Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Klare

Re: Teretana

Post Postao/la Klare » 27 jun 2014, 17:32

Šta da ti pričam što nikad nećeš shvatiti, tačnije iskusiti. ;)

Nisam ja nikakav profesionalac, niti to želim biti, znamo ko su profesionalci. ;)

Prije wheya imam 2 godine rada, i sada vi koji od prve minute to uzimate, uzimate za pravo da meni govorite šta me poguralo, a šta ne.

Vi ste od prve minute naviknuli vaš organizam na suplementaciju i ne znate drugu stranu medalje.

Ako vam kažem da sam prije uzimanja wheya imao bolove u mišićima i jaku upalu svakog jutra, opet mi nećete vjerovati? :?

Ja na trening nisam išao da mišiće nabijem, išao sam iz ljubavi prema sportu, tom izbacivanju negativnih stvari iz svog tijela, moji treninzi nisu trajali sat vremena, moji treninzi ne broje 15 serija, nego duplo još toliko.

taj bol , tu upalu bih objasnio iz prostog razloga što nisam imao dovoljno tvari za oporavak, iako sam kvalitetno jeo, whey je ipak nešto drugo.

A sada mi recite kako proizvođači dobivaju kreatin?
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 27 jun 2014, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 27 jun 2014, 17:34

Whey te bas pogurao to se vidi. Pogotovo u snazi a i izgradilo ti je 20gr proteina poslije treninga sve misice sto imas. Ne vrijedi se raspravljat druze.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 jun 2014, 17:36

Molim te pročitaj pažljivije ovaj zadnji post. :)

I nije 20 nego 30 gr, pošto idu 3 dece mlijeka, ružno mi s vodom.

A uzimao sam i ujutro, izuzev slobodnih dana kada ne bih.

ps:i da još nešto kažem, neko je postavio sliku od onog klinca(crno-bijela slika mega izdefinisanog lika).

Uporedite njegove bradavice sa normalnim bradavicama ilprincipea.

Iz svog iskustva znam da te ukrućene bradavice imaju oni mega potrošači svega i svačega. ;)
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 27 jun 2014, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 27 jun 2014, 17:49

Ponavljam, kakav klaun.

Citav zivot sam aktivan, aktivno igrao nogomet, trenirao, uvijek u sportu bio, pa tako sada i teretana, informiran, educiran, ali bitno da si ti tu da kazes SVIMA ovdje ''drugu stranu medalje sportskog zivota'' (bez kocke jasno, jako bitno za naglasiti haha).

Hvala ti.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la JoseMourinho » 27 jun 2014, 18:02

Meni još nije jasno sta on hoće da kaže da valja pit ili ne valja :rol: i nemoj majke ti rec procitaj postove prije jer pises tako besmisleno da se ništa ne može skontat ;)

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 27 jun 2014, 18:34

Klare je napisao/la:Molim te pročitaj pažljivije ovaj zadnji post. :)

I nije 20 nego 30 gr, pošto idu 3 dece mlijeka, ružno mi s vodom.

A uzimao sam i ujutro, izuzev slobodnih dana kada ne bih.

ps:i da još nešto kažem, neko je postavio sliku od onog klinca(crno-bijela slika mega izdefinisanog lika).

Uporedite njegove bradavice sa normalnim bradavicama ilprincipea.

Iz svog iskustva znam da te ukrućene bradavice imaju oni mega potrošači svega i svačega. ;)
Prvo, da ista znas znao bi da whey ne treba piti sa mlijekom zato sto mu usporava razgradnju a najveca prednost wheya je njegova brza razgradnja i apsorpcija, zbog toga se i uzima odmah nakon treninga i tu je najuncikovitiji. Zato ga je bolje piti sa vodom. Ali posto nemas pojma ni sta je whey kako ces onda znati kako ga koristiti.

Drugo, poceo si se kaciti sad za bradavice sto je previse smijesno, i to je neka stvar genetike. Ja imam iste bradavice citav zivot, a pio sam i kreatin i protein i gainer itd itd.

Trece, ti kad naucis da kreatin, protein i ostalo mozes naci u prirodnim izvorima (meso,mlijeko,jaja) onda ces shvatiti koliko ne znas, jer dovodis poredjenje kreatin i testesteron. Ako u nekom mesu mozes naci testesteron javi mi da ga i ja pocnem jesti.

Cetvrto, postavljas pitanje kako dobijaju kao da zivimo u kamenom dobu. Istim procesom kojim se vrsi izdvajanje proteina iz sirutke, tako se dobija izdvajanje kreatina iz mesa (teletine najvise).

Peto, prijateljski savjer,bratski, otvori pokoji forum, pitaj nekog takmicara o nekim stvarima da ne bi dolazilo do tezeg prosipanja kakav je sad slucaj. I ja i svi su razmisljali kao ti dok nisu procitali podosta, onda shvatis koliko ne znas. Licno ja se stidim sta sam pisao po forumima vezano za tu tematiku prije 3-4 godine. Propao bi u zemlju kada vidim sta sam sve govorio i u sta sam ubjedjivao ljude. Bruka. Vjerujem da ces i ti kad aBd nesto naucis tako se osjecat.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 28 jun 2014, 03:43

Klare vas trola.

Ili je na teškim drogama.

Treće opcije nema :mrgreen:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 28 jun 2014, 06:29

raja kako i sta se radi kad je ramazan, je li se ikako moze trenirati
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 28 jun 2014, 13:04

Ja ne bi na tvom mjestu.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 28 jun 2014, 13:23

Da ste vi na mom mjestu ( da imate 99kg a visoki ste 191cm- mada sam prije 2 godine imao 82kg, faks me uništi :lol: ) , da li bi prvo smršali (trčanjem, smanjivanjem unosa masnoća etc etc ) pa kreuli u teretanu ili?
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 28 jun 2014, 17:30

Prvo bih isao na redukciju mase, pa onda u teretanu. Mislim, mozes i iskombinirati i jedno i drugo s tim istim ciljem, al moras biti svjestan da ce malo potrajati da se dodje u dovoljnu formu uz dovoljno misica.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 17:36

Prehrana prvo i dobra priprema za napore. Ti jaro ako su "zabucio", možeš imati itekakve probleme s naporom, moraš se polako dovesti "in shape", ako kreneš silovito, može te her Herz izdati pa da rikneš.

Prvo napravi dobar plan prehrane, mani se automatski velikih količina mesa i toga. Povrće, povrće, povrće i bijelo meso/riblje meso. Salate koje su od povrća i voda. Sokove zaobiđi. Bolje ti je pojest jednu cijelu narandžu, nego litar fructala.

Kreni po kuci raditi malo, idi u duuuuuuuugeee šetnje, malo beze trčkaraj, loptu ganjaj, jednostavno da navikneš srce na "žešći" ritam, onda polako, treniranje, trčanje, ne bi bilo loše da upišeš neki sport, čisto da dođeš na pozitivnu stranu, i kad uspiješ onda radi u teretani, ali ni tu odmah silovito. To samo seljaci rade, ono daj da se pokaže :roll: i eto ga bruh. Lagano, sistematski, što kažu "malo-po-malo". Voli tijelo tako da radi. Prevelik šok ga uništi. Kažem prevelik jer nekad normalan može okrenuti stvari, ali za to ti treba rutine. Zato se nekad oni momci preforsiraju, zato znaju uraditi neke vježbe do otkaza. Mali šok. :) Zamisli kad bi sad odmah u teretanu krenuo, trčao na traci po' sata, trbušnjake se forsira, benč...em bi ti bilo zlo, em ne bi ništa napravio :D
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 28 jun 2014, 17:45

