NEZALAGANJE je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sta bi promjenilo i to da se vrati u CLE!?Barem prvu sezonu ili dvije.Nije problem za njega,ali ostali igraci prvo moraju 'nauciti' da pobjedjuju u RS,pa onda isto u PO itd.Treba proci nekoliko faza u rastu svake ekipe.CLE ima 33mil garantovanog SC za ovu sezonu i to je bez Varejaa kojem trebaju garantovati 10mil.Znaci to je vec 43mil + Jamesovih 20mil + Wigginsovih 5mil(ako se ne varam).To je vec preko SC-a,a imali bi 12 igraca od kojih je 1.5 spreman za nesto vise...Sumnjam da se Jamesu ide u sredinu gdje on mora 'cekati' do svoje 32-3 da pocne davati rezultate.To je moje misljenje,a ne znam ni kako bi ga navijaci CLE docekali,iskreno...
33 miliona sa Varejaom, 5 Wiggins, te po 1 Joe i Powel, plus imamo Haywooda kojeg mozemo otpustiti jer je ugovor negarantovan a mozemo ga iskoristiti i u trejdu jer je premocan ugovor. To je u konacnici oko 40 miliona do 42 miliona maksimalno, trejdas Jacka, to je cca 36 miliona, dodas Jamesa 20 miliona i to je 56 miliona, koliko je i sc, jos ti ostane manevar kroz trejdove te MLE u najgorem slucaju za FA. Varejaov ugovor je 10 miliona team option, a samo 4 miliona tog ugovora je garantovano, nesto slicno kao sa Bynumom. Varejao nece sigurno otici jer je Jamesov prijatelj, a ako James ne bude htio doci, onda ce Andy biti vjerovatno trejdan. SC stanje ne moze biti bolje nego sto jeste i bar im se to ne moze spocitavati

.
Nije tacno za Varejaa.Ugovor mu jos uvijek nije garantovan za ovu sezonu.Sa nim ,to je oko 46mil. Ako oduzmes Jacka i Haywooda za 9mil,ostaje 37mil + 20mil za Jamesa+5mil za Wigginsa=62mil.Znaci,samo 1mil do ogranicenja,a imas 12 igraca.

Pogledaj i sam:
http://www.basketball-reference.com/contracts/CLE.html P.S.ovo za AV kazem u smislu da mu ugovor nije bio uracunat u ta 33mil,a ne da nije tacno da mu je djelomicno garantovan.

Onda sam ja nesto drugo gledao, ali i ako je tako, opet mozes potpisati igrace. Evo ovako:
Jacka mozes trejdati, baci pick i uzet ce ga neko, samim tim dobijas i TPE, Haywooda i Hopsona spakujes, to je oko 5 miliona negarantovanih ugovora, jer je Hopson dobio 2.5 miliona negarantovan ugovor, sto u konacnici znaci 6+5=11 i to je onda 35 miliona, na to nastiklaj 20 + 5 + manje od 1 mil za Joe Harrisa i manje od 1 milion za Powela, to ti je 35 + 20 + 7=62 i to je 13 igraca. Uzmi u obzir veterane koji bi htjeli doci plus opcija MLE ugovora. Gilbert nije skrt vlasnik i u stanju je placati luxury tax koji placaju Netsi.
Sto se tice igraca i pomoci Jamesu, Waiters, Kyrie, Andy, Tristan, svi su spremni da pomognu Jamesu, pa cak mozda i Bennett, a vidjecemo ga u SL u kakvoj je formi, pa dodaj i Wigginsa koji je sjajan defanzivac. Postava sa Irvingom-Wigginsom-Jamesom-Tristanom-Varejaom, te sa klupe Waitersom i Dellavedovom, u stanju je svaku ekipu pobijediti. Postoji i mogucnost sada trejda Waitersa i recimo Bennetta i loseg ugovora za Lovea, koji bi sigurno potpisao kada je tu James u narednih 4+ godina, kao i Kyrie i automatski imas contendera. Cavsi su u vjerovatno najboljoj situaciji dugorocno i trenutno gledajuci uz Sunse, a samim tim sto je on iz Akrona, automatski izbijaju na vrh liste. U nekom ludom scenariju ako se desi trejd za Lovea, Irving+Wiggins+James+Love > Wade + James + Bosh + Napier + bunch of dudes. PO iskustvo je bitno, slazem se, ali nije toliko presudno koliko se ovdje pokusava prikazati da neko nije dokazan igrac ako nije igrao u PO. PO ne zavisi samo od jednog covjeka, zavisi i od plana FO-a, saigraca, vlasnika i rebuildinga. Prosle godine se htjelo u PO, ali nas je GM doveo u takvu situaciju da je bilo nemoguce uci u PO sa Bynumom i Brownom, ma koliko sam ja bio optimistican da ce to uspjeti.
Ja bih vise volio da ne dodje jer bi ispao neki cudotvorac iako je ispao obicno **** prije 4 godine plus sto bi ESPN mnogo pisao o nama, te sto bi se na forumu naklatili novopeceni navijaci koji bi me jako nervirali, ali ne slazem se s tim da bi James morao cekati 2 ili 3 godine da bi bio contender sa Clevelandom.