za igraca koji nije dobio vizu(zukanovic) koji nicim izazvan je skinut sa spiska,pozivanje u ekipu nizerazrednih igraca,ne pracenje potencijalnih reprezentativaca po Evropi,slab odnos sa reprezentativcima(kaze da sa igracima nikako ne kontaktira osim sa kapitenom spahom
).Mora on puno toga popraviti.
Ja bi najvise volio da Dusko odradi jedan ciklus sa Barbom kao njegovim pomocnikom ,pa da onda Barba preuzme repku u nekoliko narednih ciklusa.Ako Pape ostane ko nam garantuje da opet nece praviti iste ove gresko kojih je bilo mali milion.Nemam nista protiv Papeta,drag mi je bio kao igrac ali brate kao trener mora on to puno bolje
kasnjenje na izvlacene grupa za svijetsko prvenstvo pa mjesec dana poslije ista stvar i za Evropsko prvenstvo
Ja bi najvise volio da Dusko odradi jedan ciklus sa Barbom kao njegovim pomocnikom ,pa da onda Barba preuzme repku u nekoliko narednih ciklusa.Ako Pape ostane ko nam garantuje da opet nece praviti iste ove gresko kojih je bilo mali milion.Nemam nista protiv Papeta,drag mi je bio kao igrac ali brate kao trener mora on to puno bolje
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Izgleda je propao plan lepog da dovede Barbareza na klupu reprezentacije. Zašto bi se on zamarao sa mlađim kategorijama (npr. U19 ili U21) kao Guardiola ili bio asistent kao Murinjo, on ima kvalitet da odmah uskoči u a tim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- donniedarko
- Kontakt:
Ma kakav Barbarez. Drag mi je lik ali prvo mu treba neka manje odgovorna pozicija da stekne iskustva. Vidjeli smo sta sve moze krenuti po zlu kada se tako odgovorna pozicija povjeri osobi koja joj nije dorasla. 
Tipicno ono nase balkanski dobro je otisli smo na SP, I sta hocete vise suti dobar vazno je ucestvovati.
Kako I ne bi otisli borili se s Grcima I strahovali od silne Latvije I Litvanije do zadnje tekme.
Susic je bio I ostat ce taraba od trenera, za njega je I Amar strucnjak a kad spomene Vahu treba da ustane.
Sad kad me bosnje podju napadat pricom odveo nas na SP.
Ovo je Balkan gdje se ljudi vijecno zadovoljavaju s mrvicama.
Kako I ne bi otisli borili se s Grcima I strahovali od silne Latvije I Litvanije do zadnje tekme.
Susic je bio I ostat ce taraba od trenera, za njega je I Amar strucnjak a kad spomene Vahu treba da ustane.
- donniedarko
- Kontakt:
Pa svako ko iole prati nogomet moze zakljuciti da Pape nije za ovog poslaTNT je napisao/la:Tipicno ono nase balkanski dobro je otisli smo na SP, I sta hocete vise suti dobar vazno je ucestvovati.
Grčka bi mogla izbaciti Kostariku što ne bi bilo veliko iznenađenje i eto ih među osam najboljih ekipa na svijetu.
Dobro pa Pape nije počeo sa pričom kako nam je grupa bila prejaka, nemoguća misija (kao ona za Kostariku) i da igre Grčke (koju smo mi pobijedili 3:1, u Atini smo igrali 0:0) pokazuje zapravo kako smo mi kvalitetni ali eto, sreća, jaki protivnici, sparina, komarci, navijači su bili uzrok za poraz od velesile Nigerije.
Dobro pa Pape nije počeo sa pričom kako nam je grupa bila prejaka, nemoguća misija (kao ona za Kostariku) i da igre Grčke (koju smo mi pobijedili 3:1, u Atini smo igrali 0:0) pokazuje zapravo kako smo mi kvalitetni ali eto, sreća, jaki protivnici, sparina, komarci, navijači su bili uzrok za poraz od velesile Nigerije.
