Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 30 jun 2014, 13:38

@ ledar

malo si pomijesao stvari.

Osudjeni kriminalc je prvo tuzio sudiju koji je trebao obaviti registraciju AG-a da je naklonjen jednoj strani, jer mu nije dopustio uvid u dokumentaciju registracije AG-a, da bi zatim podnio drugu tuzbu protiv uprave kluba zbog HSV Campusa.

Kada smo cekali ovoliko vremena sacekacemo jos i ove dvije sedmice i onda da sam na mjestu DB-a pokrenuo bih postupak protiv osudjenog kriminalca, da IDIOTI konacno shvate ko je sef u ringu.

PS: Prema pisanjima pojednih medija Peter Knäbel (trenutno tehnicki direktor reprezentacije Svicarske) bi trebao posati novi SD. Ostaje da vidimo ima li u ovome istine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 jun 2014, 14:03

@amer

U pravu si, radi se o dvije odvojene stvari. Jedna je povreda nepristranosti kod registracije i na nju je najavio žalbu prizivnom sudu (koja vjerojatno ne odgađa provedbu registracije), a druga je stvar tužba protiv stare uprave za nenamjensko trošenje obvezničkog novca. Nemam ništa protiv da stara uprava odgovara za ovu stvar, dapače.

Što se transfera tiče ima puno imena u opticaju (pinilla, hazard, mbia, samaras, mustafi ...), vidjećemo što će na kraju bit od svega.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jun 2014, 21:52

http://www.morgenpost.de/sport/hertha-a ... m-HSV.html

Ukoliko za 2 miliona € prodaju Skjelbreda, onda sam zadovoljan ovim transferom, no ukoliko istog ne prodaju onda :damn: :damn:

Pa Tablete za malo gov.no nude 12,5 miliona € iako mu ugovor traje jos cetiri godine.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 jul 2014, 01:38

Berlinski Morgenpost govori o 10 milja za Lasoggu a Bild o 8 milja, vidjećemo što je istina. Skjele se ne spominje što znači da ili ostaje kod nas, što bi bilo vrlo dobro ili ga pak ponovo pozajmljujemo, što bi bilo totalno bezveze.
Pitanje je naravno otkud pare za PML-a. Bilo bi dobro kad bi se riješili Vaart rage, a svakako bi trebalo nabavit i dva ozbiljna zadnja vezna.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 jul 2014, 11:37

Prema HA, MP i TM ipak smo dali nevjerojatnih 10 milja, preprepreskupo. Očito će to financirati KMK zajmom, opet se on kao kod Vaart rage miješa u poso i to će se po mom mišljenju ponovo pokazati kao loš potez. A otraga će nam igrati arslan i badelj. :facepalm: :facepalm:

O Skjeleu tek slijede pregovori, ponudit će nam valjda milju i ako nategnemo još kojeg soma možemo bit presretni. Ispod 2,5 milje zadržao bih ga, takav nam igrač treba, koji arslonovi i j3badelji.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2014, 13:31

@ ledar

prema svemu sudeci transfer ce iznositi 8 miliona € plus premije u iznosu od 1,375 miliona € ukoliko se dogode odredjeni scenariji koji nisu navedeni.

Mislim da je ovo odlican posao DB-a u konacnici, jer siguran sam da cemo ove premije tek morati platiti ukoliko izborimo Evropu.

Takodjer mislim da cemo prodati Skjelbreda za 2 miliona € i onda dolazimo do onog iznosa koji je na pocetku od strane DB-a i ponudjen.

