RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 05 jul 2014, 03:01

Rule_hz je napisao/la:Prije bih rekao da ga jovic tu stavio on husrefa doceko nije kad se raspalio sa irfanom redjepagicem tako da je velez dobio dobrog igraca a jel dosao da bi se irfo uvalio u velez uz par igraca koje bih doveo u velez ostaje da vidimo nebi me cudilo da vam i alen melunovic dodje jer vam fali spic
ma nosi mi onog smotu hehe :crazy:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 05 jul 2014, 07:03

Frajer bazena ne moze pogodit nikad mu necu onaj penal protiv kukesija halalit kao da ga je namjerno fulio
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 08:22

Ako ovu jesen dobacimo do 3-4 mjesta i prezimimo na njemu sa nekim minimalnim zaostatkom(do 6-7) bodova za prvim moglo bi proljece bit ludara jer nam sve ekipe iz vrha dolaze. Drakensang nebi se babe slozio za Maletica da ga treba na klupu. Lik je recept zasto smo u 11 kola imali samo jedan poraz na zadnjoj polusezoni. Yebote odigro je ko Lahm. Igrac koji obavezno mora igrati na desnom beku.
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jul 2014, 09:05

Velez bi ove sezone trebao po prvi put imati 5-6 jakih igraca i na klupi. Bit ce tesko zadrzati na klupi dobre igrace koji bi u ostalim klubovima bili u startnoj postavi - a to je problem s kojim se Velez nije bavio preko vec 2 decenije. Ali mislim da cemo poceti primjecivati lagani nemir medju igracima koji nece uspjeti u prvih 11, jer bi u vecini drugih klubova to imali zagarantovano. Ali to je cijena uspjeha i napretka kluba.

Mi smo vec sad jaci nego prosle godine, naravno racunajuci na to da ce to Feja da poslozi, u sto ne sumnjam.
Sa spicom ili bez, za mene, ove polusezone, sve ispod 3 mjesta je neuspjeh.

Samo treba momcima dati bezrezervnu podrsku. Prestat ono psovanje matera i nabijanje pritiska i stvorit pozitivnu atmosferu da momci vide da imaju podrsku.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 10:00

MostaracVelezovac je napisao/la:Velez bi ove sezone trebao po prvi put imati 5-6 jakih igraca i na klupi. Bit ce tesko zadrzati na klupi dobre igrace koji bi u ostalim klubovima bili u startnoj postavi - a to je problem s kojim se Velez nije bavio preko vec 2 decenije. Ali mislim da cemo poceti primjecivati lagani nemir medju igracima koji nece uspjeti u prvih 11, jer bi u vecini drugih klubova to imali zagarantovano. Ali to je cijena uspjeha i napretka kluba.

Mi smo vec sad jaci nego prosle godine, naravno racunajuci na to da ce to Feja da poslozi, u sto ne sumnjam.
Sa spicom ili bez, za mene, ove polusezone, sve ispod 3 mjesta je neuspjeh.

Samo treba momcima dati bezrezervnu podrsku. Prestat ono psovanje matera i nabijanje pritiska i stvorit pozitivnu atmosferu da momci vide da imaju podrsku.
Upravo tako imamo i jaku klupu tako da ce bit velik posao na igracima da se pokazu Feji i nametnu za prvu postavu. Znaju li se moguci protivnici na pripremama u Austriji
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 10:12

Citajuci ova razmisljanja RAje vidljivo je da smo gotovo svi saglasni oko pozitivnih promjena koje se desavaju kod nas.Pomalo stidno tu i tamo spomenemo (ne)posjecenost od strane navijaca. Volio bih da povedemo malo siru raspravu o uzrocima pada posjecenosti pogotovo domacih tekmi.Ja kao navijac koji ne zivi u Mostaru i nisam mjerodavan da dajem neke ocjene.Ono sto cudi je da smo ranijih sezona sa slabijim rezultatom imali vrlo dobru posjetu,pogotovo bih spomenuo gostovanja koja su za BH uslove bila sasvim OK,a nerjetko vrhunska(sjetimo se Grbavice 1500- 2000,pa na Kosevu 1200 cca,Travnik nikad ispod 300,isto vazi za Trebinje,pa I.Sarajevo 500-600 itd.Sta li se to promjenilo osim sto smo uznapredovali u rezultatskom smislu,nema vise one price krade ovaj krade onaj itd.Jbt napravis strasnu seriju(7 u nizu) i opet 3-4 milje ito protiv Zelje koji je realno uz Sarajevo najveci mamac za publiku.Zbog svega ovoga bih volio cuti misljenje Mostaraca i usput prijedloge kako to promjeniti
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 10:29

