2014-15 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Off-Season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 jul 2014, 17:11

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sta bi promjenilo i to da se vrati u CLE!?Barem prvu sezonu ili dvije.Nije problem za njega,ali ostali igraci prvo moraju 'nauciti' da pobjedjuju u RS,pa onda isto u PO itd.Treba proci nekoliko faza u rastu svake ekipe.CLE ima 33mil garantovanog SC za ovu sezonu i to je bez Varejaa kojem trebaju garantovati 10mil.Znaci to je vec 43mil + Jamesovih 20mil + Wigginsovih 5mil(ako se ne varam).To je vec preko SC-a,a imali bi 12 igraca od kojih je 1.5 spreman za nesto vise...Sumnjam da se Jamesu ide u sredinu gdje on mora 'cekati' do svoje 32-3 da pocne davati rezultate.To je moje misljenje,a ne znam ni kako bi ga navijaci CLE docekali,iskreno...
33 miliona sa Varejaom, 5 Wiggins, te po 1 Joe i Powel, plus imamo Haywooda kojeg mozemo otpustiti jer je ugovor negarantovan a mozemo ga iskoristiti i u trejdu jer je premocan ugovor. To je u konacnici oko 40 miliona do 42 miliona maksimalno, trejdas Jacka, to je cca 36 miliona, dodas Jamesa 20 miliona i to je 56 miliona, koliko je i sc, jos ti ostane manevar kroz trejdove te MLE u najgorem slucaju za FA. Varejaov ugovor je 10 miliona team option, a samo 4 miliona tog ugovora je garantovano, nesto slicno kao sa Bynumom. Varejao nece sigurno otici jer je Jamesov prijatelj, a ako James ne bude htio doci, onda ce Andy biti vjerovatno trejdan. SC stanje ne moze biti bolje nego sto jeste i bar im se to ne moze spocitavati ;) .
Nije tacno za Varejaa.Ugovor mu jos uvijek nije garantovan za ovu sezonu.Sa nim ,to je oko 46mil. Ako oduzmes Jacka i Haywooda za 9mil,ostaje 37mil + 20mil za Jamesa+5mil za Wigginsa=62mil.Znaci,samo 1mil do ogranicenja,a imas 12 igraca.;) Pogledaj i sam:http://www.basketball-reference.com/contracts/CLE.html P.S.ovo za AV kazem u smislu da mu ugovor nije bio uracunat u ta 33mil,a ne da nije tacno da mu je djelomicno garantovan. ;)

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 jul 2014, 17:19

NEZALAGANJE je napisao/la: @rambo Tako isto sam ja razmisljao kad sam imao 17god.Da je dovoljno da okupis dobru ekipu na papiru i sve ces osvojiti. ;)
izvlačiš iz konteksta....nisam uopšte rek'o da će "sve osvojit"...to za "17 godina" mi nije jasno pa ćuNe da komentarišem...a vala nisam ni rek'o da imaju dobru ekipu.....rek'o sam da imaju Jamesa koji može od Pachulie napravit Al Jeffersona,i da imaju Kyrie koji može unišiti bilo čiju odbranu bez obzira na PO iskustvo...to je sve što sam rek'o
A.F.C. Bournemouth!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 jul 2014, 17:28

rambo16 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: @rambo Tako isto sam ja razmisljao kad sam imao 17god.Da je dovoljno da okupis dobru ekipu na papiru i sve ces osvojiti. ;)
izvlačiš iz konteksta....nisam uopšte rek'o da će "sve osvojit"...to za "17 godina" mi nije jasno pa ćuNe da komentarišem...a vala nisam ni rek'o da imaju dobru ekipu.....rek'o sam da imaju Jamesa koji može od Pachulie napravit Al Jeffersona,i da imaju Kyrie koji može unišiti bilo čiju odbranu bez obzira na PO iskustvo...to je sve što sam rek'o
Rekao si da ih moze dovesti do finala konferencije odmah,a ja kazem da ne moze sa ekipom kakva je sad.To za Kyriea ne znam,jer ga nikad nisam vidio u toj situaciji.Jedan Wall u PO ove godine je,u svom prvom PO iskustvu,samo 2 puta dao preko 20p.Wiggins,ako bi imao 10 ppg u PO bi se udarao nogom u guzicu.Sta ovo sve znaci?Znaci da bi James morao minimalno ubacivati 30ppg samo da bi bili 'u igri' u PO-u. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 jul 2014, 17:36