Nadam se da DB vec u glavi ima rijesenje kada je pozicija sestice u pitanju, jer rijesavanjem te pozicije mislim da smo solidno popunjeni da naredne sezone budemo u sigurnoj zoni, tj. plasman izmedju 10-14 mjesta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2014, 13:42

Die CFHH wird in der kommenden Saison die ausgegliederte Profiabteilung nicht unterstützen. Das beinhaltet sämtliche Aktivitäten im Stadion bei Heim - und Auswärtsspielen und das darüber hinausgehende ehrenamtliche Engagement.
Diese Entscheidung ist uns als Gruppe nicht leicht gefallen und die Gründe dafür sind vielfältig. Einige Aspekte, die uns zu dieser wohldurchdachten Entscheidung gebracht haben, wollen wir kurz erläutern.
slika

:wave: :wave: :wave: :wave:

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 jul 2014, 16:12

@amer

Ispada u konačnici 9,4 milje uz 1,4 milje odgođenog plaćanja jer je skoro sigurno da ćemo do kraja njegovog ugovora izborit europu. Preetz je maestralno podojio Beiersdorfera, Gernandta, KMK i krezuera - najprije je izdvojio Skjelea iz računice a onda za godinu dana ugovora izranjavanog PML-a inkasirao 9,4 milje. Alal mu vera! A Skjelea će ionako uzet na zajam i iduće sezone potpisat besplatno, što bi ga sad kupovo.

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 jul 2014, 16:29

Vidjećemo kolko će nakon ovog transfera ostat love za nova pojačanja. Bez obzira na postojeći ugovor i ova natezanja, treba uzet u obzir da ćemo Hakanu morat dobrano podebljat ugovor ako mislimo računat na njega. Teško će on igrat za sadašnjih 800 somova, moraćemo iznać neki kompromis, realno se čini 2 milje po sezoni.
Osim toga treba računat i na otpremnine za kreuzera i slomku.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2014, 16:55

@ ledar

mislim da nikad nece saznati pravu istinu sto se tice cijene koju smo platili za Lasoggu, ali na forumu Herthe spominju onaj scenarij koji sam naveo u svom prethodnom postu. Dakle 8 miliona € plus 1,375 miliona € na ime premija.

Kada se sve sabere moze se reci da je ova odluka DB-a pametna. Jos platiti max. 5 miliona € za defanzivnog veznog i onda krenuti u napad naredne sezone kada ovim koji nas koce isteknu ugovori. Ne racunajuci Skjelbreda naredne sezone cemo na platnoj listi osloboditi oko 20 miliona €.

A opet ponavljam i dalje mislim da bi ova ekipa sa jos jednim zadnjim veznim mogla naredne sezone mogla izboriti opstanak tj. da zavrsi izmedju 10-14 mjesta sto bi i trebao biti i cilj od strane DB-a, Gernandta i ostalih.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2014, 14:06

Lasogga se vec nalazi u Hamburgu na medicinskom pregledu, tako da potvrdu transfera mozemo ocekivati u toku dana...

slika

@ ledar

cak svi mediji su poceli da potvrdjuju cijenu BILD-a kada je ovaj transfer u pitanju, a on iznosi 8 milion € plus premije. Ukoliko nas u narednih 5 godina (na koliko ce sa nama potpisati) odvede u Evropu ili mozda cak LP onda ce ovaj novac biti dvostruko vracen.

Mada ja mislim da ce isti ukoliko nastavi igrati kao u protekloj sezoni za dvije godine u jedan Engleski klub za 20 miliona €.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 jul 2014, 14:58

U Abendblattu spominje se nekih 9 milja i to mi se čini najrealnije, također se negdje navodi i plaća od 3-4 milje, možda 3 + premije, samo što mi se milja za premije čini previše, ko da igramo za prvaka. Točno je da Lasogga može za godinu dvije vrijedit 20 milja, možda čak i 30, isto ko što recimo može vrijedit samo 2 ili bit ozlijeđen većinu vremena. To je naravno rizik i pitanje je jesmo li ga mi financijski dobro procijenili, činjenica je da niko drugi u takav rizik nije htio za te novce, jer ne vjerujem da ga Preetz ne bi dao u Newcastle ili Wolfsburg da su ponudili i malo više.