Sto se tice gostovanja doslo je do smjene generacije ali borba za vrh ce sigurno vratiti nas starije ako se skine zabrana. Mada ni ova mladja ekipa nije losa. Za 3-4 godine ko se sretne s njima nek mu je bog na pomoci. RA je uz TM HZ i Lesinare vazda radio najbrojnija gostovanja i ne sumnjam u isti ishod ako ekipa bude dobro igrala. Za posjetu kuci. Kad pogledamo da je protiv Zelje Sarajeva i Sirokog bilo 3-4 milje normalno je da nevalja ali opet udaljenost stadiona,ne bas toliko odlucujuce tekme,globalna neimastina(treba petak za kartu i cenka za goriva)losi rezultati zadnjih godina sve to utice. Da je stadion u Sjevernom bilo bi svaku tekmu 3 u prosjeku a u ovim s malo jacim protivnicima sigurno 6-7-8. Ma sve ce to doc na svoje. Ja ne brinem kad znam da iza naseg kluba stoji sestocifrena masa ljudi razasuta sirom svijeta nego dobit prve dvije pa nas jedno milja ipo na kosevo da sa Hordasima napravimo pravi spektakl
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 11:39

Slazem se brate Pastrmka sa svakom rijeci tvojom.Stvarno su to objektivne okolnostii ,a pratim i raju drugih klubova mahom su nezadovoljni posjetama.Usudio bih se reci da proprcionalno broju stanovnika ,udaljenosti stadiona itd mi i nismo losiji od ostalih.Ali valjda ova moja zaludjenost nasim Velezom pa uvjek zelim i trazim vise.Da nebude eno ga laprda iz Sarajeva,ja sam do prije dvije sezone imo otprilike 15ak utakmica sto domacih sto gostovanja.Nakon sto sam promjenio posao smanjene su mi mogucnosti,pa sam recimo zadnju sezonu bio 5 puta u Mostaru i ovo sve po Sarajevu.Da je ovako znaju RAja iz stocka i filma i ranije iz gajgera.Sad ovih dana razradjujem taktiku za "vrucu jesen" :hmmmmm: nesto ce se skontati.Iako nas ima jos iz Sa fine RAje jasno je da je najbitnije animirati nase Mostarce.Neznam da li ima neka linija za Vrapcice kad igramo domace,cesto vidim raju kako stopaju,mozda tu ima mogucnosti za bolju organizaciju.Za kraj draga moja RAja nemojte mi se ljutiti postavljacu vam razna pitanja za nasega ljepotana blizi ste izvoru informacija,svatite me.Ljubav prema Velezu cudna je bolest :salut:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 13:00

Brat nas crveni sarajevski samo pitaj sta te god interesuje a mi cemo odgovarati po poznavanju situacije. Raduje me sto je Velez sacuvao taj duh velikana i sto jos ima navijace u svakom dijelu drzave. Po meni je sarajevo fenomen jer pored Zelje i Sarajeva masa je ljudi koja navija za Rodjene. Kad smo kod crvenih đavola u regionu guta ih je isto u Beogradu koja je otisla u onom nesretnom ratu ali opet putem drustvenih mreza daju podrsku klubu s kojim su odrasli i za koji kuca njihovo srce. To su pravi navijaci. Pravi navijac ne mijenja svoj dres,pravi navijac ne moze danas navijati za jedan klub a sutra za drugi. Popišam se na takve a oni ce se sami prepoznati ili sjetiti kada sutra ovaj danasnji zamjenu s nekim trecim. Nek su zivi i zdravi svi oni koji vide Velež kad se porežu i akobogda idemo ove godine u evropu. Nema nista dok se ovaj starac ne vrati tamo gdje je razvaljivao svaki put kad se plasirao. Forza Velez uz nasu staru mostarsku MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA :salut:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 14:02

Kad smo vec naceli ovu temu bilo bi mozda sebicno s moje strane da ne spomenem nase rekao bih kultne navijace s kojima sam imao cast da se upoznam.Profesor Grebo Zdravko,Tarik Samarah i nas umjetnik- profa Adin Hebib.To su gromade od ljudi kojima je Velez smisao zivota,al stvarno znaci bez pretjerivanja.Pa nasi ostali rodjeni znani i neznani koji svaku akciju za Velez proprate od srca u skladu sa mogucnostima.Vise puta sam se licno uvjerio u njihovu odanost.I moram vam spomenuti jednog "ludaka"kad je na moje oci izvadio 500 eura u Lukavici i govori golmanu Slavije da ce mu ih baciti ako primi golOvaj to naravno nije prihvatio al je covjek bio syeban.Da bude jos cudnije to se desilo kolo posle naseg potopa u Orasju neke godine.Bilo bi price za romana al nije mjesto za to,iovako sam mozda pretjerao.Jos samo vam mogu potvrditi da u Sarajevskim djackim klupama sjedi povelik broj malih Rodjenih,provjereno 100% tako da nema zime za buducnost na tribinama sirom BIH a nadam se i Evrope u bliskoj buducnosti.Dok cekamo prvenstvo i nastavak redaljke caskacemo o svemu pomalo vezano za BH instituciju VELEZ MOSTAR :D

