2014-15 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

YaSSaL
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Off-Season

Post Postao/la YaSSaL » 02 jul 2014, 10:16

Ovo za Mela i 130M je najveci cirkus od nastanka NBA lige (ako je tacna info, naravno)...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 02 jul 2014, 10:22

Melo je jedan od 5 najboljih igraca u ligi, ne vidim zasto je pogresno dati mu max ugovor.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 02 jul 2014, 10:25

Celikovac je napisao/la:Melo je jedan od 5 najboljih igraca u ligi, ne vidim zasto je pogresno dati mu max ugovor.
Vjerovatno zato jer Knicksi godinama nisu ništa ozbiljno napravili u PO-u, a sa takvim ugovorom jednom igraču i neće bez obzira o kome se radilo.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 02 jul 2014, 10:27

Niksi trebaju superstara , ekipa je u **** barem jos jednu sezonu sigurno , al dogodine bi mogli sklopit zdraviju ekipu.

Plus nema svaki igrac ambicije da osvaja titule i slicno
130 mil. i mjesto stanovanja New York , hell yeah.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 02 jul 2014, 10:32

Kakve krampe od igraca zaradjuju preko 10 miliona, ovaj njegov ugovor je potpuno korektan. Ako on ne zasluzuje max, ko onda zasluzuje.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 jul 2014, 10:44

Ovaj ugovor je takav da samim potpisom na njega zavrsavas sve price o konkurentnoj ekipi..u to jel zasluzuje ili ne ne bih ulazio ali da ce Knicksi biti konkurentni dok je granice u salary capu sa ovakvim ugovorom sumnjam.

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 02 jul 2014, 11:17

Marcin Gortat has agreed to a five year, $60 million contract extension with Washington
Čovjek koji će s 35 godina uzimat 12M, koliko je to pametno.. I ne kontam Wizardse, spucat će sav preostali cap da zadrže Millera i Arizu. Ako im je zadovoljstvo ući u PO gdje je kapak druga runda, onda okay.
Hearing that Luol Deng will not take significantly less than his market value to join Heat
Free agent Thabo Sefolosha has received interest - LAC, DAL, HOU, others - and scheduled meetings, **** tells RealGM. No OKC contact yet.
In pursuit of shooting, Pacers pushing to use $2.1M exception on free agent guard C.J. Miles
With Lionel Hollins meeting a second straight day with Brooklyn, next step could be contract talks
Dobar posao Warriorsa s Livingstonom, a Meeks uze fine pare.
#MFFL!
#COYG!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jul 2014, 14:08

Melo def. zasluzuje max.,a to sto je 26mil po sezoni suma koju moze dobiti u tom max.-u,nije njegova 'krivica'. ;) S druge strane,NYK,kao i LAL,su takve fransize kojima ti ugovori nisu problem i uvijek mogu dovesti jos 2 All stara koji ce igrati za 17-18mil po sezoni,dok ce mnogi ostali igraci uzeti znatno manje ili cak vet. minimum da bi igrali pored takvog trojca i u takvim gradovima koji ce im omoguciti promociju, ne samo na kosarkaskom terenu,vec i izvan njega,cime bi mogli dodatno zaraditi u buducnosti.Poenta je da SC tim timovima ne igra veliku ulogu,jer im placanje luxury tax-a zarad slave,paznje medije i uspjeha,malo znaci,ako je TIM pravi i spreman za najvece domete. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2014, 14:20

NEZALAGANJE je napisao/la:S druge strane,NYK,kao i LAL,
A Boston :cry:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jul 2014, 14:40

rio_Ferdy88 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:S druge strane,NYK,kao i LAL,
A Boston :cry:
Ja ne znam da je BOS,kao i bilo koji drugi grad u SAD-u koji ima NBA fransizu, toliko atraktivan ,kao ova dva. ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 jul 2014, 15:31

Očekujem brutalno preplaćivanje Hawesa.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2014, 16:24

NEZALAGANJE je napisao/la: Ja ne znam da je BOS,kao i bilo koji drugi grad u SAD-u koji ima NBA fransizu, toliko atraktivan ,kao ova dva. ;)
Ti uvijek ozbiljan i oštar, opusti se nekad, nisam ti ništa ružno rekao, šalim se malo, znam i ja sve to o veličini i zvijezdama u ta 2 grada, iako bi čovjek očekivao više titula od klubova koji dolaze iz ta 2 grada u ovom profesionalnim sportovima :mrgreen:

Za razliku do neatraktivnog Bostona :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 jul 2014, 16:29

Bradley dobio ugovor na 4 godine u iznosu od 8 miliona po sezoni :lol: . Slican ugovor su ponudili Pacerci Lanceu, s tim da je godinu duze i mislim nesto malo preko 8 miliona. Avery Bradley je upravio podigao cijenu prosjecnih igraca u ligi. Ako on zasluzuje 8 miliona onda je Lance u najmanju ruku max igrac, a ruku na srce nije ni blizu toga.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jul 2014, 16:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Ja ne znam da je BOS,kao i bilo koji drugi grad u SAD-u koji ima NBA fransizu, toliko atraktivan ,kao ova dva. ;)
Ti uvijek ozbiljan i oštar, opusti se nekad, nisam ti ništa ružno rekao, šalim se malo, znam i ja sve to o veličini i zvijezdama u ta 2 grada, iako bi čovjek očekivao više titula od klubova koji dolaze iz ta 2 grada u ovom profesionalnim sportovima :mrgreen:

Za razliku do neatraktivnog Bostona :mrgreen:
Ma nee,nema tu sta ruzno da se kaze,pa diskutujemo. ;) Ja sam samo pricao o toj atraktivnosti gradova,koja meni,da sam vrhunski sportista,ne bi igrala nikakvu ulogu,ali amerikancima igra.Pa valjda bi mi najveca zelja bila da igram za jak tim(nebitno gdje se nalazi),borim se za titule i da lijepo zaradjujem,a uvijek mogu otici negdje drugo i dobro se provesti,ako je do zabave. Kad bi to gledali,BOS se nikako ne bi mogao zaobici kao jedna od dvije najvece fransize u ligi.Ako cemo i o samoj ljepoti grada i tu mi je BOS pri vrhu,ali nema hype-a oko njega,kao sto ovi imaju. :roll:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2014, 16:39

NEZALAGANJE je napisao/la:Ako cemo i o samoj ljepoti grada i tu mi je BOS pri vrhu,ali nema hype-a oko njega,kao sto ovi imaju. :roll:
Pa da, Boston je prije svega zbog nešto nepovoljnije klime u lošijem položaju, a i nema te privlačnosti noćnog života i tih eventa kao ova 2, jer je manji prije svega :)

Inače to čitavo područje je odlično za život, gore oko Bostona, većina velikih univerziteta su gore u okolici :)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jul 2014, 16:44

adriano_leite je napisao/la:Bradley dobio ugovor na 4 godine u iznosu od 8 miliona po sezoni :lol: . Slican ugovor su ponudili Pacerci Lanceu, s tim da je godinu duze i mislim nesto malo preko 8 miliona. Avery Bradley je upravio podigao cijenu prosjecnih igraca u ligi. Ako on zasluzuje 8 miliona onda je Lance u najmanju ruku max igrac, a ruku na srce nije ni blizu toga.
Ja strasno cijenim igrace poput Bradleya koji igraju na obje strane parketa,ali 8mil mi je ipak previse.Pa jbt Teague iz ATL igra za te pare,a lik je 3. najbolji igrac ekipe koja igra PO.Bradley je to isto u ekipi koja je isla u lutriju...
@rio BOS je odlican za sve i ima sasvim normalnu klimu za npr. nas evropljane koji smo navikli na 4 godisnja doba.Arhitektura je isto slicna evropskoj,kao i mentalitet ljudi i to moze potvrditi svako ko je bio gore.E zato se meni svidja taj grad. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2014, 16:48

Po meni je isto previše, ali znajući da smo u lošem položaju morali smo mu ponuditi ovo, a Green mora otići nakon ovoga, za šaku kirkikija ako treba :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 jul 2014, 16:49

NEZALAGANJE je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Bradley dobio ugovor na 4 godine u iznosu od 8 miliona po sezoni :lol: . Slican ugovor su ponudili Pacerci Lanceu, s tim da je godinu duze i mislim nesto malo preko 8 miliona. Avery Bradley je upravio podigao cijenu prosjecnih igraca u ligi. Ako on zasluzuje 8 miliona onda je Lance u najmanju ruku max igrac, a ruku na srce nije ni blizu toga.
Ja strasno cijenim igrace poput Bradleya koji igraju na obje strane parketa,ali 8mil mi je ipak previse.Pa jbt Teague iz ATL igra za te pare,a lik je 3. najbolji igrac ekipe koja igra PO.Bradley je to isto u ekipi koja je isla u lutriju...
Cijenim ih i ja, jer ih je malo, ali jedan Tony Allen nikada nije imao takav ugovor, a bolji je igrac od Bradleya. Za Bradleya je 5 miliona plafon i da se nabija nogom u guzicu od srece. Sada ce Hayward traziti izmedju 10-15 miliona, Parsons takodjer, Lance oko 12-15, Lowry oko 12, Isaiah takodjer, Ariza oko 12 isto, dok Deng komotno moze traziti max ugovor ako ga uporedimo sa Averyom, ma strasno :thumbdown: . Jos neko kaze Irving preplacen jer je prosjecan igrac :lol: .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 jul 2014, 16:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:Po meni je isto previše, ali znajući da smo u lošem položaju morali smo mu ponuditi ovo, a Green mora otići nakon ovoga, za šaku kirkikija ako treba :mrgreen:
Šaka kikirikija bi bio najbolji mogući ishod. :rol: Prije će Celticsi morati ubaciti neki fin pik da bi ga se riješili, ili preuzeti još jedan loš ugovor, ili oboje :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 jul 2014, 16:52

YaSSaL je napisao/la:Ovo za Mela i 130M je najveci cirkus od nastanka NBA lige (ako je tacna info, naravno)...
+1
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.