2014-15 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Off-Season

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2014, 18:38

Na Morrise nemojte računat u ovim scenarijima, kao ni na Greena i Lena. Jedini koji bi ostali su Dragic, Bledsoe, Tucker i Plumlee, plus dva rukija i još par pojačanja (MLE, veteranski minimum i slično).

LeBron ako dođe šanse da Bledsoe ode iz Sunsa su 0, slovima nula. On im i jest takoreći mamac, jer su valjda ekstra frendovi a imaju i istog agenta.

Bukvalno se cijeli Phoenixov plan zasniva na dovođenju Jamesa i još jednog igrača (Melo ili Bosh), koji bi se pridružili Dragiću ili Bledsou. Mislim da Sarver, Babby i McD znaju šta rade bolje od nas na forumu.

Matematički je moguće dovesti i Jamesa i Mela, obojicu za maks, a da Bledsoe produži ugovor, kamoli Bosha. Naravno ako se riješe ovi gore sa početka posta, i ako Sarver planira trožiti, a očigledno je to slučaj.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2014, 18:47

Problem je sto James hoce 21-22 miliona, pa ti racunaj slobodno o jos jednom max-u bez paycuta, ne moguce sa Beldsoe takodje.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 jul 2014, 18:50

To nije problem to je realnost, James je u najboljim godinama karijere i vazi za najboljeg igraca na svijetu. Nema nikakve logike da ce pristati na manje od maksimuma, ako neko zasluzuje dva maksimalna ugovora to je onda on. Pa prosle sezone je igrao za istu platu kao jedan Boozer :)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2014, 19:06

Dragić+Plumlee+Beasley = 14.6 miliona. Dva maks ugovora su 44 miliona kombinovano. Sve zajedno je ispod capa sigurno. Dalje mogu probiti cap produživanjem Bledsoa koliko hoće. Ne vidim šta je tu problem.

Pogotovo nije problem kada je umjesto Mela u kombinacijama Bosh, jer će isti dobiti znatno manju platu. Što se salary capa tiče, Sunsi nemaju nikakvu prepreku, odnosno imaju trenutno, ali nije teško riješiti se igrača kad su maltene svi imali dobru sezonu.

Više bih volio Bosha od Mela u ovom trenutku, jer bi tako mogli ostaviti recimo Markieffa ili Greena, vjerovatno Markieffa jer bi falilo visokih.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2014, 19:15

alemsa je napisao/la:Problem je sto James hoce 21-22 miliona, pa ti racunaj slobodno o jos jednom max-u bez paycuta, ne moguce sa Beldsoe takodje.
ovoliko James moze dobiti u 1. god. max ugovora - $20,020,875
ni centa vise
ovaj scenario sa LBJ-Melo/Bosh je jako jako tezak za ostvariti ali moguc
mnogo lakse je upariti LBJ-a i Love-a, ali pri tome ostati bez Dragica
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2014, 19:27

@miki to je u prvoj godini normala, uzet ce oko 90-100 miliona za 4 godine ili toliko hoce pa racunaj.

@donnie burazeru ako je istina da je Bosh trazio 90 miliona Heatu to je 18 miliona godisnje, racunaj Lbj 20, Bosh 18, Dragic 7.5, to je 45.5 Bledsoe nek je 11 56.5 ko ce ti igrati? To je samo 4 igraca, plus rookije sto moras platit. Jedino da ti,ja I nezalaganje ulazimo s klupe

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2014, 19:33

Pa veterani i rukiji bi ulazili sa klupe, ne trebaju im Crawfordi i slični hall of fameri kad je klupa u pitanju :mrgreen:

Ray Allen bi se prvi pridružio Jamesu i Boshu u Phoenixu.

Problem bi bio samo kvalitetan centar.

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 04 jul 2014, 20:05

Patrick Patterson has agreed to a three-year, $18 million deal with Toronto Raptors
Malo previše a?

Hawksi love Denga. Valjda i Sefaloshu kako su doveli probat će privući ga (dobri prijatelji, kao i s Korverom). Rocketsima Bosh plan B.
#MFFL!
#COYG!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 jul 2014, 20:11

Hes je napisao/la:
Patrick Patterson has agreed to a three-year, $18 million deal with Toronto Raptors
Malo previše a?
Možda i jeste, ali Pat je jako bitan igrač u sistemu Raptorsa. A imao je i vrlo dobar playoff, sjajna odbrana prije svega, tako da razumijem ovaj ugovor.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 04 jul 2014, 20:35

Amar Dzeko je napisao/la:
Hes je napisao/la:
Malo previše a?
Možda i jeste, ali Pat je jako bitan igrač u sistemu Raptorsa. A imao je i vrlo dobar playoff, sjajna odbrana prije svega, tako da razumijem ovaj ugovor.
To stoji. Najbitnije je na kraju krajeva jeste da Masai očuva ovaj core zadržavanjem Lowrya i Pattersona.
#MFFL!
#COYG!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jul 2014, 20:58

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Ja ti maloprije izracunah i tu kombinaciju da Bosh prima 15mil i da su Morrisi tu.To je opet 90mil na plate plus luxury tax.Cisto sumnjam.
Nije 90, mogu pomjeriti dosta igraca, Josh Childress im ne ide protiv capa, imaju tim opciju na Randolpha i Smitha.

Da bi dali Bledsoe jak ugovor, Jamesu max i Boshu preko 12 miliona, moraju tradeat Greena, Lena, bracu Morris i Goodwina a da ne uzimaju ugovore nazad.

Cap bi trebao biti 62. 3 miliona ove godine.
Ne idu ni Childress ni Beasley preko SC-a,ali sam ja racunao koliko covjek treba dati na plate sveukupno. ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2014, 21:04

Ja mislim da Beasley ide protiv capa, ali ne cijeli iznos. Ali nisam siguran :?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jul 2014, 21:13

@Donnie Naravno da nije,matematicki,nemoguce da vi dovedete pomenute igrace,ali da li se pitas onda kakva je to ekipa ostala kad sve zivo otpustis i promjenis ,osim 3 igraca?5 igraca nije dovoljno za titulu,ma kakvi oni bili,a posebno nije dovoljno jer bi se tek susreli u igri jedni s drugima,a da nemas vec neki kostur.Vidio si koliko je problema MIA imao u svojoj prvoj sezoni,a fakticki su dosli samo Bosh i James.Druga stvar,imao bi 2 PG koji ne znaju igrati bez lopte(realno) i Jamesa koji je bolji od njih obojice u organizovanju napada i uopste s loptom u rukama.Ja ne mogu da zamislim da bi petorka Bledsoe-Dragic-James-Bosh-Plumlee bila kompatibilna,a klupu bi cinili rookie igraci i 'isprani' veterani nedovoljni za bilo sta ozbiljno.Formula s veteranima uspijeva kad imas neki sistem i kad su ti glavne zvijezde tima uigrane. ;)
EDIT:Cijeli iznos Beasleya ide u SC,sad sam provjerio.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 jul 2014, 21:16

Ma dajte kakav crni PHX nema od toga nista. :kafa:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2014, 21:23

NEZALAGANJE je napisao/la:@Donnie Naravno da nije,matematicki,nemoguce da vi dovedete pomenute igrace,ali da li se pitas onda kakva je to ekipa ostala kad sve zivo otpustis i promjenis ,osim 3 igraca?5 igraca nije dovoljno za titulu,ma kakvi oni bili,a posebno nije dovoljno jer bi se tek susreli u igri jedni s drugima,a da nemas vec neki kostur.Vidio si koliko je problema MIA imao u svojoj prvoj sezoni,a fakticki su dosli samo Bosh i James.Druga stvar,imao bi 2 PG koji ne znaju igrati bez lopte(realno) i Jamesa koji je bolji od njih obojice u organizovanju napada i uopste s loptom u rukama.Ja ne mogu da zamislim da bi petorka Bledsoe-Dragic-James-Bosh-Plumlee bila kompatibilna,a klupu bi cinili rookie igraci i 'isprani' veterani nedovoljni za bilo sta ozbiljno.Formula s veteranima uspijeva kad imas neki sistem i kad su ti glavne zvijezde tima uigrane. ;)
EDIT:Cijeli iznos Beasleya ide u SC,sad sam provjerio.
Slažem se ja sa svim, manje više, bilo bi teško sve uklopit, ali ne i nemoguće.

Što se tiče Gorana, ne slažem se da ne zna igrati bez lopte. Štaviše, on je ionako više dvica nego kec, i godi mu kad ima sa kim dijeliti loptu. Zato i jesu toliko dobri on i Bledsoe jer pomažu jedan drugom, jer nijedan nije igrač koji voli konstantno imati loptu u rukama. Bledsoe manje više, nisam ga sad nešto ni puno gledao jer je propustio pola sezone. Bledsou ionako treba krasti loptu iz ruku, jer pravi nenormalno veliki broj turnovera :mrgreen:

Ma ne znam vala ni što pišem o ovome toliko kad znam da nema ništa od ovoga. Nema šanse da LeBron napusti istok.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2014, 21:49

Donnie brate #believe :rol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2014, 23:14

Toronto has traded Steve Novak to the Utah Jazz, league **** tells Yahoo Sports.
:rol:
RealGM ‏@RealGM 1m
Utah has become the Yucca Mountain nuclear waste dump of the NBA.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jul 2014, 00:50

Donnie Darko je napisao/la:Ja mislim da Beasley ide protiv capa, ali ne cijeli iznos. Ali nisam siguran :?
ne ide protiv SC, ali ste mu duzni platiti.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 jul 2014, 01:57, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2014, 01:00

alemsa je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Ja mislim da Beasley ide protiv capa, ali ne cijeli iznos. Ali nisam siguran :?
ne ide protiv SC, ali ste mu duzni platiti.

I ovo na wiki lazu visinu, k'o da izmisljaju i nba isto. Beverley je visociji od mene za inch brat bratu, ja sam 6'2" wiki ga ima na 6'1". Bas sam namjerno stajo do njeg da bas vidim, i jeste, inch bratu bratu ako ne i vise.
Ide protiv SC-a i nemoj pisati da ne ide.Kad otpustis igraca,plata tj.njen garantovani dio ostaje, osim ako igrac nije amnestiran.Da ne ostaje,onda amnestija uopste ne bi bila potrebna i svi bi samo otpustali igrace,a nista ne bi islo protiv SC-a.Evo ti primjer,ORL je otpustio Nelsona nedavno,ali od njegove plate od nekih 7mil,u njihovom cap prostoru stoji da mu moraju platiti garantovani dio od 2mil. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jul 2014, 01:08

Ide dio, ne ide 6 i nesto miliona koliko mu imaju dati.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.