Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Neozbiljna igra Murraya, ušao je u meč potpuno ležerno uljuljkan ubjedljivim pobjedama protiv nedoraslih protivnika, dok je s druge strane imao potpuno fokusiranog i nikad boljeg Dimitrova (pogotovo na travi) koji je naravno iskoristio sve to i odličnom igrom brzo riješio prvi set sa 6:1. Nakon toga Murrayu je bilo jasno da je potcijenio u ovom momentu boljeg tenisera, što je grozna greška koja se ne prašta. Nakon neforsiranih grešaka iz ležernog stava uslijedile su neforsirane greške zbog stegnute ruke, nizale se jedna za drugom i tako je Dimitrov došao do breaka u drugom setu. Nakon toga odigrao je najlošiji gem u meču i nekima se možda činilo da je to momenat za preokret. Međutim, Dimitrov je strpljivo dočekao tie break, strpljivo ušao u završnicu tie breaka, dočekao momenat kada će psihološki nepripremljeni Murray postati nervozan i iskoristio to. Nakon toga, jasno je bilo da je vrag odnio šalu, plan Dimitrova naravno bio je da se fokusira na svoj servis i čeka da se Murray sam raspadne, što je dočekao i prije nego što se nadao tome i rutinski završio meč protiv branioca titule, koliko god to zvučalo nevjerovatno.
Nakon, već sada je jasno, katastrofalne sezone, Murray bi trebao da izvuče neke pouke, a prva je da je neke ranije uspjehe (OI2012, USO2012, W2013) ostvario nakon što je ozbiljno radio na psihološkom planu, pripremao se za sve moguće varijante, a najbolju demonstraciju toga imao je protiv Janowicza prošle godine u polufinalu. Očito da je (neprecizno) pomislio da više na tome ne treba raditi pa su se stari problemi vratili što je bilo vidljivo protiv Fogninija u DC-u, Stepaneka na Queensu i danas protiv Dimitrova (Federera na AO-u i Nadala na RG-u ne računam radi toga što ovo nije bio presudni faktor). Nije napravio apsolutno ništa da preokrene tok tih mečeva i neumoljivo je srljao u propast. Ko je bio najzaslužniji za sve njegove uspjehe? Lendl. Gdje je Lendl? Nema ga. Ako izuzmemo ovaj ad hoc honorar za Mauresmo, Murray faktički nema trenera, a trenutno se ne mogu sjetiti jednog jedinog igrača na Touru kojem je trener potrebniji nego njemu. Treba dobro da razmisli koga želi i ko mu može pomoći da se vrati tamo gdje je bio ne tako davno iako to danas izgleda miljama daleko. Dimitrov mu je samo otvorio oči. Da nije Dimitrov onda bi to napravili Đoković ili Federer. Možda i Čilić.
Nakon, već sada je jasno, katastrofalne sezone, Murray bi trebao da izvuče neke pouke, a prva je da je neke ranije uspjehe (OI2012, USO2012, W2013) ostvario nakon što je ozbiljno radio na psihološkom planu, pripremao se za sve moguće varijante, a najbolju demonstraciju toga imao je protiv Janowicza prošle godine u polufinalu. Očito da je (neprecizno) pomislio da više na tome ne treba raditi pa su se stari problemi vratili što je bilo vidljivo protiv Fogninija u DC-u, Stepaneka na Queensu i danas protiv Dimitrova (Federera na AO-u i Nadala na RG-u ne računam radi toga što ovo nije bio presudni faktor). Nije napravio apsolutno ništa da preokrene tok tih mečeva i neumoljivo je srljao u propast. Ko je bio najzaslužniji za sve njegove uspjehe? Lendl. Gdje je Lendl? Nema ga. Ako izuzmemo ovaj ad hoc honorar za Mauresmo, Murray faktički nema trenera, a trenutno se ne mogu sjetiti jednog jedinog igrača na Touru kojem je trener potrebniji nego njemu. Treba dobro da razmisli koga želi i ko mu može pomoći da se vrati tamo gdje je bio ne tako davno iako to danas izgleda miljama daleko. Dimitrov mu je samo otvorio oči. Da nije Dimitrov onda bi to napravili Đoković ili Federer. Možda i Čilić.
Izgledao je kao mladji RogerEdin TM87 je napisao/la:Nisam stigao pogledati Murraya, jel' moguce da ga je Dimitrov ovako ofuc'o u 1. i 3. setuAko moze kakva analiza sta kako
Strasno se kretao prije svega , bio na svakoj lopti , bekend nije pucao u razmjenama dok je forhend udarao toliko jako i precizno a opet napravio samo 5 gresaka iz njega za citav mec , pa ti vidi.
Nije toliko strasno ni servirao koliko je nadigrao Skota sa baseline , a to nije mala stvar.
Plus je imao nekih bolesnih voleja na mrezi , al kretanje je bilo najimpresivnije od svega.
Andy standardno pasivan , sve dobro sto je uradio na mecu(jedini break u drugom setu) kad je bio maximalno agresivan al noge su bile teske , kasnio je na svakoj lopti.
Jel ce zakon velikih brojeva izbaciti Srbina
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Joj Čilića al' me nervira 
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Uh kako se Wawrinki otvorilo...drugi GS u sezoni sve blize
Murray u slobodnom padu...izgleda da je njegov "peak" zavrsio i prije nego je poceo.Novak igra jedan od onih meceva u kojima cekas da napokon zaigra a on sve gori...ipak vjerujem da ce Cilic naci nacin da izgubi ovo.
Murray u slobodnom padu...izgleda da je njegov "peak" zavrsio i prije nego je poceo.Novak igra jedan od onih meceva u kojima cekas da napokon zaigra a on sve gori...ipak vjerujem da ce Cilic naci nacin da izgubi ovo.
kako glupan vrati break NovakuAmar Dzeko je napisao/la:Joj Čilića al' me nervira
Mentalna nula (NULA), koliki idiot moras bit da napravis ovo.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Andyju je sve krenulo naopako kako je otpustio Lendla. Nikako mi nije bila jasna ta njegova odluka, jer je s Ivanom počeo osvajati Slamove. Naravno da je padu kumovala i povreda, ali ne mogu se oteti dojmu da je on najveći krivac za stanje u kojem se nalazi.
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Koliko poklanjaju jedan drugom to je strašno 
Ronaldo - Isco - Bale
Kao da gledam zenski tenis, koji je ovo qurac.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
-
Amar Dzeko
- Kontakt:
Fala qrcu 
Ronaldo - Isco - Bale
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Prvi put na ovogodišnjem Wimbledonu Federer gubi servis.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Strašno kakve bekende dijeli Wawrinka, pitanje je do kada može ovako.
Bas to pomislih, ali ko ga yebe, samo da ovo uzme dao bih sve..Tritolone je napisao/la:Kao da gledam zenski tenis, koji je ovo qurac.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ma nema sanse, sad slijedi raspad, kao i mnogo puta do sada.Lillard je napisao/la: Bas to pomislih, ali ko ga yebe, samo da ovo uzme dao bih sve..
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Ne može dovijeka ovako pogađati. Roger treba biti strpljiv i iskoristiti šansu kada mu se ukaže.
Nije Murray dao otkaz Lendlu, vec je bilo obrnuto. Lendl nije zheleo da gubi vreme sa nekim kome nije do opsesivnog pobedjivanja.Claus je napisao/la:Andyju je sve krenulo naopako kako je otpustio Lendla. Nikako mi nije bila jasna ta njegova odluka, jer je s Ivanom počeo osvajati Slamove. Naravno da je padu kumovala i povreda, ali ne mogu se oteti dojmu da je on najveći krivac za stanje u kojem se nalazi.
BTW, prelazim na novi avatar u chast buttpicking stoppera.
- chelsea358
- Kontakt:
Cilic se raspao.
Ajmo Fedex uzet drugi set.
Ajmo Fedex uzet drugi set.
bilo bi dobro vidjeti jedno polufinale bez velike cetvorke.. danas je lijepa sansa za tako nesto posle dugo vremena 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.