Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Celikovac
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Celikovac » 01 jul 2014, 18:52

Makedonija i Crna gora imaju vrhunske Amerikance, a nisu bile Bog zna kako bogate zemlje zadnji put kad sam provjeravao...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 jul 2014, 19:51

Raspitaj se koliko su ih platili.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 jul 2014, 19:55

Celikovac je napisao/la:Makedonija i Crna gora imaju vrhunske Amerikance, a nisu bile Bog zna kako bogate zemlje zadnji put kad sam provjeravao...
kada su ih nasli bili su anonimci u svjetskim okvirima, bas kao sto smo i mi nasli zacka...

isto tako je da neko iz norveske za 5,6 godina kaze "a kako su bosanci mogli dovesti onu zvjer od coopera?" :crazy:

covjece, langford je najbolji igrac u evropi na svojoj poziciji i njemu se mora mnogo novca dati da zaigra (to su zeljeli uraditi i turci) ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 jul 2014, 19:56

[quote="Celikovac"]Makedonija i Crna gora imaju vrhunske Amerikance, a nisu bile Bog zna kako bogate zemlje zadnji put kad sam provjeravao...[/quote

Bo se treba zahvaliti Makedoncima,preko njih je i napravio karijeru.Crna Gora je siguro bogatija od nas.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 jul 2014, 20:01

Razocarali se svi u Pasalica sto je rekao da nece igrati kvalifikacije.Moramo isplatiti Fincima 20 hiljada eura da bi Emir mogao igrati za nas,tako je FIBA odlucila.Velic odbio da bude u strucnom stabu reprezentacije pravdao se klupskim obavezama.Izgleda da je opasan SB lobi..
Za Nurkica se jos ne zna sta ce bit iako je Misko zalizani najavio da bi mogo Nurkic prec u neki jak euroligaski klub..

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 jul 2014, 21:21

Lotus je napisao/la:Razocarali se svi u Pasalica sto je rekao da nece igrati kvalifikacije.Moramo isplatiti Fincima 20 hiljada eura da bi Emir mogao igrati za nas,tako je FIBA odlucila.Velic odbio da bude u strucnom stabu reprezentacije pravdao se klupskim obavezama.Izgleda da je opasan SB lobi..
Za Nurkica se jos ne zna sta ce bit iako je Misko zalizani najavio da bi mogo Nurkic prec u neki jak euroligaski klub..
Pasalic seljacina, da je to neki igrac, pa inekako. Mozda bi nam sad odgovarao Jovanovic, obzirom da nema ni Adamovica, ali nije nikako pozvan. Imas li informaciju hoce li se to sad odmah isplatiti, tj. hoce li momak moci nastupiti na prvenstvu za selekcije do 20 godina? P. S. Degen Kuzmic upao u 20 igraca koji ce trenirati sa reprezentacijom za SP u Spaniji, a vidjecemo da li ce i putovati sa njom tamo.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 jul 2014, 21:39

Lotus je napisao/la:Razocarali se svi u Pasalica sto je rekao da nece igrati kvalifikacije.Moramo isplatiti Fincima 20 hiljada eura da bi Emir mogao igrati za nas,tako je FIBA odlucila.Velic odbio da bude u strucnom stabu reprezentacije pravdao se klupskim obavezama.Izgleda da je opasan SB lobi..
Ne, pogresno. Nema nista FIBA sa tim dogovorima/pregovorima. Ne smije to da se radi.

Ostalo je samo ime.....

