Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Jedna od stvari koja nam je nakon prošlih baraža trebala to je zasigurno bio kontinuitet.On nam je na kraju krajeva dinjeo i plasman na veliko takmičenje.Ušli smou krug respektabilnih ekipa.Otišli u Brazil i tamo pali,sami se ubili.
Priča o neiskustvu stoji kad je u pitanju organizacija cijele brazilske operacije.Tu je najviše zakazao Fudbalski savez i njegovo rukovodstvo.Lijepo je bilo obezbjediti extra hotelske i ine uslove ali se definitivno zakazalo u ljudskim resursima,počevši od kondicione,psihološke,taktičke pripreme svakog člana ekipe.
Selektor i struka su pali na ispitu.To je fakat i to nema vađenja.Laganini pripreme,očito u pojedinim segmentima nesportski i lagodan život su dovele u situaciju da selektor i najvažniji ili najglasniji duet nisu u ljubavi,profesionalnoj ,sportskoj.Selektor nedosljedan,bez svog ja,dočekao svojih 5 minuta i na kraju dobismo svi skupa papazjaniju,Slučaj Zukanović,navodna zajednička uvrijeđenost svih u repki je priča za malu djecu,Onako primitivno ,papanski otkvitati dijete koje je prošlo kvalifikacije,igra u evropi i igra na mjestu koje nam je škripalo mosa po sebi govori i moralnim i ljudskim kvalitetima tih koji su bili uvrijeđeni.
Evo nas takvih kakvi jesmo na američkoj turneji misleći da će se opetuzeti pare,U savezu su previdjeli da naš čovjek kako pređe granicu naglo postane prosvjećen pa je izostala posjeta naših "amerikanaca".Jednom su ih izradili svojim odnosom i to je to.
Brazil je bio samo rezultat svih nesnalaženja,nepotizma,laganja i na kraju neznanja struke prije svega.Prijatelj mi je već poslije uzvrata u Slovačkoj rekao da bi sada bilo najbolje isplatiti selektora i dovesti ozbiljnog trenera,taktičara i čovjeka sa mudima.Ispade da je bio u pravu
Zbog svega ovoga nisam za kontinuitet,vrijeme je za nove ljude.Vrijeme je i za laganini smjenu generacija,za probu par igrača kojinam mogu pomoći,Da ih sad ne nabrajam.Narodski rečeno treba nam čovjek koji se ne boji reći kapitenu da je u godinama i da ne može više,da u smije reći Luliću :klupa nisi u formi,Misimovića uvesti zadnjih dvadeset min jer ne može više itd itd
Treba nam čovjek koji zna kako treba ekipa izgledati i koji živi život te repke
Priča o neiskustvu stoji kad je u pitanju organizacija cijele brazilske operacije.Tu je najviše zakazao Fudbalski savez i njegovo rukovodstvo.Lijepo je bilo obezbjediti extra hotelske i ine uslove ali se definitivno zakazalo u ljudskim resursima,počevši od kondicione,psihološke,taktičke pripreme svakog člana ekipe.
Selektor i struka su pali na ispitu.To je fakat i to nema vađenja.Laganini pripreme,očito u pojedinim segmentima nesportski i lagodan život su dovele u situaciju da selektor i najvažniji ili najglasniji duet nisu u ljubavi,profesionalnoj ,sportskoj.Selektor nedosljedan,bez svog ja,dočekao svojih 5 minuta i na kraju dobismo svi skupa papazjaniju,Slučaj Zukanović,navodna zajednička uvrijeđenost svih u repki je priča za malu djecu,Onako primitivno ,papanski otkvitati dijete koje je prošlo kvalifikacije,igra u evropi i igra na mjestu koje nam je škripalo mosa po sebi govori i moralnim i ljudskim kvalitetima tih koji su bili uvrijeđeni.
Evo nas takvih kakvi jesmo na američkoj turneji misleći da će se opetuzeti pare,U savezu su previdjeli da naš čovjek kako pređe granicu naglo postane prosvjećen pa je izostala posjeta naših "amerikanaca".Jednom su ih izradili svojim odnosom i to je to.
Brazil je bio samo rezultat svih nesnalaženja,nepotizma,laganja i na kraju neznanja struke prije svega.Prijatelj mi je već poslije uzvrata u Slovačkoj rekao da bi sada bilo najbolje isplatiti selektora i dovesti ozbiljnog trenera,taktičara i čovjeka sa mudima.Ispade da je bio u pravu
Zbog svega ovoga nisam za kontinuitet,vrijeme je za nove ljude.Vrijeme je i za laganini smjenu generacija,za probu par igrača kojinam mogu pomoći,Da ih sad ne nabrajam.Narodski rečeno treba nam čovjek koji se ne boji reći kapitenu da je u godinama i da ne može više,da u smije reći Luliću :klupa nisi u formi,Misimovića uvesti zadnjih dvadeset min jer ne može više itd itd
Treba nam čovjek koji zna kako treba ekipa izgledati i koji živi život te repke
-
delpiero10
- Kontakt:
Sta je ovo vecina selektora podnosi ostavke, cak i selektor Nigerije jedino Safet bi da produzi ugovor i kaze razmislja hocel produzit ispade sad on nas drzi u saci pa razmislja hocel produzit ugovor ili ne, a valjda zna da bolji posao nemoze naci, steta za ovu generaciju mogla je daleko dogurat na evropskom prvenstvu jer su sad kvalifikacije olaksane uz par novih igraca i dobrog strucnjaka koji bi sve to poslozio i zaveo red ovako sve po starom, na evropsko idemo sigurno, dobra prilika za menadjere da se proda koji anonimus i sto je najbolnije ovaj savez nema viziju za neki napredak, a mislim da ce Safet ostati jos ove kvalifikacije a poslije ce da ode jedino ako Fifa ne poveca broj timova na svjetskom na 64

Ako je Vahid bez para branio BiH zasto ne bi i za te pare vodio svoju domovinu. A ionako mislim da u tom slucaju pare ne bi nista znacile. I njemu i nama bi to puno znacilo. Vise od novca...fukara87 je napisao/la:Gledam vec neki pametnjakovici prosipaju svoje price u vezi Safeta, prvo i prvo repka se ne prati zbog selektora a drugo mi smo se malo vise uzdigli nakon sto smo ostvarili uspjeh i plasman na veliko takmicenje "Svjetsko Prvenstvo" u Brazilu. A onda kad smo bili tu poceli smo se dizati i da mi mozemo grupu proci i cak dogurat daleko i kad to nismo uradili onda opalimo paljbu po selektoru, nisam ni ja bas zadovoljan ali treba bit realan s obzirom da nam je ovo prvo iskustvo na takmicenju da napomenem i prva pobjeda sto dovoljno govori da smo pobjedom zavrsili, negdje sam procitao da smo po statistici na 20 mjestu zavrsili sto je opet dobro. Ja ne znam ko bi nas mogao voditi poslije Safeta, mozda Vahid ? Ne vjerujem da bi on pristao na neku sicu vodit repku, koji je u Alziru zaradjivao preko 600 000 eura godisnje a nas Safet oko 200 000 KM .
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
ne znam vala ni zasto su pojedini toliko skepticni kad je rijec i Barbarezu, covjek se dokazao kao igrac, zavrsio tu nekakvu trenersku skolu, zasto da ga sasjecamo u korjenu, za mene je on 100x bolje rjesenje nego ostanak Susica, na kraju krajeva svako drugo rjesenje je bolje nego ostanak Susica..Head je napisao/la:Sad bez zajebancije neko moje misljenje.
Ako ce umjesto Susica doci Barbarez onda je bolje da Susic ostane jer Barbarez jeste patriota ali i veliki poltron koji bi napravio svoj klan sa kapitenom Spahicom i kompanijom tako da ne bi dobili nista.
Ako ce umjesto Susica doci Bajevic onda ne znam,nije Dusko dugo radio,sad ostavljam to nek odluci ko je odgovoran za to.
Ako ce umjesto Susica doci Halilhodjic ili neko slicnog rejtinga,tipa Eduardo Reja, Magath onda jos danas ozvaniciti novog selektora.
Volim te Bosno!!!
- donniedarko
- Kontakt:
Kako to da ima ljudi u savezu koji ne mogu prepoznati koliki je amater ova selektor
Samo neka izdrze ovi sto su protiv njega u savezu 
Sto bi se to Barbarez ucio na reprezentaciji..isto ste pricali i Papetu.Kakav Barbarez i selektor..ako Pape ode,onda traziti stranog selektora ili Vahu.
Postoji opravdan strah od odnosa u repki dolaskom Barbareza na celo iste. Sa ovim se i ja slazem iako bi odlazak nekih igraca otvorio prostor za njega. Ipak mislim da bi on u najboljem slucaju mogao krenuti kao pomocnik. Ipak treba naglasiti da sumnjam da postoji trener koji od svog posla jede kruh u bilo kojoj ozbiljnijoj ligi a da zna manje od naseg selektora. Uz to selektor je prestar za ucenje a bojim se i preskromnih kapaciteta za to.xavi26 je napisao/la:ne znam vala ni zasto su pojedini toliko skepticni kad je rijec i Barbarezu, covjek se dokazao kao igrac, zavrsio tu nekakvu trenersku skolu, zasto da ga sasjecamo u korjenu, za mene je on 100x bolje rjesenje nego ostanak Susica, na kraju krajeva svako drugo rjesenje je bolje nego ostanak Susica..Head je napisao/la:Sad bez zajebancije neko moje misljenje.
Ako ce umjesto Susica doci Barbarez onda je bolje da Susic ostane jer Barbarez jeste patriota ali i veliki poltron koji bi napravio svoj klan sa kapitenom Spahicom i kompanijom tako da ne bi dobili nista.
Ako ce umjesto Susica doci Bajevic onda ne znam,nije Dusko dugo radio,sad ostavljam to nek odluci ko je odgovoran za to.
Ako ce umjesto Susica doci Halilhodjic ili neko slicnog rejtinga,tipa Eduardo Reja, Magath onda jos danas ozvaniciti novog selektora.
I selektor Nigerije je podnio ostavku.
Znaci oni koji su slabiji od nas i koji su prosli u drugi krug nisu zadovoljni sto nisu prosli u cetvrtfinale i za to njihov selektor preuzima odgovornost.
A mi koji smo bolji od njih i koji smo ispali u prvom krugu smo zadovoljni samim tim sto smo bili na prvenstvu.
Pa dragi Boze,u kakvoj mi to drzavi zivimo kad je jedna Nigerija miljama ispred nas
Znaci oni koji su slabiji od nas i koji su prosli u drugi krug nisu zadovoljni sto nisu prosli u cetvrtfinale i za to njihov selektor preuzima odgovornost.
A mi koji smo bolji od njih i koji smo ispali u prvom krugu smo zadovoljni samim tim sto smo bili na prvenstvu.
Pa dragi Boze,u kakvoj mi to drzavi zivimo kad je jedna Nigerija miljama ispred nas
- invincible1921
- Kontakt:
pa sve i da nije bilo onakvih zamisli taktickih sve i da stvarno nije kriv on , A JESTE PO MENI NAJVISE za ispadnje, opet brate ispo si znaci nisi ispunio cilj neki zar ne bi bilo moralno ili sta vec da se ta ostavka podnese ?? 
=\_1921_/=
- The_Target
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne sam majstore hahah,obraduj naciju selektore,odlazi!!!
Ne sam majstore hahah,obraduj naciju selektore,odlazi!!!
Rođeni brato
Kakav Barbarez i qrac.
Nek ide trenirati pjetlice makar pa neka konkurise za repku.Dzaba se sramoti sa ovim prozivanjem njega za selektora.
I ne mogu vjerovati da ce teleci pogled dobiti novi ugovor.Ovo ce definitivno podjeliti zemlju i u narednom periodu nam slijede turbulencije kako u ekipi tako i u savezu.Smecari jedni.
Nek ide trenirati pjetlice makar pa neka konkurise za repku.Dzaba se sramoti sa ovim prozivanjem njega za selektora.
I ne mogu vjerovati da ce teleci pogled dobiti novi ugovor.Ovo ce definitivno podjeliti zemlju i u narednom periodu nam slijede turbulencije kako u ekipi tako i u savezu.Smecari jedni.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
Drummer pa sve u svemu moglo je i goredrummer je napisao/la:I selektor Nigerije je podnio ostavku.
Znaci rahat patnja jos dvije godine pod ovom budalom. Da te Bog sacuva.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
- donniedarko
- Kontakt:
Fkt ne kontam raju koji bi i dalje zeljeli eksperimentisati sa repkom. Ja volim Barbareza ali prvo neka se dokaze u klupskom fudbalu ili neka vodi neku mladu selekciju uspjesno.
Treba nam profesionalac i strucnjak sa iskustvom. Safetovo neiskustvo i neznanje nas je kostalo ulaska u osminu, zasto sad da opet rizikujemo. Zasto da ne isprobamo nesto sa Dusanom. Tip je osvojio u grckoj sve sto se moze osvojiti po vise puta. Dokazani strucnjak, principijelan, disciplinovan sa autoritetom. Svlacionica bi bila u njegovom vlasnistvu a ne u rukama nekog igraca. Njegovim angazmanom bi rijesili mnostvo problema.

Treba nam profesionalac i strucnjak sa iskustvom. Safetovo neiskustvo i neznanje nas je kostalo ulaska u osminu, zasto sad da opet rizikujemo. Zasto da ne isprobamo nesto sa Dusanom. Tip je osvojio u grckoj sve sto se moze osvojiti po vise puta. Dokazani strucnjak, principijelan, disciplinovan sa autoritetom. Svlacionica bi bila u njegovom vlasnistvu a ne u rukama nekog igraca. Njegovim angazmanom bi rijesili mnostvo problema.

" onclick="window.open(this.href);return false;
I glup i ružan!
I glup i ružan!
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
-
delpiero10
- Kontakt:
Savez izgleda i nema cilj, ako ostane Pape i ova nova generacija Usanovica, Dominkovica i ostalih u savezu kazu da im je glavni cilj odlazak na evropsko onda stvarno moraju navijaci da se dignu ponovo protiv saveza jer odlazak na evropsko nije cilj nego je realnost pogotovo u ovom novom formatu zato se Safetu i neide jer zna da ce otici na evropsko a savez nema viziju za napredak pa mu odgovara
Pošto je ovim u Savezu svejedno, tj. imaju hroničnu dijagnozu kyrcobolje što se tiče napretka reprezentacije, nama je jedina nada da se neki klub pošteno zayebe i ponudi kakav dobar ugovor ovom kvazistručnjaku, pa da sam odstupi. Inače, bojim se, da smo nayebali i da će dobiti produženje ugovora. Javnost je uveliko podijeljenja, i definitivno bi ušli u kvalifikacije s negativnim nabojem.
"Ja mislim da je Ivica Osim Skypeom vodio ekipu mi bi bili u četvrtfinalu", rekao je Hadžihafizbegović prilikom svog osvrta na rad selektora Sušića.

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
joj pape ispade sad da ucjenjuje nog savez,on ce ko odluciti ,sad je slobodan
a ovi jos gori debili u savezu
nece njega niko uzet od timova i on ce ostati na klupi
ne mogu ga gledat jos godinu dvije sa ovom glupom facom
kuknjava
sa njim nece biti napretka ,
gledacemo susica hadzice i dalje u repci a vrancic ,prcic ,arslanagic dabogda da zaigraju dok je ovog debila
pape idiii molim te spasi nas muka
a ovi jos gori debili u savezu
nece njega niko uzet od timova i on ce ostati na klupi
ne mogu ga gledat jos godinu dvije sa ovom glupom facom
sa njim nece biti napretka ,
gledacemo susica hadzice i dalje u repci a vrancic ,prcic ,arslanagic dabogda da zaigraju dok je ovog debila
pape idiii molim te spasi nas muka
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.