FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 jul 2014, 14:34

fedeltafrotta je napisao/la:
Head je napisao/la:Kako vam je marketing los.Igrate za dva dana utakmicu a nigdje ni rijeci o tome,mislim da pola grada uopste ne zna da je utakmica u cetvrtak.
bolje je nas standardnih 2-3 milje nego debili koji ne znaju ni ko igra ;)
Apsolutno. Babe sretno Želji radi tebe i dosta finih momaka s ove teme. Dosta ovde pobjeda bez primljenog gola :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 01 jul 2014, 14:35

Head je napisao/la:Kako vam je marketing los.Igrate za dva dana utakmicu a nigdje ni rijeci o tome,mislim da pola grada uopste ne zna da je utakmica u cetvrtak.
Ko treba da zna taj i zna vjeruj mi.
Ja pojma nemam kad vi igrate. Nije to do marketinga, to je do mene, tako volim.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jul 2014, 14:38

Vjeruj da nije. Znaci uopste nisam dosao da provociram nego ne mogu da vjerujem da imate toliku pasivnost u kadrovima koji se bave marketingom.

Bolje je imati 10 000 navijaca po 5 Km nego 2-3 milje po petaka. Uvijek bilo.
1946

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 01 jul 2014, 14:39

Posjeta uopste nije vezana za kvalitetan marketing bar kad je nasa drzava u pitanju.
Oni koji prate Zelju informisu se na mjestima gdje takve informacije mogu dobiti i znaju uvijek kad igra njihov klub.
Ja sam danas bio pozitivno iznenadjen,na dosta tram stanica sam vidio plakate za nasu tekmu u cetvrtak,ali kazem nije to toliko uopste bitno ko zeli da dodje upoznat je davno kad Zeljo igra.Ja sam svoje obaveze i put pomjerio da bi mogao u cetvrtak otici na tekmu.
SLOBODA NAVIJAČIMA

STARBUZZ
Kontakt:

Post Postao/la STARBUZZ » 01 jul 2014, 14:50

ennis je napisao/la:Posjeta uopste nije vezana za kvalitetan marketing bar kad je nasa drzava u pitanju.
Oni koji prate Zelju informisu se na mjestima gdje takve informacije mogu dobiti i znaju uvijek kad igra njihov klub.
Ja sam danas bio pozitivno iznenadjen,na dosta tram stanica sam vidio plakate za nasu tekmu u cetvrtak,ali kazem nije to toliko uopste bitno ko zeli da dodje upoznat je davno kad Zeljo igra.Ja sam svoje obaveze i put pomjerio da bi mogao u cetvrtak otici na tekmu.
Ma kod nas ti je u svemu bitan euforicni momenat, ako toga bude bice i posjete bice spica, ako toga nema, ma mozes ti ne znam sta raditi dzaba ti... mi smo inace narod koji je povodljiv za trendovima, onda kada nasi klubovi na neku mandzu naprave da je sminka ici na utkamice Sarajeva i Zeljeznicara tad cemo imati puuno punije tribine. To je imala jedno vrijeme KK Bosna i RK Bosna, pa je bila Skenderija uvijek puna, nisi mogao kartu naci, sve neke trebe, ne zna sta su koraci ni dupla i likovi koji dodju njih da gledaju a ne pogledaju 2 akcije na utakmici... I kada je isfurala RK Bosna sta se desilo, **** to sto je RK Bosna usla u 16 NAJBOLJIH klubova u Evropi, na utakmici poluprazna Skenderija... Sarajevo i Zeljeznicar mogu igrati narednih 5 utakmica na nivou Arsenala i Manchestera, ali zvonce loseg fudbala i dosadne utakmice je tu i tesko da ce se promjeniti... Tako i naspram svega ostalog kada je u pitanju nas klubski nogomet.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 01 jul 2014, 14:58

Head je napisao/la:
Vjeruj da nije. Znaci uopste nisam dosao da provociram nego ne mogu da vjerujem da imate toliku pasivnost u kadrovima koji se bave marketingom.

U jednu ruku jesi u pravu neka akcija se mogla organizovat al ipak sta god pokusas kostat ce sigurno svaka reklama od bilborda preko tva do portala pa onda ostaje pitanje da li ce se to isplatiti.... jbg kad derbi kao ta najveća tekma ne može da okupi preko 10k onda jedno 6-7 hiljada protiv lovcena ja bi bio itekako zadovoljan ipak je prvo pretkolo ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 01 jul 2014, 15:00

Head je napisao/la:

Jeste sa ekonmske strane, tj ako cemo ici po tom zapadnjackom marketingu.

Sta se desi god nas?

Navuces raje, pored ovi 2-3 milje standardnih. Igracima krene lose, eto ti publike protiv tebe na ledima. Ne bi bio prvi ni zadnji put da se to desi...

Zato, protivnik uz duzno postovanje nije toliko atraktivan da bi se raja sada dizala na sve strane.
Da uradis bilo sta, neces imati sigurno preko 4.000, u vrh glave.
I treca stvar, koliko god bilo smijesno, Zeljo ni sam nije siguran da ce proci ovo.

Pa sada vidi, da li ti se isplati sada zvati raju pa da uslijedi razocarenje...

Ako uspiju doci do QR3 onda neka na sva zvona zvone, ovako, polako, napravi prvo nesto, pa onda imas neku referencu da zoves raju...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jul 2014, 15:03

džole, šta misliš da se kladimo?

ako bude ispod 4.000 gledalaca, ja tebi marku za svakog ispod, ako bude više, ti meni marku za svakog iznad. jel valja?

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 jul 2014, 15:05

E nek sam dozivio da procitam da je bolje 3000 od 15000 navijaca...

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jul 2014, 15:07

a dobro, promijene se ta gledišta čim legne prva plata...

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 01 jul 2014, 15:07

Doci ce od 5 do 7 hiljada ljudi sa reklamom ili bez reklame,nema potrebe za vece rasprave :D
Igras 1.pretkolo Lige Evrope,nema te reklame koja bi privukla 15 hiljada ljudi u cetvrtak.
Ako se prodju prva 2 pretkola atmosfera ce se dizati,euforija rasti i onda mozemo ocekivati vise od 10 hiljada,i to opet nece biti vezano sa plakatima i ostalim zafrkancijama vec sa rezultatom,ista stvar vazi i za ostale timove nase u Evropi.
SLOBODA NAVIJAČIMA

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 01 jul 2014, 15:16

Sa stanovišta kluba ovo definitivno nije bolje. Sa stanovišta navijača, ma opet nije.
Al bez obzira, valjda je klub na prvom mjestu, ispred svih.
Smijem se sam sebi dok ovo tipkam, al valjda je svima jasno da više prodatih ulaznica znači više novaca. A novac nam treba.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 01 jul 2014, 15:17

Osjećaj me nikad ne vara,vjerujte mi da će neće biti ispod 10 000 u četvrtak,ne znam čemu toliki pesimizam,svako ko iole prati Želju zna da je utakmica u četvrtak.

Buu
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 01 jul 2014, 15:18

zaboljisportuBiH je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
lisander je napisao/la:Jesmol dobili stta za Kerlu il mu je ugovor isteko, kako je Kvesić igro u ovim prijeteljskim???
Kerla je bio slobodan igrac, pa nismo nista ni dobili, osim sto smo dobili manjak igraca na toj poziciji. Ostali smo na dva stopera, od kojih je ovaj "bolji" stoper ustvari bocni igrac, a ovaj "losiji" stoper je stvarno i stoper. U rezervi za njih dvojicu imamo jos jednog igraca koji je stoper, ali koji nije nikada igrao ozbiljnu utakmicu. Onda mozemo krpiti tu poziciju po potrebi sa jednim veznjakom Hasanovicem, koji ce, kako stvari stoje, poslije evrope morati da se klonira, s obzirom da se ocekuje odlazak mozda jos kojeg igraca iz veznog reda, pa ovaj nece moci stici igrati sve pozicije koje se eventualno planiraju za njega :mrgreen: . Ne dao Bog neke povrede, sto veznog,sto stopera, a da ne spominjem napadaca, kojeg imamo samo jednog. Jer ovi ostali sto se spominju kao rezervni napadaci su toliko mladi da imaju iskustva kao i onaj rezervni stoper, na kojeg do sada nikada nismo ni racunali u utakmicama i koji je trebao dobivati iskustva, ali nije mogao od veznjaka koji je igrao tu poziciju, jer je krpio :mrgreen: .

A za Kvesica se zna, kao i za ostale igrace. Znaci nista. Kao i obicno, nase pripreme prolaze u miru i bez ikakvih izvjestaja, pa mi obicni smrtnici uopste ne znamo do prve evropske utakmice u kakvom je stanju nas tim. U prvoj tekmi nije igrao, jer ga je kao zatezala loze, u drugoj znamo samo da je igrao. Mozemo se samo nadati da se Kvesa vraca u dobru formu i ostaje nam da vidimo kako izgleda na terenu u prvoj evropskoj utakmici.

Mnogi ce sada napisati, da bi se trebalo otici i na trening ako vec zelis da nesto saznas, a ne samo laprdati ovako. Ali bas me briga. Nas uopste nema u javnosti, niko nista ne zna, u desetak dana nam se prostre par slicica, pojavi se da ima nekih anonimusa na probi. Sada ce potpisati taj neko, niti znamo ko je, niti znamo bilo sta o tom igracu koji potpisuje, pa onda neko odavde kopa po internetu, pa iskopa to neko ime i prezime i skontamo da je to taj lik koji je na probi. Oko ovog Cilica nismo par dana mogli da se dogovorimo da li se zove Ante ili kako vec, je li to taj ili nije.
Kod nas vec par godina, kako pocnu pripreme, bilo ljetne ili zimske, mozemo komotno da se bavimo drugim stvarima, jer pratiti Zelju, klub koji je najveci i koji ima citavu armiju navijaca sirom zemlje pa i dalje, je gotovo nemoguca misija. Par onih blizih klubu ponesto kazu, ono sto saznaju kopajuci, pitajuci, kao da smo kantonalac.

Evo sada ce utakmica, pa se valjda sve to probudi opet. Gotove pripreme, pa mozemo malo vidjeti i svojim ocima kako uopste stojimo na terenu, ko je u formi, na koga se racuna, ko ce ciniti prvih jedanaest.
Opet svi komentarišu neke bezvezne i glupe postove, a @boccacio napiše post i svi ignore. hajmo malo okrenuti ploču ignore ovim glupostima a malo se nadovezati na ovo.
Vremeno sam shvatio @boccacio druže da ustvari niko pojma nema pa ne znaju šta će ni napisati, a kad dođe neki koji provocira imaju svi milion odgovora pa im je lakše. nažalost odgovore na tovja pitanja skoro niko ne zna. Isto tako jutros i ja pitam za ove što su na probi ni to niko ne zna. Pa bar da kažu ako sa nekim nećemo potpisati da je taj otišao. Bio je onaj neki Jurić, bio je onaj Mahović. Očigledno njih više nema. Pojavili su se novi ali ni za njih nećemo saznati ništa dok ne odu tj dok neko ne kaže da su otišli. Ustvari za ovu dvojicu sam skontao da su otišli jer je pisalo da su na probi petorica, a pošto smo ranije čuli da su i ova dvojica na probi a nisu sad nabrojani onda je logično da više nisu. E tako kod nas idu informacije.
Nekad su bile neke pripremne i ovdje u Sa. Pa je bila i genrealka u Sa. Ali sada samo možeš otići na trening. Od Hajduka se izgleda odustalo od svega toga a to je loše. Pogotovo je loše za generalku ili za neku prijateljsku u pauzi jer to može donijeti lovu ako se napuni stadion. Teško da bi mogao biti neki izvještaj o tome u kakvom je ko stanju od igrača sem ako ne pogledaš tekmu a njih nema. Ali zato bi mogli biti neki mini intervjui sa igračima.
Kako ćeš bilo sta o pripremama i igracima saznati kad ti upravu cine 2 covjeka. Marketinga nemamo nikako, nemamo vlastitog novinara, nemamo predsjednika. Nema ko da ti predstavi trenutačnu fazu priprema, igrace, stanje igrača. Uprava se strasno bezobrazno odnosi prema navijačima.
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 01 jul 2014, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 01 jul 2014, 15:18

