Safet Sušić - Pape

bhsport
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bhsport » 02 jul 2014, 13:06

Ivica Osim:
Još uvijek ne mogu reći da li Sušić ostaje ili ne. Očekujem sastanak Izvršnog odbora koji će o tome odlučivati", rekao je Osim.

Sačuvati atmosferu

Smatra da nogometna reprezentacija BiH ima kvalitet, te da je još uvijek ne treba podmlađivati.

"Treba sačuvati atmosferu. Važno je da imaš igrače koji imaju iskustvo i koji mogu da izdrže pritisak. Dolaze kvalifikacije koje su vrlo neugodne. Mi smo već stekli neki status u Evropi, tako da se od nas sada očekuje da smo ekipa koja bi u svakom slučaju trebala da bude na Evropskom prvenstvu. To je već imidž, ne bi se trebalo igrati s tim i rasprodavati ga bezveze", rekao je Osim.

Ističe da bi u budućnosti bila poželjna "modernija i trkački bolja ekipa".

"Bojim se da mi u ovom trenutku fizički ne bi mogli izdržati utakmicu kao što je to Alžir napravio", naglasio je Osim.

Safet Susic: Ko zna kad cemo mi opet otici na neko prvenstvo.

:urnebes: :urnebes: :clap: :clap:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 jul 2014, 13:08

bhsport je napisao/la:

:urnebes: :urnebes: :clap: :clap:
:lol: :(

Ono, prva reakcija smijeh, a zatim i val tuge i placa
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 jul 2014, 13:10

Kako to Osim fino upakuje da je Pape kreator svega što je dobro. Još to fino proformuliše i kaže da je to sada imidž.
Kakav su tandem Pape i Osim. :bow: :bow:
Nastavite niz i u Francuskoj. :bih:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 02 jul 2014, 13:13

Pa ja ne vjerujem da je lik ovo reko. :shock: Koliko udaren mozes bit. :lol:
pi.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jul 2014, 13:14

arius je napisao/la:
prvo daj boze da dodje pa da vidis ko je i sta je dusan bajevic,drugo vise od pola igraca grcke reprezetacije je iz te lige a trece igrao je pape protiv grka (mada vjerovatno nije znao ) 3-5-2 (vranjes,spaha i zuka nazad, mujdza i lula bocni)
Za igrace koje mi imamo je najbolji sistem 4-2-3-1. To mislim da je cak i Pape konacno uvidio. 3-5-2 sigurno nije pravi sistem. Jer smo vidjeli jos jednom ( mada je bilo vidljivo vec protiv Portugala ) da je Lula ocajan bek. Bolje i Salihovic onda umjesto njega. Bar se ne boji uklizat nekom igracu. Sto se tice Grcke reprezentacije :lol: :lol: Ove rezultate koje su postizali su svi na racun motivacije i truda od 110% i jake odbrane. Nema tu ni jednog ili skoro nijednog igraca koji je individualno neko ime. Grcka liga nije ni u top 10.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 jul 2014, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.

Amir81
Kontakt:

Post Postao/la Amir81 » 02 jul 2014, 13:16

Gledajući sinoć Bakovića na jednoj od televizija , gdje kaže da se s Safetom pregovaralo prije SP i da se došlo do pola puta, a da je ostatak ostavljen poslije SP stekao sam dojam da su zapeli oko finansijskih uslova.Vjerovatno je Safet tražio bolje uslove, a ovi mu nisu dali. Sad bi se mogli naći na sredini da dobije iste finansijske uslove, a da mu ovi daju ugovor na dvije godine........Nažalost,čini mi se da ćemo ga gledat još dvije godine.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 jul 2014, 13:19

Tweeds_10 je napisao/la:
Pa ja ne vjerujem da je lik ovo reko. :shock: Koliko udaren mozes bit. :lol:
Evo, nasao sam...
- Atmosfera bi trebala biti dobra. Normalno je da kad s nekim provedeš mjesec dana bude nervoze i sitnih, sličnih problema, ali naši momci su izuzetni profesionalci. Tko zna kad ćemo ponovo otići na Svjetsko prvenstvo. Bilo je nekih malih problema, malo se pretjeralo, ali trebate znati da je ovo generacija koja je ovu zemlju odvela na Svjetsko prvenstvo. Zadnje što želim je konflikt s nekim. Želim kad nekoga od ovih momaka sretnem za pet ili deset godina da popijem kavu s njima, a ne da okrećemo glavu jedni od drugih. S moje strane problema neće biti.
:rol:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 jul 2014, 13:19

Kako je neko rutinski iz Papetovog tabora ubacio spiku da fsrs traži da Bajevic bude selektor, sve sa ciljem da naivnim Bosnjama ogadi Bajevića!!!!

Sve je postao biznis, niko ne gleda ciljeve i budućnost reprezentacije!!!

Sent from my Home using fingers

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 jul 2014, 13:21

Napisao sam vec na onoj temi- Vaha u Trabzonu dvije sezone. Dakle, on otpada. Mislim da je mogucnost da Safet ostane u ovom trenutku nekoh 90%, nazalost... :oops:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jul 2014, 13:25

bparena je napisao/la:
Bas tako - i sve sto je godinama gradjeno unistio je jednom glupom taktikom u najvaznijoj utakmici koju smo igrali do sada. No stas sad - proslo je kako je proslo nema povratka i ako ostane samo molit Boga da je naucio na ovim greskama i da smanji malo aroganciju a poradi na autoritetu. Tulenjem "u prazno" bez ikakve reakcije tokom utakmica ne ulijeva osjecaj njegove prisutnosti u tim mecevima. Normalno da i igraci onda nemaju osjecaj odgovornosti i sve se raspada. Nekad treba ko Ciro ili Vaha neki dan sudiji ....
+1
Sta ces prije 25 godina je i prolazio taj sistem. Nakrkaj sredinu terena sa znalcima ( Miske, Pjanic, Medunjanin ) i koliko god on spori bili jednostavno igras na ( kako to Pape voli kazati ) gol vise ili napadacki fudbal. Jedina je razlika sto su tada ekipe bile trkacki i fizicki mnogo losije nego sad pa je to i prolazilo. A sada se mnogo vise trci i radi na fizickoj spremi i to jednostavno ne prolazi protiv ozbiljnih timova. Ali hajde ti to covjeku objasni. Nadam se da je na ovaj najgori nacin konacno shvatio da to NE IDE protiv jacih timova ( osim mozda Grcke koja je specificna ). Isto tako nadam se da je KONACNO uvidio da Lulic NIJE bek i da je skoro igrac manje na terenu. I da je uvidio da Medunjanin NIJE zadnji vezni, sto je igrao cak protiv jedne Nigerije.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 jul 2014, 13:31

susic trazi bolji ugovor :facepalm: :facepalm: :lol: :lol:
a ovi iz saveza jos gori ,koji su to debili :roll:

ko ce gledat debila na klupi jos dvije godine :crazy:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 02 jul 2014, 13:34

@bhsport, sve to stoji, ali svaki put kad sam čula Safeta rekao je za SP, a ne za prvenstvo generalno. (Što naravno opet nije poželjna izjava, nije opravdano i nikad to ne bi trebao reći čovjek koji je na klupi, pa makar bio na klupi San Marina :? , ali hajmo pisati onako kako jest, osim ako ima link sa tom izjavom.)
Evo iz maja: http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ko ... tvu/130482" onclick="window.open(this.href);return false;
i nakon SPa: http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-da ... ilu/134578" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo, vidim da je neki forumaš stavio već citat, da se radi o SP.

Hoće li više reći šta za novog selektora? Ranije sam pisala da smatram da je vrijeme da Pape ide, ali čini mi se da on neće nikud. Pape naravno želi ostati, ko ne bi. A baš me zanima kakve on ponude ima... :hmmmmm:

Isto, zanima me ko su alternative u Savezu. Kažem alternative, jer im je očito Safet plan A, prateći posljednje izjave. Je li se Princ sa Neretve oglasio za eventualnu ponudu? Manite se toga oko RS-a, to je najmanje što nam treba.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jul 2014, 13:39

Consigliere je napisao/la:
- Atmosfera bi trebala biti dobra. Normalno je da kad s nekim provedeš mjesec dana bude nervoze i sitnih, sličnih problema, ali naši momci su izuzetni profesionalci. Tko zna kad ćemo ponovo otići na Svjetsko prvenstvo. Bilo je nekih malih problema, malo se pretjeralo, ali trebate znati da je ovo generacija koja je ovu zemlju odvela na Svjetsko prvenstvo. Zadnje što želim je konflikt s nekim. Želim kad nekoga od ovih momaka sretnem za pet ili deset godina da popijem kavu s njima, a ne da okrećemo glavu jedni od drugih. S moje strane problema neće biti.
:rol:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 02 jul 2014, 13:39

Sad je bitno da neprijatelji reprezentacije ne uspiju u svojim nastojanjima. Podrska ljudima u savezu kojima je stalo do nase reprezentacije i protive se sklapanju ugovora sa Papetom ! :thumbup:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 02 jul 2014, 13:46

Vecina naroda definitivno zagovara ostanak ovog covjeka.

Na forumu je naravno skroz druga slika i mislim da forum nije ogledalo vecine. Zasto je upravo glas vecine "naroda" na forumu ovako sitan vidim definitivno u log-in barijeri, ipak je to za pojedince prevelik zalogaj :mrgreen: . Kako su se ostali provukli, to Bog sami zna :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jul 2014, 13:46

donniedarko je napisao/la:Sad je bitno da neprijatelji reprezentacije ne uspiju u svojim nastojanjima. Podrska ljudima u savezu kojima je stalo do nase reprezentacije i protive se sklapanju ugovora sa Papetom ! :thumbup:
Ti genijalci kojima je stalo do reprezentacije naravno nisu ni pozvali Vahu, Magatha i slicne da bi ih probali nagovoriti da nas treniraju. A i zasto bi. Kada se moze za duplo i vise manje para dobiti trenere slicnih sposobnosti kao Pape ili opet Papeta. A rezultati na EP/SP daj sta das. :bih: :bih:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 02 jul 2014, 13:52

Ajax je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Sad je bitno da neprijatelji reprezentacije ne uspiju u svojim nastojanjima. Podrska ljudima u savezu kojima je stalo do nase reprezentacije i protive se sklapanju ugovora sa Papetom ! :thumbup:
Ti genijalci kojima je stalo do reprezentacije naravno nisu ni pozvali Vahu, Magatha i slicne da bi ih probali nagovoriti da nas treniraju. A i zasto bi. Kada se moze za duplo i vise manje para dobiti trenere slicnih sposobnosti kao Pape ili opet Papeta. A rezultati na EP/SP daj sta das. :bih: :bih:
Ne vjerujem da postoji opci konsenzus u savezu po pitanju Papeta. Vjerujem da ima ljudi koji imaju neke strucnosti i zagoravaraju angazovanje nekog profesionalca. Sad je pitanje koliko su jaki i kakva su njihova rjesenja. U suprotnom da Pape ima tako snaznu podrsku u savezu njegov ugovor bi bio vec produzen ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jul 2014, 13:54

DonCorleone je napisao/la:
Nije lazni lijevi bek. Igrao je sa lijevim bekom koji je bio pozadi kada je trebao biti naprijed i naprijed kada je trebao biti pozadi. To je inace uvijek tako kada jedan igrac pokriva jednu stranu terena.

Ali kako objasniti to ljudima koji a) veze o fudbalu nemaju, b) nikada loptu sutnuli nisu i c) imaju CV u svojoj struci ispodprosjecan kao i on sam.
Mujdza je odlicno pokrivao cijelu stranu. Sa jako dobrim defanzivnim rolama. Doduse igrac se je jako trosio ali je to nekako prolazilo. Svi znamo zasto je to tako bilo jer je Pape igrao sa laznim desnim krilom Ibisevicem. I kada smo se svi ponadali da je tome konacno dosao kraj. Jer smo pronasli odlicno pravo krilo Hajrovica. Pape nas je uspio iznenaditi jos jednom. Sa laznim igracem na drugoj strani terena, ljevim bekom - Lulicem. Pravo je pitanje:

1) Ko mu je radio skauting protiv Nigerije ? ( dali se je gledalo zadnjih 5-10 utakmica Nigerije ili samo ova jedna protiv Irana )
2) Kako nije uvidio u godini dana da Lulic NIJE bek. Da kada on igra izgleda kao da igras sa trojicom u zadnjoj liniji. Nesto slicno kao Bajevicev 3-5-2 koji nam nikako ne odgovara. Taj sistem skoro niko vise ne igra. Cak je i Ciro prestao da ga koristi prije 5 ili vise godina.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 jul 2014, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Goalgetter » 02 jul 2014, 13:57

Promasio taktiku, po ko zna koji put, od Francuske na Kosevu, do Bukuresta, Slovacke, Nigerije... Previse.

I to vecinom uvijek iste greske kad pokusava stvoriti neku svoju filozofijz ultimativnog posjeda lopte, te formacije sa 3 do 4 kreativca, nadajuci se da svojim tehnickim sposobnostima izadje na dobro.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 02 jul 2014, 14:00

Ajax, odgovor je da je Safet dobar covjek, veoma dobar covjek i glup insan. Nerezonske odluke, neshvatljive postave, mutavi odgovori na pitanja, jednostavno glup covjek i to je sva sustina nasih problema.

Cim dodje strucnjak u pravom smislu te rijeci, vidjeces da necemo morati diskutovati o osnovu postave i formacije. Vrijeme je da ide i da dodje covjek sa velikim ambicijama, ako moze Costa Rica, mozemo i mi, vrlo jednostavno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.