Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
ma znam brate, ali pazi, za dvije stoje moze naci telefon s kojim mozes na net, solidne brzine, gledat video i sve ostalo, sve to isto mozes na telefonu koji je skuplji hiljadu maraka, samo brze, mislim nema mi stvarno smisla davati tolike pare, ali naravno, ko moze nek izvoli. Mozda sam papak u tim stvarima, ali to je moje misljenje.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
I ja sam slicnog misljenja, ali samo kad je kesiranje u pitanju..ja ne bi za G2 iskesirao 200 maraka, zao mi, ali recimo na rate bi uzeo svaki telefon 
Tako se "ne osjeti" kao kesiranje
Tako se "ne osjeti" kao kesiranje
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
pazi, sve ti praktično zavisi od toga šta netko hoće.. to je glavna stvar.sonik24 je napisao/la:ma znam brate, ali pazi, za dvije stoje moze naci telefon s kojim mozes na net, solidne brzine, gledat video i sve ostalo, sve to isto mozes na telefonu koji je skuplji hiljadu maraka, samo brze, mislim nema mi stvarno smisla davati tolike pare, ali naravno, ko moze nek izvoli. Mozda sam papak u tim stvarima, ali to je moje misljenje.
netko možda koristi isti mobitel već 3-4 godine i sada hoće da ga zamijeni nečim dobrim i kvalitetnim, pa će potražiti nešto što je skuplje ali što će ga služiti kako treba isto dugo kao i prošli mobitel. druga stvar su ljudi koji su opsjednuti time da moraju imati najnoviji mobitel iz nekih razloga samo njima poznatim.
opet, mora se reći da ti mobitel od recimo, 6 stoja može puno više dati od mobitela od 2 stoje. budimo realni, malo je mobitela koji koštaju 1200 ili 1500 maraka, to je preseravanje. ali što sam spomenuo, mobitel od 6 stoja će ti puno brže raditi, brže učitavati stranice i video, imaće znatno bolju podršku po pitanju update-a operativnog sustava, moći će pokretati puno više zahtjevnijih igri i slično.
ali ponovo se vraćam na prvu stvar - sve zavisi od toga šta netko hoće. da li je netko minimalist kome mobitel treba samo da zove, šalje SMS, otvori 2-3 stranice i pogleda vremensku prognozu, ili je netko tko ima namjeru iskoristiti sve mogućnosti koje mu mobitel pruža.
ukoliko je netko ovo prvo, onda nek definitivno uzme taj jeftiniji mobitel.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 29 jun 2014, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.
eh, tu smo se nasli, znaci ja mobitel koristim za sms, poziv, eventualno provjeriti sta na netu, eh da mi je vidjet tog sto iskoristi sve one ikonice 
sličan sam i ja, upravo zato sam prodao stari telefon i uzeo trenutni (lumia 520).. e druga stvar je to što sam ja mislio da će mi on pružiti barem dobro surfanje po internetu, pošto najčešće otvaram browser, fb messenger, poruke, pozive, weather i slično.. međutim wp8 me razočarao po pitanju otvaranja stranica, upravljanju fajlovima i gledanjem videa.. no dosta toga se popravilo sa wp8.1, ali još uvijek ima nedostataka.
Ima tu mnogo razlika, samo zavisi sta covjek zeli. Recimo displej je prva velika razlika, ne mozes porediti ekrane u ta dva cjenovna ranga. Kvalitet izrade, memorija, kamera, blic, kapacitet baterije, dodatna oprema, a nikako ne treba zanemariti podrsku OS-a. Aplikacije se unapređuju gotovo svakodnevno, postaju zahtjevnije itd. Kroz par godina neces moci ni Viber pokrenuti. U biti slicna prica kao i sa racunarima. A ako planiras koristiti samo za pozive to je drugi par cipela. Mada onda ne vidim potrebu za "pametnim" telefonom. A postoje i klasicni telefoni koji mogu pristupiti internetu.
Nedavno bas kolega sa slabijim telefonom ne moze da se nakaci na wifi jer je mreza malo slabija, a ja licno nisam imao taj problem.
Postoje ljudi koji isto vole imati fotoaparat, mp3 player, mobitel itd zasebno. Ja volim objediniti sve u vidu dobrog smartphone-a i imati na taj nacin uvijek sve sa sobom. Na kraju ti se sve svede na licne potrebe i ono "pruzi se koliko ti je jorgan dug".
Nedavno bas kolega sa slabijim telefonom ne moze da se nakaci na wifi jer je mreza malo slabija, a ja licno nisam imao taj problem.
Postoje ljudi koji isto vole imati fotoaparat, mp3 player, mobitel itd zasebno. Ja volim objediniti sve u vidu dobrog smartphone-a i imati na taj nacin uvijek sve sa sobom. Na kraju ti se sve svede na licne potrebe i ono "pruzi se koliko ti je jorgan dug".
da, to sam i ja mislio.. ja osobno uvijek tražim neku sredinu, ne tražim ništa pretjerano skupo ali uvijek dobro pretražim i pregledam mnoge mobitele, te uglavnom nađem ono što će zadovoljiti sve moje potrebe.. meni jedino što treba je fluidan browser, dobar music player jer upravo telefon koristim za slušanje muzike, youtube i ostale "neophodne" internetske aplikacije.. također bitno mi je imati instaliran štimer za gitaru na mobitelu, jer mi treba, za štimanje gitare
igre praktično ne igram nikako na mobitelu, za takve stvari imam PC.. a sve one ostale senzore, ajkule i drakule ni ne koristim pa mi ne trebaju.
igre praktično ne igram nikako na mobitelu, za takve stvari imam PC.. a sve one ostale senzore, ajkule i drakule ni ne koristim pa mi ne trebaju.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma mora microsoft jos raditi na wp, ja sam ocekivao kad su sklopili prije deal sa nokiom, da ce nokia upravljati vecinom wp os.om medjutim nokia je imala malo utjecaja na wp
video player je los, muzicki player je jos gori, zapravo je katastrofa, onda upravljanje fajlovima nigdje nije kao na symbianu ili androidu, ali opet tu je sad app files pa je dobro ista nego nista
viKK jesi li na wp8.1?
sto se tice youtube app, ja mislim da tu windows phone ima najbolju youtube aplikaciju, spominjao sam i prije, a to je MyTube, najbolja YT aplikacija, predobar UI, stimas sta hoces, radi u pozadini, ja zadovoljan, a jos ima dobru podrsku od developera
a kako to da ti je los web browser na 520, ja sam ocekivao da ce biti nesto bolji, mislim u odnosu na konkurenciju
evo danas gledam kao microsoft ce napraviti nesto s wp os.om da ce oduseviti citav svijet, vidjecemo koliko cemo cekati na to, da li je to ima veze s Nokia McLaren i s onom kinect upravljanjem
video player je los, muzicki player je jos gori, zapravo je katastrofa, onda upravljanje fajlovima nigdje nije kao na symbianu ili androidu, ali opet tu je sad app files pa je dobro ista nego nista
viKK jesi li na wp8.1?
sto se tice youtube app, ja mislim da tu windows phone ima najbolju youtube aplikaciju, spominjao sam i prije, a to je MyTube, najbolja YT aplikacija, predobar UI, stimas sta hoces, radi u pozadini, ja zadovoljan, a jos ima dobru podrsku od developera
a kako to da ti je los web browser na 520, ja sam ocekivao da ce biti nesto bolji, mislim u odnosu na konkurenciju
evo danas gledam kao microsoft ce napraviti nesto s wp os.om da ce oduseviti citav svijet, vidjecemo koliko cemo cekati na to, da li je to ima veze s Nokia McLaren i s onom kinect upravljanjem
na wp 8.1 sam već par sedmica..
što se tiče browsera, odnosno internet explorera, nije on toliko loš, ali stvarno me zna na trenutke naživcirati da nije normalno. najviše mi pravi problem otvaranje/gledanje videa u browseru.. može on poslužiti za šaltanje nečega što čitaš ili nekog foruma, ali kada se sve sagleda nije ni blizu chrome-u sa androida.
u vezi youtube aplikacije, ja koristim tube pro trenutno, prije toga sam koristio youtube HD, ali nakon nekog vremena se totalno ubagovala da je svaki put crashovala kada sam je htio otvoriti tako da sam je obrisao.
jel ti koristiš trial verziju mytube ili si kupio full verziju, ili si ju nekako skinuo?
konačno su ugradili podršku za puštanje .wav fileova, koje ja dosta puštam jer stvari snimam u tom formatu.. jedini zaostatak je taj što kada .wav file pustim (nakon što ga nađem u aplikaciji files), on se otvori u starom music playeru
files aplikacija služi svojoj svrsi donekle, jedino što je interface same aplikacije poprilično čudan, ali barem mogu naći file koji sam skinuo.
kada smo već kod skidanja, dobro je što su napravili da se file može skidati kroz browser, jedino što mi smeta je to što download progress ne mogu vidjeti u %, već jedini pokazatelj koliko je skinuto je onaj "loading bar" na dnu stranice koji prikazuje kao da se učitava stranica (a ustvari se skida file).
još uvijek ne znam jel se može izlaziti iz browsera tokom skidanja, hoće li se prekinuti (nisam još isprobao)?
zaboravio sam napisati sve ovo vrijeme da jedan veliki zaostatak windows phonea, na kojem bi microsoft trebao poraditi je multitasking i pozadinski procesi.. zaista, znači miljama su daleko od androida po tom pitanju.. no dobro, nezahvalno je porediti taj segment nekog OS-a sa androidom koji ga je praktično usavršio.. ali istina da bi microsoft trebao poraditi na tome.
što se tiče browsera, odnosno internet explorera, nije on toliko loš, ali stvarno me zna na trenutke naživcirati da nije normalno. najviše mi pravi problem otvaranje/gledanje videa u browseru.. može on poslužiti za šaltanje nečega što čitaš ili nekog foruma, ali kada se sve sagleda nije ni blizu chrome-u sa androida.
u vezi youtube aplikacije, ja koristim tube pro trenutno, prije toga sam koristio youtube HD, ali nakon nekog vremena se totalno ubagovala da je svaki put crashovala kada sam je htio otvoriti tako da sam je obrisao.
jel ti koristiš trial verziju mytube ili si kupio full verziju, ili si ju nekako skinuo?
konačno su ugradili podršku za puštanje .wav fileova, koje ja dosta puštam jer stvari snimam u tom formatu.. jedini zaostatak je taj što kada .wav file pustim (nakon što ga nađem u aplikaciji files), on se otvori u starom music playeru
files aplikacija služi svojoj svrsi donekle, jedino što je interface same aplikacije poprilično čudan, ali barem mogu naći file koji sam skinuo.
kada smo već kod skidanja, dobro je što su napravili da se file može skidati kroz browser, jedino što mi smeta je to što download progress ne mogu vidjeti u %, već jedini pokazatelj koliko je skinuto je onaj "loading bar" na dnu stranice koji prikazuje kao da se učitava stranica (a ustvari se skida file).
još uvijek ne znam jel se može izlaziti iz browsera tokom skidanja, hoće li se prekinuti (nisam još isprobao)?
zaboravio sam napisati sve ovo vrijeme da jedan veliki zaostatak windows phonea, na kojem bi microsoft trebao poraditi je multitasking i pozadinski procesi.. zaista, znači miljama su daleko od androida po tom pitanju.. no dobro, nezahvalno je porediti taj segment nekog OS-a sa androidom koji ga je praktično usavršio.. ali istina da bi microsoft trebao poraditi na tome.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Možel mi neko reći koji je najbolji telefon do 300 maraka?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ja sam koristio trial verziju i nikakvih problema nije bilo, a full verzija je dostupna svima od prije nekoliko dana, tako da odi na market i skidaj obaveznoviKK je napisao/la:na wp 8.1 sam već par sedmica..
e i to mene nervira, a ne bih rekao da se moze skidati nisam ni ja probao, jer kod androida on odmah prebaci download u pozadinu pa tako skida i dalje, probacu nesto skinuti, bas me to interesuje
a dobro multitasking to i mene nervira, takav je bio i na iOSu ne znam jel ista bolji, multitasking na androidu napreduje, i on je tek sazrio kroz Jelly Bean, pa eto skontaj koliko je trebalo googleu da ga usavrsi
dok recimo multitasking na jednom mrtvom os.u kao sto je symbian bio najbolji pa i na meego
ides na put, pustis navigaciju i muziku u pozadini, i kad trebas negdje skrenuti on stisa muziku i ona spikerica na navigaciji kaze gdje trebas skrenuti i poslije toga nastavi s muzikom, dobra fora ha?
al eto vade se na to da multitasking oduzima ram memoriju, sve je to do optimizacije, a sad android prelazi na art, pa ce aplikacije nesto vise zauzimati memorije
myTube je ionako in-app paid zar ne? mislim da nema razlike, placas app samo ako zelis pomoci developeru.
IMO, najveci problem je to pitanje o bateriji, mnogi su primjetli vecu potrosnju sa skoka wp8 na wp8.1dev. Procesor se brzo zagrije a prije si mogao raditi nesto 20 minuta dok osjetis toplotu na dijelu gdje je kamera. Isto ovaj post-processing koji je ujeban na amber update. A ovo sto ste naveli su uglavno software-ske greske i to ce biti ispravljeno u toku, sa videom u browseru i nemam bas neke probleme al me zivcira xbox music nenormalno.
Potrazite u store-u Flash Sports app, imaju streamovi utakmica i ostalih sportova a besplatno je 7 dana mislim.
IMO, najveci problem je to pitanje o bateriji, mnogi su primjetli vecu potrosnju sa skoka wp8 na wp8.1dev. Procesor se brzo zagrije a prije si mogao raditi nesto 20 minuta dok osjetis toplotu na dijelu gdje je kamera. Isto ovaj post-processing koji je ujeban na amber update. A ovo sto ste naveli su uglavno software-ske greske i to ce biti ispravljeno u toku, sa videom u browseru i nemam bas neke probleme al me zivcira xbox music nenormalno.
Potrazite u store-u Flash Sports app, imaju streamovi utakmica i ostalih sportova a besplatno je 7 dana mislim.
UH VAI MORRER
dobra ova aplikacija, steta sta je samo 7 dana besplatna... Znas li mozda postoji li jos neka aplikacija slicna ovoj?rawcold je napisao/la:myTube je ionako in-app paid zar ne? mislim da nema razlike, placas app samo ako zelis pomoci developeru.
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Alcatel idol, pogledaj mene dobro sluziDonnie Darko je napisao/la:Možel mi neko reći koji je najbolji telefon do 300 maraka?
lumia 520 i jos ti ostane sto markicaDonnie Darko je napisao/la:Možel mi neko reći koji je najbolji telefon do 300 maraka?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nije vise, eno u bh telecomu dostupna nokia lumia 630 single sim, cak je jeftinija od 520LenBias je napisao/la:lumia 520 i jos ti ostane sto markicaDonnie Darko je napisao/la:Možel mi neko reći koji je najbolji telefon do 300 maraka?
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... fa3ea.html
-
edgardavids
- Kontakt:
Kakav je ovaj alcatel one touch idol? Ispati li se dati 3 stoje za njega?
iPhone 4. A, ukoliko nisi alergičan na 'kineze' za te pare možeš pronaći na piku uređaj sa Quad procesorom i 1+GB rama. A, ukoliko bi sam sebi naručio mogao bi kupiti za te pare čak i Octa core uređajDonnie Darko je napisao/la:Možel mi neko reći koji je najbolji telefon do 300 maraka?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Ja ga uzo u decembru prošle godine, meni radi dobro, igrice sve sto sam probo radile bez problema, ono viber messenger, klix, rezultati to imam još od aplikacija radi najnormalnije, brz ima gigu rama, kamera meni predobra 8mpx, neznam vise sta da ti kažemedgardavids je napisao/la:Kakav je ovaj alcatel one touch idol? Ispati li se dati 3 stoje za njega?
Meni za pare koje sam dao prezadovoljan
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.