Kevin je napisao/la:
kako je Zimić odigrao nerminhe?
lose
nije uspjevao prihvatiti lopte pod kosem, dok je u odbrani cekao gecevskog blizu kosa, a non stop zaboravljao da je on veoma dobar suter za 3
ali moram istaci da zato gecevski nije nista uradio pod kosem kada ga je ovaj cuvao i glupo je pricati o mlakoj igri u odbrani, ali u napadu je bio apsolutno indisponiran
ukupni dojam lose
ali, sinocnja utakmica je pokazala da Bosni i dalje nedostaju centar i plej za nesto vise, ali posto je cilj bio da se vrate 2 mjesta bio je dovoljan samo plej i mislio sam da se to sa rakicem rjesilo, ali evo rakic nikako sinoc nije ulazio
sinoc da je igrao hajric mislim da bi dobili jer se zadar naskakao u napadu, ali sta je tu je, ali bas radi tih povrjeda fali nam jos jedan visoki igrac, jer samo ivanovic i zimic mogu igrati ozbiljne utakmice u reketu, amar to nemoze, djurasovic se trudi, ali kod jacih protivnika to neide, tako cim nedostaje jedan od trojke ivanovic-zimic-hajric odamah promaha u reketu, zato je velika steta sto nasi nisu doveli stevica umjesto CZ, ali glupo je porediti CZ sa pesicem i trenutnu Bosnu ipak oni imaju sada veci ugled
da se osvrnem na zimica, pravo me je radovalo sto je proigrao kada je dosao vukojevic narucito sto on sada radi sa njim sto je tebao raditi menso prije 3-4 godine i poslje onolikih silinih povrjeda koje su ga udaljile od parketa (oni gnusni komentari o njegovommtalentu su samo pisanja neznalica koji neznaju kako se tesko vratiti kada toliko puta padnes, ali to pripisujem manju zivotnog iskustva, a i boljeg poznavanja sporta), ali sada je opet stao jer igra pick and roll-a i dodavanje poslje prodora pod kos bekova je procitana i bolje ekipe to zatvaraju
iskreno nadao sam se da ce vukojcic malo ohrabiti njegovu igru licem prema kosu 1 na 1 jer ponavljam brz je za igraca od 217 i mogao bi to igrat pogotovo protiv sporijih centara i da ce se poceti raditi sa njim na ledznoj tehnici, ali izgleda da se zadovoljava samo na gore navedenoj igri sto je lose jer se gubi momentum njegovog budzenja i moze dovesti do toga da mu ovo bude plafon, a ovo je dovoljno za jednog dobrog back up-a, nadam se da ce se ipak jos vise raditi na njemu, jer dobar zimic je potreban i Bosni i repki, samo se nadam da Klinac nece dozivjeti njegovu sudbinu
i naravno sinoc je vrjedilo platiti kartu da vidim napokon jedan pravi pravcati ulaz pasalica na kos
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10