Ja se sad smijem opkladit da ce bit vise od 10 milja. Raja je pozelila Zelju covjece.
Al ovo za informacije je fakat na mjestu. Pa nit kakve sedmicne reportaze,majku mu.
Ja kontam kakvi su taj Basa i Cilic,sta igraju, hocel imat mjesta, a mi ne znamo ni hocel ljudi uopste ostat.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 01 jul 2014, 15:20

Prvo kolo, los protivnik, raja letargicna, na jugu 3,4 milje, na zapadu 3,4 , to je to... Nista novo, na sta vec nismo navikli... A na fcb 135 milja lajkova :)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 jul 2014, 15:28

ennis je napisao/la:Doci ce od 5 do 7 hiljada ljudi sa reklamom ili bez reklame,nema potrebe za vece rasprave :D
Igras 1.pretkolo Lige Evrope,nema te reklame koja bi privukla 15 hiljada ljudi u cetvrtak.
Ako se prodju prva 2 pretkola atmosfera ce se dizati,euforija rasti i onda mozemo ocekivati vise od 10 hiljada,i to opet nece biti vezano sa plakatima i ostalim zafrkancijama vec sa rezultatom,ista stvar vazi i za ostale timove nase u Evropi.
TO je to. Pogotovo nema nikakve svrhe sa plakatima. To je odavno postalo samo trošenje para. Ovdje raju može privući trenutno ili neko lijepo ime, neki jak klub ili euforija. Euforije će teško biti jer je prvo pretkolo. JOš jedna stvar može dovući raju i to je ono što ja često pričam a to je neki dobar fudbaler. Poznato ime koje bi potpisalo za ŽElju. I to pravi euforiju. Kao nekad što je bio Šabić. Sad bi npr Zlatan dovukao raju na stadion sto posto ali mala šansa za takvo nešto. Ono što klub treba da radi je što više besplatnog marketinga a to ide jako loše. To je problem.

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 01 jul 2014, 15:32

zaboljisportuBiH je napisao/la:
ennis je napisao/la:Doci ce od 5 do 7 hiljada ljudi sa reklamom ili bez reklame,nema potrebe za vece rasprave :D
TO je to. Pogotovo nema nikakve svrhe sa plakatima. To je odavno postalo samo trošenje para. Ovdje raju može privući trenutno ili neko lijepo ime, neki jak klub ili euforija. Euforije će teško biti jer je prvo pretkolo. JOš jedna stvar može dovući raju i to je ono što ja često pričam a to je neki dobar fudbaler. Poznato ime koje bi potpisalo za ŽElju. I to pravi euforiju. Kao nekad što je bio Šabić. Sad bi npr Zlatan dovukao raju na stadion sto posto ali mala šansa za takvo nešto. Ono što klub treba da radi je što više besplatnog marketinga a to ide jako loše. To je problem.
Ja sam danas vidio na par mjesta plakate za utakmicu :) a slazem se sa tobom da bi poznato ime kad bi nam dosao da bi dovukao raju na stadion :)

benya99
Kontakt:

Post Postao/la benya99 » 01 jul 2014, 15:43

Head je napisao/la:

Ovo ne bi ni Grunf bolje sastavio :lol: :lol: :lol:

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 01 jul 2014, 15:43

Na RSG-u reklama za tekmu :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.