No, moja poanta je u tome da smo mi na većini pozicija ispodkapacitirani pa nema smisla trošit tolike pare samo na jednu, istina vrlo bitnu, a također su naši ciljevi u narednih godinu dvije puno skromniji da bi opravdali ovakav trošak, dok je za veće ciljeve vremenski horizont prevelik. Dakle, osim pitanja financijske procjene rizika radi se tu i o oportunitetnom trošku, više novca za napadača znači manje za zadnjeg veznog ili desnog braniča, ili umjesto dva samo jedan zadnji vezni itd.

Inače, mislim da nam je onaj Meetz dobro zakajlao jer sad ostaje visit u zraku pitanje smjene sd i trenera i financiranje novih pojačanja, budući sve čeka početak AG-a koji nikako da se porodi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jul 2014, 16:49

@ ledar

eto i HA smanji na onu cifru koju je naveo BILD... ;) ;)
Kada se sve sabere moze se reci da u ovom transferu DB nije puno pogrijesio. Kada vidim da Finnbogason za takodjer 8 miliona € prelazi u Real Sociedad, onda je ovo fenomenalan posao DB-a.

Kao prvo znas da igrac se uklapa u sredinu, kao drugo znas da poznaje ligu i kao trece doveo si igraca koji je blizu da postane standardni clan reprezentacije Njemacke.

Sto se ostalih transfera tice sada ocekujem od DB-a i najvjerovatnije novog SD-a Knäbela da opravdaju svoju reputaciju. Jedan na trzistu Beneluxa, a drugi na trzistu Svicarske u kojoj takodjer ima interesantnih igraca.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jul 2014, 17:12

Amere, HA navodi da je Gesamtpaket težak 25 milja. Ako je transfer 8 milja onda mu je plaća čak 3,4!? Zu viel, i to bez oportunitetnog troška koji može bit jako skup.
Mopo je inače malo potkurio sa navodnom info da je Kuehneov zajam pod velikim upitnikom jer odmah traži garanciju konverzije za dionice što uprava odbija napravit. Bez obzira što se radi o staroj upravi ima tu poteškoća jer bi prvo trebalo odredit cijenu po kojoj bi se konverzija trebala napravit, a to je tricky part. Kladim se da nemaju pojma ni odakle počet, daće sigurno pola milje za konzultanta koji bi to napravio.

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 03 jul 2014, 21:02

Malo gov.no za 14 miliona € ide u Tablete...

E moj DB... :-? :-?
Izgleda da se u ovom klubu nece nikad nista promjeniti. Ovu prodaju iz principa nije smio dopustiti.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jul 2014, 22:06

Meni je ovo očekivano, ako Kuehne ne želi dat zajam bez konverzije onda nam ništa drugo ni ne preostaje. Ne znam kako je uopće zamišljena konverzija, tko bi trebao izvršit procjenu AG-a koji još nije ni osnovan i koja bi bila cijena za npr. 1% tog društva. A zatim imamo i klasični sukob interesa jer je predsjednik NO intimus glavnog investitora i mogo bi inzistirat da za Kuehnea cijena bude što niža kako bi stekao što veći udio u vlasništvu, npr. da za 25 milki stekne 24,9% društva (pustimo priče da ne želi bit jedini investitor).

Po meni bolje je da smo zadržali Čalanoglua, odobrovoljili ga povećanjem plaće i uzeli napadača do 5 milja. Još ako će ostat Slomka koji će postavit igru na kontre onda će se Rudnevs sasvim dobro uklapat u takvu koncepciju.

No, što je tu je. Biće dobro ako se dovedu dva prava zadnja vezna da konačno posložimo momčad, očekujem da izdvojimo za njih u paru ko npr. za Lasoggu (na kraju je to 8,5 milja + bonusi i 3,5 milkija plaće, nice).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jul 2014, 11:34

Eto konacno je ozvanicen transfer Lasogge u HSV koji je potpisao ugovor do 2019-te, kao i transfer malog gov.neta u Tablete...

Ne sumnjam da ce DB uz podrsku Kühnea naci kvalitetnu zamjenu za malo gov.no, ali ga nije smio pustiti u Leverkusen iz principa, jer sada svaki naredni igrac moze na isti nacin pokusati dobiti dozvolu za promjenu kluba.