EdinDzekomo
Kontakt:

Post Postao/la EdinDzekomo » 05 jul 2014, 14:20

rodjenisa je napisao/la:Kad smo vec naceli ovu temu bilo bi mozda sebicno s moje strane da ne spomenem nase rekao bih kultne navijace s kojima sam imao cast da se upoznam.Profesor Grebo Zdravko,Tarik Samarah i nas umjetnik- profa Adin Hebib.To su gromade od ljudi kojima je Velez smisao zivota,al stvarno znaci bez pretjerivanja.Pa nasi ostali rodjeni znani i neznani koji svaku akciju za Velez proprate od srca u skladu sa mogucnostima.Vise puta sam se licno uvjerio u njihovu odanost.I moram vam spomenuti jednog "ludaka"kad je na moje oci izvadio 500 eura u Lukavici i govori golmanu Slavije da ce mu ih baciti ako primi golOvaj to naravno nije prihvatio al je covjek bio syeban.Da bude jos cudnije to se desilo kolo posle naseg potopa u Orasju neke godine.Bilo bi price za romana al nije mjesto za to,iovako sam mozda pretjerao.Jos samo vam mogu potvrditi da u Sarajevskim djackim klupama sjedi povelik broj malih Rodjenih,provjereno 100% tako da nema zime za buducnost na tribinama sirom BIH a nadam se i Evrope u bliskoj buducnosti.Dok cekamo prvenstvo i nastavak redaljke caskacemo o svemu pomalo vezano za BH instituciju VELEZ MOSTAR :D
.
Zadnja izmjena: EdinDzekomo, dana/u 05 jul 2014, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 14:27

Edine pa dodji u velezovom dresu na ispit. Golemo ste toliki levati :urnebes: :urnebes: :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jul 2014, 14:30

Bio bih ti zahvalan da postujes ovu temu.Ovde se prica o Velezu i svemu vezano za nas klub.
Malo je reci da si grubo zloupotrjebio forum ss.ba i iskreno se nadam da ce te administracija odstraniti sa iste

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 14:36

Brato sta si zavrsio. Ma pravo buraz. Sta je najteze bilo? Ma nac sto ljepsi velezov dres i naucit sastav iz sezone 87/88 :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 jul 2014, 14:38

samo pozdravim pastrmu brata velikog, zivjeli rodjeni i velez :bih:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 05 jul 2014, 14:42

fedeltafrotta je napisao/la:samo pozdravim pastrmu brata velikog, zivjeli rodjeni i velez :bih:
Hvala brat moj plavi. Takođe živio i ti i Željo još bar milion godina :salut: :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 05 jul 2014, 15:15

Rodjeni, Nikolic a posebno Harudic su pojacanja za ovu ligu. Morate jos golmana sad nabaviti i to je ekipa koja ce se sigurno boriti za evropu :thumbup: Malo sam se zabrinuo kad sam vidio da vam samo odlaze igraci.... Dabogda vi meni bili 2 iza nas ove sezone :mrgreen:

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 05 jul 2014, 15:22

EXIT je napisao/la:Rodjeni, Nikolic a posebno Harudic su pojacanja za ovu ligu. Morate jos golmana sad nabaviti i to je ekipa koja ce se sigurno boriti za evropu :thumbup: Malo sam se zabrinuo kad sam vidio da vam samo odlaze igraci.... Dabogda vi meni bili 2 iza nas ove sezone :mrgreen:
Doveli smo i bivseg golmana Botafoga, Đokica..

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 05 jul 2014, 15:34

Pripazite samo oko ugovora Haurdica, kod nas je imao ugovor da moze otici iz kluba nakon zavrsetka polusezone. Redjepagiceva posla i sl. Htio je ici odmah nakon zadnjeg kola, ali je ostao i odigrao EL tekme, i odmah se ispalio. Doduse iskoristio turbulentan period pa se neofirno kao njegov igrac. U svakoj drugoj situaciji bi se ispalio "djecak kluba".

Ne znam kakva je sad situacija, ali ako je "svoj" klub zajebao.... Nista bez duzeg ugovora i sigurne plate.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 05 jul 2014, 15:38

pravnik1981 je napisao/la:
EXIT je napisao/la:Rodjeni, Nikolic a posebno Harudic su pojacanja za ovu ligu. Morate jos golmana sad nabaviti i to je ekipa koja ce se sigurno boriti za evropu :thumbup: Malo sam se zabrinuo kad sam vidio da vam samo odlaze igraci.... Dabogda vi meni bili 2 iza nas ove sezone :mrgreen:
Doveli smo i bivseg golmana Botafoga, Đokica..
ma najbolje bi bilo da ostri neprodje u austriji i da se vrati, sve ostalo je lutrija, neznamo kakav je taj Dokic a ja mislim da sam realan kad tvrdim da je ostri najbolji golman u PL i steta bi ga bila izgubit..

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []