RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 02 jul 2014, 23:17

Prica o Velezu nit pocinje nit zavrsava sezonom koja je pred nama.Prica o Velezu je daleko sireg i dalekoseznijeg spektra za moju treba razumjevanja.Pogotovo to moraju da svate ova nasa malo mladja raja i netreba da se furaju na druge koji su bukvalno krenuli u (ne)sportsko nadmetanje sa daleko boljih pozicija.Neko je kupio stucne dresove i par lopti(kako rece nasdobri pametni brat Pastrmka) i uz obilatu pomoc "mocnika" igra "ravnopravno" sa nama,koji smo morali hiljadu stvari uraditi da dodjemo na nulu.Za gore navedeno nemislim samo o Medjugorskoj bagri,svi al bas svi su krenuli sa ogromnom prednosti u odnosu na nas.Pa nasa uprava osim sto mora obezbjediti ekipu za narednu sezonu ima jos more posla.Znate li ljudi kolko posla ima da uradimo na nasem novom(trecem) stadionu da bi ispunjavali uslove za igranje PL,pa radovi na pomocnom da bi se i nasoj djeci stvorili kakvi takvi uslovi.Pa znamo li koliko su male mogucnosti da nadjes jake sponzore u djelu grada gdje se mi pitamo.Pa Sarajevo kao grad sa puno vecim mogucnostima,pa i tamo klub godinama ne uradi nista bitno itd.Ovo sam naveo kao primjer kriticarima da probaju naci neke dobre stvari koje mi radimo.Znate li da u Banjaluci egzistira klub iza kojeg pola drzave stoji,koji igra na gradskom(ne svom)stadionu i sad je miljama iza nas i organizacijski i finansiski pa i rezultatski je pocelo.Ovakvih vam je primjera puna Bosna,zato vas molim za vise razumjevanja prema ljudima koji u nasem Velezu rade krvav posao.Molim vas RAja moja hajmo popraviti posjete na nasem stadionu i tako pokazemo privrzenost klubu a i pomognemo nasim Rodjenima.Nikad nezaboravite da mi imamo privilegiju sto zivimo s nasim Velezom,sto smo dio crvene porodice koja je iznjedrila mnoge asove o kojima se i danas prica u svijetu.
Ja znam da sam nekima mozda i dosadan sa ovom pricom,al ja cu dok sam ziv govoriti istinu o mojim Rodjenim i svojim djelovanjem pomagati voljeni klub.zapamtite i ovo,Evropa 100% iduce godine
Volim vas RAja volim naseg VELEZA ,kunem se do groba radicu u korist Rodjenih :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 02 jul 2014, 23:19

NeretvanskaPastrmka je napisao/la::lol: :lol: :lol: okle ovaj ispa i kakvi Jevtici. Znamo za Biljanu Jevtic onu pjevacicu sa dobrim sisama :urnebes: :urnebes: bola nije sajam motokultivatora :rol: :rol:
Saznaćeš tj. već ste saznali pre četiri godine

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 jul 2014, 23:25

Drina1945 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la::lol: :lol: :lol: okle ovaj ispa i kakvi Jevtici. Znamo za Biljanu Jevtic onu pjevacicu sa dobrim sisama :urnebes: :urnebes: bola nije sajam motokultivatora :rol: :rol:
Saznaćeš tj. već ste saznali pre četiri godine
Brato ne smaraj na temi velikana bh fudbala. 80 tona tereta ti visi iznad glave držeći se na jednoj kopči :urnebes:

Rodjenisa odusevljavas brate :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 jul 2014, 05:05

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sto kaze drug Emilin. Ne treba nikoga podcjeniti ni Drinu ni MVO ni zrinski. Sami smo bili svjedoci kako su nam ova dva zadnja prosle godine bunkerom uskratila 6 bodova koja bi nas odvela u evropu. Yebiga nadam se da ce Feja smisliti recept za ove bunkeraske ekipe i da nece biti problema
Treba nam kakav "Bosko Buha" u spicu napada da unistava ove bunkere :) ,ne dovedu li "Boska" bogami mogla bi biti yebada :roll:

FORZA RODJENI

Dobit prve dvije i onda na Kosevo u velikom broju po bodove :)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 03 jul 2014, 07:19

shaman7 je napisao/la:
ma daj bola, svi se mi zavaravamo kako uprava radi dobar posao. Eto oni su sve to s japancima sredili, šta mi imamo od toga? Jesu doveli nekog japanca da igra, jel došao neki čovjek (japanac) u upravu kluba? Koliko svi ZNAMO, nije, opet od tog nekog "razgovora" i "zaključka" mi nemamo ništa. Ako im to znači da će se okupit dedari i odigrat malo lopte, to su mogli sredit i sa dedom emanom. Ima raje, pa nek prave reprezentaciju

Uprava radi dobar posao? Po čemu? Doveli Popovića, svi navijači žale svoje igrače, novopazarcima pao kamen sa srca kad je došao kod nas. Još nam govore kako naši "skauti" nemaju pojma ako su njega doveli. A kako neki momak kaže "provjereno", Radovanović iz Slavije (koji je bio svima nama opcija broj 1) bio u opciji pa doveden Popović.

Doveli Dušana Đokića (golmana), vratili Andriju Dragojevica (ako se ne varam, to je onaj mladi golman), a navijači preko foruma jedni od drugih saznaju da je Oštraković otišao (i to kažu u Hartberg, odjednom pregovara sa Sarajevom). Doveden Hodžić, mrkva nam kaže da Letić ostaje, sad odjednom ide. Sad odjednom i Merzić ? Pa Kodro na licenciranju za trenere? Ko će bola igrat? Eo ja sam spreman malo, mogu poslužit na centralnom

Okić šta je trazio da ostane, to je i dobio. I onda opet ode, pa tu nešto smrdi sigurno.

Očekujem da po okončanju transfer roka na odlascima Veleža bude jedno desetak imena.

Dosadašnja "pojačanja" mi ne ulijevaju nade nimalo, jer za mene rezultat znači izlazak u Evropu. Sve ostalo osim ispadanja mi je stagniranje i stajanje u jednom mjestu, zavaravanje uprave, navijača, igrača, trenera i sve što se veže sa imenom Velež.

Slobodno me pljujte, citirajte do mile volje, moje mišljenje je trenutno ovako. Daj Bože pa da bude drugačije

Ne mrzim Velež, volim ga više od sebe i branim njegov grb, ime i crvenu boju samo u drugom sportu, samo sam realan.

+1

Kao što rekoh ranije, ponavljam. Neću biti razočaran ako ni ove sezone ne napravimo taj iskorak u EU jer nismo doveli adekvatne zamjene za igrače koji su nas napustili, a otišli su fini igrači za naše lige.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 jul 2014, 07:37

Reorgizacija mladih kategorija i konstantno dogradjivanje infrastrukture je primarno. Ako to radimo nek se slobodno vrtimo od 6-og do 10-og mjesta.

Samo da mi pravimo pozitivnu vrijednost u BH fudbalu , rezultat nije na prvom mjestu Bitnije je nama da je red rad i napredak na sirokom frontu. Mislim da su fudbalske strukture poslozene tako sada da nam je manje vise prakticno nemoguce uzeti bilo kakvo mjesto za evropu. Realnost.

Ja nemam sumnje u strucan rad prvog tima i treba malo iskulirati ovaj sav hype koji se stvorio oko prelazaka a koje predvodi FKSA.

Ugovor malog Basica mislim da ce nam biti zlata vrijedan i za nas i za BH fudbal
. Decko se izvuce iz naseg sivila , apsolutni preduslov da nesto napravi od svoje karijere , strasan potencijal. Negdje ce se valjda sjetiti gdje je poceo karijeru i postao igrac. Nenadogradjen al ipak igrac.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 03 jul 2014, 09:02

xinxee je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Ko su ovi što igramo s njima prvo kolo?
Zvornicki biseri
Nije nimalo lijepo omalovazavati i ismijavati rivala.Ovi su prvaci RS koji su osvojili ligu sa 9 bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe.Bicu iskren,naravno da ta liga nije mnogo jaka ali ko god je ikad igrao fudbal zna kako je teško tako ubjedljivo biti prvi u bilo kom takmicenju!
Ovi dolaze iz jedne od najvecih Opština ne samo u RS vec i BiH,mislim na velicinu Opštine.Ko ne vjeruje neka malo progugla.
Ovi su Opština od 70.000 stanovnika ,samo gradsko jezgro ima 20.000.
A sad mi recite ko ste vi? Velez iz Mostara,ili Velez iz Vrapcica ,Ticica ili koja vec pernata zivotinja je u pitanju.
Mozete se vi ljutiti koliko hocete,ali onaj pravi Velez je uvijek igrao pod Bijelim Brijegom.Smatrate da imate pravo da svojatate cijeli jedan klub i da on pripada vama,ne interesuje me politika vec iskljucivo sport ali valjda svako zna da je prijeratni Velez bio klub svih Mostaraca.Ako vi mislite da Mostarski i Hercegovacki Hrvati i Srbi dozivljavaju taj Velez kao svoj ,samo nastavite misliti.Zar vi stvarno mislite da ste vi onaj Velez od prije 20-30 godina ili vam samo prija da to mislite?Naravno sad mozete da me ispljujete i izvrijedjate,ako vam je tako lakše.Jer eto imao sam obraza da odgovorim na vrijedjanje i ponizavanje mog kluba i Zvornickih bisera,trebali smo da tapšemo na ponizavanje koje dolazi iz redova velikana iz Vrapcica.I u pravu ste Mico Jevtic se uhvatio za glavu ,gdje baš Velez u prvom kolu pored slabašnih Sarajeva,Zeljeznicara,Zrinjskog ,Širokog Brijega,Borca i drugih koji nisu ni do koljena velikanu iz Vrapcica.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 03 jul 2014, 09:21

flagrantus je napisao/la: Nije nimalo lijepo omalovazavati i ismijavati rivala.Ovi su prvaci RS koji su osvojili ligu sa 9 bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe.Bicu iskren,naravno da ta liga nije mnogo jaka ali ko god je ikad igrao fudbal zna kako je teško tako ubjedljivo biti prvi u bilo kom takmicenju!
Ovi dolaze iz jedne od najvecih Opština ne samo u RS vec i BiH,mislim na velicinu Opštine.Ko ne vjeruje neka malo progugla.
A sad mi recite ko ste vi? Velez iz Mostara,ili Velez iz Vrapcica ,Ticica ili koja vec pernata zivotinja je u pitanju.
Mozete se vi ljutiti koliko hocete,ali onaj pravi Velez je uvijek igrao pod Bijelim Brijegom.Smatrate da imate pravo da svojatate cijeli jedan klub i da on pripada vama,ne interesuje me politika vec iskljucivo sport ali valjda svako zna da je prijeratni Velez bio klub svih Mostaraca.Ako vi mislite da Mostarski i Hercegovacki Hrvati i Srbi dozivljavaju taj Velez kao svoj ,samo nastavite misliti.Zar vi stvarno mislite da ste vi onaj Velez od prije 20-30 godina ili vam samo prija da to mislite?Naravno sad mozete da me ispljujete i izvrijedjate,ako vam je tako lakše.Jer eto imao sam obraza da odgovorim na vrijedjanje i ponizavanje mog kluba i Zvornickih bisera,trebali smo da tapšemo na ponizavanje koje dolazi iz redova velikana iz Vrapcica.I u pravu ste Mico Jevtic se uhvatio za glavu ,gdje baš Velez u prvom kolu pored slabašnih Sarajeva,Zeljeznicara,Zrinjskog ,Širokog Brijega,Borca i drugih koji nisu ni do koljena velikanu iz Vrapcica.
Velež iz Mostara. Uvijek bio i bit će. Ako meni ne vjeruješ, pogledaj izjave Vahida Halilhodžića i Duška Bajevića,
legendi kakvih tvoj klub nikada neće imati, i vidjeti ćeš da oni i dalje ovaj Velež doživljavaju kao ostarskog velikana. Uostalom, dokaz ti je i Turnir Prijateljstva, gdje su pozvani samo velikani jugoslovenskog fudbala. Gdje je tvoj Marlboro?

VAHA za 'Le Buteur': "Ovu pobjedu poklanjam mom Veležu koji slavi 92. godine postojanja. Velež je život i više od toga za mene, umrijet ću sa tim klubom u srcu..."

Pravi Mostarci su uz pravi mostarski tim, a sad lagano otpepaj sa teme .. :wave:
Pozdrav.

lile
Kontakt:

Post Postao/la lile » 03 jul 2014, 09:40

Ma boli nas neka stvar za hercegovačke Hrvate,Srbe i Bošnjake. Pogotovo za one koji su se zakleli "Mostar u srcu Velež do groba" pa okrenuli leđa tamo nekim novokonponovanim klubovima. Za nas je Velež religija.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2014, 10:02

Joj što ne mogu ove papke što nikad u gradu nisu bili a dođu nama solit pamet odakle je Velež i ko treba navijati za njega. Ovoliki broj uvreda zbog toga što je neko napisao zvornički biseri :roll: izvini molim te što smo uvrijedili velikana iz Zvornika :lol: koja seljačina...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jul 2014, 10:03

Istocnobosanski brnjo boli nas qurac koliko ti opstina ima stanovnika i odakle dolazi tvoj klub. Ovde u Mostaru radjali su se i igrali talenti koji su pepali narandzu po 120 puta. Igrali od Barcelone,Bayerna,HSV-a,Nanta,AEK-a i da ne nabrajam. Ovde se fudbal zivi i ovde se radja s Velezovom vijugom u mozgu zato otpepaj i ti i svi tvoji istomisljenici s glupim pricama vrapcici. To bi isto bilo da pukne brana u Visegradu i ja ti se rugam sto si otisao iz svog grada u ovom slucaju mi protjerani sa svog stadiona. Ukljuci malo mozak ako ne kontas nasu zayebanciju ili se vrati 50ak stranica unazad da vidis sta se pise o drugim klubovima. A prvi smo ja i zizu dosli da vam cestitamo ulazak
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 03 jul 2014, 10:08

flagrantus je napisao/la:
xinxee je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Ko su ovi što igramo s njima prvo kolo?
Zvornicki biseri
Nije nimalo lijepo omalovazavati i ismijavati rivala.Ovi su prvaci RS koji su osvojili ligu sa 9 bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe.Bicu iskren,naravno da ta liga nije mnogo jaka ali ko god je ikad igrao fudbal zna kako je teško tako ubjedljivo biti prvi u bilo kom takmicenju!
Slobodno i bez konsultacije sa doktorom pojacaj dnevnu dozu pilula. I da, nabavi malo deblji lanac- lezi i miruj!(kakav lik) :facepalm:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 03 jul 2014, 10:18

MOSTARSKI DIV SE BUDI....
Pao je Rudar,pala je Zvijezda,pao je Travkik,Pao je Vitez,pao je Željo,pao je Radnik,pao je Zrinjski a rasto je VELEŽ.7 pobjeda za redom u 7 utakmica i to nije sve.
Hajmo Rođeni Idemo dalje,idemo jače.
Dobiti Drinu,dobiti Mladost,dobiti Sarajevo,dobiti Travnika,dobiti Čelika,dobiti Olimpica,dobiti Širokog,dobiti Slaviju,dobiti Zrinjskog,dobiti Radnika,dobiti Želju,dobiti Viteza,dobiti Slobodu,dobiti Zvijezdu i dobiti Borca.

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
IMA NAS MOSTARACA VIŠE OD KINEZA,PJEVAMO NAVIJAMO BOLJE OD ENGLEZA
VFC THE RELIGION

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2014, 10:19

Joj ali kad napisa "sad mi recite ko ste vi" :lol: Ja konto Real Madrid nam prvo kolo dolazi pa se qrče sa 10 titula lige prvaka :lol:

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 03 jul 2014, 10:22

vm22 je napisao/la:Joj ali kad napisa "sad mi recite ko ste vi" :lol: Ja konto Real Madrid nam prvo kolo dolazi pa se qrče sa 10 titula lige prvaka :lol:

Jos kad spomenu micu jevtica dan te nije **** :rol:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jul 2014, 10:32

nem73 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Joj ali kad napisa "sad mi recite ko ste vi" :lol: Ja konto Real Madrid nam prvo kolo dolazi pa se qrče sa 10 titula lige prvaka :lol:

Jos kad spomenu micu jevtica dan te nije **** :rol:
Ko da je Massimo Moratti :urnebes: :urnebes: :rol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 03 jul 2014, 10:40

drakensang je napisao/la:
flagrantus je napisao/la: Nije nimalo lijepo omalovazavati i ismijavati rivala.Ovi su prvaci RS koji su osvojili ligu sa 9 bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe.Bicu iskren,naravno da ta liga nije mnogo jaka ali ko god je ikad igrao fudbal zna kako je teško tako ubjedljivo biti prvi u bilo kom takmicenju!
Velež iz Mostara. Uvijek bio i bit će. Ako meni ne vjeruješ, pogledaj izjave Vahida Halilhodžića i Duška Bajevića,
legendi kakvih tvoj klub nikada neće imati, i vidjeti ćeš da oni i dalje ovaj Velež doživljavaju kao ostarskog velikana. Uostalom, dokaz ti je i Turnir Prijateljstva, gdje su pozvani samo velikani jugoslovenskog fudbala. Gdje je tvoj Marlboro?

VAHA za 'Le Buteur': "Ovu pobjedu poklanjam mom Veležu koji slavi 92. godine postojanja. Velež je život i više od toga za mene, umrijet ću sa tim klubom u srcu..."

Pravi Mostarci su uz pravi mostarski tim, a sad lagano otpepaj sa teme .. :wave:
Pozdrav.
Vaha i Duško su tako veliki upravo iz razloga što nikad nisu omalovazavali i ismijavali rivala.Trebalo bi onda i vi tako da se ponašate!Svaka vama cast,ali svakom je njegov klub najdrazi kao i njegov grad!
Ako je za vas Velez religija ,svaka cast to poštujem.Ali i Drina je religija za Zvornicane i poštujte i to.Ako nas dobijete 5-0 ja cu vam prvi cestitati,to je samo fudbal i sport.Ali nemojte prvi udarati na klub i ljude koji nisu nikad ništa loše rekli za vas.Ne ide to ko su ovi,Biseri ,bjezite sa teme velikana i sl.Zašto pravite neprijatelje od ljudi koji vam to nikada nisu bili?I naravno da je i ovaj Velez veci klub od Drine,ali nemojte se nikada šprdati sa rivalima jednostavno ne ide.Ovu sezonu smo u istom rangu ,ako i ispadnemo a vjerujem da necemo nije smak svijeta. i da igra u najnizem rangu to je uvijek naš klub.Svakoga boli kad diraš u njegov klub!Vidite koliko uvreda je uslijedilo zbog jednog mog posta,ja sam odmah papak,istocnobosanski Brnjo i sl.Ja sam samo odgovorio na neke stvari koje mi se ne svidjaju i koje su ocigledno potcjenjivanje rivala i nisam nikog uvrijedio.Ako cete se osjecati bolje slobodno nastavite sa vrijedjanjem,ja se naravno više ovdje necu javljati jervidim da nikakva normalna diskusija nije moguca.Bez obzira na sve ja vam zelim sve najbolje u novoj sezoni,i samo malo više poštovanja rivala!Toliko od papka,seljacine ,istocnobosanskog brnjo i...ove tri tacke za ostale epitete koje mi dodijelite.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jul 2014, 10:46

Vidiš kako se znas fino ponasat. Nije niko vrijedjao drinu samo smo se malo zayebavali sto radimo i na racun svog kluba. Velez je ovde sastavni dio zivota,Velez se ovde zivi i sa njim se ide pod zemlju. Uz Stari Most simbol Mostara zato preporuka da pokusas iduci pur skontat sta je ironija a sta sarkazam prije nego ne ti nego svi napisete neku glupost. Sretno i vama i bujrum u Mostar prvo kolo
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2014, 10:53

Došao si ovdje na Veležov pdf, izvrijeđao Velež, njegove navijače, izvrijeđao i popljuvao Velež zbog svega šta mu se desilo u zadnje dvije decenije, a sve to zbog toga što je neko napisao "zvornički biseri" i onda hoćeš neku normalnu diskusiju :roll:
Ako ne možeš shvatit normalnu zajebanciju, nemoj ni dolazit i pisat neke gluposti.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jul 2014, 10:54

OVDJE SE NE IDE NI U CRKVE NI U DŽAMIJE OVDJE SE IDE NA UTAKMICE VELEŽA

FORZA DO GROBA
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.