Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2014, 01:22

samosarajvo je napisao/la:E baš ih je samaro...
Na stranu Noletova odlicna igra, pogotovo na svoj servis, ovaj Tsonga je smješan igrac.Cak i na travi ga sada svi favoriti prizeljkuju a na sljaci je kanta za tamburanje.

Generalno svi ti "serveri" su skloni oscilacijama a to mrzim.U 2 seta serviraju jako dobro u svakom gemu sem jednog, tu mu Novak (ili bilo koji drugi igrac) vrati 2 servisa u polje i problemi nastaju, izgubi se servis i samim tim set jer su,logicno, nesposobni na protivnicki servis uraditi bilo šta.
I kazu sto je trave samo 3 hefte u godini, sem WB-a i ono malo jada treba ukinuti
Sad cemo da vidimo te servere i oscilacije kad Raonic istambura Nadala za kojeg je samo pitanje hocel' ga boljeti manje ili vise :lol: nikad vecu glupost nisam cuo.

Ako prezivi Kyrgiosa naravno. Roberdo ne bi trebao biti problem sutra, ipak je ovo trava a ne ona crvena mljevena cigla koje se nagutas svaki put kad igras ovaj gospodski sport.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 01 jul 2014, 12:38

Ova Sabine Lisicki je kraljica. Cura se non-stop smije. :lol:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 01 jul 2014, 13:04

Najbolji ce danas da odigra jedan meč koji će da dobije sa nulom.Vamos Rafa!

Djevojčice za koje navijam su ispale, pa mi svejedno ko ce da kod njih osvoji.Po meni je sad najveci favorit Maria...
Manchester United!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 jul 2014, 13:34

Edin TM87 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:E baš ih je samaro...
Na stranu Noletova odlicna igra, pogotovo na svoj servis, ovaj Tsonga je smješan igrac.Cak i na travi ga sada svi favoriti prizeljkuju a na sljaci je kanta za tamburanje.

Generalno svi ti "serveri" su skloni oscilacijama a to mrzim.U 2 seta serviraju jako dobro u svakom gemu sem jednog, tu mu Novak (ili bilo koji drugi igrac) vrati 2 servisa u polje i problemi nastaju, izgubi se servis i samim tim set jer su,logicno, nesposobni na protivnicki servis uraditi bilo šta.
I kazu sto je trave samo 3 hefte u godini, sem WB-a i ono malo jada treba ukinuti
Sad cemo da vidimo te servere i oscilacije kad Raonic istambura Nadala za kojeg je samo pitanje hocel' ga boljeti manje ili vise :lol: nikad vecu glupost nisam cuo.

Ako prezivi Kyrgiosa naravno. Roberdo ne bi trebao biti problem sutra, ipak je ovo trava a ne ona crvena mljevena cigla koje se nagutas svaki put kad igras ovaj gospodski sport.
Znaju i takvi imati svoj dan, jos im ova podloga omogucava da veze sa tenisom nemaju a doguraju daleko :wtf:
Nedo bog uci u poen od samo 3-4 razmjene, a kamo li više...doduše Raonic nije baš klasicni drvosjeca, umije još ponešto, svaka mu čast, ali na GOAT-a ne moze.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jul 2014, 13:43

Halep to fino hendla :thumbup:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 01 jul 2014, 14:17

Odmah brejk, fino je pocelo. :thumbup:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 01 jul 2014, 15:41

Stan uzeo i drugi tie-break, tesko da ce ovo Lopez izvuci, poslije jucerasnjeg maratona :problem:
Nishikori se drzi breaka, Federer servira za meč

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 16:22

samosarajvo je napisao/la:I kazu sto je trave samo 3 hefte u godini, sem WB-a i ono malo jada treba ukinuti
Najbolje bi bilo da se ukine i ovo malo brzih podloga (trava + dvorana + Cinci) što ima, pa da na svakom turniru bude uvedena šljaka kao podloga. :roll: Ovo osoba koja voli tenis (a ne samo Nadala) nikad ne bi napisala.

Roger rutinski dobio Robreda i osigurao još jedno švicarsko Grand Slam četvrtfinale. Stanimal ponovo igra strašan tenis. Danas omjer winneri - greške čak 55 prema 8, uz odserviran 31 as servis i poene na mreži 22/25. :shock: Teško, vrlo teško da će se RF izvući bez barem jednog izgubljenog seta. Štaviše, sad bih potpisao pobjedu od 3-1 u setovima.