Dani prolaze nista se ne desava. Stvarno ne razumijem zasto u nasoj reprezentaciji odgovornost dode ko vruc krompir pa ga svi samo "bacaju" do naredne osobe. Nit je fer, nit korektno prema navijacima. Mnogi su posljednje novce dali i kredite dizali da bodre zmajeve i kupe nove Adidas dresove a oni nas sve tretiraju kao kakve marionete koje cmizdre iza tastatura. Cast izuzetcima naravno. Ako je atmosfera u repci nezdrava i narusena, ako ima i jedan gram istine u onome sto kruzi medijama u zadnje vrijeme, neko treba da odgovara za to. Da li selektor, da li kapiten, da li neki drugi igraci ili savez vise nje ni vazno. Ali treba se lijepo reci u cemu je stvar i sta se radi da se to popravi. Nemoze se samo tek tako preko svega preci. Pa nismo ni mi idioti. Ovako svi sute ko zaliveni, niko nista ne govori, i samo me je strah da na kraju ne bude "Tresla se gora, rodio se mis" i da za par mjeseci ne bude "Idemo dalje za iste pare". Pa da za godinu dana opet ovakve komentare citam po Faceu i raznim forumima. E tek bi onda dragi moji, da prostite, "usr..i motku". Nadam se da do toga nece doci, ali ova sutnja me bas na to razmisljanje navodi.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
vjerovatno mnogi od njih imaju život i pored reprezentacije, vikend je jbtesoccerfan je napisao/la:Dani prolaze nista se ne desava. Stvarno ne razumijem zasto u nasoj reprezentaciji odgovornost dode ko vruc krompir pa ga svi samo "bacaju" do naredne osobe. Nit je fer, nit korektno prema navijacima. Mnogi su posljednje novce dali i kredite dizali da bodre zmajeve i kupe nove Adidas dresove a oni nas sve tretiraju kao kakve marionete koje cmizdre iza tastatura. Cast izuzetcima naravno. Ako je atmosfera u repci nezdrava i narusena, ako ima i jedan gram istine u onome sto kruzi medijama u zadnje vrijeme, neko treba da odgovara za to. Da li selektor, da li kapiten, da li neki drugi igraci ili savez vise nje ni vazno. Ali treba se lijepo reci u cemu je stvar i sta se radi da se to popravi. Nemoze se samo tek tako preko svega preci. Pa nismo ni mi idioti. Ovako svi sute ko zaliveni, niko nista ne govori, i samo me je strah da na kraju ne bude "Tresla se gora, rodio se mis" i da za par mjeseci ne bude "Idemo dalje za iste pare". Pa da za godinu dana opet ovakve komentare citam po Faceu i raznim forumima. E tek bi onda dragi moji, da prostite, "usr..i motku". Nadam se da do toga nece doci, ali ova sutnja me bas na to razmisljanje navodi.![]()
![]()
4-IN-A-ROW
- plavipatriota
- Kontakt:
https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... permPage=1
nakon što sam vidio ovo mislim da je moja ljutnja na papetoljupce pala, jer vidim da su to intelektualno zaostali ljudi!
nakon što sam vidio ovo mislim da je moja ljutnja na papetoljupce pala, jer vidim da su to intelektualno zaostali ljudi!
I pored svega toga mi smo "imali laku grupu, i Grcku koja je losa itd....."?Neutral je napisao/la:Grčka bi mogla izbaciti Kostariku što ne bi bilo veliko iznenađenje i eto ih među osam najboljih ekipa na svijetu.
Ili ta recenica ide u drugom kontekstu? Ono kad treba reci da smo se "morali" kvalifikovati u konkurenciji ekipe koja je medju 16 na ovom SP, i ekipe koja je bila medju 16 na proslom SP....
Pobijedili smo ih iskljucivo individualnim kvalitetom igraca...? "Uprkos Susicu?"
- Donnie Darko
- Kontakt:
plavipatriota je napisao/la:https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... permPage=1
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.