Hvala vam dečki. Ma nije sad ni da sam ja totalno van forme. Ono svaki 2-3 dan se igra fudbala na poligonu, max se istrče, do prije 2 godine sam i trenirao fudbal ( koji sam igrao nekih 10ak i malo jače godina ). Pored fudbala igrao sam i odbojku u mlađim kategorijama, tako da ima se kondicije, samo eto sad sam se nešto počeo naglo debljati, a pritom imam i smanjenu količinu vitamina C u organizmu. Ništa, jest povrće i trčati poslije Ramazana ako Bog da. :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 28 jun 2014, 18:17

GazijaKalesija je napisao/la:Hvala vam dečki. Ma nije sad ni da sam ja totalno van forme. Ono svaki 2-3 dan se igra fudbala na poligonu, max se istrče, do prije 2 godine sam i trenirao fudbal ( koji sam igrao nekih 10ak i malo jače godina ). Pored fudbala igrao sam i odbojku u mlađim kategorijama, tako da ima se kondicije, samo eto sad sam se nešto počeo naglo debljati, a pritom imam i smanjenu količinu vitamina C u organizmu. Ništa, jest povrće i trčati poslije Ramazana ako Bog da. :D
onda ako si aktivan prehrana i vodi se u teretanu :mrgreen: ja prije svega vodim računa o zdravlju :D zato sam ti i napis'o da paziš her Herza :mrgreen:

znam jednog momka koji je živio blizu mene, i bio je 2-3 godine nafuran na bildere, al nista nije radio :hmmmmm:
bio debel pravo i odjednom kren'o..teretana, tegovi, velike težine i hop cup dobio prošireno srce i sad ima problema :puke: ne smije se izlagati vise naporu :rol: zajebo sam sebe
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 29 jun 2014, 14:05

GazijaKalesija ti si nabio masu o kojoj dosta ovdje. Za tebe bi odealno bilo poceti trenirati u teretani. Uz svaki trening dodaj 20 minuta na traci, biciklu ili setnji i brzo ces se vratiti na 84 kila.

Sa previse trcanja sa tvojom trenutnom kilazom uvecava rizik ozljeda zglobova i gnjecenja isijasa. Zato radi na ojacanju svih misica, jer stabilizuju zglobove u tijelu i stite ih od brzog izlizanja hrskavica.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 30 jun 2014, 21:15

Koliko je 1kg glukoze?
I je li se može uzeti u gotovo svakoj većoj prodavnici ili?
You'll never walk alone.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 jul 2014, 00:44

Nerminovic je napisao/la:raja kako i sta se radi kad je ramazan, je li se ikako moze trenirati
Ja odem nekih sat i po prije treninga, i lakse je nego sto sam mislio da ce biti. Izmedju Iftara i Sehura ubacim 2 manja obroka. Prosle godine sam bezveze napravio pauzu :thumbup:
100% sportski i krajnje opušten potpis

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 03 jul 2014, 00:27

Believe je napisao/la:Koliko je 1kg glukoze?
I je li se može uzeti u gotovo svakoj većoj prodavnici ili?
imas glukoze u dm-u , pise na kutiji traubenzucker..kosta do 5 maraka koliko me pamcenje sluzi, ne bi trebalo biti vise(nisam siguran da je pakovanje od 1kg)
Forza Milan

High

Post Postao/la High » 06 jul 2014, 19:28

Valja li ovo čemu? Tj. vrijedi li 100 KM?

http://www.liveactive.ba/fitnes-sprave/ ... egova.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 jul 2014, 20:10

High je napisao/la:Valja li ovo čemu? Tj. vrijedi li 100 KM?

http://www.liveactive.ba/fitnes-sprave/ ... egova.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Citav paket tezi 35kg. Bolje onda raditi sklekove nego dizati 30ak kg na toj velikoj sipki.

Bucice izgledaju ok, ali mogu se i jeftinije nabaviti.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.