A propos žena, Sharapova i Kerber vode rat do iznemoglosti. Jedna od njih ide na megdan Bouchard. Da nije bilo challengea u pravom trenutku za Nijemicu u tie-breaku 1. seta, vjerovatno bi Ruskinja završila posao do sada. Ovako je Angelica bliža pobjedi, ali nikad ne treba otpisivati Mariju (čak i kada skoro sve promašuje kao danas). Valjda što prije završe ovu patnju da možemo pogledati Nadala i Kyrgiosa.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2014, 16:45

Kako igra najveci ikad, Nadal ce biti maciji kasalj, drazi mi je Wawrinka u cetvrfinalu nego Lopez, ipak Wawa je Wawa kad je Roger preko puta, jos na travi, pobjeda ne smije doci u pitanje.

Federer je dosao do cetvrfinala bez izgubljenog servisa :o Ne znam da li se to ikad desilo na jednom GS, ali kakva serverska dominacija! Dozvolio je samo 8 brejk lopti i rasporedio ih je:

Robredo 0/1
Giraldo 0/2
Muller 0/0
Lorenzi 0/5

Znaci kako turnir odmice sve bolje i bolje servira, kakva je ovo dominacija i onda neko kaze da nije favorit :cool: Na terenu je ostajao izmedju sat i 22 minute do sat i 43, dakle laksi treninzi, totalno je fit i pripremljen da pomete konkurenciju do kraja. :cool:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 16:52

Federer jeste fascinantan, ali ne znam otkud to da je Wawrinka bolja opcija od Lopeza. Da Stan više nije onaj stari, pokazao je na AO i u direktnom okršaju protiv RF-a u Monte Carlu, kada je poznatijem sunarodniku "ukrao" jedan od rijetkih Mastersa koji mu nedostaje. Roger mu se mora osvetiti zbog toga, i hoće ako Bog da, ali uvjeren sam da će taj meč za njega biti sve osim walkovera. Daj bože da griješim.

Btw, Plavuše konačno završile sa smaranjem. Kerber ide daje. :zviz:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 01 jul 2014, 16:59

Nadal na US Openu 2010 do finala nije izgubio ni jedan svoj servis...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 jul 2014, 17:03

I na US-u prosle godine Nadal nije iz gubio servis mescini do 1/4, ako ne cak i do 1/2 ne z nam tacno.Doduse on to čini tako sto zna igrati tenis a ne samo servirati za razliku od nekih (ne mislim na Rogera, ne fatajte se odma)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 jul 2014, 17:31

Claus je napisao/la:Federer jeste fascinantan, ali ne znam otkud to da je Wawrinka bolja opcija od Lopeza. Da Stan više nije onaj stari, pokazao je na AO i u direktnom okršaju protiv RF-a u Monte Carlu, kada je poznatijem sunarodniku "ukrao" jedan od rijetkih Mastersa koji mu nedostaje. Roger mu se mora osvetiti zbog toga, i hoće ako Bog da, ali uvjeren sam da će taj meč za njega biti sve osim walkovera. Daj bože da griješim.

Btw, Plavuše konačno završile sa smaranjem. Kerber ide daje. :zviz:
Ma ne znam nekako mi Lopez izgledao preopasan, razvljajuje travu ove godine fakat strasno servira, dok Wawa nikad nije bio neki majstor za travu, iako nije stari znamo sta je njemu Roger i na 3 dobijena seta na travi ovdje na Wimbledonu ima veoma male sanse minimalne skoro. Ja mislim da ce ga lahko rijesit (3:1, dakle set je maximum), ti mislis da ce ga malo teze, svejedno nek' ga rijesi i ode do novog polufinala :cool:

E nisam znao taj podatak za Nadala... Vjerovatno je tacan kad kazete, svaka cast i njemu. Kad smo vec god njeg spasio brejk loptu, opet njegov protivnik blizi prvom setu. :)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 17:49

Nevjerovatan return Kyrgiosa. :o

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 01 jul 2014, 17:59

Bravo mali! :bow:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 01 jul 2014, 18:00

Ajde, budi nova Maria Sharapova. :beba: (Za neznalice Masha je osvojila Wimbledon u njegovim godinama)
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 18:00

Set za mladog Grkoaustralca. Sujevjerni bi rekli loš znak. :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 01 jul 2014, 18:02

100% osvojenih na prvi servis :wtf: :tokralju:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 01 jul 2014, 18:03

Claus je napisao/la:Set za mladog Grkoaustralca. Sujevjerni bi rekli loš znak. :mrgreen:
Ma Deja Vu :mrgreen: Nadal upražnjava istu rutinu na ovom WB, izgubi prvi set pa...(neće valjda).
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 18:04

Nestvarni procenti na prvi servis. Protiv Nadala biti na 100% osvojenih poena u tom segmentu je frapantan podatak.

Jednostavno zna kako odigrati u clutch momentima i ne boji se nikog. Sljedeći set će možda odlučiti meč.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.