Mirza Teletović

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

heski
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la heski » 29 jun 2014, 15:58

Ne znam otkud vam te ideje kad je uprava Netsa kategorično odbila taj trejd. To je i bila kap koja je prelila čašu i kad su odlučili da ga se riješe. Kidda sam volio kao igrača, i kao trener malo reći da je obećavao po prvoj sezoni ali očigledno je da se previše brzo digao i mislim da je uprava donijela dobru odluku. I prije se pričalo da je Kidd kao čovjek nula, ja nisam tome davao neku pažnju nit me realno zanimalo ali eto izgleda da nije neosnovana priča.

Što se Mirze tiče, uprava je pokazala koliko vjeruje u njega dok je 3 puta zaredom fulao obruč, ne znam zašto bi sada kad se već poprilično dokazao mijenjali mišljenje. Donekle se može reći da su otpustili jednog trenera zbog njega, a sada su stali uz Lopeza. Dakle drže se igrača u koje vjeruju, svaka im čast na tom i zato se ne treba nešto sad sekirati oko njegove uloge kad dođe novi trener.

Naravno, s obzirom kako funkcioniše NBA moguće je i da bude trejdovan ali o tom treba razmišljati ako već dođe do toga.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 29 jun 2014, 16:08

Po meni je to greska Netsa.

Kidd se pokazao kao dobar trener, ne znam kolko je rookie trenera odvelo svoj tim u drugu rundu PO.

Zelio je, kao sto bi i svaki normalan trener zelio, da se i on pita u vezi igraca, a ne samo da mu dovedu hrpu igraca i da on onda napravi tim, iako mu se ti igraci ne uklapaju u koncepciju.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 jun 2014, 16:18

Lionel Hollins bi mogao biti novi trener
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

heski
Kontakt:

Post Postao/la heski » 29 jun 2014, 16:50

Mozambik je napisao/la:Po meni je to greska Netsa.

Kidd se pokazao kao dobar trener, ne znam kolko je rookie trenera odvelo svoj tim u drugu rundu PO.

Zelio je, kao sto bi i svaki normalan trener zelio, da se i on pita u vezi igraca, a ne samo da mu dovedu hrpu igraca i da on onda napravi tim, iako mu se ti igraci ne uklapaju u koncepciju.
To nije normalno u NBA, tamo možda 3 trenera imaju takve ovlasti. Sigurno nijednom od njih nije tek druga godina rada. A on nije tražio samo to. Raspitaj se malo bolje. Kidd se pojavio jednog dana i počeo tražiti nemoguće, ali bukvalno nemoguće. Onda je predložio trejd u kojem bi dobili i gore igrače i gore ugovore koji bi im onemogućili njihove neke dugoročne ciljeve( tipa da dovedu Duranta kad postane slobodan). Priča se uveliko, a nekako mi je to i najlogičnije, da se on davno dogovorio s Bucksima i da je svim svojim ludim zahtjevima jednostavno htio da dovede upravu do tog da ga otpuste da bi mogao otići tamo.
Usput je i trejdom hinjski pokušao da pojača roster Bucksima :mrgreen:

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 29 jun 2014, 19:04

@Heski

Ako to istina onda mu hvala što cijeni Mirzu i što ga je želio sa sobom povesti. Realno čovjek je jedini koji je našem Mirzi dao šansu i priliku i treba da ima respect od nas do kraja života. ;)

PS.

Koji je fazon ovo što NBA igračima ne dozvoljava da treniraju zajedno sa ekipom i imaju duže pripreme od 35 dana. Mogu samostalno, ali sa ekipom ne? Koja je svrha te zabrane da se ne preforsiraju ili šta? :think:

heski
Kontakt:

Post Postao/la heski » 29 jun 2014, 23:15

To na kraju sam se malo našalio (mada Ameri kao poznati ljubitelji "teorija zavjere" pričaju i o tome) ali vrlo moguće da je tim trejdom pravio dodatni razlog da ga otpuste jer zna koliko cijene Mirzu, a pogotovo Lopeza oko kojeg planiraju graditi ekipu. Koliko ovi njihovi izvori govore nije ih u tom poremetila ni ova jako zeznuta operacija stopala.

