Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Jel ima neko Alcatel onetouch Idol 1 , i da li mu se gasi nekada sam od sebe?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Imam ja i ne gasi, bio mi se tako 3-4 puta ugasio tj. Restartovo sam od sebe al ja instaliro nekakav launcher bio cim sam ga izbriso u normalu se vratiloKenchi je napisao/la:Jel ima neko Alcatel onetouch Idol 1 , i da li mu se gasi nekada sam od sebe?
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Neutral prijatelju kad kazes dodas par stoja i uzmes laptop, tom logikom se ne mozes sluziti jer tako uporedjujes tablet i laptop sto ne ide zajedno
i kad kazes da uzmem neki aparat od par hiljada km da bi uslikao par slika? sad ovako nekad izleti mi neki moment koji hocu uslikati nabrzinu moram nositi dslr aparat sa sobom?
sto ce mi to kad mogu imati u telefonu, a kod lumie 1020 se ne mogu zaliti ni sekunde
isto pc ne mozes porediti, pc komponente kao graficka, cpu i sl napreduju ne iz godine u godinu vec iz mjeseca u mjesec, pa je logicno da je doslo do toga nakon 2 godine pc postane ´kanta´
a zamisli da se uz nvidiu i amd ukljuci jos neki igrac za proizvodnju grafickih? ili za procesore da intel dobije jacu konkurenciju od amd-a kako bi tek tad cpu napredovao?
evo ti telefoni primjer, lg, sony, htc, samsung, ko jos, motorola, sve odlicni telefoni, htc jedno vrijeme je izbacivao svaki mjesec novi telefon, nisi znao vise ni koji je flagship ni koji je low budget, sony se sluzi drugacijom politiko, svako pola godine novi flagship, evo izasla xperia z2 a vec za koji mjesec izlazi z3 dakle s njim i dolazi bolji cpu, vise ram memorije, sve ono sto ce omoguciti za bolji i fluidniji rad telefona a i sto ce namamiti raju da kupe taj telefon od sonya a ne tamo recimo neki samsungov, htc.ov, i kad tako sony ´ukrade raju´ da kupe njihov telefon onda i samsung izbaci svoju perjanicu u ovom slucaju novi Note 4 i tako u krug, i tako telefoni napreduju i zbog toga brzo telefoni postaju stari kao i pc-ievi u ovom slucaju sto ih poredis
sto se tice precjenjenosti, apple je omogucio sebi taj luksuz da prodaju svoje proizvode po visokoj cijeni, zato sto im proizvodi zahvaljujuci jako dobroj optimizovanosti operativnog sistema rade bez problema
eto ti iphone 5s, dual core cpu ne znam jel ima 1 gb rama, i rame uz rame sa s5 koji je nedavno izasao, a dolazi sa octa core procesorom ili quad core u sp slucaju, 2-3 gige rama, evo sad ce i izbacivati neki premium galaxy f
iphone prvi put kad je izasao imao je fantastican touchscreen, jos tad je bio kapacitivni display cini mi se?
a vidi im prodaje, svake godine izbace po jedan iphone i opet se proda u milione i milione, sad su poceli sa dva ipada, jedan veci i jedan manji, dakle, svake godine po 2-3 proizvoda izbace i to je to, i to je po cemu su posebni, s time dolazi i bolja podrska, nerijetko dolaze mali sitni apdejti koji rijesavaju bugove, kad izadje novi ios automatski je dostupan sirem broju modela, dok u drugom slucaju recimo za android, windows phone moras cekati po mjesec i vise
ljudi najvise traze da im telefon radi bez problema, bez trzanja, da imaju podrsku i im iphone najvise omogucuje, ali slazem se s tobom da je opet visoka cijena njihovih proizvoda svakako
evo malo dobrih vijesti za WP raju
http://www.gsmarena.com/wp81based_nokia ... s-8955.php

i kad kazes da uzmem neki aparat od par hiljada km da bi uslikao par slika? sad ovako nekad izleti mi neki moment koji hocu uslikati nabrzinu moram nositi dslr aparat sa sobom?
