Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Grdan
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Grdan » 27 jun 2014, 18:20

Ljut na Kovača? Vukojević više nije hrvatski reprezentativac

Ognjen Vukojević više neće igrati za reprezentaciju Hrvatske. U tri utakmice SP-a u Brazilu Ogi nije dobio ni minute. Niko Kovač je isticao kako nema igrača za poziciju zadnjeg veznog, a pošto je Vukojević upravo takav tip igrača jasno je kako je i sam shvatio da se na njega ne računa ozbiljno. Stoga se odlučio zahvaliti svima, svima osim Niki Kovaču.

Vukojević je poslao oproštajno pismo kojeg prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem želim Vas obavijestiti o mojoj odluci o oproštaju od Hrvatske nogometne reprezentacije i mog nastupa u reprezentativnom dresu. Opraštam se od Hrvatske nogometne reprezentacije nakon punih sedam godina igranja, u kojem periodu sam s reprezentacijom sudjelovao na dva Europska nogometna prvenstva i na jednom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

U reprezentativnom dresu imao sam 55 nastupa i postigao sam 4 pogotka. U ovom za mene vrlo emotivnom trenutku želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu za sve što je učinio za reprezentaciju, našim vjernim navijačima koji su nas uvijek punim srcem bodrili i bili uz nas u svim trenucima, želio bih se zahvaliti bivšim izbornicima gospodinu Slavenu Biliću i gospodinu Igoru Štimcu, za sve ono što su za reprezentaciju i mene osobno učinili, svim mojim reprezentativnim suigračima s kojima sam se zajedno borio za što bolji uspjeh naše reprezentacije, kao i cijeloj hrvatskoj javnosti.

Posebno se želim zahvaliti mojem klubu Dynamo Kiev u kojem igram, na čelu s Predsjednikom kluba gospodinom Igorom Surkisom, za svu podršku koju su mi pružili tijekom moje reprezentativne karijere.

U ovim za mene emotivnim trenucima zahvaljujem se mojim osobnim prijateljima i naročito mojoj obitelji koja je uvijek bila uz mene i bez čije podrške i razumijevanja ne bih uspio. Uvijek ću pamtiti trenutke moje reprezentativne karijere, naša reprezentacija ostaje na posebnom mjestu u mojem srcu. Cijeloj reprezentaciji i svim suigračima želim puno uspjeha i što bolje rezultate u budućim utakmicama, najprije na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a i svim ostalim prvenstvima koja su pred njima."
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 jun 2014, 19:34

:thumbup:
Hayley <3

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 28 jun 2014, 01:31

Kovac je pokazao da je seronja, dva puta je rekao da smo protiv Meksika izbuili nerealnim rezltatom tj da je trebalo biti 2-1 makar nije bio sudjen penal za njih + stativa i jos nekoliko prilika za gol. Treba imati zeludac tako nesto reci i da ti uopce nije neugodno se ponovo pojaviti pred kamere ali eto covjek ima podrsku, on je nase dugorocno rjesenje :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 jun 2014, 08:50

Lijepa prica o Brazilcu koji je 98' zavolio Hrvatsku i otad je svugdje prati. Na ovom prenstvu je upoznao i idola Sukera...

http://www.fifa.com/worldcup/videos/y=2 ... 84144.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Brend :tokralju:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 jun 2014, 10:46

I dok je na WC-u :thumbup: je tu :lol: :lol:

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 28 jun 2014, 16:44

"Žao mi je što nemamo momčad kao Bosna; ljudi se nadigravaju s najvećima"
U RAZGOVORU za Index, slavni Josip Skoblar prokomentirao je ispadanje hrvatske reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazila. Prisjetimo se, Hrvatska je u skupini s domaćinom Brazilom, Meksikom i Kamerunom osvojila treće mjesto s tri boda.

