Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 14:29

1988risha je napisao/la:Nepotrebna diskusija o Ibri,koji je bio najbolji igrač HNL-a, u doba kad je igrao za repku...
Novinar: I sad nakon 11 utakmica odjednom si lansirao tezu da tu ima igrača za reprezentaciju. Te Sammir, pa onda Bišćan, Badelj, Vrsaljko, pa kao kad se pripremi i Rukavina.

Vaha: Ma taj Sammir je najbolji igrač hrvatske lige!

Novinar: Uz Ibričića!

Vaha: Dobro, Sammir i Ibričić su najbolji. Sammir zaslužuje da uđe u izbor, ali ja to ne forsiram, ja ga ne guram. Cijenim Bilića i njegove ljude, oni odlično rade svoj posao i čudi me kako se javljaju kritičari. S druge strane, ne želim prešućivati kvalitet igrača Dinama.

Vaha dijeli pljuske. :wave: :wave:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 jul 2014, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 14:35

Split na nogama: 'Najbolji igrač desetljeća' dolazi u Hajduk?!

Senijad Ibričić se vraća na Poljud, vijest je koja je procurila iz Hajduka i odmah izazvala veliku pomamu među navijačima splitskog kluba. Ideja o povratku miljenika Torcide u ponedjeljak ujutro postala je tema svih splitskih plaža i kafića. Naravno, na kraju bi sezone kada Ibri istekne ugovor Hajduk bio voljan potpisati novi ugovor s najboljim Bijelim igračem desetljeća kako je prosudila Torcida, ( malo li je ) i tako pokušati još jednom ponoviti sezonu 2010./2011. kada se na Poljudu posljednji put igrala Europska liga.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 jul 2014, 15:51

Ibricic je u vremenu igranja u Hajduku bio daleko najbolji igrac meni najdrazeg Hrvatskog tima. Treba biti realan i tome dodati da je i tada imao sve od ovih danasnjih mana i vrlina koje posjeduje. Potpuno sam siguran da ce i danas ako se vrati opet biti najbolji igrac bilih a mozda i lige. Torcida kao i navijaci Bosne posjeduje jednu karakteristiku da nekriticki obozava igrace koji imaju vic u nogama a to Ibro sigurno ima. Druga je stvar sto je teski dizelas i kao takav ne moze vise pomoci reprezentaciji jer u danasnje vrijeme repka moze trpiti samo jednog takvog igraca a mi ih imamo nekoliko. I na Ibricicevu zalost svi su bolji od njega. Ja cak mislim da ni Miske ni Medunjanin ne mogu vise pomoci Bosni. Mozda jedan od njih na klupi.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 15:58

dubrovnik je napisao/la:Ibricic je u vremenu igranja u Hajduku bio daleko najbolji igrac meni najdrazeg Hrvatskog tima. Treba biti realan i tome dodati da je i tada imao sve od ovih danasnjih mana i vrlina koje posjeduje. Potpuno sam siguran da ce i danas ako se vrati opet biti najbolji igrac bilih a mozda i lige. Torcida kao i navijaci Bosne posjeduje jednu karakteristiku da nekriticki obozava igrace koji imaju vic u nogama a to Ibro sigurno ima. Druga je stvar sto je teski dizelas i kao takav ne moze vise pomoci reprezentaciji jer u danasnje vrijeme repka moze trpiti samo jednog takvog igraca a mi ih imamo nekoliko. I na Ibricicevu zalost svi su bolji od njega. Ja cak mislim da ni Miske ni Medunjanin ne mogu vise pomoci Bosni. Mozda jedan od njih na klupi.
Jaro vijest o povratu Ibricica je iz 2013 godine, a ne 2014. Inace slazem se sa vecinom stvari sto si rekao. Jest on dizelas i kada se vrati biti ce opet najbolji igrac u Hajduku. A nama bi koristio samo ako Pjanic i Miske nebi mogli igrati zbog kartona, povreda. Mada kada vidim kako je Lulic lose odigrao ovo SP :crazy: :crazy: Nije mu bas puno koristila njegova brzina i trka.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 jul 2014, 16:00

Sve nesto mislim da se nece znati konacna odluka sutra....
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 16:02

Head je napisao/la:Sve nesto mislim da se nece znati konacna odluka sutra....
Pape ostaje trener. Ciro pomocnik i savjetnik za medije. A Nikola Nikic trener golmana :thumbup: :thumbup:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 jul 2014, 16:07

Ajax je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ibricic je u vremenu igranja u Hajduku bio daleko najbolji igrac meni najdrazeg Hrvatskog tima. Treba biti realan i tome dodati da je i tada imao sve od ovih danasnjih mana i vrlina koje posjeduje. Potpuno sam siguran da ce i danas ako se vrati opet biti najbolji igrac bilih a mozda i lige. Torcida kao i navijaci Bosne posjeduje jednu karakteristiku da nekriticki obozava igrace koji imaju vic u nogama a to Ibro sigurno ima. Druga je stvar sto je teski dizelas i kao takav ne moze vise pomoci reprezentaciji jer u danasnje vrijeme repka moze trpiti samo jednog takvog igraca a mi ih imamo nekoliko. I na Ibricicevu zalost svi su bolji od njega. Ja cak mislim da ni Miske ni Medunjanin ne mogu vise pomoci Bosni. Mozda jedan od njih na klupi.
Jaro vijest o povratu Ibricica je iz 2013 godine, a ne 2014. Inace slazem se sa vecinom stvari sto si rekao. Jest on dizelas i kada se vrati biti ce opet najbolji igrac u Hajduku. A nama bi koristio samo ako Pjanic i Miske nebi mogli igrati zbog kartona, povreda. Mada kada vidim kako je Lulic lose odigrao ovo SP :crazy: :crazy: Nije mu bas puno koristila njegova brzina i trka.
Ma nije vazno od kada je vijest Ibro ce skoro zaigrat na Poljudu jer ga tamo zele i nigdje vise. Lani je na turniru u malom nogometu u Dbk sve klecalo ispred njega. On je kralj driblinga. Za torcidu car careva. A Lulic je nazalost zrtva taktike ali i razocaranje na SP i za mene. Ali treba covjeka i zamjenit ako ga ne ide. Pa i Ronaldo je katastrofalno odigrao SP pa ne znaci da je los igrac.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 07 jul 2014, 16:19

mostar_mo je napisao/la:jel vi stvarno padate na ove fore da ovog levata neko traži?

kakav crni Iran , to su samo plaćeničke patke da se pokaže da kao vrijedi nešto ..

sad sam tek pesimista i mislim da će ga ostavit za selektora ..

ima li neki inostrani medij da je to objavio?
da sam sebe citiram od sinoć .. eno Sušić izjavio za Avaz da je kao odbio Iran :lol:
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 16:24

Tuzni je priznati medjutim Senad je zadnju dobru tekmu odigrao protiv Latvije. :? Prema tome teza da je zrtva taktike nema smisla.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jul 2014, 16:26

Sabinho je napisao/la:Tuzni je priznati medjutim Senad je zadnju dobru tekmu odigrao protiv Latvije. :? Prema tome teza da je zrtva taktike nema smisla.
On je odigrao sam na toj strani, to je sto se ovdje citavo vrijeme ponavlja. Ionako je u katastrofalnoj formi, jos ga Susic stavi da sam pokriva lijevu stranu, a na klupi ima top spremnog Kolasinca. Zasto mu je to trebalo? Izbaciti lijevog beka, a ubaciti jos jednog veznog, i to bas Medunjanina. :damn:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 16:28

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Tuzni je priznati medjutim Senad je zadnju dobru tekmu odigrao protiv Latvije. :? Prema tome teza da je zrtva taktike nema smisla.
On je odigrao sam na toj strani, to je sto se ovdje citavo vrijeme ponavlja. Ionako je u katastrofalnoj formi, jos ga Susic stavi da sam pokriva lijevu stranu, a na klupi ima top spremnog Kolasinca. Zasto mu je to trebalo? Izbaciti lijevog beka, a ubaciti jos jednog veznog, i to bas Medunjanina. :damn:
Nevezano za Nigeriju... Prosle kvale beton a ove dosta slabo :(

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jul 2014, 16:31

Sabinho je napisao/la: Nevezano za Nigeriju... Prosle kvale beton a ove dosta slabo :(
Nazalost, uzasno igra. Ne znam do cega je, je li do psihe ili sta vec, ali ocekujem mnogo vise od igraca koji vrijedi 10.000.000 €. Svaki put se tjesim da ne moze odigrati ovoliko utakmica lose zaredom, pa da nekad eksplodira kao protiv Rumuna na BP, ali nista.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 16:31

Sabinho je napisao/la:
Nevezano za Nigeriju... Prosle kvale beton a ove dosta slabo :(
Protiv Portugala u barazu 6:2 ocajan i jos zaradio iskljucenje. To mu nikad nisam oprostio. Mislio sam da hocu poslje dobrih partija na SP. Izgleda da igra lose u najvaznijim tekmama odnosno kada protivnik igra tvrdo u kost. Ko da malo povuce rucnu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2014, 16:36

E bas tako momci... I to pogotovo, eto on je igrac respektabilnog tima iz Serije A, ima ogromnu trzisnu vrijednost i od njega se mora ocekivati isto kao od Misimovica, Dzeke, Bega i Pjanica. To su nasa najveca imena. Beg je od njih najkonstantiji, Pjanic nikako da u kontinuitetu nosi repku, Dzeko je posebna prica, Miske standardno dok Lula zaista nikako da nesto napravi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jul 2014, 16:37

Safet Sušić: Odbio sam Iran! Prvo želim vidjeti šta će donijeti dogovori sa NFSBIH

Ako je bilo dilema, sada ih više nema – Safet Sušić želi biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a jedino pitanje je da li će se s njegovim željama složiti i članovi Izvršenog odbora Nogometnog saveza BiH, koji će u srijedu u Sarajevu raspravljati o Papetovom statusu piše Dnevni AVaz.

