FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

alex87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la alex87 » 29 jun 2014, 14:17

miki_92 je napisao/la:
bezze je napisao/la:Hames kaze prije bi u real nego u barcu..dečko je vec ufuran znači..
:lol:
kako retardirano razmisljanje
ovaj gore alex87 se pravo zaigrao na FM-u
eto ti si pametan bayern 7:0 ili sezona bez trofeja, bez Xavija 4-3-3 je mrtva formacija. FM ili sta vec Barci su potrebne promjene. potrebni su igraci koji ce trcati, praviti presing, vratiti visoki posjed lopte, lider u odbrani...
pique najgori Spanski igrac na mundijalu, Hummels nosi odbranu Njemaca - Cuadrado drzi cijelu desnu stranu po meni odlican igrac, Alvesova plata je ogromna, a i igre su mu sve losije... Reus odlican univerzalni ofanzivac, a nije ni pretjerano skup za razliku od Suareza koji je izuzetan napadac i uzasno nepredvidiv, imali smo Ibrahimovica odlican igrac odigrao sezonu i prodali ga za 20+M treba li nam isti scenario, Messi je prva zvijezda i na njemu se igra zasniva...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 jun 2014, 14:45

alex87 je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
bezze je napisao/la:Hames kaze prije bi u real nego u barcu..dečko je vec ufuran znači..
:lol:
kako retardirano razmisljanje
ovaj gore alex87 se pravo zaigrao na FM-u
eto ti si pametan bayern 7:0 ili sezona bez trofeja, bez Xavija 4-3-3 je mrtva formacija. FM ili sta vec Barci su potrebne promjene. potrebni su igraci koji ce trcati, praviti presing, vratiti visoki posjed lopte, lider u odbrani...
pique najgori Spanski igrac na mundijalu, Hummels nosi odbranu Njemaca - Cuadrado drzi cijelu desnu stranu po meni odlican igrac, Alvesova plata je ogromna, a i igre su mu sve losije... Reus odlican univerzalni ofanzivac, a nije ni pretjerano skup za razliku od Suareza koji je izuzetan napadac i uzasno nepredvidiv, imali smo Ibrahimovica odlican igrac odigrao sezonu i prodali ga za 20+M treba li nam isti scenario, Messi je prva zvijezda i na njemu se igra zasniva...
;)
Jest da bi oni dali Cuadrada za 25M ili Hummelsa za 30M. Izvuc' ce od Barce maksimalno ako bi ih dovodili...
a ova tvoja formacija jedino na PES-u radi, ja u toj citavoj formaciji vidim 3 igraca koja su def. orjentisani
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 jun 2014, 15:13

Luis tezi ka balansu u ekipi te sam siguran da mu je zelja imati zadnju liniju

Marq-Pike-Mathieu/Bartra-Alba

Cuadrado bi igrao desno krilo ali i veoma vaznu ulogu u defanzivi.Jako bitna stavka je da Neymar na suprotnoj strani nije operisan od defanzive sto je dokazao lani...

Vezni red sa Masche,Biskvit,Raketa,Iniesta,Rafa i Sergi je sasvim dovoljno.U slucaju da dodje Suki siguran sam da cemo Messija gledati u ulozi Traquertiste kao odgovornog playa koji ce iz drugog plana biti dosta rastereceniji ali jos ubojitiji jer bi Suki trebao otvarati prosto njemu i kompaniji.

Ako se realizuju ovi transferi, Barca bi mogla imati atomsku ekipu.

Alexis ce otici, nadam se i Alves.Po mogucnosti i Pedra unovciti, a lagano uvoditi u sistem Gerrarda, kao alternativu na obe krilne pozicije.Ne treba zaboraviti da Iniesti nije strani igrati na lijevoj strani u slucaju povrede Neymara ili u kombinaciji kada se igra zatvorenija varijanta...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 29 jun 2014, 17:28

barca_87 je napisao/la:ma mali james nije ni izjavio to ,marca je to samo dodala ,lik je samo izjavio da bi volio zaigrati u spaniji bez favoriziranja barce ili reala ,al marca ko marca :mrgreen:

cak i madridski as je prenio pravu izjavu jamesa bez toga da bi prije u realu igrao nego u barci

"Ojalá pueda jugar en España. Sería un sueño poder jugar allí, en una liga de las mejores del mundo".-to je ta izjava a marca ne bi bila marca kad ne bi nesto od sebe dodali onako radi tiraza :urnebes:
Koji lazov...