isto pc ne mozes porediti, pc komponente kao graficka, cpu i sl napreduju ne iz godine u godinu vec iz mjeseca u mjesec, pa je logicno da je doslo do toga nakon 2 godine pc postane ´kanta´
a zamisli da se uz nvidiu i amd ukljuci jos neki igrac za proizvodnju grafickih? ili za procesore da intel dobije jacu konkurenciju od amd-a kako bi tek tad cpu napredovao?
evo ti telefoni primjer, lg, sony, htc, samsung, ko jos, motorola, sve odlicni telefoni, htc jedno vrijeme je izbacivao svaki mjesec novi telefon, nisi znao vise ni koji je flagship ni koji je low budget, sony se sluzi drugacijom politiko, svako pola godine novi flagship, evo izasla xperia z2 a vec za koji mjesec izlazi z3 dakle s njim i dolazi bolji cpu, vise ram memorije, sve ono sto ce omoguciti za bolji i fluidniji rad telefona a i sto ce namamiti raju da kupe taj telefon od sonya a ne tamo recimo neki samsungov, htc.ov, i kad tako sony ´ukrade raju´ da kupe njihov telefon onda i samsung izbaci svoju perjanicu u ovom slucaju novi Note 4 i tako u krug, i tako telefoni napreduju i zbog toga brzo telefoni postaju stari kao i pc-ievi u ovom slucaju sto ih poredis
sto se tice precjenjenosti, apple je omogucio sebi taj luksuz da prodaju svoje proizvode po visokoj cijeni, zato sto im proizvodi zahvaljujuci jako dobroj optimizovanosti operativnog sistema rade bez problema
eto ti iphone 5s, dual core cpu ne znam jel ima 1 gb rama, i rame uz rame sa s5 koji je nedavno izasao, a dolazi sa octa core procesorom ili quad core u sp slucaju, 2-3 gige rama, evo sad ce i izbacivati neki premium galaxy f
iphone prvi put kad je izasao imao je fantastican touchscreen, jos tad je bio kapacitivni display cini mi se?
a vidi im prodaje, svake godine izbace po jedan iphone i opet se proda u milione i milione, sad su poceli sa dva ipada, jedan veci i jedan manji, dakle, svake godine po 2-3 proizvoda izbace i to je to, i to je po cemu su posebni, s time dolazi i bolja podrska, nerijetko dolaze mali sitni apdejti koji rijesavaju bugove, kad izadje novi ios automatski je dostupan sirem broju modela, dok u drugom slucaju recimo za android, windows phone moras cekati po mjesec i vise
ljudi najvise traze da im telefon radi bez problema, bez trzanja, da imaju podrsku i im iphone najvise omogucuje, ali slazem se s tobom da je opet visoka cijena njihovih proizvoda svakako
evo malo dobrih vijesti za WP raju
http://www.gsmarena.com/wp81based_nokia ... s-8955.php
odradi hard resetKenchi je napisao/la:Jel ima neko Alcatel onetouch Idol 1 , i da li mu se gasi nekada sam od sebe?
Dual core ali 64 - bitni 
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
da, a znas da 32bitni procesori mogu ucitati do 3.5 gb rama? tako da 1gb na 64 bita nema smisla, da je od 4gb pa hajdNeutral je napisao/la:Dual core ali 64 - bitni
Opet 64 - bitni zvuči fancy i to je sva bit kod njih.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa moraju reklamirati 64 bitni, fancy ili ne sad ce svi ostali krenuti sa 64bitni procesorima, to ti je buducnost, jer 32bita ne prima vise od 3.5, samo me cudi kako to neki telefon s androidom nije dosad presao na 64bitni cpuNeutral je napisao/la:Opet 64 - bitni zvuči fancy i to je sva bit kod njih.
