Safet Sušić - Pape

donniedarko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la donniedarko » 02 jul 2014, 15:31

calcio je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:ko da gledam pape ce ostat :lol:
Ako IO tako odluci, neka ostane. Susic je nas najuspjesniji selektor, vec su se neki igraci oglasili i izrazili zelju da ostane (Begovic, Misimovic) ali onda dodje covjek na forum i cita ove histericne postove kako ce im Pape "ogaditi reprezentaciju". To je ono bas da se covjek zapita zasluzujemo li uopste imati dobru ekipu? Mozda bi najbolje bilo da se vratimo na stare staze, da zavrsavamo kvalifikacije nakon prvih 4-5 kola i cekamo pocetak novih, tamo negdje za godinu dana, i nadamo se boljem zrijebu i vise srece. Ali pitanje je koliko se takvih forumasa uopste sjeca tih vremena, mislim da su to vecinom mladi kolacici.
Normalno da zasluzujemo dobru ekipu ! Kako samo spinujete situaciju. Forumasi se bune upravo sto zele da gledaju najbolje a ne Ibricica, Vrsajevica, Susica, Hadzica. Neki normalni ljudi nemaju zelju da gledaju nespremne igrace iako se radi o najvaznijem takmicenju na kojem smo bili, normalnim ljudima je dosadilo gledati kamikaze odluke selektora u najvaznijim utakmicama, normalnim navijacima je dosadilo slusati o sukobima unutar reprezentacije ! :x

Ne ne bi bilo najbolje vracanje u stare dane ! To samo moze pomisliti ogranicena osoba, forumasi ovdje u svakom postu isticu iskorak dalje, da se moze vise napraviti od Papetove vizije " vazno je ucestvovati ". No, vi papetovci zagovarate status quo bez imalo imaginacije gdje bi ova ekipa mogla dogurati. Bez imalo kritike podrzavate i pravdate sulude poteze koje nam skode, onda od sporta i boljeg rezultata zapocinjete neke apstraktne moralne diskusije o tome sta narod zasluzuje ! Mladi kolacici nemaju pravo na misljenje ??? Jel mladi ljudi nemaju mogucosti prepoznati sta je najbolje ? Sta su to stari ljudi ostavili ovdje u Bosni mladim ljudima pa nemaju mogucnost izraziti svoje misljenje ? Dosadilo mi je vise slusati ova spinovanja situacija ! :puke:

Ponoviti cu ti jos jednom. Objektivno bili smo druga ekipa po kvaliteti u grupi. Greskom selektora nismo zavrsili u osmini. Njegova odgovornost i vrijeme da se isproba neko strucniji umjesto njega. Ne za to da bi ispali u kvalifikacijama vec da bi dogurali dalje, da bi postigli vise ! :thumbup:

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 02 jul 2014, 16:22

Šta ga libo tuki, on uzima pola miliona maraka godišnje, a nema pojma o vođenju jedne reprezentacije :rol:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 jul 2014, 16:25

Eto ga,otpade Vaha.Ostane li ova bukva od trenera,opet padamo na 77. mjesto Fifine tabele.Vaha napusti Alzir unatoč silnoj zelji Alziraca da ostane,Hitzfield isto,ali Safa se neda,unatoč silnim ponudama.Mozes misliti ponuda.Trogir,Segesta,Domzale,Yebospor...Ostane li konj,ništa od reprezentacije nema.Bićemo kao Nigerijci,ludi i neukrotivi.Sa najvećim nigerima,Safom,Spahom i Senijadom I.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 jul 2014, 16:36

donniedarko je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:ko da gledam pape ce ostat :lol:
Ako IO tako odluci, neka ostane. Susic je nas najuspjesniji selektor, vec su se neki igraci oglasili i izrazili zelju da ostane (Begovic, Misimovic) ali onda dodje covjek na forum i cita ove histericne postove kako ce im Pape "ogaditi reprezentaciju". To je ono bas da se covjek zapita zasluzujemo li uopste imati dobru ekipu? Mozda bi najbolje bilo da se vratimo na stare staze, da zavrsavamo kvalifikacije nakon prvih 4-5 kola i cekamo pocetak novih, tamo negdje za godinu dana, i nadamo se boljem zrijebu i vise srece. Ali pitanje je koliko se takvih forumasa uopste sjeca tih vremena, mislim da su to vecinom mladi kolacici.
Normalno da zasluzujemo dobru ekipu ! Kako samo spinujete situaciju. Forumasi se bune upravo sto zele da gledaju najbolje a ne Ibricica, Vrsajevica, Susica, Hadzica. Neki normalni ljudi nemaju zelju da gledaju nespremne igrace iako se radi o najvaznijem takmicenju na kojem smo bili, normalnim ljudima je dosadilo gledati kamikaze odluke selektora u najvaznijim utakmicama, normalnim navijacima je dosadilo slusati o sukobima unutar reprezentacije ! :x