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 01 jul 2014, 22:14

Meni samo nije jasno zašto smo se toliko oko Emira fokusirali, normalno momak je živi talenat ali ipak jos je mlad i često se taj talenat kod igrača ne iskoristi kako treba. Mislim da bi bilo preglupo i prenaivno od saveza da daje nekakav novac za igrača koji je i sam rekao da će sigurno nastupati za nas nakon 21. godine. Zašto ne sačekati jos dvije godine i vidjeti je li se dečko razvio u ono što mu talenat i okruženje u istinu pruža?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 01 jul 2014, 22:19

sigurnoable je napisao/la:
Meni samo nije jasno zašto smo se toliko oko Emira fokusirali, normalno momak je živi talenat ali ipak jos je mlad i često se taj talenat kod igrača ne iskoristi kako treba. Mislim da bi bilo preglupo i prenaivno od saveza da daje nekakav novac za igrača koji je i sam rekao da će sigurno nastupati za nas nakon 21. godine. Zašto ne sačekati jos dvije godine i vidjeti je li se dečko razvio u ono što mu talenat i okruženje u istinu pruža?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Iz cisto moralnih razloga je ovo razumljivo! to su neke mizerne cifre (ako je tacno) tako da ovo moze posluziti u najmanju ruku kao dobar primjer za neke kasnije slucajeve da mladi igraci vide da ce se KSBIH boriti za njih ako je potrebno!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 jul 2014, 22:21

Emir je to i vise nego zaradio da se uradi za njega (ako je tacno).

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 jul 2014, 23:58

neno#4 je napisao/la:
Ne, pogresno. Nema nista FIBA sa tim dogovorima/pregovorima. Ne smije to da se radi.
neno
To je znaci dogovor izmedju naseg i njihovog saveza..

kobe
Radi se na tom da se plati do prvenstva da bi Emir mogao igrati odma za U20..

sigurnoable
Naravno da je Emir zasluzio i puno vise,svaka cast njemu i njegovom ocu malo je takvih ljudi.

Neno,kad dolazi Trajkovic?Cuo sam da individualno radi trenutno sa Bilanom..

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 02 jul 2014, 01:38

Jel istina ovo za emira I dal nas savez kani to platiti.
Ja bih iskreno volio da se to uradi,jer momak vec 2 godinu dolazi na pripreme,a I odbio je finsku I igranje na svijetskom,zbog svoje zemlje.
Nekako smo svi emotivno vezani za emira I njegovu zivotnu pricu,a da ne govorimo da.je talenat I da se vrijedi boriti za takvu djecu
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jul 2014, 06:55

Trajkovic je od danas tu.

Ostalo je samo ime.....

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 02 jul 2014, 09:03

neno#4 je napisao/la:Trajkovic je od danas tu.
Hvala na odgovoru.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jul 2014, 12:23

Bila je vec nekoliko puta diskusija oko Sulejmanovica i koliko se sjecam, jednom smo neno i ja to kratko prokomentarisali da FIBA-ina pravila ne govore bas eksplicitno da bi Sulejmanovic i poslije 21. godine mogao neovisno o stavu Finaca zaigrati za nas...

20.000 EUR jeste mozda za nas savez mnogo novca, ali generalno gledano je to mizerna svota, a ako cemo istom rijesiti svu pricu oko Sulejmanovica, ja bih bez pola rijeci prihvatio taj dogovor... Savez je to odlicno odradio...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 jul 2014, 16:47

Celikovac je napisao/la:Ako vec ne igra Nihad, Langford bi nam mnogo vise koristio od Coopera.

đedović neće igrati u kvalifikacijama?,zna li se zašto?

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 02 jul 2014, 17:16

Kakav Langford ljudi, ne budite smijesni, pa Turci nisu uspjeli da ga dovedu ;)
SAMO ČELIK !

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 02 jul 2014, 17:44

filip13 je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:Ako vec ne igra Nihad, Langford bi nam mnogo vise koristio od Coopera.

Povrijedjen

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 jul 2014, 17:51

Brezovac je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Povrijedjen

kad počlinju kvalifikacije?

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 02 jul 2014, 18:15

filip13 je napisao/la: kad počlinju kvalifikacije?

I ako moze neko da napise spisak pozvanih,ako je uopste izasao.
Nisam u toku nikako.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []