Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
i ja imam HP-ov laptop evo već 2. godinu, a u zadnje vrijeme mi se gasi kada dođe do nekih 40 % baterije, nekad manje-nekad vise, a sto se tice zvuka, s njim nikada nisam imao nikakvih problema...zanima me kakve su paste u pitanju (i zasto u principu sluze te kako se koriste) kao i cooleri, te kolika je njihova cijena kao i efikasnost.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Termostabilna pasta popunjava mikrošupljine između procesora i baze hladnjaka i dobro je toplinski provodljiva.
S pastom je jednostavno hlađenje bolje, bolje odvodi toplotu. Krecu se po kilazi, recemo 10 g ti je sasvim dovoljno to ti dodje oko 5 KM, ili 30 g do 10 KM... Opet zavisi koja je vrsta u pitanju.. Polovan kuler, opet zavisi kakav zelis mozes naci od 10-50 KM..
S pastom je jednostavno hlađenje bolje, bolje odvodi toplotu. Krecu se po kilazi, recemo 10 g ti je sasvim dovoljno to ti dodje oko 5 KM, ili 30 g do 10 KM... Opet zavisi koja je vrsta u pitanju.. Polovan kuler, opet zavisi kakav zelis mozes naci od 10-50 KM..
- Ed Woodward for Prime Minister !
- alan_kardec
- Kontakt:
hvala svima na informacijama i savjetima. ekstra ste svega mi. 

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Znal neko kako da ubacim gadgets za xp
tj znal neko neku stranicu dje bi mogo nac vise tih vrsta jer kod mn ima samo mal broj ponudjenih
tj znal neko neku stranicu dje bi mogo nac vise tih vrsta jer kod mn ima samo mal broj ponudjenih
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
instaliraj rainmeter ili one teže gluposti, nema xp default mogućnost kao windows 7KEC je napisao/la:Znal neko kako da ubacim gadgets za xp

Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
Dajte ljudi da nekako rijesim ovo, smori me zivog. Na svim web siteovima osim facebooka.
Imao addblock ali nista, rijesio u add remove sve one glupe dodatke i opet. Izbrisao Chrome i opet ovo sve.
http://pokit.org/get/?72123cedef491650f ... ef545f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Imao addblock ali nista, rijesio u add remove sve one glupe dodatke i opet. Izbrisao Chrome i opet ovo sve.
http://pokit.org/get/?72123cedef491650f ... ef545f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Snimio sam driver i sad je sve okKEC je napisao/la:Pomagajte
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
"Windows could not start because the following file is missing or corrupt:(Windows root)/system32/hal.dll.
Please re-install a copy of the above file."
Sta sad?:mrgreen:
Please re-install a copy of the above file."
Sta sad?:mrgreen:
nađi taj hal.dll na netu, skini i stavi u system32 mapu 

Kako da nadjem to?Ne mogu pokrenut komp dalje od ovog.Preko onog safe modea ili kako vec se zove?Kako udjem preko toga,davno je bilo kad mi je zadnji put trebalo 

uh najbolje preko smartfona skini xD preko gugla
msm da je f8 tipka bila na win7 ili je f7..prije boot slike 

eh hajde da mi pomognete jer imam jedan problem
u zadnjih par dana koji god clanak postavi portal ss.ba sa videozapisom kliknem na play na taj video i ide zvuk,a slike nema tj stoji samo zaledjeno,a zvuk normala ide ?
uradio update svih playera i plugina na firefoxu i chrome i opet nece ni na jednom browseru, u cemu je problem ?
u zadnjih par dana koji god clanak postavi portal ss.ba sa videozapisom kliknem na play na taj video i ide zvuk,a slike nema tj stoji samo zaledjeno,a zvuk normala ide ?
uradio update svih playera i plugina na firefoxu i chrome i opet nece ni na jednom browseru, u cemu je problem ?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Otvori mozillu,idi na Alati, zatim Opcije, pa na Privatnost, tamo odaberi prilagođene postavke za povijest (use cuostum settings for history , zatim imas - Prihvati kolačiće stranica do toga piše Iznimke i unutra upiši youtube.com ili ss.ba(punu adresu) (u exceptions ) i blokiraj i nakon toga zatvori i stisni uredu.
Ako je problem samo na ss.ba, onda probaj desinstalirati flesh player, nadji neku stariju verziju i instaliraj.
Ako je problem samo na ss.ba, onda probaj desinstalirati flesh player, nadji neku stariju verziju i instaliraj.
Moze li neko pomoci, nisam bas neki veliki informaticar.
Imam integrisanu graficku Nvidia GeForce 7025/Nvidia nForce 630a od 799MB ali samo 2GB ram memorije i sad mi valjda uzima od graficke memoriju u nedostatku rama, koliko sam ja shvatio.
Total available graphics memory: 799 MB
Dedicated video memory: 64 MB
Shared system memory: 735 MB
Ono sto me zanima je prije svega da li sam dobro ovo skontao aa zatim i da li ce mi se graficka vratiti u normalu ako kupim recimo jos 2 GB rama?
Molim neko ko se bas razumije u to da mi odgovori, hvala!
Imam integrisanu graficku Nvidia GeForce 7025/Nvidia nForce 630a od 799MB ali samo 2GB ram memorije i sad mi valjda uzima od graficke memoriju u nedostatku rama, koliko sam ja shvatio.
Total available graphics memory: 799 MB
Dedicated video memory: 64 MB
Shared system memory: 735 MB
Ono sto me zanima je prije svega da li sam dobro ovo skontao aa zatim i da li ce mi se graficka vratiti u normalu ako kupim recimo jos 2 GB rama?
Molim neko ko se bas razumije u to da mi odgovori, hvala!
Ne moze ovo prvoOnlyUnited je napisao/la:Otvori mozillu,idi na Alati, zatim Opcije, pa na Privatnost, tamo odaberi prilagođene postavke za povijest (use cuostum settings for history , zatim imas - Prihvati kolačiće stranica do toga piše Iznimke i unutra upiši youtube.com ili ss.ba(punu adresu) (u exceptions ) i blokiraj i nakon toga zatvori i stisni uredu.

- OnlyUnited
- Kontakt:
arelinho je napisao/la:Ne moze ovo prvoOnlyUnited je napisao/la:Otvori mozillu,idi na Alati, zatim Opcije, pa na Privatnost, tamo odaberi prilagođene postavke za povijest (use cuostum settings for history , zatim imas - Prihvati kolačiće stranica do toga piše Iznimke i unutra upiši youtube.com ili ss.ba(punu adresu) (u exceptions ) i blokiraj i nakon toga zatvori i stisni uredu.
Ako je problem samo na ss.ba, onda probaj desinstalirati flesh player, nadji neku stariju verziju i instaliraj.![]()
Restartuj browser (help-troubelshoting information-reset firefox), instaliraj stariju verziju playera..
flash playera ?OnlyUnited je napisao/la:arelinho je napisao/la:Ne moze ovo prvoOnlyUnited je napisao/la:Otvori mozillu,idi na Alati, zatim Opcije, pa na Privatnost, tamo odaberi prilagođene postavke za povijest (use cuostum settings for history , zatim imas - Prihvati kolačiće stranica do toga piše Iznimke i unutra upiši youtube.com ili ss.ba(punu adresu) (u exceptions ) i blokiraj i nakon toga zatvori i stisni uredu.
Ako je problem samo na ss.ba, onda probaj desinstalirati flesh player, nadji neku stariju verziju i instaliraj.![]()
Restartuj browser (help-troubelshoting information-reset firefox), instaliraj stariju verziju playera..
- OnlyUnited
- Kontakt: