To ja i pokusavam da kazem.keno94 je napisao/la: Jednostavno meni knjiga u elektronskoj formi nije knjiga.
Književnost
Moderator/ica: insider
Re: Književnost
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Znas sta mislio sa tom izjavomLenBias je napisao/la:ozbiljno imaju biblioteke?Otelo je napisao/la:Ne morate uzimati knjige. Imate biblioteke.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Za mene je čitanje u pdf - formatu nemoguće. Pravi užitak je držanje knjige u ruci i lagano čitanje. Pokušao sam preko laptopa i ne ide, pa sam malo čitao preko Ipad-a i to ne ide. Financijski je teško svako malo kupiti neku knjigu ali kada nešto voliš onda i ne žališ.
Jel i vi skupljate knjige a da jih ne citate? Ja imam tu neku "glupu" naviku. Inace jih kupujem po ovim pijacama sa knjigama gdje nisu skupe.
dobre guzove ima Belma
ne bi mogao uzeti knjigu na pijaci nema sanse, nekako mi je bas gadno to 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne bi tako govorio da kupuješ stare stručne knjige.
Na buvljaku je ljepota kupovati. Još ako imaju neke fine posvete u knjizi... A tek onaj osjećaj kad dođeš do knjige koju si dugo, dugo tražio.
Rijetko kupujem u knjižarama, a razloga zašto te knjižare izbjegavam je bezbroj. Nekidan sam tako pronašao Skerlićevu knjigu o novijoj srpskoj književnosti, a unutra je bila posveta za poznatog crnogorskog književnika Božidara Pejovića, koju sam, naravno, kupio. Na takvim mjestima knjige imaju ''dušu''
, ako im je, prije toga, nisu uzeli idioti koji te knjige kasape i šaraju.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Iskreno nisam ni znao da na buvljacima ima knjiga ovog tipa koje @High navodi. To se obicno nalazilo po antikvarnicama .
knjiga ima svuda samo treba tražiti... da imam para ne bi se bojao kocke, pića(to sam držao u mjeri normale), ali odlazak u knjižaru bi bio opasan...Tribalian je napisao/la:Iskreno nisam ni znao da na buvljacima ima knjiga ovog tipa koje @High navodi. To se obicno nalazilo po antikvarnicama .
inače završio sam Noć demona kao i Pustinjsko koplje od Breta, serijal Demonski ciklus... sjajne knjige, prava ef, odlična karakterizacija čak 8 pov likova... sada sam u dilemi da li da se pomucim sa trećim dijelom na engleskom ili da cekam da izađe na srpskom-hrvatsko-bosansko-crnogorskom... laguna kaže izlazi u avgustu kod nas...
nego utisak kojem ne mogu da se otmem je da su Krazijci narod iz pustinje preslika arapa pa možda i muslimana... ne poznajem dovoljno dobro islam i svete knjige, ali ovako izvana to je to... Mitski lik je božiji poslanik Izbavitelj, zvao se Kadži, imao je puno žena i napisao je Evedzu, Božiju riječ... Ratnici će obezbjediti raj ako poginu u borbi sa demonima... stranci su čin i nevjernici.. svaki ratnik i sveštenik ima dosta žena... oblače se ko arapi, žene pogotovo... e da imaju dva sukoba između plemena Madza i Kadžija oko toga koji sloj su pojedini demoni(meni je to ličilo na neko silovanje sukoba siiti i suniti, mada opet o istim ne znam ništa kao ni što se svađaju)... i tako ima dosta toga..
e ako nešto zna o tome sukobu nešto nek mi pošalje pp da ne spamamo temu jako me zanim(šiiti i suniti)
inače počeo sam čitati bludnog sina do Č.B.
obećava... sviđa mi se na nivou Sabata
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la: inače počeo sam čitati bludnog sina do Č.B.
http://www.telegraf.rs/vesti/1033116-de ... im-plucima" onclick="window.open(this.href);return false;
@Dantes aj preporuci koju knjigu za izrazitom radnjom, bez previse opisa i okolisanja
Btw. jel neko citao "Moskovska pravila " od Silve ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Mozda ti se svidi nesto od Lee Childa. Ima dosta dobrih knjiga o Jacku Reacheru, snimljen je i film baziran na radnji knjige "One shot". Dosta direktan, bez puno opisivanja, sa zanimljivom radnjom. Knjige u prosjeku imaju oko 300 str, ali se mogu procitati za 2-3 dana. Lagano stivo.Otelo je napisao/la:@Dantes aj preporuci koju knjigu za izrazitom radnjom, bez previse opisa i okolisanja
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
šta voliš? SF? EF? KRIMI? KLASIK? DRAMA? HOROR)Otelo je napisao/la:@Dantes aj preporuci koju knjigu za izrazitom radnjom, bez previse opisa i okolisanja
jesi čitao Klajva Kaslera? avanture bez kraja...
onda jesi čitao Karla Maja, legendu svih avantura?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ima par njegovih knjiga u osobnoj biblioteci i nekako me smara, sta ja znamkeno94 je napisao/la:Mozda ti se svidi nesto od Lee Childa. Ima dosta dobrih knjiga o Jacku Reacheru, snimljen je i film baziran na radnji knjige "One shot". Dosta direktan, bez puno opisivanja, sa zanimljivom radnjom. Knjige u prosjeku imaju oko 300 str, ali se mogu procitati za 2-3 dana. Lagano stivo.Otelo je napisao/la:@Dantes aj preporuci koju knjigu za izrazitom radnjom, bez previse opisa i okolisanja
@Dantes ma sve osim drame.
A ni jednog od tih nisam citao
Ici cu sa Karl Majem prvo pa cu onda na Klavja.
Hvala obojici.
Ma i meni je postao malo dosadan, vise predvidljiv. Na pocetku sam naletio na zanimljive knjige "Jedan hitac", "Covjek s dva lica", "Kat ubojica" pa sam nastavio citati, nista pretjerano kvalitetno, ali bilo je zanimljivo.Otelo je napisao/la: Ima par njegovih knjiga u osobnoj biblioteci i nekako me smara, sta ja znam![]()
@Dantes ma sve osim drame.
A ni jednog od tih nisam citao![]()
Ici cu sa Karl Majem prvo pa cu onda na Klavja.
Hvala obojici.
Recimo Dan Brownove knjige imaju puno jacu poruku, uz to dosta zanimljive. Mada mi je Inferno nekako ostao nedorecen.
Sad zato ide prvi dio Igre prijestolja i ne razocarava.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
nisi čitao Karla Maja? pa to je šteta... ima puno knjiga, baci pogled u bibliotekema imaju ga garant... ja preporučujem da kreneš sa Dolinom smrti pa nastaviš sa Sibirskim lovcem, onda možeš krenuti sa Vinetu 1,2,3...
od ef dinamičan je Aberkombi... likovi antiheroji, sarkazam, ironija, realnost... kod nas je preveden Prvi zakon sve tri knjige, malo liči na PLIV spletke, ubistva, jedan malo vuče na Tiriona... ja takođe svima preporučujem Ime vjetra od Rotfusa, ali to nije završeno pa čemu još njega čekati kad čekamo Debelog.. ima jedna ženska Robin Hob napisala je Vidovnjake tri knjige zanimljivo je... ima spletki ubistava svega...e ako hoces malo slovenskog duha preporučujem Andžej Sapkovskog i serijal Witcher(Vještac)... dinamičan, zabavan, elegican...
od krimića može ko hoćeš tu ti Tribalian može pomoći
od horora Mračna Kula od Kinga
od SF Olimp i Ilium od Simonsa, Enderovu igru od O.S. Karda....
to su sve dinamične sa dosta akcije..
od ef dinamičan je Aberkombi... likovi antiheroji, sarkazam, ironija, realnost... kod nas je preveden Prvi zakon sve tri knjige, malo liči na PLIV spletke, ubistva, jedan malo vuče na Tiriona... ja takođe svima preporučujem Ime vjetra od Rotfusa, ali to nije završeno pa čemu još njega čekati kad čekamo Debelog.. ima jedna ženska Robin Hob napisala je Vidovnjake tri knjige zanimljivo je... ima spletki ubistava svega...e ako hoces malo slovenskog duha preporučujem Andžej Sapkovskog i serijal Witcher(Vještac)... dinamičan, zabavan, elegican...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Eh hvalaDANTES je napisao/la:nisi čitao Karla Maja? pa to je šteta... ima puno knjiga, baci pogled u bibliotekema imaju ga garant... ja preporučujem da kreneš sa Dolinom smrti pa nastaviš sa Sibirskim lovcem, onda možeš krenuti sa Vinetu 1,2,3...
Morat cu skoknuti do biblioteke sutra/preksutra i dici Dolinu smrti uz Ime ruze
Od krimica sam citao onaj svedski dvojac "Tri sekunde" i Sheldona.
Cak cu i Agathu morati potraziti.
@keno ja sam stao sa Leeom negdje kod " Covjeka sa dva lica " stoji mi neprocitan na polici. Lagan je za citanje, na trenutke veoma zanimljiv ali imam osjecaj da mu nesto fali.
Inferno je meni legao fantasticno, pogotovo jer me Firenca odusevljava pa mi je taj dio najbolje legao, mada mi je i Istanbul vrh i zao mi je sto je tu dionica knjige bila "kratka".
Knjiga je poslana sa snaznom i istinitom porukom a ni rjesenje nije lose.
I ako onaj dio:
Lee je bas citlhiv. I bas mu fali to nesto, neki preokret, neka dublja poruka.
Inferno mi je imao strasan potencijal. Odlicna ideja, odlicne lokacije i prica. Samo je sve to islo prebrzo, i na kraju sam bio kao sto kazes, ravnodusan. Mislim da bi bilo bolje sa je imao jos 200-300str da bolje opise i isprica, uz to i poveca napetost. Recimo to je imao u prva 4 romana, ni 5 nije bio na nivou prethodnih.
Inferno mi je imao strasan potencijal. Odlicna ideja, odlicne lokacije i prica. Samo je sve to islo prebrzo, i na kraju sam bio kao sto kazes, ravnodusan. Mislim da bi bilo bolje sa je imao jos 200-300str da bolje opise i isprica, uz to i poveca napetost. Recimo to je imao u prva 4 romana, ni 5 nije bio na nivou prethodnih.
vrlo brzo sam završio Bludnog sina... jako mi se dopao... sad idem malo na selindžera i lovca u žitu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Za one koji vole psihologiju bi preporučijo Paul Watzlaweka, znači sve radove. I od Daniel Goleman EQ Emotinal Intellegence.
A što se tiče pijaca i knjiga, baš zbog stručnih knjiga i obilazim pijace. Evo jedan primjerak iz 1947 o elektrotehnici:

A što se tiče pijaca i knjiga, baš zbog stručnih knjiga i obilazim pijace. Evo jedan primjerak iz 1947 o elektrotehnici:

dobre guzove ima Belma