-
edgardavids
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Gledao sam i ja taj Alcatel, nema ga po mob. shopovima novih meni se cini, samo na telecomu, a tamo izađe nešto puno para brate.JoseMourinho je napisao/la:Gdje ćeš kupovat?? Nov ili polovan??edgardavids je napisao/la:@anonimni brate nista posebno, facebook, viber, mozda i neka igrica kad je dosadno, po mogućnosti malo bolja kamera
EDIT: nek nije lumia
Xperia neka, alcatel idol(kod mene je bas on platio ga 350km prije pola godine sad je još jeftiniji, koristim ga za to sto si i tj naveo i dobar je pravo a i kamera 8mpx)
Taj Alcatel koji si vidio u Telecomu je novija verzija od ovog kojeg @Mourinho ima, ima 2 GB RAM-a i vjerovatno poboljšani procesor u odnosu na njegovog Idola, zato je skuplji...
Odgovara li ti uopšte kupovina u Telecomu? Pored ranije nabrojanih mobitela, Xperia M2 mi se čini kao solidan izbor, doduše, nešto je više para nego što imaš, pa su 2 najjeftinija primjerka na piku po 330 KM, a u Telecomu zavisi od tarife, ali je ako ništa noviji model od onih koje sam ti ranije danas savjetovao, a ne zaostaje puno za njima, ako nije i bolja od njih, tu negdje imaš i LG L90, sličan telefon, samo što dolazi s KitKatom (novijom verzijom Androida u odnosu na ovu Xperiu, a i ostale mobitele), pa vidi i to...
Odgovara li ti uopšte kupovina u Telecomu? Pored ranije nabrojanih mobitela, Xperia M2 mi se čini kao solidan izbor, doduše, nešto je više para nego što imaš, pa su 2 najjeftinija primjerka na piku po 330 KM, a u Telecomu zavisi od tarife, ali je ako ništa noviji model od onih koje sam ti ranije danas savjetovao, a ne zaostaje puno za njima, ako nije i bolja od njih, tu negdje imaš i LG L90, sličan telefon, samo što dolazi s KitKatom (novijom verzijom Androida u odnosu na ovu Xperiu, a i ostale mobitele), pa vidi i to...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
edgardavids
- Kontakt:
*ebi me ako nisam više zamanto od ovih telefona
Možda bi mogao i kakav polovan naći dobar, ali mi se ne uzimaju polovni telefoni, pogotovo jer nema garancije, pa je to u većini slučajeva bacanje para. Uglavnom hvala vam raja na trudu još jednom 
@QUARESMA 18<<<: Sve što tražiš od smartphone-a možeš naći i kod 'kineza'. Nemaš potrebe uzimati brend telefon. Ali, naravno da nećeš naći to što tražiš uzimajući tog istog 'kineza' u BiH za 200-300 KM jer to su u većini slučajeva uređaji čija je nabavna cijena max. 150 KM. Evo, ja bi ti rado pokazao 'kineza' koji ja koristim i vjeruj da nema nikakvih trzanja i sličnih problema koje si naveo. Ali, ja sam telefon kupio direktno iz Kine i na kraju sam dao preko 400 KM sa uključenim dažbinama. Zadnja tri smartphone-a su kod mene 'kinezi' i sljedeći smartphone kad budem kupovao opet će biti 'kinez'
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ok, nacicemo se jednom pa cemo uporediti telefone i osjetices razliku kako u kvaltiti samog uredjaja tako i u radu istog
moze li mi ijedan kinez ponuditi priblizno kameru kao sto nokia nudi s pureview tehnologijom, da li ijedan kinez ima haac microfone tj da nema suma u pozadini?
[youtube][/youtube]
nemam ja nista protiv kineza, jedva cekam da sebi nabavim jedan xiaomi cim budem dobar s parama, svidja mi se MIUI, ali jednostavno ne mozes porediti niskobudzetne telefone s visokobudzetnim
kad kazem trzaj, lag ja ne mislim sad da ono bas zapinje da je nemoguce telefon koristiti, eto jednom cemo izaci na kafu pa ces vidjeti razliku u otvaranju aplikacija, radu telefona i sl
inace sto se ovih telefona tice ja bih volio da konacno dobijemo pravi multitasking kao Nokia N9 ili Symbian
kod nokie n9 povuces s lijeva na desno na multitasking screen i vidis na onim kockicama kako se vrti neka gif slika u web browseru ili kompas koji pokazuje strane svijeta, uf evo sad sam u iskusenju da sebi nabavim N9
[youtube][/youtube]
moze li mi ijedan kinez ponuditi priblizno kameru kao sto nokia nudi s pureview tehnologijom, da li ijedan kinez ima haac microfone tj da nema suma u pozadini?
