Safet Sušić - Pape

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 07 jul 2014, 09:05

Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ma bio je i Medunjanin evropski prvak sa Holandijom, Sead Hajrovic svjetski prvak sa Svicarskom,.
slika

Sta vidis na ovoj Cirinoj formaciji. Ja vidim dvojicu pravih zadnjih veznih razbijaca: Rahimica i Muratovica. Dali je Medunjanin zadnji vezni ??

ova je formacija ubitacna, a kao defanzivne vezne Zahirovic i Mume, ofanzivni vezni Pjanic, krila tj. bokovi bi bili problematicni
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 07 jul 2014, 09:09

arius je napisao/la:nisam je rekao kakva nam je politika , sto ti je prva asocijacija na drzavu ocito , nego kakva nam je drzava i narod uopste :lol:
ma u dure je druze, nego svima nama neko drugi kriv a mi ih sami izabrali...ne ti ili neko treci, nego i ja prvi...e po tome vidis kakav smo mi narod.
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 07 jul 2014, 09:30

Isporpobati Vrancica kao zadnjeg veznog razbijaca :lol: :lol: pa da li su pojedinci gledali uopste ikad Vrancica i Paderborn nemoj te lupati molim vas postedi te pojedine... Isto je kao da i Medunjanin igra zadnjeg veznog jednostavno to Vrancic ne moze on je igrac kao Misimovic i Pjanic

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 07 jul 2014, 10:03

SamoOstroINaPrvu je napisao/la: za drzavu imate svi kljuc u svojim rukama, dok za repku se ne pitate..Ko ne glasa na izborima, mora biti zadovoljan rezultatom, a onaj ko glasa nek zna da je nasa politicka situacija u BiH djelo naseg naroda koji je sebi te ljude izabrao....Kakvi god su nasi politicari, niko se od njih nije sam postavio na vlast, svi su regularno izabrani, i zato to stanje u drzavi nam ide svima na cast.
Što se tiče države, Ustav je takav da za koga god ti glasao, uvijek se isti vrte u vlasti jer mogu koalirati bez ikakvih ograničenja, pa tako završi da državu može voditi neko ko skoro ništa nije osvojio na izborima. Uglavnom, nakaradno. Imamo privid demokracije, ali istina je da smo protektorat međunarodne zajednice i to jedan za koji je te ljude sve manje briga. Koljemo se u jednoj areni, nadamo se promjeni, nesvjesni da oni koji vuku naše konce ne žele da se išta promjeni. Ovaj limbo im odlično odgovara Glasao sam uvijek, bez iznimke i to na svakim izborima za drugu opciju jer me sve iznevjere i glasat ću i dalje, ali lično mislim da je to sizifov posao. Što se tiče postavljanja političara na funkcije i ako si imalo upoznat sa našim Izbornim zakonom, onda znaš da mi efektivno biramo stranke, a one postavljaju sebi podobne ljude na funkcije, bez obzira što ti možeš staviti kvačicu pored osobe koju želiš. Predsjedništvo je izuzetak, ali to je druga bosanska saga potpuno.

Što se tiče reprezentacije, ja ne mislim da je Safet loš čovjek. Tvrdoglav? Da. Bez autoriteta? Da. Ali ne loša osoba. Možda neko njemu gura Germanija igrače (brat?) i time je sebi najviše štete nanio. Da je malo pronicljiviji bio i shvatio stanje u zemlji bolje, znao bi da to zaudara na nepotizam i da će okrenuti javnost protiv njega.

Čovjek je nedorastao našim zvjezdama i zvjezdicama u smislu autoriteta. Kao što Osim jednom reče: nije lako naređivati nekome ko u godinu dana zaradi više nego ti za cijelu svoju karijeru. Safet to nikada nije mogao uraditi i još kad se kompromitirao kod javnosti slučajem iznad, tu je bio kraj reda u svlačionici.

Što se tiče taktike u pojedinim utakmicama: Nigerija, Slovačka, SAD, tu i totalni lajik poput mene vidi da ništa nije uredu. Činjenica je da se Safet pogubi svaki put kada stvari krenu naopako, pa vuče još gore poteze sa izmjenama u nadi da će neki igrač da nas izvuče na individualnu kvalitetu (Slovačka - Hajrović).