"Hrvatska neobjektivnost mi je nevjerojatno smiješna. Čujem kako svi tvrde da imamo bolju momčad i bolje pojedince od Meksika. To su neviđene gluposti. Meksiko je u svakom segmentu za klasu jači od Hrvatske. Nemojmo se zavaravati da su naši reprezentativci imali loš dan ili da je kriv Niko Kovač. Jednostavno, razlika u kvaliteti je golema. Potpuno su nas nadigrali", rekao je Skoblar.

"Niko Kovač je nebitna figura u neuspjehu reprezentacije na SP-u"

Puno je bilo govora o taktičkim promašajima izbornika Kovača...

"Ne mogu vam opisati koliko je to zapravo nebitno za cijelu ovu priču. Mogao je on promijenit i deset drugih taktika, ali svejedno bi izgubili. Apsurd je također pričati o pozicijama Rakitića i Modrića. Vrhunski igrači igrat će ono što im kažeš i opet biti briljantni. I nemojte molim vas govoriti kako je neiskustvo Kovača bilo presudno u ispadanju. Ako je on mlad, igrači nisu. Imali smo jednu od najiskusnijih momčad na SP-u, a oni su ti koji igraju i koji su jedini bitni."

"Čitam jučer kako Branko Ivanković kaže da imamo bolju momčad od Meksika. Znate što bi ja napravio, odmah bi mu dao reprezentaciju da igra protiv njih, a ako izgubi nek se ostavi nogometa. Heh, on bi nas sto posto doveo do finala. Osobno mi je glupo što je Kovač uopće dobio priliku. Vrlo ne nepošteno i nekorektno od Saveza što nisu ostavili Štimca. Nemojte misliti da sam njegov pobornik, dapače, ali dogurao je do dodatnih kvalifikacija i trebao je završiti priču."

"Što se čudimo? Kako smo birali predsjednika HNS-a, tako smo birali i izbornika, a tako smo i prošli na SP-u"

"Ali što se uopće čudimo ovom. Kako smo birali predsjednika HNS-a, tako smo birali i izbornika, a tako smo na koncu i prošli na svjetskoj smotri. Svi znamo što se događa, a sad se pravimo budale. Iz skupine su prošle dvije reprezentacije puno bolje od Hrvatske, iako moram dodati da smo protiv Carioca odigrali najbolju utakmicu na SP-u."

"Znate što mi je žao? Što nemamo igrače, momčad kao Bosna i Hercegovina. Ljudi stvarno igraju nogomet, nadigravaju se sa svim protivnicima, a mi smo šturi u svakom smislu. Čak i oni svjetski igrači poput Luke Modrića, Ivana Rakitića i Marija Mandžukića bez problema su se uklopili u to opće sivilo. Krivo mi je zbog toga", za kraj će Skoblar.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 jun 2014, 17:56

Jbes Skoblara samo cu to rec'..

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2014, 16:14

Nesto je trulo u reprezentaciji Hrvatskoj ... :roll:

Ode Ogi, Dudu se sprema.. Vidjet cemo sta ce bit sutra.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 jun 2014, 18:01

http://www.newsbomb.gr/global/news/stor ... ing-center

Sta bi falilo nasim guzonjama da urade isto, ionako nisu napravili nista vrijedno bonusa, a i sam savez nikad nece napraviti nista povodom ovog, a prvim igracima bi trebalo biti u interesu da imamo trening centar.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2014, 19:01

Sto se toga tice, nasi se nek pare dali za poplave (na igrace mislim). Ali ne bi oni trebali davat od tih premija novce za trening centar vec savez. Svaka normalna reprezentacija ima svoj kamp samo kod nas nista...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jun 2014, 23:35

Ima i BiH pa smo se spremali u Hrasnici. Uvijek ima gore @Lilard, uvijek ima gore.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jun 2014, 09:08

Uvijek ista hrvatska priča
Neuspjeh hrvatskih nogometnih zvijezda na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, samo je još jedan pokazatelj stare hrvatske priče o precjenjivanju vlastitih sposobnosti, samoobmanjivanju i nedostatku žara i entuzijazma, odvažnosti i sustava u jednoj državi i narodu koja godinama trpi vlastito obezvrjeđivanje, koji živi u tlapnjama da se može nešto napraviti od samog talenta, ali ne i s radom i poštenim, nekorumpiranim sustavom.