Kao što je poznato, Sušiću je prošle sedmice istekao selektorski ugovor. U izjavama koje je davao medijima, Pape je bio odmjeren i suzdržan, niti je govorio da želi, niti da ne želi ostati selektor, ali u razgovoru koji smo danas vodili s njim, bilo je jasno da je zainteresiran da nastavi raditi s reprezentacijom naše zemlje.

Dobar utisak

- Nikada nisam rekao niti da idem, niti da želim da idem. Mada sam slobodan i iako mi je istekao ugovor, prvo ću vidjeti šta će biti s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine. Tek onda druge stvari dolaze na red – rekao je za Dnevni Avaz Pape, ali na pitanje šta možemo očekivati, nije ponudio konkretniji odgovor:

- U posljednjih nekoliko dana se nije desilo ništa, tako da ne znam šta će biti. Vjerovatno će se poslije sjednice sve znati.

Ko god je slušao selektorovo izlaganje nakon poraza od Nigerije i uoči susreta protiv Irana, stekao je dojam da Sušiću puna kapa reprezentacije i da više nema volje raditi. Međutim, kako i sam kaže, Papetu je pobjeda nad Iranom promijenila mišljenje. Po njegovom mišljenju, ukupan dojam koji je reprezentacija BiH ostavila na Mundijalu je pozitivan.

- Nisam bio toliko razočaran da bih digao ruke od svega. Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da napustim sve. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.

Zvali ga menadžeri

U vezi tvrdnji iranskih medija da je zainteresiran da preuzme selekciju ove zemlje, Pape je rekao da nisu tačne.

- To nije tačno. Istina je da su me zvala dva menadžera i nudila mi Iran, ali sam im rekao da me ne interesuje. A o ostalim ponudama ne mogu govoriti, jer prvo želim vidjeti šta će se desiti u pregovorima s NSBiH – kaže Sušić.

Ima podršku, ali sve zavisi od plaće

Kako saznajemo iz izvora iz NSBiH, Sušićev ostanak, općenito gledajući, nije upitan, jer gotovo svi članovi Izvršnog odbora podržavaju njegov rad. Međutim, šta će Pape tražiti za novi ugovor i hoće li mu to Odbor dati – pitanje je od kojeg će zavisiti sve. Tačnije – koliku plaću će tražiti.

Na pitanje kakvi su mu zahtjevi, Pape, očekivano, nije ponudio konkretan odgovor:

- O svemu će se znati u ovih nekoliko dana. Šta god da se desi, za tri dana idem u Francusku zbog privatnih obaveza. Da li ću ići kao selektor BiH ili ne, ne znam.

Poslao sam Vahi čestitku

Bosna i Hercegovina se diči podatkom da je na Mundijalu imala dva stručnjaka na selektorskim pozicijama. Vahid Halilhodžić je s Alžirom završio nastup u osmini finala, porazom od Njemačke nakon produžetaka.

- Nismo se još čuli. Čim su prošli u osminu finala, poslao sam mu čestitku. Nije odgovorio, ali ju je sigurno vidio – kaže Sušić za Dnevni Avaz.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 07 jul 2014, 16:38

slika

Safet Sušić: Odbio sam Iran! Prvo želim vidjeti šta će donijeti dogovori sa NFSBIH

smije nam se covjek u facu :problem: :problem:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2014, 16:38

Tako je selektore. Idemo u nove pobjede.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jul 2014, 16:39

Da izdvojim ovo:
- Nisam bio toliko razočaran da bih digao ruke od svega. Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da napustim sve. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.
:facepalm:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 jul 2014, 16:42

Goalgetter je napisao/la:
Međutim, kako i sam kaže, Papetu je pobjeda nad Iranom promijenila mišljenje. Po njegovom mišljenju, ukupan dojam koji je reprezentacija BiH ostavila na Mundijalu je pozitivan.
:D :D :D :D
Goalgetter je napisao/la: Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.
:wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:
Kud smo bas izvukli losi Iran. Da smo izvukli bar kao Hrvatska Kamerun ili Honduras nesto slicno. Onda sigurno nebi ovako pricao ?? Koji su to mladi igraci ?? Sta je sa Arslanagicem, Prcicem, M. Vrancicem i ostalim igracima ?? Nije valjda da nece doci na red zbog Hadzica i Avdje ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 jul 2014, 16:47, ukupno mijenjano 2 puta.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 jul 2014, 16:44

Ponos Torina je napisao/la:slika

smije nam se covjek u facu :problem: :problem:
heh u iranu bi se moralo nesto i raditi, a ovako boli ga racku, nista ne radi a lova kapa li kapa.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.