NEZALAGANJE je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sta bi promjenilo i to da se vrati u CLE!?Barem prvu sezonu ili dvije.Nije problem za njega,ali ostali igraci prvo moraju 'nauciti' da pobjedjuju u RS,pa onda isto u PO itd.Treba proci nekoliko faza u rastu svake ekipe.CLE ima 33mil garantovanog SC za ovu sezonu i to je bez Varejaa kojem trebaju garantovati 10mil.Znaci to je vec 43mil + Jamesovih 20mil + Wigginsovih 5mil(ako se ne varam).To je vec preko SC-a,a imali bi 12 igraca od kojih je 1.5 spreman za nesto vise...Sumnjam da se Jamesu ide u sredinu gdje on mora 'cekati' do svoje 32-3 da pocne davati rezultate.To je moje misljenje,a ne znam ni kako bi ga navijaci CLE docekali,iskreno...
33 miliona sa Varejaom, 5 Wiggins, te po 1 Joe i Powel, plus imamo Haywooda kojeg mozemo otpustiti jer je ugovor negarantovan a mozemo ga iskoristiti i u trejdu jer je premocan ugovor. To je u konacnici oko 40 miliona do 42 miliona maksimalno, trejdas Jacka, to je cca 36 miliona, dodas Jamesa 20 miliona i to je 56 miliona, koliko je i sc, jos ti ostane manevar kroz trejdove te MLE u najgorem slucaju za FA. Varejaov ugovor je 10 miliona team option, a samo 4 miliona tog ugovora je garantovano, nesto slicno kao sa Bynumom. Varejao nece sigurno otici jer je Jamesov prijatelj, a ako James ne bude htio doci, onda ce Andy biti vjerovatno trejdan. SC stanje ne moze biti bolje nego sto jeste i bar im se to ne moze spocitavati ;) .
Nije tacno za Varejaa.Ugovor mu jos uvijek nije garantovan za ovu sezonu.Sa nim ,to je oko 46mil. Ako oduzmes Jacka i Haywooda za 9mil,ostaje 37mil + 20mil za Jamesa+5mil za Wigginsa=62mil.Znaci,samo 1mil do ogranicenja,a imas 12 igraca.;) Pogledaj i sam:http://www.basketball-reference.com/contracts/CLE.html P.S.ovo za AV kazem u smislu da mu ugovor nije bio uracunat u ta 33mil,a ne da nije tacno da mu je djelomicno garantovan. ;)
Onda sam ja nesto drugo gledao, ali i ako je tako, opet mozes potpisati igrace. Evo ovako:
Jacka mozes trejdati, baci pick i uzet ce ga neko, samim tim dobijas i TPE, Haywooda i Hopsona spakujes, to je oko 5 miliona negarantovanih ugovora, jer je Hopson dobio 2.5 miliona negarantovan ugovor, sto u konacnici znaci 6+5=11 i to je onda 35 miliona, na to nastiklaj 20 + 5 + manje od 1 mil za Joe Harrisa i manje od 1 milion za Powela, to ti je 35 + 20 + 7=62 i to je 13 igraca. Uzmi u obzir veterane koji bi htjeli doci plus opcija MLE ugovora. Gilbert nije skrt vlasnik i u stanju je placati luxury tax koji placaju Netsi.

Sto se tice igraca i pomoci Jamesu, Waiters, Kyrie, Andy, Tristan, svi su spremni da pomognu Jamesu, pa cak mozda i Bennett, a vidjecemo ga u SL u kakvoj je formi, pa dodaj i Wigginsa koji je sjajan defanzivac. Postava sa Irvingom-Wigginsom-Jamesom-Tristanom-Varejaom, te sa klupe Waitersom i Dellavedovom, u stanju je svaku ekipu pobijediti. Postoji i mogucnost sada trejda Waitersa i recimo Bennetta i loseg ugovora za Lovea, koji bi sigurno potpisao kada je tu James u narednih 4+ godina, kao i Kyrie i automatski imas contendera. Cavsi su u vjerovatno najboljoj situaciji dugorocno i trenutno gledajuci uz Sunse, a samim tim sto je on iz Akrona, automatski izbijaju na vrh liste. U nekom ludom scenariju ako se desi trejd za Lovea, Irving+Wiggins+James+Love > Wade + James + Bosh + Napier + bunch of dudes. PO iskustvo je bitno, slazem se, ali nije toliko presudno koliko se ovdje pokusava prikazati da neko nije dokazan igrac ako nije igrao u PO. PO ne zavisi samo od jednog covjeka, zavisi i od plana FO-a, saigraca, vlasnika i rebuildinga. Prosle godine se htjelo u PO, ali nas je GM doveo u takvu situaciju da je bilo nemoguce uci u PO sa Bynumom i Brownom, ma koliko sam ja bio optimistican da ce to uspjeti.

Ja bih vise volio da ne dodje jer bi ispao neki cudotvorac iako je ispao obicno **** prije 4 godine plus sto bi ESPN mnogo pisao o nama, te sto bi se na forumu naklatili novopeceni navijaci koji bi me jako nervirali, ali ne slazem se s tim da bi James morao cekati 2 ili 3 godine da bi bio contender sa Clevelandom.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 jul 2014, 17:43

Wiggins će igrat sa Jamesom i Kyriem ,a Wall je igrao sa Arizom,Bealom etc etc...a složit ćemo se da je to neuporedivo....
A.F.C. Bournemouth!

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 07 jul 2014, 18:30

Ako nista ako se to vec desi bice jako zanimljivo pratiti Cavse. :D
Irving, Wiggins, Lebron a na klupi gospodin Blatt. :opaopa:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 jul 2014, 18:33

slika

:mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jul 2014, 18:49

Zar ti ne navijas za Miami???
slika :yawn:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 jul 2014, 18:52

čojk je bandwagoner ili ti navija samo za jamesa...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 jul 2014, 20:06

evo opet :yawn: mozda neko nije upratio kada sam to davno napisao,ja sam od onoga dana kada je LeBron krocio na NBA parkete poceo da intenzivnije pratim NBA i lik mi je postao kosarkaski idol,zato gdje god da LeBron ode ja cu navijati za taj klub,s obzirom da su Cavsi prva ekipa u kojoj je on igrao oni su mi nekako i najdrazi i ja bi volio da se on tamo vrati.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 jul 2014, 20:26

The Houston Rockets have offered Chris Bosh a max contract worth $96 million over four years, ESPN's Chris Broussard reports
A.F.C. Bournemouth!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 jul 2014, 20:52

Hocemo Jamesa u Cavsima, definitivno bi bilo zanimljivo ih pratiti, Blatt na klupi, Wiggins, Irving... :D
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2014, 20:55

L-Train je napisao/la:evo opet :yawn: mozda neko nije upratio kada sam to davno napisao,ja sam od onoga dana kada je LeBron krocio na NBA parkete poceo da intenzivnije pratim NBA i lik mi je postao kosarkaski idol,zato gdje god da LeBron ode ja cu navijati za taj klub,s obzirom da su Cavsi prva ekipa u kojoj je on igrao oni su mi nekako i najdrazi i ja bi volio da se on tamo vrati.
Ne shvatas ti nas, ne shvatamo mi tebe :thumbup:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 jul 2014, 21:00

tuzlak1987 je napisao/la:
Ne shvatas ti nas, ne shvatamo mi tebe :thumbup:
e to je to. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 jul 2014, 21:08

BIHfan je napisao/la:Hocemo Jamesa u Cavsima, definitivno bi bilo zanimljivo ih pratiti, Blatt na klupi, Wiggins, Irving... :D
Brate, bili bismo jaci od vas, al' fakat.

Mes Que Un Club!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 jul 2014, 21:10

Bili ste jači po roster od mnogih prošle godine, a opet nigdje playoff-a.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 jul 2014, 21:12

Neutral je napisao/la:Bili ste jači po roster od mnogih prošle godine, a opet nigdje playoff-a.
Prosla sezona nema nikakve veze s tim sta bi bilo ove sezone kada se dodaju Wiggins i James :roll: .

Mes Que Un Club!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 jul 2014, 21:13

Znaci , Wiggins bi bio Jamesov Pippen :rol:

Koji master plan Gilberta i Jamesa.
Da se nakupi mlada jezgra i da se vrati u klub sa max ugovorom :mrgreen:

Za 4 godine kad Miami se nakupi pikova , povratak na Floridu :urnebes:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 jul 2014, 21:17

Ne znam zašto, ali ako im dođe James, očekujem neki trejd Wigginsa u Minnesotu za Lovea.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 jul 2014, 21:21

Donnie Darko je napisao/la:Ne znam zašto, ali ako im dođe James, očekujem neki trejd Wigginsa u Minnesotu za Lovea.
To je pricao onaj na ESPN-u, ali tesko ce se to desiti, jer ga Griffin vidi kao long 2 u NBA ligi, a kasnije kao SF, a u medjuvremenu bi i James prestao igrati, tako da je Wiggins perfect fit, a vjerovatno bi Waiters bio trejdan u nekom scenariju za Lovea.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.