Ne ne bi bilo najbolje vracanje u stare dane ! To samo moze pomisliti ogranicena osoba, forumasi ovdje u svakom postu isticu iskorak dalje, da se moze vise napraviti od Papetove vizije " vazno je ucestvovati ". No, vi papetovci zagovarate status quo bez imalo imaginacije gdje bi ova ekipa mogla dogurati. Bez imalo kritike podrzavate i pravdate sulude poteze koje nam skode, onda od sporta i boljeg rezultata zapocinjete neke apstraktne moralne diskusije o tome sta narod zasluzuje ! Mladi kolacici nemaju pravo na misljenje ??? Jel mladi ljudi nemaju mogucosti prepoznati sta je najbolje ? Sta su to stari ljudi ostavili ovdje u Bosni mladim ljudima pa nemaju mogucnost izraziti svoje misljenje ? Dosadilo mi je vise slusati ova spinovanja situacija ! :puke:

Ponoviti cu ti jos jednom. Objektivno bili smo druga ekipa po kvaliteti u grupi. Greskom selektora nismo zavrsili u osmini. Njegova odgovornost i vrijeme da se isproba neko strucniji umjesto njega. Ne za to da bi ispali u kvalifikacijama vec da bi dogurali dalje, da bi postigli vise ! :thumbup:
Ko ce napraviti taj iskorak o kojem govoris? Hadzibegic, Bazdarevic, Barbarez... Izvini ali jako sam skeptican. Ako nisu losiji od Susica, ne vidim ni da su bolji. Kod Barbareza ne vidim nista jer nikad nije ni trenirao neku ekipu tako da bi bio nevjerovatan rizik njega postaviti za selektora. To sto je sa nekim igracima zajedno igrao je jos jedan razlog zbog cega ne bi bio dobar izbor.
Neki od vas vec mjesecima, pa i godinama, pljujete Susica. Nije ovo pocelo poslije SP. Sve mi se cini da tu ima nesto vise i nesto licno. Kod njega smo vecinu vremena igrali dobro i imali rezultat, on je nas najuspjesniji selektor i po svemu sudeci imamo dobre sanse da se sa njim plasiramo na Euro. Ako postoji neki jaki kandidat koji bi ga mogao zamjeniti, i napraviti taj iskorak, onda se moze diskutovati. Ali ako ce ga zamjeniti neko samo da bi ga zamjenio, onda ne vidim koja je poenta.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 02 jul 2014, 16:39

tepsija je napisao/la:Eto ga,otpade Vaha.Ostane li ova bukva od trenera,opet padamo na 77. mjesto Fifine tabele.Vaha napusti Alzir unatoč silnoj zelji Alziraca da ostane,Hitzfield isto,ali Safa se neda,unatoč silnim ponudama.Mozes misliti ponuda.Trogir,Segesta,Domzale,Yebospor...Ostane li konj,ništa od reprezentacije nema.Bićemo kao Nigerijci,ludi i neukrotivi.Sa najvećim nigerima,Safom,Spahom i Senijadom I.
Jedno je zelja alziraca navijaca a potpuno drugo to sto su oni Vahinog nasljednika pronasli i potpisali prije pola godine. Isti slucaj i sa svicarcima.
Samo se kod nas nista ne zna.
15.10 - 15.06 ...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jul 2014, 16:40

• Ljencuga: Ne prati niti jednog potencijalnog igraca. Amateri mu moraju dovoditi Kolasinca i Hajrovica.
  • Lazov je: Tino je DM. Pozvace kao Seferovica cim zaigra u Seriji A. Dupli arsini.
  • Nepotista je: Zove bratica i igrace iz Germanije Sportagenture i pusta da ih da igraju na SP. Iako su nas specijalisti ovdje uvjeravali da nece zaigrati. Sada se i o tome ne pise nista. Suti se kao i uvjek.
  • Nema autoritet.
  • Kontakt sa igracima ima samo preko novina, gdje se prepucava sa njima u javnosti.
  • Izuzetno ogranicen, kako po inteligenciji, tako po elokvenciji, daje glupe i po atmoferu stetne izjave.
  • Ne uci iz gresaka, krivicu svaljuje na igrace.
  • Dakle pored inteligencije mu je i karakter nula.
  • Los takticar: Igra nekoliko utakmica bez DMa, igra bez pravog lijevog beka u utakmici u kojoj nam je nerijeseno dovoljno. Greske su mu amaterske prirode.
  • Ne izvlaci maksimum iz ekipe, nezna ni nerijeseno protiv neke jace reprezentacije izvaditi, nije prosao grupu protiv igracki slabije Nigerije.
  • Zaradjuje previse za svoj nerad, a predstavlja se kao da zaradjuje malo.
Maaarssss teeeeleee jedno!!!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 jul 2014, 16:43

@calcio
O čemu ti pričaš?Šta lično?
Čovjek ne zna preuzeti odgovornost za loše rezultate,ništa,isto bukva,isto panj.Čovjek bez trunke autoriteta pa mu se utakmica sa Nigerijom po zelji nekih igrača pretvori u Vašar aka Čevljanoviću.Čovjek koji nakon SP-a samo daje intervjue,taj i taj je dobro odigrao,nadam se da će otići u neki bolji klub.I to trener?To je obična ****,eto šta je.
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 02 jul 2014, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
Vječno u našim srcima.

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 02 jul 2014, 16:44

Tele ce ostati selektor, a mi koji zelimo dobrobit nasem fudbalu ne mozemo uraditi nista po tom pitanju. Treba ga izvizdati u septembru protiv Kipra, nece li konacno shvatiti da se treba vec jednom povuci.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jul 2014, 16:48

Sto se tice ovih poredjenja, Barbarez ne moze biti trener reprezentacije, i ja sam za to da on ne moze biti ispred Susica jer jednostavno ne posjeduje iskustvo da ispunjava tu poziciju.

Sto se tice Mese Bazdarevica ili Hadzibegica, imaju skromnu trenersku historiju, kao sto ju je imao i Susic. Radili su u komitetu za normalizaciju i jako dobro poznaju ovu situaciju u kojoj se nalazimo, i ne vidim sto bi oni bili losija rjesenja od Susica? Na savezu je da poprica sa obojicom, ukoliko zele, da im kako svi kazemo pojasne svoju ''viziju'' i oni na osnovu toga odluce da li je za reprezentacije ili ne.

Sto se tice Duska Bajevica, ocjenjujem ga kao najboljeg od svih potencijalnih, i dosta boljim trenerom od Papeta. Naravno da to ne garantuje uspjeh, ali po meni, previse je cinjenica koji su protiv Papeta, i koji ukazuju na to da Pape mora da ide.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 02 jul 2014, 16:49

plavalokomotiva je napisao/la:Tele ce ostati selektor, a mi koji zelimo dobrobit nasem fudbalu ne mozemo uraditi nista po tom pitanju. Treba ga izvizdati u septembru protiv Kipra, nece li konacno shvatiti da se treba vec jednom povuci.
Pobijedit ćemo Kipar 3 razlike, izdominirat ove teške protivnike (očekujem neke upečatljive izjave prije i poslije meča iz usta Safeta) i kao i uvijek on će bit proglašen stručnjakom.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jul 2014, 16:51

Goalgetter je napisao/la:Sto se tice ovih poredjenja, Barbarez ne moze biti trener reprezentacije, i ja sam za to da on ne moze biti ispred Susica jer jednostavno ne posjeduje iskustvo da ispunjava tu poziciju.
Ja bih cak uzeo Barbareza ma koliko bio neiskusan. Lik je bar cestit i inteligentan, ima karizmu, dok je Susicu dovoljno pogledati u oci da se shvati koliko mozdanih celija reziduje iza istih.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 02 jul 2014, 16:51

Da se Barbarez prebacuje iz poker studija na nasu najbolju generaciju nije rijesenje. Covjek godinama nema konkretno zanimanje i mislim da nije uredu da se ide na rizik sa njim. Da je manji unos, bilo bi uredu, ali unos je prevelik.

Da ovaj ostane, izvuce 30-40 % realnih mogucosti, ne vidim smisao tako necega. Mi smo morali pokazati vise na SP, nismo i nema razloga da imamo podano gubitnicki mentalitet i da mu nudimo ponovo ugovor nakon sto je xy selektora dalo ostavku.

Da bi on rado zelio dalje nastaviti saradnju je jasno kao dan, samo me cudi sta se promijenilo od "idem" do "ostajem".
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 02 jul 2014, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jul 2014, 16:53

Principatus je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Sto se tice ovih poredjenja, Barbarez ne moze biti trener reprezentacije, i ja sam za to da on ne moze biti ispred Susica jer jednostavno ne posjeduje iskustvo da ispunjava tu poziciju.
Ja bih cak uzeo Barbareza ma koliko bio neiskusan. Lik je bar cestit i inteligentan, ima karizmu, dok je Susicu dovoljno pogledati u oci da se shvati koliko mozdanih celija reziduje iza istih.
Sve to stoji, i lik mi je stvarno drag, ali kao sto @Corleone rece, da se Barbarez prebaci sa poker stola na reprezentaciju, po meni i nije rjesenje. Pitanje je isto, koliki bi Barbarez imao autoritet kod igraca, pogotovo starijih, mada i Pape ga je izgubio to je ocito. Mislim da je to previse u momentu za njega. Neka se hvati trenerskih pozicija omladinskih pogona i mladih repki kao Zlatan Bajramovic, i tako probije sebi put do A-Repke.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 02 jul 2014, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jul 2014, 16:54

Najradije bih i ja Bajevica, to bi bila najbolja solucija. Ovo za Barbareza samo kazem u slucaju kada bi se odlucivalo izmedju njega i Susica. Ma uzeo bih prije nekoga sa foruma prije teleta, jer barem je vecina na forumu (osim strucnjaka) prepoznala vec poslije objavljivanja postave protiv Nigerije sta ce se desiti na terenu. Amatera Susica je to iznenadilo.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 jul 2014, 16:56

Volio bih čuti od tzv. selektora koji ga to klubovi traze.Mogu i ja bubnuti,zeli mene mlada sisata,neću vam reći koja.Ali je poznata i popularna.Ovaj Safet je zesći šupljak.
Vječno u našim srcima.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 02 jul 2014, 16:58

tepsija je napisao/la:Volio bih čuti od tzv. selektora koji ga to klubovi traze.Mogu i ja bubnuti,zeli mene mlada sisata,neću vam reći koja.Ali je poznata i popularna.Ovaj Safet je zesći šupljak.
Gori su ovi hiljadu puta od njega koji ne prepoznaju o kakvom covjeku se ovde radi te mu nude izgleda novi ugovor.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jul 2014, 17:00

tepsija je napisao/la:zeli mene mlada sisata,neću vam reći koja.Ali je poznata i popularna.
Koja je? Reci nam, ostace medju nama. :mrgreen:
DonCorleone je napisao/la: Gori su ovi hiljadu puta od njega koji ne prepoznaju o kakvom covjeku se ovde radi te mu nude izgleda novi ugovor.
Nazalost je u tome srz problema. Mi jos uvjek nemamo profesionalni savez. Tako da je tesko ocekivati zdrave uslove i rezultate. Samo lud covjek bi ostavio Susica na poziciji selektora poslije ovog debakla.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 02 jul 2014, 17:03

• Ljencuga: Ne prati niti jednog potencijalnog igraca. Amateri mu moraju dovoditi Kolasinca i Hajrovica.
  • Lazov je: Tino je DM. Pozvace kao Seferovica cim zaigra u Seriji A. Dupli arsini.
  • Nepotista je: Zove bratica i igrace iz Germanije Sportagenture i pusta da ih da igraju na SP. Iako su nas specijalisti ovdje uvjeravali da nece zaigrati. Sada se i o tome ne pise nista. Suti se kao i uvjek.
  • Nema autoritet.
  • Kontakt sa igracima ima samo preko novina, gdje se prepucava sa njima u javnosti.
  • Izuzetno ogranicen, kako po inteligenciji, tako po elokvenciji, daje glupe i po atmoferu stetne izjave.
  • Los takticar: Igra nekoliko utakmica bez DMa, igra bez pravog lijevog beka u utakmici u kojoj nam je nerijeseno dovoljno. Greske su mu amaterske prirode.
  • Ne izvlaci maksimum iz ekipe, nezna ni nerijeseno protiv neke jace reprezentacije izvaditi, nije prosao grupu protiv igracki slabije Nigerije.
Ovo treba copy paste svaki put kada se jave one pantljičare što žive u Safetovom debelom crijevu!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jul 2014, 17:04

• Sukobi sa igracima. Ostavlja Zukanovica u BiH kako bi poveo lakse nekog iz Sportagenture.
  • Nije pripremio ekipu. Odbio je kondicionog trenera i psihologa, jer njegova inteligencija ne shvaca zasto je to dobro.
  • Nema autoritet.
Morao sam dodati dvije tacke, a ima ih sigurno jos mnogo vise. Slobodno dodajte. ;)

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 jul 2014, 17:05

Ja ne mogu da vjerujem da još uvijek ima fudbalskih neznalica koji su za ostavku Papeta. Ali neće vam to proći. :nene:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.