Ovdje je trebao ostati cvrst i pokazati ko je gazda...

Od ovih preostalih 6 miliona ocekujem da ce biti ulozeni u zadnjeg veznog, a da ce stopera i ofanzivnog veznog finansirati Kühne kada bude obavljena konacna registracija AG-a.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jul 2014, 13:10

Jasno je da Čalanoglua i Lasoggu nismo mogli obojicu zadržat, odluka je pala na Lasoggu a budućnost će pokazati koliko je dobra. Osobno bih prodao Čalanoglua i umjesto Lasogge kupio tri prava igrača.

Koliko sam shvatio, zbog prigovora Meetza koji radi po nalogu nekoga iz poražene struje, registracija će dobrano kasniti, najprije najmanje dva tjedna po osnovnom prigovoru a onda još barem toliko po prigovoru prizivnom sudu. Ako će AG zaživit neposredno pred početak sezone ili najesen onda bi bilo glupo mijenjat trenera koji je već odradio cjelokupne pripreme i treba mu dat šansu bar do kraja polusezone pa mu onda sudit po rezultatima. No, s druge strane vjerojatno ćemo izgubit Tuchela kao opciju, naime ako je s njim i bio dogovor teško da će nas on toliko čekat dok nama zagori pod noktima.

Ne znam čije je ingeniozna ideja da se pripreme rade u Kini, vjerojatno istog onog koji ih je zimus zbog malo para poslao u Indoneziju. Ja bih tog tipa najprije poslao mjesec dana u Saharu da izvidi uvjete pa onda još mjesec dana na Antarktik po istom poslu a onda mu dao cipelu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jul 2014, 13:27

Jedva čekam da se počnu javljat ovi kojima istječu ugovori iduće godine, biće nervozni i svako malo će potezat za rukav da im se produži. To im je najveća frka, kakva relegacija, borba za opstanak i slični bakrači. Za sve njih poruka - kriza je gospodo, redukcija, žao nam je, ma za takve igrače koji vrijede koliko smo vas plaćali sigurno će pljuštat ponude sa svih strana.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jul 2014, 13:41

ledar je napisao/la:Osobno bih prodao Čalanoglua i umjesto Lasogge kupio tri prava igrača.
Lasogga je za nas bila najsigurnija opcija i ja licno podrzavam ovaj transfer, ali me interesuje zasto bi prodao malo gov.no ? Ovim je DB poslao poruku ostalim igracima da ucjenjivanjem mogu dobiti ono sto zele.
ledar je napisao/la:Ne znam čije je ingeniozna ideja da se pripreme rade u Kini ?
Ovo je ideja DFL-a zbog promocije Bundeslige...
Primjera radi mi i Werder idemo u Aziju, dok Bayern ide u Ameriku, naravno sve o trosku DFL-a i za ovu turneju ce takodjer dobiti milion €.

U Kini ce se odigrati dvije prijateljske utakmice, i odraditi par treninga, a ionako od kraja Jula idu u novi Trainingslager gdje ce se raditi na taktickim zamislima. Do sada je plan treninga predvidjao podizanje fizicke spreme na veci nivo.
ledar je napisao/la:Jedva čekam da se počnu javljat ovi kojima istječu ugovori iduće godine, biće nervozni i svako malo će potezat za rukav da im se produži. To im je najveća frka, kakva relegacija, borba za opstanak i slični bakrači. Za sve njih poruka - kriza je gospodo, redukcija, žao nam je, ma za takve igrače koji vrijede koliko smo vas plaćali sigurno će pljuštat ponude sa svih strana.
Mozda se jedino jos produzi ugovor sa Skjelbredom i Rajkovicem ugovor, dok ce nas ostali definitvno napustiti...
Ja se ne brinem previse zbog toga. Tada ce DB i novi SD imati dosta prostora da sastave kvalitetnu ekipu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.