Zašto je Nijemac uvijek Nijemac i kad mu ide loše i kad mu ide dobro? Zato jer je produkt kulture rada, samosvijesti, ustrajnosti, neodustajanja, jer vjeruje u sebe, jer nema kompleks manje vrijednosti, jer nije balkanski improvizator, jer je plod sustava koji ne ovisi o korumpiranim pojedincima i njihovom voluntarizmu, jer je plod sustava koji vrši kvalitativnu selekciju. Zašto je jedan Talijan, vrhunski stručnjak poput Cezare Prandellija dao ostavku na mjestu izbornika talijanske nogometne reprezentacije nakon neuspjeha u Brazilu, a hrvatskom izborniku to i ne pada na pamet?

Zato jer i u jednoj Italiji, poznatoj po mafiji, postoji i nešto drugo, što ne postoji kod nas: osobna odgovornost, stav zrelog pojedinca. Kod nas je moguće završiti trenersku školu i odmah postati izbornik reprezentacije. U svijetu gdje postoje neka pravila struke u svim aspektima, svaki, pa i najtalentiraniji pojedinac mora proći određene stepenice sazrijevanja, učenja, stvaranja iskustva i rezultata, da bi bio pogodan za najveće izazove. Ne sumnjam da je Niko Kovač čestit čovjek i daroviti trener, ali mi ga je ujedno i žao jer je bez samokritičnosti odlučio nastaviti obavljati jedan posao koji ga nadilazi – ne zato što bi bio nesposoban nego iz najjednostavnijeg razloga: ne može se preskočiti vrijeme, ne može se nigdje kupiti iskustvo. Sve ima svoje vrijeme. Plod se može ranije ubrati, ali ako je zelen, onda je zelen, ostavlja trpak okus.

Nogomet nije tema ovog mog teksta. Ni analiza igre ni izbornikovih poteza. Nisam ni kompetentan za ta pitanja kao ostalih nekoliko milijuna hrvatskih izbornika. Tema je ovdje ono što nogomet kao sociološki fenomen prije svega, odražava i govori o nama. A odražava duh neuspjeha ove zemlje i države, mentalitet onih koji vode ovu državu i koji će je voditi – mentalitet nesamostalnih, nekritičnih pojedinaca, mentalitet podložnika, ljudi koji na određenim funkcijama imaju svoje moćne mentore i koji su pristali igrati nečije igre za neke skrivene interese. Pritom pojedinac poput Nike Kovača ne mora toga ni biti svjestan. On može vjerovati da čini sve najbolje što može.

Ali ako to nije dovoljno ni za što više od jednoga debakla i sramote pred očima svijeta, onda mora imati zrno samokritičnosti poradi vlastita dobra. Ovako ga čekaju samo novi porazi i neuspjesi, a nogometaše koje smo precijenili kao nacionalne heroje, čekaju ionako samo još bolje premije. Dobit će svaki po glavi više od stotinu tisuću eura za jednu sramotnu ekspediciju u Brazil, gdje su doživjeli poraz i poniženje od porugljivih Meksikanaca koji su ih k tomu još i nazvali „ženskom reprezentacijom”.

Naše nogometne razmažene primadone trebao bi neki stariji trener od iskustva i autoriteta dobro izvuči za uši ili pošteno pedagoški ispljuskati da se trgnu od svojih narcisoidnih predodžbi. Ali tako bi trebalo i cijelu ovu naciju – da je netko trgne iz njezina balkanskog drijemeža, nerada, lokanja piva, navijačkih delirija, kladioničkih „meditacija” i koruptivnog spletkarenja. Nismo mi dobar narod. Dapače, mi smo jedan vrlo, vrlo loš narod. S dozom ironije govorio sam pred početak Svjetskog prvenstva da od Hrvatske nije ostalo ništa nego kockasti dresovi. Pa eto, od nacije „kockastih”, odnosno „kockara” ne može se ništa očekivati nego da zapiju i prokockaju vlastitu državu. Nisu nam za to krivi ni neprijatelji ni sve moguće teorije zavjere. Krivi smo sami jer smo zlobni, glupi, jadni i činimo zlo najviše jedni drugima.