Što se tiče priprema koliko ja mogu shvatiti radi se o sprečavanju povreda i održavanju svježine kad počne NBA sezona. Sigurno da ne bi bio isto svjež u playoffu sljedeće godine ako počne trenirati u recimo junu ili augustu. I ja bih volio da ako ima neko ko se bolje razumije da nam to pojasni.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 jun 2014, 08:15

Mark Jackson is on the Nets list as potential Kidd replacement, though I'm told is not high on it. Lionel Hollins under strong consideration.

:think:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jun 2014, 21:00

Kako se prica Mirza Ide u Buckse a Turcin u Netse!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 30 jun 2014, 21:06

evo sa Mirzine fb stranice

slika

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jun 2014, 21:23

As part of Kidd deal, Brooklyn and Milwaukee will not be allowed to make a trade with each other during 2014-'15 season, **** tells Yahoo. ;)

dp3nets
Kontakt:

Post Postao/la dp3nets » 30 jun 2014, 21:28

Odakle sad informacija da bi Mirza mogao u Buckse sa Kiddom? Zar nije Kidd zagovarao trade Lopez/Teletovic za Sandersa i Ilyasovu ali kao trener Netsa.. ili mu je to bila taktika da pojaca Buckse Mirzom i Lopezom pa da im se poslije pridruzi?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 30 jun 2014, 21:46

Za Mirzu bi najbolje bilo da dovedu Karla...on bi ubio za igraca kakav je Mirza..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jul 2014, 03:52

Facebook grupe, gori izvor od ekspresa :roll:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mirza Teletović

Post Postao/la JoseMourinho » 01 jul 2014, 03:59

Aj sto klauzula ima u ugovoru nego me zanima mozak koji je to izmislio, pa kidd ga htjeo poslat u Buckse a sad kad je trener Bucksa sto bi dovodio sebi igrača kojeg se htjeo rjesit hahahah

sejo12
Kontakt:

Post Postao/la sejo12 » 01 jul 2014, 18:43

citam evo na twiteru onog stefan bondija :D haha da netsi razgovaraju sa penzionisanim lionelom Hollinsom odem na wikipediu i sta vidim http://en.wikipedia.org/wiki/Lionel_Hollins" onclick="window.open(this.href);return false; :D head coach of Brooklyn Nets :D ovi vidovnjaci izgleda :D

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 jul 2014, 18:53

understanding from Billy King that re-signing Shaun Livingston will be difficult. He says he'd be happy for PG if he gets big contract
Q: "You reach out to your players last night?"
Billy King: "The ones that are free agents, yes."
Q: "Blatche?"
King: "No."

heski
Kontakt:

Post Postao/la heski » 02 jul 2014, 03:06

Shaun Livingston has agreed to sign a three year, $16 million deal with the Golden State Warriors. The news was first reported by Adrian Wojnarowski.
The news was quickly confirmed by Sam Amick and others. The Warrior offer is $6 million more than the Nets could offer.
To je već gotovo, haman pa oficijelno. Ipak će pokušati produžiti saradnju sa Andersonom mada izgleda da on želi probati negdje više para uzeti. Sa Pierceom se neće još zadugo znati jer ima dosta zainteresovanih ekipa i po onome koliko oni budu spremni će i Netsi ocjeniti da li su spremni za takav ugovor.

Inače, Lionel Hollins je najveći favorit za novog trenera. Može li nam neko od ovih što se bolje razumiju objasniti da li bi Mirzi odgovarao njegov stil?

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 02 jul 2014, 11:44

ja se vise ne plasim dal Mirza odgovara nekom treneru ili ne
Mirza se dokazao ove sezone kako u regularnom dijelu tako i u PO
nece manjkat zainteresovanih ako se odluci otic negdje :salut:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 jul 2014, 11:49

Biatch, Livingston otišli :opaopa: još da ode onaj glavonja, a izgleda da bi trebao :D od njih trojice, ne vjerujem da sebičniji igrači mogu doći :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jul 2014, 12:17

Neka je otisao zivi kamen, on i mirza svakako nisu bili na istom levelu. Jos samo da ode onaj punoglavac i mirna Bosna.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN, Proximic i 11 gostiju.