Druga Liga - grupa Centar

gorazdak
Kontakt:

Re: Druga Liga - grupa Centar

Post Postao/la gorazdak » 30 jun 2014, 10:18

Od naredne sezone novi drugoligas je FK Gazije Gorazde.
Radi se o najmladjem drugoligasu koji je osnovan prije pet , sest godina, mozda malo vise nisam sto posto siguran.
Uglavnom FK Gazije su bili prvi u kantonalnoj ligi BPK ispred NK Kolina iz Ustikoline koja je vazila kao glavni favorit za osvajanje prvog mjesta.
Medjutim dokaz da se u FK Gazije radi ozbiljno dovoljan je pokazatelj da je klub sacinjen 90% od mladih igraca navise do 21 godine.
Sve su to momci puni snage i potencijala, zeljni dokazivanja.

Evo neke od slika o FK Gazijama kako bi se zainteresirani upoznali sa ekipom.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8f6aa7921a" onclick="window.open(this.href);return false;

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 1680_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Na fotgorafiji ispod je predsjednik kluba FK Gazije Gorazde i ujedno vlasnik i najzasluzniji covjek za uspjeh i opstanak FK Gazije u ovako teskim vremenima.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 6756_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 0309_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2014, 10:40

Znaci BPK ce ipak dati drugoligasa. Dakle, Rudar Breza otpada i igra kanton s nama naredne sezone :mrgreen:

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 30 jun 2014, 11:16

Signore je napisao/la:Znaci BPK ce ipak dati drugoligasa. Dakle, Rudar Breza otpada i igra kanton s nama naredne sezone :mrgreen:

Pa NK Azot je izborio opstanak i igrace u drugoj ligi. Mnogi su skepticni kada su u pitanju Gazije i njihovo ucesce jer mnogi se pitaju kako ce se sve to isfinansirati.
FK Gazije su se pobratile sa mnogim Turskim opcinama i organizacijama ali i organizacijama na zapadu. Pa recimo u ovaj klub su pred ramazan stigli dresovi i kopacke za ucesce u drugoj ligi centar i ramazanski paketi za igrace. Oni imaju vlastiti kombi tako da sto se tice prevoza ne moraju placati centroprevozu za autobus vec samo naspu gorivo u putuju po lijepoj nasoj.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2014, 12:44

Ma dobro za Azot, al netko je meni prije mjesec rekao da nitko iz kantonalne lige BPK nece uci u Drugu ligu, jer navodno nitko nema financija. Zato me iznenadilo da ce Gazije igrati, ali neka igraju, rezultatima su zasluzili da budu tu i nema tko sta rec.

Nego, odakle su oni? I jel imaju ikakvu podrsku sto se tice navijaca? Ili su samo onako klub koji prati 30 ljudi. I gdje igraju svoje utakmice? Ako moze neka slika tog stadiona/igralista.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 30 jun 2014, 15:53

Pa otprilike sto ja znam mogu ti napisati sljedece informacije kada je u pitanju klub FK Gazije

Klub Fk Gazije formiran je otprilike prije 5-8 godina.(ovo fkt ne znam tacno). Klub je formiran na inicijativu gospodina Nedzada Kurtovica koji je ujedno i predsjednik i vlasnik kluba.
Nedzad Kurtovic je takodjer mislim i predsjednik islamskog kulturnog centra "preporod" pa je tako nekako dosla ideja da se formira klub koji ce skloniti djecu sa ulice i vise ih usmjeriti na vjerske i sportske aktivnosti.
Tako je zamisljeno i nekako u prvi mah tako je i krenulo,prvo je krenulo kao skola fudbala Gazije da bi se kasnije taj klub otprilike prije par sezona registrovao i poceo takmiciti u kantonalnoj ligi.
Naravno svi ti momcici koji su upisali skolu fudbala za sedam osam godina postali su momci i dobri igraci tako da je FK Gazije napravio prvu ekipu vlastitog produkta tj igraca koji su ponikli u ovom klubu.
Svi ti igraci su duhovno izgradjeni jer redovno se uz sportske aktivnosti oni educiraju i kroz vjerske, obrazovne, humanitarne i druge aktivnosti.
Klub je multinacionalan tako da su svi dobro dosli....
Kao sto sam gore naveo klub FK Gazije ima veliku podrsku stranih organizacija (Turska) i nekih zapadnih organizacija.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jun 2014, 17:39

