Najviše se bojim hoće li moći fizički parirati Nadalu. Znamo da je to često nemoguća misija i kada si potpuno odomoran, a kamoli kada si imao nekoliko teških mečeva iza sebe. Tim više jer se radi o devetnaestogodišnjaku.formance je napisao/la:Nije nerealno, ali je teško izvodivo, jer mora poraditi na taktičkom pristupu igru, što će doći s vremenom. Ipak, sa onakvim servisom, forhendom, riternom, bekendom, sigurno može stvoriti ozbiljne probleme Nadalu, teško će pobijediti, ali držaćemo se one standardne - čuda se dešavaju.Claus je napisao/la:@Formance, ima li Nick šanse protiv Rafaela Meni se čini da ima oružje da ga ugrozi i da uopće nije nerealno da napravi veliko iznenađenje.![]()
Ne boji se momak nikoga, to mu je veliki plus i siguran sam da će dati sve od sebe u utorak.
A istina je da ima "balls" do poda, inače ne bi mogao ubiti Gasqueta u pojam spašavajući 9 meč lopti.
Zbog toga svega bi bilo odlično da pobijedi, a ne bi mi bilo krivo ni da u tom slučaju ode do kraja (iako želim RF-u da osvoji rekordni 8. WB). Federer je s 19 godina na Wimbledonu 2001. pobijedio Samprasa, Nadal je već u tim godinama osvojio svoj prvi Roland Garros, tako da nije rano za njega.
I ovo je donekle istina. Dodat ću da se podloga troši pretežno oko osnovne linije i da će većina loptica i dalje ići na dio prekriven travom. Jedino u čemu se nećemo složiti je da je "Federer dosta veći favorit od Nadala" u potencijalnom polufinalu. Ako si gledao Rafu kako je odigrao jučer u dvoranskim uslovima, onda si vidio da je igrao vjerovatno svoj najbolji tenis na travi (izuzet ćemo nevjerovatnu 2008., mada su čak neki segmenti od tada doživjeli improvement). Nikad nisam vidio da bolje returnira na terenima All England Cluba. Činjenica je da Španac strašno izgleda na travi ove godine.formance je napisao/la:@Believe
Previse se mitova pravi oko trave u prvoj i drugoj sedmici. Istina je da se podloga trosi, ali to nista bitno ne utice na njenu tvrdocu, gustocu i svojstvo podloge, tako da se stvari sustinski ne mijenjaju. Odskok postaje nesto veci, ali igraci to i ne primijecuju jer non stop igraju i instiktivno se prilagodjavaju tim malim promjenama.
Roger je svoju šansu da poništi najvećeg rivala na travi propustio 2008. Da je kojim slučajem napravio onaj epski preokret, kada je spasio nekoliko meč lopti na nevjerovatan način, mislim da bi se Rafa teško oporavio. Osvojio bi WB 2010 i to je to, baš kao ovaj RG 2009. Ovako, Fedu se teško vaditi u trenutku kada je blizu da napuni 33. godinu života, mada stoji da i dalje vjerujem(o) u njega.darker10 je napisao/la:Ma Nadal ako uzme naredni mec ide barem do finala iako se nadam da ce ga Roger uspjeti dobiti.Ako Rafa izjednaci taj njihov skor i na Wimbledonu puno toga ce pasti u vodu sto se tice Rogera.