Mislim da je također vrijeme za osvježenje na klupi. Vodio nas je dva ciklusa. Treba nam svježih ideja jer smo pomalo postali i predvidljivi protivnicima.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 07 jul 2014, 10:20

Safet dobio priliku,nije je iskoristio (i jos ne prihvata krivicu za ono razocarenje )i to je to,logican slijed je novi selektor
Rođeni brato

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 jul 2014, 10:21

SamoOstroINaPrvu je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ma bio je i Medunjanin evropski prvak sa Holandijom, Sead Hajrovic svjetski prvak sa Svicarskom,.
slika

Sta vidis na ovoj Cirinoj formaciji. Ja vidim dvojicu pravih zadnjih veznih razbijaca: Rahimica i Muratovica. Dali je Medunjanin zadnji vezni ??

ova je formacija ubitacna, a kao defanzivne vezne Zahirovic i Mume, ofanzivni vezni Pjanic, krila tj. bokovi bi bili problematicni
Pa Mujdža i Lulić, to je najmanje problematično ovoj formaciji. Ovako imaš tri štopera iza, tako da Luliću ima ko čuvat leđa. :mrgreen:

Mada nema potrebe za vraćanje na ovu formaciju kad smo pronašli savršenu, 4-2-3-1 iz pripremnih utakmica.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 07 jul 2014, 10:37

Safete, ne trebaš nam. Razlaz u Pariz, idi u Iran ili gdje hoćeš samo se mani Bosne.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 10:39

Donnie Darko je napisao/la:
Pa Mujdža i Lulić, to je najmanje problematično ovoj formaciji. Ovako imaš tri štopera iza, tako da Luliću ima ko čuvat leđa. :mrgreen:
Da smo krenuli 5-3-2 ( ili 5-4-1 ili vjerovatni pravi 4-2-3-1 ali ne bez ljevog beka ) protiv Nigerije ( kao sto je JEDNA Argentina zaigrala protiv nas, ali sta zna Argentina o taktici ) mi nebi izgubili tu utakmicu. A jako vjerovatno bi pobjedili. Pa bilo ko da je bio na klupi. Jer trojicu stopera oni probili nebi ( kao sto Dzeko nije mogao nista protiv Argentine - trojica stopera ) a Lulic i Mujdza bi mogli komotno pokrivati cijelu stranu. I jos bi ih napali sa Dzekom i Vedo istovremeno. Paklena formacija nije uobicajna ali je dobra. Pod uslovom da dvojica zadnjih veznih trce ko ludi. A umjesto tog drugog napadaca bi mogao zaigrati Pjanic. Ili cak Besic i Pjanic zadnji vezni a Vedo drugi spic. Ali bi se onda Vedo morao puno vise vracati u odbranu kao sto je "tada" radio Ibricic.

@ Interista Vrancic je ako ista igrao ponekad zadnjeg veznog za Njemacku i za svoj klub a Medunjanin nikad prije Papeta. A sta cemo sa Prcicem. Jel i od njega Medunjanin bolji zadnji vezni ?? Da je u onoj Cirinoj 5-3-2 igrao Medunjanin umjesto jednog od igraca Rahimic-Muratovic mi nebi onako dobro izgledali na terenu. Znas se sta je zadnji vezni, njegovo je da razbija napade i trci po cijelom terenu ( klasicni ne-dizelas ) i ponekad gradi igru. A kod nas je obratno izgleda osim Besica kojega smo prizivali mnogi jako dugo prije nego sto je konacno dobio poziv.

Argentina 5-3-2 protiv nas: ( Dzeko sam protiv trojice stopera ). Mada se slazem da je odigrao sa jednim napadacem protiv Argentine. Ali samo da se vidi da moze i jaca ekipa ( Argentina ) odigrati 5-3-2. Igrao ga je i Meksiko cijelo prvensto i to jako uspjesno.
slika

slika

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 07 jul 2014, 11:16

Mada nema potrebe za vraćanje na ovu formaciju kad smo pronašli savršenu, 4-2-3-1 iz pripremnih utakmica.
slika

ja i dalje mislim da je ovo nasa najbolja formacija jer nasi stoperi su daleko od svjetske klase, nas napadaca seta po terenu, miske ko desetka seta po terenu, mi u polju u fazi odbrane imamo 8 igraca, koliko god to neki ne htjeli da vide

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 11:30

SamoOstroINaPrvu je napisao/la:

slika

ja i dalje mislim da je ovo nasa najbolja formacija jer nasi stoperi su daleko od svjetske klase, nas napadaca seta po terenu, miske ko desetka seta po terenu, mi u polju u fazi odbrane imamo 8 igraca, koliko god to neki ne htjeli da vide
Nije idealna jer nemamo sada igraca koji moze da odigra onu poziciju koju je tada ibricic odigrao jako dobro. Ljevog polu spica koji je puno trcao i zatvarao po tom ljevom krilu ( ono sto je Pape trazio od Misketa protiv Nigerije. Ciro je znao da Miske ne moze da zatvara po krilu zato ga je gurnuo na jedinu poziciju koju on moze da igra ). Vedo se nikad ne moze vracati u toj mjeri a kamoli graditi napade kao vezni igrac sto je tada mogao Ibricic. Tako da ta formacija sa tadasnjim Ibricicem ( koji je bio jako dobar igrac ) i nije toliko nelogicna. Jedino sto je Ciro zrtvovao Pjanica to mu je bio jedini minus. A sada se zapitajte. Miske je morao da igra. Ciro je mislio da Pjanic ne moze odigrati zadnjeg veznog kao Rahimic ili Muratovic. Ostala je samo jedina dilema Pjanic-Ibricic. A Ciro se je odlucio za Ibricica koji je tada bio u top formi i poznavao ga je u dusu jer ga je vodio u klubu i gledao godinama. Sve sto vise gledam ovu taktiku sve vise vidim da je to jako dobro postavljeno bilo. Cak bi oni isti igraci da su zaigrali na SP sa tadasnjom formom dobro namucili ove timove u grupi. Jaki ko beton u odbrani a onda brza transformacija preko Ibricia i tada brzeg Misketa ili preko opasnih bekova. Koji kada su krenuli u napad. Iza njih nisu ostajale rupe.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 jul 2014, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 07 jul 2014, 11:36

Joj Ajax ti od Ibricica napravio megazvijezdu :urnebes: :urnebes: :urnebes: :clap: :clap: pa da je covjek valjao nebi zavrsio tako kako jeste,covjek kanta uvjek bio samo sto "smo mi balkanci uvjek nerealni" :wave:

Safete idi u Iran ako boga znas :thumbup: :wave: :wave: :wave: imas podrsku cijele BIH :shifty:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 11:41

Tadasnji Ibricic je bio puno bolji igrac nego sada. Bio je daleko najomiljeniji u tadasnjem Hajduku. Bio je ispred Mandzukica i proglasen za najboljeg igraca lige. Ne pravim ja nista od njega. Rekao sam da je Ciro napravio samo jednu gresku mozda Pjanic-Ibricic. Ali ga u neku ruku razumjem. Inace ostali igraci i taktika mu je bila odlicna za te igrace sa kojima je tada raspolagao. A da je Ciro imao ove sadasnje igrace, ne sumnjam da bi nesto iskemijo i da bi Pjanic sigurno bio glavni igrac. :thumbup: :thumbup:

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 07 jul 2014, 12:23

Ajax je napisao/la:Tadasnji Ibricic je bio puno bolji igrac nego sada. Bio je daleko najomiljeniji u tadasnjem Hajduku. Bio je ispred Mandzukica i proglasen za najboljeg igraca lige. Ne pravim ja nista od njega. Rekao sam da je Ciro napravio samo jednu gresku mozda Pjanic-Ibricic. Ali ga u neku ruku razumjem. Inace ostali igraci i taktika mu je bila odlicna za te igrace sa kojima je tada raspolagao. A da je Ciro imao ove sadasnje igrace, ne sumnjam da bi nesto iskemijo i da bi Pjanic sigurno bio glavni igrac. :thumbup: :thumbup:
Ciro je tada znao da Misimovic i Pjanic ne mogu igrati zajedno, i da mu je dovoljan jedan od njih, Misimovic bio na vrhuncu karijere, a Pjanic tek pocinjao, tako da je ta njegova odluka logicna. Sa druge strane, Pjanic nije krilni igrac tako da je i tu prednost dobio Ibricic u odnosu na Pjanketa, ne zaboravimo da je Ibro tada razvaljivao u Hajduku, da je Hajduk te jedne sezone zavrsio u ligi UEFA, prvenstveno zahvaljujuci Ibri, ali nazalost, odlaskom u Lokomotiv iz Hajduka njegova karijera je krenula ka dole..
Volim te Bosno!!!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 07 jul 2014, 12:34

Ibricic je morao igrati kod njega.I nije tacno da je igrao zato sto je boli na krilu. Pa ona budala ga je stavila na desnog beka u Portugalu.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 07 jul 2014, 12:36

amko27 je napisao/la:Ibricic je morao igrati kod njega.I nije tacno da je igrao zato sto je boli na krilu. Pa ona budala ga je stavila na desnog beka u Portugalu.
hm, mozda si u pravu, i stoji da je Ciro njega gotivio, ali je Ibricic igrao beka sa tri stopera i dva zadnja vezna, a to nije ni blizu beku u npr. 4-4-2 formaciji..
Volim te Bosno!!!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 07 jul 2014, 12:47

Razumijem ja sta govoris, ali mislim da je to tako bilo protiv Estonije, ali protiv Portugala u Portugalu je bio klasicni bek. Ne kazem da Ibricic nije zasluzio da igra među 11, kao sto kazem da Tino Susic nije zasluzio da ide u Brazil, vec da jedan Pjanic koji je tada jedan od najvecih talenata Evrope (u to vrijeme izbacio Real iz Lige prvaka, igrao poprilicno standardno u jakoj ligi) nije bio blizu statusa koji je Ibricic imao.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jul 2014, 12:50

Kakvo perfidno dizanje cijene sa ponudom Irana, nevjerovatno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 12:54

xavi26 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Tadasnji Ibricic je bio puno bolji igrac nego sada. Bio je daleko najomiljeniji u tadasnjem Hajduku. Bio je ispred Mandzukica i proglasen za najboljeg igraca lige. Ne pravim ja nista od njega. Rekao sam da je Ciro napravio samo jednu gresku mozda Pjanic-Ibricic. Ali ga u neku ruku razumjem. Inace ostali igraci i taktika mu je bila odlicna za te igrace sa kojima je tada raspolagao. A da je Ciro imao ove sadasnje igrace, ne sumnjam da bi nesto iskemijo i da bi Pjanic sigurno bio glavni igrac. :thumbup: :thumbup:
Ciro je tada znao da Misimovic i Pjanic ne mogu igrati zajedno, i da mu je dovoljan jedan od njih, Misimovic bio na vrhuncu karijere, a Pjanic tek pocinjao, tako da je ta njegova odluka logicna. Sa druge strane, Pjanic nije krilni igrac tako da je i tu prednost dobio Ibricic u odnosu na Pjanketa, ne zaboravimo da je Ibro tada razvaljivao u Hajduku, da je Hajduk te jedne sezone zavrsio u ligi UEFA, prvenstveno zahvaljujuci Ibri, ali nazalost, odlaskom u Lokomotiv iz Hajduka njegova karijera je krenula ka dole..
+1 ( Ibro je bio u to vrijeme igracina. Samo ga je teska povreda koljena unazadila )
Legendarna desetka Hajduka i jedan od 5 najomiljenijih igraca kluba svih vremena.

[youtube][/youtube]

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2014, 14:07

Ibričić nikad nije bio bolji od Pjanića, i kad je Mire igrao u Metzu sa svojih 17-18 godina bio je bolji od Ibričića. Ibričić je igrao iz istog razloga zbog kojeg se našao u Brazilu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 07 jul 2014, 14:11

Nepotrebna diskusija o Ibri,koji je bio najbolji igrač HNL-a, u doba kad je igrao za repku...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.