[youtube][/youtube]
nemam ja nista protiv kineza, jedva cekam da sebi nabavim jedan xiaomi cim budem dobar s parama, svidja mi se MIUI, ali jednostavno ne mozes porediti niskobudzetne telefone s visokobudzetnim
kad kazem trzaj, lag ja ne mislim sad da ono bas zapinje da je nemoguce telefon koristiti, eto jednom cemo izaci na kafu pa ces vidjeti razliku u otvaranju aplikacija, radu telefona i sl
inace sto se ovih telefona tice ja bih volio da konacno dobijemo pravi multitasking kao Nokia N9 ili Symbian
kod nokie n9 povuces s lijeva na desno na multitasking screen i vidis na onim kockicama kako se vrti neka gif slika u web browseru ili kompas koji pokazuje strane svijeta, uf evo sad sam u iskusenju da sebi nabavim N9
[youtube][/youtube]
@QUARESMA 18<<<: Ne znam na koji tačno uređaj misliš da mi pokažeš kako radi ali ok. Naravno da ni jedan telefon nije isti, svaki model ima svoje neke prednosti. Ali, kažem, ne može se ni za sve 'kineze' odmah u startu reći da su smeće. Jedina mana telefona koji ja koristim je što je još uvijek stock Rom na Jelly Bean-u. Ali, iako je taj OS ostario ipak mjesečno budu neki OTA update-i tako da se nadam da će uskoro biti i KitKat. Inače, portao sam bio Custom KitKat Rom i čak je na njemu i baterija nešto duže trajala ali sam se vratio na Stock rom jer slike koje sam pravio kvalitetnije su na Stock Rom-u a i na Custom romu nije radio 3G izvan gušće naseljenih mjesta
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kitkat neces vidjeti jos zbog mtk procesora, ali ce se to uskoro promjeniti jer je google dogovorio nekakvu suradnju s njima stali vec, mada ces za to morati opet uzeti novog kineza
vidis da su cak i neki novi modeli zaostali na starijim jb verzijama 4.1 4.2
to ti je custom rom, zato sam i presao na windows phone
Preći će svi na 64bitne kada google odluči da pusti 64bitnu verziju Androida. Doduše nisam pratio jesu li najavili sta sa L verzijom. Poslije toga će opet mala revolucija mobilne tehnologije, telefoni će postat još brži, a aplikacije će e se još rapidnije razvijati. Ono čemu se ja radujem su najave prema kojim će Android L znatno smanjiti potrošnju baterije.
Imaš KitKat kao Stock Rom kod nekih MTK uređaja tako da nisu svi ostali na Jelly Bean-u. Mislim da smo o tome već 'razglabali'. Pogledaj Doogee Smartphone, većina dolazi sa KitKat-om.QUARESMA 18<<< je napisao/la:kitkat neces vidjeti jos zbog mtk procesora, ali ce se to uskoro promjeniti jer je google dogovorio nekakvu suradnju s njima stali vec, mada ces za to morati opet uzeti novog kineza
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ok, mozda sa zadnjim mtk procesorima, jer znam da to najvise koci za kitkat, tako sam bar citao
Ma koči Mediatek jer ne da kodove, ko plati dobiti će kodove kao što je platio Doogee i KitKat je tuQUARESMA 18<<< je napisao/la:ok, mozda sa zadnjim mtk procesorima, jer znam da to najvise koci za kitkat, tako sam bar citao
ja vas ništa ne kontam
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
Jel ima neko Alcatel onetouch Idol 1 , i da li mu se gasi nekada sam od sebe?
A kako da odradim taj hard reset?odradi hard reset
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 198 gostiju.