Sobre su futuro, en declaraciones a Gol T, dejó un guiño a los clubes de la Liga BBVA: "Sería un sueño poder jugar en España". Y, sin tapujos, también habló de sus preferencias si finalmente viene a la Liga española: "Me gusta más el Madrid que el Barcelona", manifestó en la cadena Cope.
Marksizam u skole!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 29 jun 2014, 17:35

Koja je igračina ovaj Sanchez :bow: Strašno koliko se izgubi u Barci..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jun 2014, 17:35

joooj oko cega se vi raspravljate i "častite" :facepalm:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2014, 17:37

Amar Dzeko je napisao/la:Koja je igračina ovaj Sanchez :bow: Strašno koliko se izgubi u Barci..
On ima fantasticne brojke u Barceloni. Iza Messija po tom pitanju. Samo sto bi bio jos duplo bolji igrac da ima vise slobode. Ali dobro, ne mozes imat i ovce i novce .. :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 jun 2014, 17:53

Man United want to sign Barcelona attacker Alexis Sanchez (25), who will be allowed to leave if a club triggers a 50M release clause. [sun]

Nije vise 15-20 miliona a ?
Jucer javljaju Arsenal daje 40mil eura , prije 2 tjedna Livaerpool 35 , a vi i dalje naprdivate da vrijedi 20 miliona .

Je , Alexis se gubio u nekim utakmica Barce kao i svi ostali , pa i Messi , Iniesta pogotovo , pa njega ne prodajete i ne govorite da vrijedi 20 miliona.
Alexis je odlican bio u 70% utakmica Barce , pa cak je golcinu Realu dao , pa kroz citavu sezonu je odlican bio za Chile , zbog pada citave ekipe tvrdi se da Alexis ne valja i da se treba prodati za 20 miliona i onda je prica da ga Barca zeli prodati , iako su svi rekli da ce on ostati , dok je Pedro upitan .

Sto se mene tice , ako cemo prodati Alexisa hocu Cuadrada da krilo igra , a posto je mundodeportivo objavio da su skauti Barce gledali Auriera i Fabiana Johnsona na SP i da su ih pratili prije , ne bi nista protiv imao nekog od njih za poziciju desnog bocnog uz Montoyu , PSG je navodno opet u trci za Alvesa .

Jucer se javilo da Adriano nigdje ne ide , tako da Mathieu ako dodje igrat ce samo stopera , tu su jos Pique , Bartra i nadam se neki bolji stoper od Marquinhosa .
I za tog napadaca , Suareza ne bi previse htio , radije bi Reusa ili neku malo klasicniju 9ku kojoj ne smeta da sjedi na klupi .

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2014, 19:07

Suarez je blizu. Jbga 9 utakmica je dosta, ali to je top3 igrac u ovom trenutku
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 jun 2014, 19:11

Lillard je napisao/la:Suarez je blizu. Jbga 9 utakmica je dosta, ali to je top3 igrac u ovom trenutku
bez dileme , al ako bude pravio problem odrices se 50mil i igracine poput Alexisa , ne znam jel vrijedno rizika ..

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jun 2014, 22:09

Nema ništa gore od dovođenja igrača na osnovu ovih natjecanja tipa SP i Euro, al' eto nadam se da ćemo se okoristiti makar od prodaje Alexisa. Arshavin (ka'e Baho evo novog Maradone) itd.
Cuadrado nikakav napredak ne bi bio u odnosu na Alexisa, do nedavno zvanog Soha od 95% navijača Barce na forumu.
Na beku bi bio pojačanje, a bio bi i Avdija da se ne lažemo.

Daj Suleta da drvenu kitu osvajamo sa stilom.
Don't hate what you don't understand.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2014, 22:11

Ovdje niko haman ne bi bio pojačanje. Samo Benatia, Laporte i Suarez.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jun 2014, 22:18

Ma jok, zamijeniti Alexisa Cuadradom je ogroman napredak.
Don't hate what you don't understand.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2014, 22:26

Ne govorim samo sad, inače. Reus nepotreban, Marquinhos premal, Hummels prespor, Aguero nece bit dovoljno lopti, Mathieu ružan i star i još milion primjera. A u biti svaki od njih bi bio ogromno, ogromno pojačanje.

Dok bi onaj pacijent bio ogromno pojačanje, a usput bi prolongiro dovodjenje kvalitetnog štopera na godinu dana koliko para bi koštao.

Da li je Cuadrado napredak u odnosu na Alexisa ne možemo znati dok ne vidimo. Individualno je Alexis bolji, ali se ne snalazi najbolje u Barci to svi znamo, dok za ovoga nećemo znati dok ne zaigra. Uostalom igrat će desnog beka i sigurno će biti ogromno pojačanje.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 29 jun 2014, 22:28

Nije mi jasno kako igrac koji se ne uklapa u sistem Barce ima sjajan ucinak. Drugi strijelac u timu ako se ne varam. Uz to ima i 10-15 asistencija. Sta treba da ima 30+ golova i 20+ asistencija da bi se uklapao. De vi njega zamotajte i posaljite na Anfield da vidite kako se uklapa.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2014, 22:35

keno94 je napisao/la:Nije mi jasno kako igrac koji se ne uklapa u sistem Barce ima sjajan ucinak. Drugi strijelac u timu ako se ne varam. Uz to ima i 10-15 asistencija. Sta treba da ima 30+ golova i 20+ asistencija da bi se uklapao. De vi njega zamotajte i posaljite na Anfield da vidite kako se uklapa.
Bez obzira na njegov učinak, očito je da se ne uklapa u igru Barcelone. On je za ekipe koje trče puno i oslanjaju se dosta na kontru, nije on za izdrkavanja po lopti. I ovako je dobar, ali nije ni 70% pravog Alexisa.

I Fabregas je imao sjajan učinak, a svako je mogao vidjeti da se ne uklapa u igru Barcelone.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 29 jun 2014, 22:43

Ispravi me ako grijesim, ali i kao takav je doprinio vise klubu nego Neymar koji se eto uklapa.
Glupo mi je rjesavati se igraca koji doprinosi igri iako se ne uklapa u filozofiju, a moze biti itekako koristan kada plan A ne ide.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2014, 22:47

keno94 je napisao/la:Ispravi me ako grijesim, ali i kao takav je doprinio vise klubu nego Neymar koji se eto uklapa.
Glupo mi je rjesavati se igraca koji doprinosi igri iako se ne uklapa u filozofiju, a moze biti itekako koristan kada plan A ne ide.
Slažem se da je više doprinio nego Neymar (s tim da je ovom prva sezona tek, još je vrlo mlad a i bio je povrijeđen dosta).

I slažem da se Alexisa ne bi trebalo tek tako riješiti, po meni ga ne bi trebali puštat ispod 40 miliona :kafa:

Ja bih ga ostavio još jednu sezonu, ali razumijem zašto bi ga željeli prodati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jun 2014, 22:57

keno94 je napisao/la:Ispravi me ako grijesim, ali i kao takav je doprinio vise klubu nego Neymar koji se eto uklapa.
e sad uzmi u obzir koliko vremena je Neymar bio povrijeđen + da mu je ovo bila prva sezona u Barci (adaptacija iz Santosa na Barcu).

i da, Barca nema plan B ;) jer se nikome i nikad ne prilagođava

Alexis je imao 3 godine da se uklopi, nije išlo iako su ga i pokojni Tito (on posebo) a i Tata forsirali.
Igrac kojem treba 5 metara prostora da pokaže sav svoje talenat....u Barci to ne može, zato što joj niko u citavoj ligi ne daje toliko prostora jer su svi iza lopte.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 29 jun 2014, 23:01, ukupno mijenjano 2 puta.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 29 jun 2014, 22:58

Ja ga ne bih prodavao, osim ako to on ne zeli. Neymara sam naveo samo kao primjer, nemam nista protiv njega strasan je igrac.
Barca je u poziciji da lupi cijenu koliku god zeli, pogotovo nakon SP. Igrac koji ucestvuje u 30-40 golova nikako ne moze biti visak. Smijesno mi je kad vidim u medijima cijenu od 25 mil. Koliko god para da imas ne mozes biti toliko glup da pustis takvog igraca za sicu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.