Umjesto da su naše nogometaše na Plesu dočekali s trulim pomidorama i jajima, navijači su im radosno skandirali – to nije samo fanatizam, to je maloumnost. Tako se ne voli svoja zemlja. Ona se voli i razumom, ne samo srcem, voli se umom i radom, ne afektima. Navijačka strast nije dokaz ljubavi.

Dokaz ljubavi i domoljublja je nešto sasvim drugo – prije svega poštenje i rad, a onda sve ostalo. Ovoj zemlji kronično nedostaje jedan pametan, izgrađen društveni sustav, red i poredak koji bi imao smisla, koji bi štitio one koji nešto stvaraju i koji žive pošteno. Previše je nečasnih ljudi. Previše je susjeda koji vam žele i snuju zlo, koji vam ne daju živjeti. Previše je sitnih prevaranata među tzv. običnim ljudima koji uživaju nezaslužene mirovine, koji varaju državu na svakom koraku. Previše je onih koji daju i primaju mito. Previše je izdaje. Naša bespomoćna reprezentacija samo je pokazala zorno iz kakve zemlje dolazi: iz zemlje šarenih kulisa iza kojih se krije gubitnički mentalitet, strah, nepovjerenje u sebe, kao posljedica petnaestogodišnje demontaže suverene Hrvatske. Ova danas Hrvatska je samo sjenka, nesamostalni bijedni pijun na šahovskoj ploči velikih, Hrvatska koji si ne može priznati jedno: da je talac balkanoidnih mafijaško-političkih klanova i veleizdaje ugrađene u njezinu podsvijest. Zato je i prate noćne more. Zbog nečiste savjesti.
:tokralju: :tokralju:

dzemal33
Kontakt:

Post Postao/la dzemal33 » 14 jul 2014, 13:13

Momcad za ove kvalifikacije:

Subasic - Vrsaljko, Corluka, Lovren, Strinic - Sertic, Modric, Rakitic, Perisic, Rebic, Mandzukic.

Rezerve: Pletikosa, Kresic, Srna, Sifo, Vida, Jedvaj, Pranjic, Kovacic, Brozovic, Pasalic, Badelj, Kranjcar, Ilicevic, Olic, Livaja...

Otpisat Vukojevica i Jelavic, a Srnu i Pletikosu sutnut na klupu

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 15 jul 2014, 03:11

Rakitić sazvao presicu u Splitu: Kovač sa mnom nije pogriješio! Vjerujte nam, mladi smo i neiskusni

"Treba uzeti u obzir da smo jako mladi, neiskusni i da je još puno vremena ispred nas da ostvarimo veliki uspjeh kakav zaslužujemo." .....

:tokralju: bravo rakitiću,mali retardirancu,pokazuješ samo da si još jedan mali lizač dupeta smradu od kovača,**** ti on mater

mandzukic s 28, modric s 29, on s 26, olic i pletikosa s 35, srna s 32, corluka s 28 su-neiskusni!

dobro, na slijedecem sp mandza ce imat 32, modric 33, olic i pletikosa 40, carli 32, a rakitic 30!

tad ce valjda biti zreli i iskusni.

'Pa koga ti je*eš?! Što to treba Modriću, dečku koji ima 10 milja eura godišnje?'

'Samo Niko Kovač zna zašto je tako tvrdoglav. Ili ne zna, ili se inati nekome', otvorio je dušu legendarni kapetan Dinama Marko Mlinarić u velikom razgovoru za Sportski.net. Zaboljelo ga je ispadanje Hrvatske sa SP-a, ali još i više iskrivljena slika o snazi naše reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo je za Hrvatsku rano završilo, puno toga je već rečeno, kako Vi komentirate nastup Vatrenih u Brazilu?
Ovdje u Hrvatskoj ti moraš govoriti ono što neki žele čuti. Čim kažeš nešto suprotno od onih koji su na poziciji, odmah si državni neprijatelj broj jedan. Jednom prilikom sam isto komentirao situaciju o reprezentaciji nakon Portugala pa se gospodin Barić jako naljutio. Znači, moraš govoriti ono što bi oni htjeli. Ali evo, pa ne možemo kazati da je bilo dobro ako smo ispali u prvom krugu. Kako možemo reći da je bilo dobro kad nije. To ne znači da nekog razapinješ na križ. Znam da su osjetljivi, i ja sam kao igrač bio osjetljiv na novinarske ocjene, ali na kraju kad se sve ohladi, svaki igrač, svaki trener, zna kako je to poslije bilo. Uvijek sam govorio da mediji i javnost preuveličavaju mogućnosti naših igrača.

Na koga konkretno točno mislite kada to kažete?
Na Modrića, Rakitića i Mandžukića. Oni su odlični igrači. Ali mi opet ne prolazimo u drugi krug. Za EURO u Poljskoj se isto isticalo kako je bio dobar turnir. Da je, bio je dobar turnir, ali si ispao u prvom krugu. Iako, za mene je uspjeh da Hrvatska igra na velikom natjecanju, a ako napravi nešto više, super. Ali opet, nemojmo letjet'. Postoji razlog zašto nismo izborili drugi krug, a razlog je da nismo tako dobri, da to nije to. Najbolja vezna linija na svijetu, pa mislim, nemoj me za*ebavat. Ja gledam nogomet drugačije od onoga koji ima pivu u 15. redu tribine, mene ne možeš prevarit'.

Prilično je nejasno zašto je izbornik Kovač zanemario poziciju zadnjeg veznog u momčadi, onu poziciju koju je on sam tako dobro igrao u reprezentaciji Hrvatske.
Samo on zna odgovor na to pitanje, samo on zna zašto je tako tvrdoglav. Ili ne zna, ili se inati nekome. Ja se sjećam nakon prve utakmice s Brazilom, pa mi kao da smo pobjedili. Novinarska ocjena za Modrića za tu utakmicu je bila 7, zamislite! On je car, treba mu dati orden. Pa koga ti tu je*eš? Pa kome to treba, što to treba dečku koji ima 10 milijuna eura godišnje? Ne znam kome se dodvoravaju. Pa jel' vi znate što se treba napraviti za sedmicu? Treba zabiti dva gola i namjestiti treći! I nakon svega smo zamaskirali da je Nishimura kriv, napravili smo hajku na suca. Mene smetaju te stvari.

Kako komentirate situaciju nakon Brazila, otkaze nekih igrača i pomlađivanje reprezentacije, je li ona stvarno potrebna u ovome trenutku?
Ja se slažem s tim da trebaju igrati najbolji. I oni koji su željni i voljni igrati, naravno. Oni momaci koji nemaju volju nastupiti u dresu Hrvatske, koji misle da su zapostavljeni, onda im je bolje ne igrati i postupiti kao Vukojević. Iako, nikad ne znaš, možeš početi bolje igrati i dobiti poziv za tri mjeseca, a ti si tako nešto odlučio. Kad se strasti smire, to je sasvim druga situacija. Ako je istina ono što je Vukojević rekao za vrijeme večere, kad se izborniku Kovaču obratio s Vi, tu se onda dobro vidi da nešto ne štima. Jer ipak su oni igrali skupa, nema potrebe za persiranjem u situaciji kada bi trebalo biti neko zajedništvo. Autoritet da, ali ne na takav način. To je apsolutno kriv način.

Kako gledate na izbornikovo eksperimentiranje s Rakitićem i Pranjićem u najvažnijoj utakmici? Jesmo li možda mogli više da su svi igrači igrali na svojim prirodnim pozicijama?
Ma nisu mogli. Nemaju tu snagu. Oni bi reagirali da su mogli, ali nisu mogli. Pusti sad tu eksperimentiranje, igrači jednostavno nisu mogli ispuniti zahtjeve svoga trenera. Isto kao što niti mali Kovačić u kvalifikacijama protiv Belgije nije mogao ispratiti Lukakua pa je ovaj zabio gol. Nije mogao, da je mogao, ispratio bi ga i spriječio gol. Zato što ne može niti fizički, niti mentalno! A mi kažemo da je Kovačić čudo, da ga Madrid traži, ma dajte...

:kafa:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 jul 2014, 13:11

Poštovani, izvješćujem Hrvatski nogometni savez da ubuduće ne namjeravam nastupati za "A"- reprezentaciju, napisao je Eduardo u priopćenju u kojem označuje definitivan kraj igranja za Hrvatsku.

U "A" -reprezentaciju bio sam pozvan 64 puta u posljednjih deset godina, računajući od mojeg prvog nastupa za hrvatsku vrstu protiv reprezentacije Irske u Dublinu 2004. Za reprezentaciju sam dao 29 golova, To znači da sam od sada aktivnih igrača najbolji strijelac reprezentacije i ujedno u povijesti reprezentacije drugi po učinkovitosti.

S velikim sam ponosom i zadovoljstvom nastupao u dresu hrvatske reprezentacije i predstavljao hrvatski nogomet širom svijeta. Nastojao sam maksimalnim angažmanom opravdati povjerenje izbornika.

Jednako tako bilo mi je važno opravdati povjerenje koje su mi dali naši navijači, kojima se osobito zahvaljujem.

U reprezentaciji sam među igračima, trenerima i brojnim drugim ljudima (medicinskom službom, tehničkom službom, ekonomima i drugima) koji su itekako, svatko na svoj način, važni za njezin rad, stekao brojne prijatelje.

Stekao sam i veliko profesionalno iskustvo. Svima se njima zahvaljujem.

Zahvaljujem i svim prijašnjim izbornicima na povjerenju koje su mi ukazali i na proširenju mojih profesionalnih znanja i sposobnosti.

Nastupe za hrvatsku reprezentaciju pamtit ću samo po lijepom.

Ne mogu ipak ne reći da nije bilo teških, a za mene osobno u posljednjih nekoliko i vrlo gorkih, grubih trenutaka. Ne mogu se oteti dojmu da su takvi gorki trenuci posljedica djelovanja osoba koje formalno nisu dio reprezentacije, ali imaju stvarno velik utjecaj na njezin rad i njezine vodeće ljude. Smatram da sam zbog toga lišen poštenog i pravednog tretmana.

Taj utjecaj, prema mojem mišljenju, imao je za posljedicu i smanjenje ukupnog dometa reprezentacije tj. nesumnjivo je doprinio da rezultati reprezentacije nisu bili onakvi kakvi su zaista mogli biti.
:tokralju:

Zbogom Eduardu i hvala na svemu. Prakticki nas sam odveo na Euro 2008 na kojem je trebao biti u vrhuncu forme, ali.... Uvijek cemo se pitati sta bi bilo kad bi bilo, a siguran sam da je mogao bit WC napadac. Neka mu je sa srecom u Flamengu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 jul 2014, 13:16

Naprosto sam iznenadjen cinjenicom da je HNS objavio pismo u cjelosti

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 jul 2014, 20:24

Nakon treceg gola Meksika sam ugasio TV i otisao spavat.Tek sam par dana kasnije saznao da za Perisicev gol i Rebicev crveni recimo.Nisam od tada nista komentirao niti citao u vezi reprezentacije i evo sad vidim da se bog oprostio i moram mu bacit :tokralju: :tokralju: :tokralju: za sve sto je dao.

