LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: LA Lakers
James nek dodje u Lakerse kad se oprosti Kobe, i osvojit ce nesto u pravoj momcadi. Nemam nista protiv, ionako nisam fan pojedinca, nego kluba.
Sinoc je to vec losije izgledalo. Nedovoljan support i losa Bryantova vecer (iako je mogao sve ponistiti trojkom za izjednacenje pred kraj) i tu se vise nije moglo, a moralo se. U biti, Lakersima toliko i nije bitan home court kad vec dodje crunch time, ali ga je lijepo imati. Ne sumnjam da ce dobiti bilo koju momcad Zapada u cetiri dobivene, al lijepo bi bilo da si osiguraju i prvu startnu poziciju, za svaki slucaj.
Razlika izmedju Lakersa i Cavsa, npr., je u tome sto ljudi znaju da ce Lakersi biti pravi kad je najpotrebnije, jer su jednostavno na to navikli i to mogu. Doduse, to sve treba i potvrditi, lagano tempirati formu, i onda eksplodirati standardno kad je najpotrebnije.
Sinoc je to vec losije izgledalo. Nedovoljan support i losa Bryantova vecer (iako je mogao sve ponistiti trojkom za izjednacenje pred kraj) i tu se vise nije moglo, a moralo se. U biti, Lakersima toliko i nije bitan home court kad vec dodje crunch time, ali ga je lijepo imati. Ne sumnjam da ce dobiti bilo koju momcad Zapada u cetiri dobivene, al lijepo bi bilo da si osiguraju i prvu startnu poziciju, za svaki slucaj.
Razlika izmedju Lakersa i Cavsa, npr., je u tome sto ljudi znaju da ce Lakersi biti pravi kad je najpotrebnije, jer su jednostavno na to navikli i to mogu. Doduse, to sve treba i potvrditi, lagano tempirati formu, i onda eksplodirati standardno kad je najpotrebnije.
...Život za Široki...
ŠB_Fidelis je napisao/la:James nek dodje u Lakerse kad se oprosti Kobe, i osvojit ce nesto u pravoj momcadi. Nemam nista protiv, ionako nisam fan pojedinca, nego kluba.
James dolaskom Jamison-a i sad ima ekipu koja je potencijal za prsten ali moje misljenje je da nisu tim koji ce igrati svoju najbolju kosarku kada to bude najpotrebnije.Prosle godine u ovo doba Cleveland je bio najbolji tim lige kao sto je i sad...koliko se sjecam imali su samo 2 poraza kuci i to onaj drugi zadnji dan lige protiv Phile...u play off-u protiv Orlanda oni su se kolektivno izgubili. Lakersi sa Jackson-om na klupi,sa Bryant-om i Fisher-om su preiskusna ekipa i svi oni itekako znaju kako sve ovo funkcionise i kako se uzimaju titule...Slazem se s tobom da i nije toliko vazno za lakerse imati prednost domaceg terena ali u svakom slucaju je bolje.A Lakersi su tu,veoma blizu najbolje pozicije...ako ne grijesim Cleveland bjezi samo 2 pobjede
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ima sigurno, ali nema iskustvo i tu snagu, po meni. Lakersi to znaju osvojiti, znaju tempirati da tad budu pravi, a vjerujem da ce tad i Bryant biti pravi, tu je on i najjaci, tad ga uvijek obuzme glad za trofejima i mentalitet pobjednika i vuce momcad, cini ostatak boljima svojom prisutnoscu, ali morati ce im i vjerovati i ne forsirati previse, jer Lakersi su predobra i presiroka momcad da ovise o jednom covjeku, kao Cleveland. Play off je za Lakerse i Bryanta jedna posve druga kategorija.
...Život za Široki...
4 izgubljene lopte za 6 minuta protiv Denvera...ovo ni KK Capljina ne bi dozvolila...bas previse opusteno se igra...trenutno 10-17
EDIT:
Veoma "cudno" sudjenje...Denver izveo 21 slobodno a jos nije ni poluvrijeme...Lakersi samo 4 a samim tim i citava centarska postava je u problemima sa licnim greskama...kada se tome doda losa igra lakersa ovih 38-49 je puna kapa
EDIT:
Veoma "cudno" sudjenje...Denver izveo 21 slobodno a jos nije ni poluvrijeme...Lakersi samo 4 a samim tim i citava centarska postava je u problemima sa licnim greskama...kada se tome doda losa igra lakersa ovih 38-49 je puna kapa
- majestic24
- Kontakt:
Ovo je bas glupo,pa pun qrac gresaka. Ko da nikada nisu igrali kosarke skupa
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Ma pisi propalo, opet poraz protiv Denvera. Hego ga i Kobe vise sto ga ne vadi iz igre, veceras vise skodi ekipi nego sto pomaze.
Nesta se u ekipi mora desiti kada se igra protiv Denvera, jer inace mogu zaboraviti na ponovni pokusaj odbrane titule.
Veceras mi svi idu na onu stvar, imaju dva napda da samnje na cetiri razlike oni kao neki pocetnici, Kobe na kraju prve cetvrtine svojoj ekipi pravi medjvjedju uslugu, s tehnickom i tri poena Billupsa.
Nesta se u ekipi mora desiti kada se igra protiv Denvera, jer inace mogu zaboraviti na ponovni pokusaj odbrane titule.
Veceras mi svi idu na onu stvar, imaju dva napda da samnje na cetiri razlike oni kao neki pocetnici, Kobe na kraju prve cetvrtine svojoj ekipi pravi medjvjedju uslugu, s tehnickom i tri poena Billupsa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
majestic24 je napisao/la:Ovo je bas glupo,pa pun qrac gresaka. Ko da nikada nisu igrali kosarke skupa
Ne mogu reci da su neozbiljni ali dosta izgubljenih lopti je upravo tako izgledalo...sto bi rekli u tenisu-to su uglavnom bile neiznudjene greske...takodje kod skokova nekoliko puta im ispadaju ciste lopte kao amateri a sudjenje nam nikako ne odgovara...Denver je izveo 20 slobodnih vise...jedan dio jest zbog veće agresivnosti ali jedan dio ide na dusu sudijama...ipak kada se sve to uzme u obzir ovih -9 na poluvremenu nije uopste lose ako bi zaigrali kako znaju u nastavku
@amerosm
Ne bih se slozio s tobom...vidio si da Kobija stalno udvajaju i da bi on nesto napravio mora se razigrati ostatak tima.Istina je da je i on imao losih poteza ali uglavnom je razlog kolektivno slaba igra...A sto se tice tehnicke tu mu ne mogu zamjeriti...sta sve sviraju Denveru a Kobe-u mnogo vece faule nad njim ne
Jooooooooooooooooooooooj kako me nerviraju Lakersi...16 izgubljenih lopti a ostalo je jos cetvrtina i pol do kraja...prosjek u sezoni 13.3 izgubljene...najgore od svega sto gubimo mnogo lopti,defanzivni skok ocajan,Kobe nikakav faktor a opet smo bili na -1 i nikako da iskoristimo tu cinjenicu
I mene isto, i ako smo na kraju trece cetvrtine dosli samo na minus 3, mislim da necemo uspjeti pobjediti, jedino nas neko cudo moze spasiti. Ja licno goru utakmicu Lakersa ove sezone nisam gledao, kao sto sam rekao u prethodnom postu idu mi svi na onu stvar.adnan24 je napisao/la:Jooooooooooooooooooooooj kako me nerviraju Lakersi...16 izgubljenih lopti a ostalo je jos cetvrtina i pol do kraja...prosjek u sezoni 13.3 izgubljene...najgore od svega sto gubimo mnogo lopti,defanzivni skok ocajan,Kobe nikakav faktor a opet smo bili na -1 i nikako da iskoristimo tu cinjenicu
amerosm je napisao/la:I mene isto, i ako smo na kraju trece cetvrtine dosli samo na minus 3, mislim da necemo uspjeti pobjediti, jedino nas neko cudo moze spasiti. Ja licno goru utakmicu Lakersa ove sezone nisam gledao, kao sto sam rekao u prethodnom postu idu mi svi na onu stvar.adnan24 je napisao/la:Jooooooooooooooooooooooj kako me nerviraju Lakersi...16 izgubljenih lopti a ostalo je jos cetvrtina i pol do kraja...prosjek u sezoni 13.3 izgubljene...najgore od svega sto gubimo mnogo lopti,defanzivni skok ocajan,Kobe nikakav faktor a opet smo bili na -1 i nikako da iskoristimo tu cinjenicu
Evo sad vodimo sa +4...nebitno da li ovo pobjedili ili izgubili ali sa ovom igrom smo uspjeli povesti protiv Denvera...to dovoljno govori o kvaliteti ovog tima
Pobjeda na kraju...95-89...
Zadnja cetvrtina odigrana mnogo bolje nego ostatak meca i na kraju rutinski priveden mec kraju.Igrac utakmice je definitivno Ron Artest koji je odigrao odlicnu odbranu na Carmelu koji se nije vidio u drugom poluvremenu...Kobe i Gasol katastrofalno sutirali ali zato je Kobe bio glavni razigravac tima...sve u svemu vazno je da se pobjedio Denver a ocigledno je da igra itekako ima mjesta za boljitak
@Wonderkid
Sudije su imale mnogo cudan kriterij ali u svakom slucaju mnogo vise "sumnjivih" odluka je bilo na stranu Denvera...
Zadnja cetvrtina odigrana mnogo bolje nego ostatak meca i na kraju rutinski priveden mec kraju.Igrac utakmice je definitivno Ron Artest koji je odigrao odlicnu odbranu na Carmelu koji se nije vidio u drugom poluvremenu...Kobe i Gasol katastrofalno sutirali ali zato je Kobe bio glavni razigravac tima...sve u svemu vazno je da se pobjedio Denver a ocigledno je da igra itekako ima mjesta za boljitak
@Wonderkid
Sudije su imale mnogo cudan kriterij ali u svakom slucaju mnogo vise "sumnjivih" odluka je bilo na stranu Denvera...
I pored lose igre uspjeli smo pobbjediti Denver, mada nakon prvog poluvremena nisam ocekivao da ce tako sto dogoditi. Isto tako kada su pri rezultatu 54-53 sredinom trece cetvrtine napravili seriju 10-0 mislio sam da su konacno prelomili mec i da ce pobjedit, no tada se desilo nesta u igri Lakersa i utakmica je privedena rutinski kraju. A upravu su da ovako losi Lakersi su opet u stanju da pobjede Denver, da govori o kvalitetu pomenute ekipe, koliko su ljudi bili na liniji za slobodna bacanja nije humano.adnan24 je napisao/la:Pobjeda na kraju...95-89...
Evo rasporeda za mjeces Mart
Indiana @ LAL 2/3/10
LAL @ Miami 4/3/10
LAL @ Charlotte 5/3/10
LAL @ Orlando 7/3/10
Toronto @ LAL 9/3/10
LAL @ Phoenix 12/3/10
LAL @ Golden State 15/3/10
LAL @ Sacramento 16/3/10
Minnesota @ LAL 19/3/10
Washington @ LAL 21/3/10
LAL @ San Antonio 24/3/10
LAL @ Oklahoma City 26/3/10
LAL @ Rockets 27/3/10
LAL @ New Orleans 29/3/10
LAL @ Atlanta 31/3/10
Dosta tezak raspored, ako se zna da igramo protiv ekipa koje se nalaze u vrhu svojih konferencija, i ekipa koje nam ne leze.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
amerosm je napisao/la: Evo rasporeda za mjeces Mart
Indiana @ LAL 2/3/10 pobjeda
LAL @ Miami 4/3/10 pobjeda
LAL @ Charlotte 5/3/10 poraz
LAL @ Orlando 7/3/10 poraz
Toronto @ LAL 9/3/10 pobjeda
LAL @ Phoenix 12/3/10 50-50%
LAL @ Golden State 15/3/10 pobjeda
LAL @ Sacramento 16/3/10 pobjeda
Minnesota @ LAL 19/3/10 pobjeda
Washington @ LAL 21/3/10 pobjeda
LAL @ San Antonio 24/3/10 pobjeda
LAL @ Oklahoma City 26/3/10 50-50%
LAL @ Rockets 27/3/10 poraz
LAL @ New Orleans 29/3/10 pobjeda
LAL @ Atlanta 31/3/10 poraz
.
- majestic24
- Kontakt:
Hvala Bogu,vazno je samo da smo pobjedili. Bio sam na rubu zivaca u prvom poluvremenu. Gresaka pun qrac. Kobe je potpuno podbacio u ovoj utakmici kad su poeni u pitanju. Sut 3/17 (14 poena). Al imao je 12 asistencija,i bio je prvo razigravac tima. Najbolji je bio Odom,i kljucnim trenutcima uzeo je loptu i pogodjao suteve. Na kraju je imao 20 peona i 12 skokova. Jos jedan igrac je imao double-double ucina;Gasol je zabio 15 koseva i imao 14 skokova. Artest je imao 17 poena i 6 ukradenih lopti. Hvala im za pobjedu,samo je to bitno.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Ima puno gostovanja, ali treba pred playoff pokazati da gostujuci teren nije hendikep. Mislim da bi ove cetiri kod kuce trebali dobiti rutinski, a "gutave" utakmice ce biti protiv Charlotte, Phoenixa, Orlanda, SAS, Oklahome i Atlante i u tim utakmicama se nadam da cemo zabiljeziti bar 2 pobjede, tako da bih sa 4 poraza u martu bio zadovoljan.amerosm je napisao/la:
Evo rasporeda za mjeces Mart
Indiana @ LAL 2/3/10
LAL @ Miami 4/3/10
LAL @ Charlotte 5/3/10
LAL @ Orlando 7/3/10
Toronto @ LAL 9/3/10
LAL @ Phoenix 12/3/10
LAL @ Golden State 15/3/10
LAL @ Sacramento 16/3/10
Minnesota @ LAL 19/3/10
Washington @ LAL 21/3/10
LAL @ San Antonio 24/3/10
LAL @ Oklahoma City 26/3/10
LAL @ Rockets 27/3/10
LAL @ New Orleans 29/3/10
LAL @ Atlanta 31/3/10
Dosta tezak raspored, ako se zna da igramo protiv ekipa koje se nalaze u vrhu svojih konferencija, i ekipa koje nam ne leze.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Veceras, sutra navecer i u Nedljelju (uz prijenos na Sportklubu) igramo tri najteze utakmice u ovom mjesecu. Miami od ovih top ekipa izgubi po 20 razlike, ali protiv nas likovi igraju nevjerovatno i uvijek su utakmice koje se rjesavaju posljednjim sutem. Isto tako nam je velika nesreca sto igramo back-to-back utakmicu jos protiv Bobcatsa koji imaju pozitivan omjer protiv nas, i koji nam ne leze kao ekipa. A u Nedjelju kao slag na tortu slijedi gostovanje Orlandu, i mislim da tu nema se sta puno pricati, svako zna za kvalitet te ekipe. No jedno je sigurno ukoliko zele doci do pobjeda u ove tri utakmice ne smiju ponavljati greske kao sto je to bio slucaj protiv Denvera.
- majestic24
- Kontakt:
To su tri sigurne pobjede. Vrijeme je da se uozbilje,i da rijese sve dileme kad je prvo mjesto na Zapadu i pitanju. Miami ako izgubi s manje od 20 poena prednosti nek bude presretan. Najteze ce biti protiv Bobcatsa. Uz Portland su nasa "crna macka". Al ,prije par sedmica prekinuli smo tradiciju kad su u pitanju Blazersi,sada cemo i protiv ovih. A Orlando...sjajna ekipa,al... Odigraju jednu sjajno,a drugu prespavaju. Nikako da im 2 igraca na utakmici odigraju sjajno. Jednom je to Howard,drugi put Carter a treci Lewis. Ovdje ce Artest rijesiti utakmicu. Zaustaviti ce Lewisa i to je to.amerosm je napisao/la:Veceras, sutra navecer i u Nedljelju (uz prijenos na Sportklubu) igramo tri najteze utakmice u ovom mjesecu. Miami od ovih top ekipa izgubi po 20 razlike, ali protiv nas likovi igraju nevjerovatno i uvijek su utakmice koje se rjesavaju posljednjim sutem. Isto tako nam je velika nesreca sto igramo back-to-back utakmicu jos protiv Bobcatsa koji imaju pozitivan omjer protiv nas, i koji nam ne leze kao ekipa. A u Nedjelju kao slag na tortu slijedi gostovanje Orlandu, i mislim da tu nema se sta puno pricati, svako zna za kvalitet te ekipe. No jedno je sigurno ukoliko zele doci do pobjeda u ove tri utakmice ne smiju ponavljati greske kao sto je to bio slucaj protiv Denvera.
Jesu me sinoc izpizdili svi redom osim Bryanta. Ali sta sam ocekivao kada je igrao sam on i nije on svemoguc da sam dobije neku ekipu. Onaj rahljavi Miami gubi protiv top ekipa NBA lige s 20 razlike, a mi se s njima patimo, to mi ne ide nikako u glavu. U Nedjelju i sinoc sam se prvi put zbog Lakersa iznervirao da mi je doslo nesto da razbijem. Veceras ocekujem isto poraz, a sve se bojim da u Nedjelju se ne desi nesto sasvim neocekivano, tj. tri poraza zaredom, sto se jos nije dogodilo od tradea Gasola u Lakerse.
- majestic24
- Kontakt:
Vjeruj da je i meni pun qrac vise. Ako im se ne igra nek odu u drugi klub i nek se ponasaju nonsalantno u njemu. Artest je doveden samo iz razloga da se obrani titula. Sad kad pogledam,vise bih volio da je na njegovom mjestu igrao Odom,siguran sam da bi bolje partije pruzao od ovoga. I nadam se da ce vise Phil rijesiti pitanje playa,Fischeru je vrijeme isteklo. Koji ce mi qrac na terenu,a napravi 2 ass po utakmici. Volio bih da pomlade ekipu skroz. Neka idu Artest,Odom,Gasol,Fisher treba tu dovesti nove klince poput Derona Wiliamsa (bio bih zadovoljan i sa Nate Robinsonom),Duranta,pokusati dovesti LBJ...Fakat,Gasol moze ostati,nezz koja bi ga 4 mogla zamjeniti. I da,onog Vujacica treba objestiti. Pa sta on igra a dobiva 5 mill po sezoni...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Pa i ja bih imao bolje razultate od njega.amerosm je napisao/la:Jesu me sinoc izpizdili svi redom osim Bryanta. Ali sta sam ocekivao kada je igrao sam on i nije on svemoguc da sam dobije neku ekipu. Onaj rahljavi Miami gubi protiv top ekipa NBA lige s 20 razlike, a mi se s njima patimo, to mi ne ide nikako u glavu. U Nedjelju i sinoc sam se prvi put zbog Lakersa iznervirao da mi je doslo nesto da razbijem. Veceras ocekujem isto poraz, a sve se bojim da u Nedjelju se ne desi nesto sasvim neocekivano, tj. tri poraza zaredom, sto se jos nije dogodilo od tradea Gasola u Lakerse.
Pa Vujacic je cini mi se povrijedjen, ne igra. Iako jest truba igrac fakat. Ali dajte, pa nije ovo evropski fudbal, pa da promijenis citavu ekipu sa brdom love. Ova ekipa je dobra, samo pokatkad ponestane motiva, koji ce, nadam se, biti na najvisoj razini kad to bude trebalo - u playoffu. Nakon dvije odlicne sezone, normalno je da dodje do odredjenog pada i zasicenja, ne treba biti previse skeptican. Ja u stvari jedva cekam april, da krene playoff, jer ove naredne utakmice su rutinsko odradjivanje do kraja. Mislim da ce Lakersi uzeti prvo mjesto na Zapadu, da je Cleveland nedostizan sto se tice ukupnog prvog mjesta (ima i laksi raspored do kraja).
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.