Jesu li oni iz grada ili sa nekog sela?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 jun 2014, 17:41

Odakle je tacno taj klub?
Na kojem stadionu igraju?
Zar misle preko humanitarne da izguraju sezonu,moraju naci nekog sponzora,ili barem da ih lokalna vlast stavi na budzet.Daleka su gostovanja iz Gorazda.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 03 jul 2014, 15:40

FK Gazije su klub iz centra grada. To je privatni klub. Imaju svoj kombi za prevoz igraca tako da ih nece mnogo kostati a iza sebe imaju vise Turskih opstina a takodjer su i na gradskom budjetu ali nemaju odatle neke koristi....
Igrace na jedna od tri kantonalna stadiona to jos nije sigurno moguce su tri opcije da kao domacini igraju na gradskom stadionu u Gorazdu, Vitkovicima ili mozda u Ustikolini gdje igra NK Kolina... vidjecemo sto ce biti....

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 jul 2014, 15:57

Imam neki osjecaj da ce oni odustat u pola sezone zbog financijskih problema. Nadam se da grijesim, al vrijeme ce nam pokazati.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 03 jul 2014, 16:07

gorazdak je napisao/la:FK Gazije su klub iz centra grada. To je privatni klub. Imaju svoj kombi za prevoz igraca tako da ih nece mnogo kostati a iza sebe imaju vise Turskih opstina a takodjer su i na gradskom budjetu ali nemaju odatle neke koristi....
Igrace na jedna od tri kantonalna stadiona to jos nije sigurno moguce su tri opcije da kao domacini igraju na gradskom stadionu u Gorazdu, Vitkovicima ili mozda u Ustikolini gdje igra NK Kolina... vidjecemo sto ce biti....
interesu je me ako znaš koji još klubovi nastupaju u knatonalnoj ligi? čuo sam za Goražde, koji u federalnoj, azot koji je u drugoj ligi i Kolina. koji još klubovi postoje? jeli u ovoj ligi Jahoraina ili tako nekako?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 jul 2014, 17:48

gorazdak je napisao/la:FK Gazije su klub iz centra grada. To je privatni klub. Imaju svoj kombi za prevoz igraca tako da ih nece mnogo kostati a iza sebe imaju vise Turskih opstina a takodjer su i na gradskom budjetu ali nemaju odatle neke koristi....
ja znam da je ova liga cirkus,razumijem da nisu potrebni veliki novci,ali ne moze se od humanitarne igrati.
Sretno u svakom slucaju.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 04 jul 2014, 07:52

Ma SBK je inace sto se tice fudbala odron, pa savez im ni stranicu nema. Grozno je kada oni vide takmicenje, to je mnogo bolje kada ga vode FSKS I NSZDK.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 jul 2014, 09:38

Eborg je napisao/la:Ma SBK je inace sto se tice fudbala odron, pa savez im ni stranicu nema. Grozno je kada oni vide takmicenje, to je mnogo bolje kada ga vode FSKS I NSZDK.
Proteklu sezonu su vodili oni, a ovu sto nam slijedi vodi NSZDK? Mislim da tako negdje procitah

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jul 2014, 10:15

Bistrik je napisao/la:
interesu je me ako znaš koji još klubovi nastupaju u knatonalnoj ligi? čuo sam za Goražde, koji u federalnoj, azot koji je u drugoj ligi i Kolina. koji još klubovi postoje? jeli u ovoj ligi Jahoraina ili tako nekako?
Gorazde - federalna
Azot - 2.federalna
Gazije -2.federalna
Kolina, Radnicki, Beric, Drina, Gradac, Ilovaca i Jahorina

Pojma nemam na kojim stadionima igraju, Drina i Radnicki su ekipe iz grada ostale su sa sela.
Znam da ima Gradski u Gorazdu, ima stadion u Vitkovicima, Ustikolina i Praca kao opstinska sredista bi trebali da imaju svoje ekipe.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 04 jul 2014, 15:24

ASD je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:
Gorazde - federalna
Azot - 2.federalna
Gazije -2.federalna
Kolina, Radnicki, Beric, Drina, Gradac, Ilovaca i Jahorina

Pojma nemam na kojim stadionima igraju, Drina i Radnicki su ekipe iz grada ostale su sa sela.
Znam da ima Gradski u Gorazdu, ima stadion u Vitkovicima, Ustikolina i Praca kao opstinska sredista bi trebali da imaju svoje ekipe.
Drina je klub u kojem igra raja sa ulice tek tako da se malo zezaju i druze , klub koji je nekada igrao drugu ligu a sada klub koji sluzi za zajebanciju.
Radnicki je isto tako klub koji sluzi samo za zajebanciju , klub bez ikakve namjere a takodjer je gradski klub
Beric je seoski klub
Gradac je takodjer seoski klub koji nema ni svoju livadu na kojoj moze igrati
Ilovaca je malcice profesionalniji klub ali takodjer seoski klub :D
Kolina je gradski klub grada Ustikoline
Jahorina je gradski klub grada Prace
Gazije su od svih ovih klubova iz kantonalne lige uz Kolinu trenutno najorganizovaniji klub.
Naravno Gazije su gradski klub iz Grada Gazija Gorazda naravno

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 jul 2014, 15:42

Jao, pa tek sad ukucam na google Gazija i vidim sta je to ustvari. Nisam ni znao. Sad mi je jasno zasto turci bas taj klub financiraju :mrgreen: Kod nas se jedan karate klub tako zove, al nikad nisam obracao paznju na ime, iako mi je bilo u jednu ruku cudno, jer do osnutka kluba nisam cuo za tu rijec.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 jul 2014, 16:57

Signore je napisao/la:Jao, pa tek sad ukucam na google Gazija i vidim sta je to ustvari. Nisam ni znao. Sad mi je jasno zasto turci bas taj klub financiraju :mrgreen: Kod nas se jedan karate klub tako zove, al nikad nisam obracao paznju na ime, iako mi je bilo u jednu ruku cudno, jer do osnutka kluba nisam cuo za tu rijec.
citav zivot se uci. :mrgreen:

ovo vise lici na NVO,barem sto se tice finansiranja,a sto se tice sportskih aktivnosti svaka cast.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 05 jul 2014, 11:48

Gazija u prevodu znaci borac za Islam.

Mislim da ce FK Gazije u prvoj svojoj sezoni biti samo ucesnici u drugoj ligi centar , neko moje misljenje je da ce sa ovom ekipom koju trenutno imaju da se grcevito bore za opstanak ali ukoliko dovedu bar tri igraca koja vec imaju iskustvo igranja u ovakvom takmicenju da bi mogli biti tu blizu sredine tabele.
Svi ovi momci koji trenutno igraju u FK Gazije nemaju iskustvo igranja osim u kantonalnim utakmica tako da se ne treba nadati da ce u drugoj ligi igrati zapazenu ulogu.

Svi zainteresirani mogu pogledati fb stranicu Fudbalskog kluba Gazije (zvanicni page)

https://www.facebook.com/fkgazije.gorazde?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 10 jul 2014, 08:45

Evo neko je pitao za klubove iz kantonalne lige BPK-a. Pogledajte na linku ispod
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 8375_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Prema posljednjim informacijama FS BPK-a se ukrotio protiv FK Gazije i pokusavaju opstruirati i sprijeciti omladinu da nastave igrati u jacem takmicenju.

Prema najnovijim infomacijama stvar je dosla do FS BIH gdje je obecano da ce problem biti rijesen.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 jul 2014, 09:44

Ako oni ne udju igrat ce Kolina ili nitko?

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.