Da je normalna situacija sad bi ga barem u Dinamu gledali :(

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 jul 2014, 00:25

Tko još voli Hrvatsku?

"NE bih se vraćao u prošlost", odgovorio nam je Davor Šuker, zgužvan i zabrinut nakon katastrofe u Glasgowu, ali odlučan da zbog rezultata, koji je u pitanje doveo plasman na Svjetsko prvenstvo, a time i ezgistenciju saveza, sasječe samo jednu glavu, onu Igora Štimca.

Naše pitanje glasilo je: kada će netko konačno smijeniti Zdravka Mamića, čovjeka koji je gurnuo Štimca na klupu, ali i Šukera u predsjedničku fotelju. Logično je stoga da predsjednik "ne bi o prošlosti", ali smo ga podsjetili da je ovdje riječ o sadašnjosti i budućnosti privatizirane reprezentacije u kojoj nema odgovornih, samo zaslužnih, i u kojoj štima još samo interna tablica za podjelu premija. Šuker nas je posprdno i s visoka otpilio, proglasio nas rušiteljima atmosfere koja je uoči SP-a bila apsolutno bajna, kako su pripovjedali svi Kovačevi igrači.

Danas od tih istih igrača ipak "saznajemo" da im "nastupe brane osobe izvan kruga stožera", da Kovac nema karakter, i da je na SP vodio "negativno nastrojene igrače". On ih je birao, njega je birao navodno IO, a za raspad sistema ne odgovara nitko. Do jučer su Kovaču aplaudirali jer je vratio kult reprezentacije, ali danas je nemoguće sakriti da je samo nastavio desetogodišnji obiteljski i interesni projekt rasprodajte igrača i ugleda čemu svjedoči sve manji broj istinskih navijača Hrvatske.

I uistinu, tko može podržavati momčad čiji izbornik teatralno zabrani menadžerima ulaz u hotele da bi mu potom ključni igrači na SP-u finalizirali transfere (Rakitić) i press konferencije koristili kako bi objavili da izlaze na tržište (Mandžukić). Ili za reprezentaciju u koju pojedinci prema vlastitom priznanju dolaze na odmor, u kojoj Mamić na poluvremenu maltene obavlja izmjene preko mobitela, a igrači na treninge jure sa suđenja, gdje traže pravnu zaštitu upravo od izvršnog gazde. Reprezentacija je to na kojoj se deset godina vježbaju početnici i kumovi, momčad kojom se licitira u Mamićevoj blagovaoni, gdje su izborničko mjesto i kontigent igrača ponuđeni svojevremeno i Štimcu. U toj blagovaoni kroji se domaća liga čiji je razvoj jedan od elementarnih parametara za napredak nogometa u zemlji. Pitajte Amerikance, ili uostalom taj kobni Meksiko, kakva im je liga i zašto inzistiraju da mlađi uzrasti zajedno žive, jedu, spavaju. Pitajte i Šukera zašto Hrvatska ima Mamićevu ligu, iako sumnjamo da će vam odgovoriti.

Čak ni Šuker ne navija za ovu Hrvatsku, on je ovdje samo u prolazu. I od svega ga najviše boli što mu spočitavamo da samo želi ući u odbore FIFA-e i UEFA-e, iako je to bila jedina točka njegovog predsjedničkog programa.

Na tom poligonu zarade sve funkcionira dok svi zarađuju. Eduardo da Silva možda nije imao puno izbora, ali kada presuda za zelenaške ugovore iz radionice Zdravka Mamića postane pravomoćna, mnogi drugi igrači će imati izbor. Za sada se još nije javio nitko, tko toliko voli Hrvatsku.

:clap: :thumbup: :bow:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 16 jul 2014, 02:58

http://www.kurir-info.rs/sport/fudbal/s ... ak-1464697" onclick="window.open(this.href);return false;

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

kennyM
Kontakt:

Post Postao/la kennyM » 16 jul 2014, 08:50

:lol: ovaj bi i za Eduarda dokazao da je Srbin
audere est facere!
Joe!

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.