Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Consigliere
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la Consigliere » 10 jul 2014, 01:29

rambo16 je napisao/la:ako iko može napravit bar malo pometnje u odbrani ELF-a onda je to ovaj moćni napad Argentinaca....Švabe jesu favoriti,ali to u Finalu ništa ne znači...
2 gola za 350 minuta igre u zadnje 3 utakmice :rol: Mocno, nema sta :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 jul 2014, 01:35

ako pratiš fudbal kroz statistiku onda ti ne zamjeram taj sarkazam...
A.F.C. Bournemouth!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2014, 01:42

Nijemci su redovno dobijali Argentince kada je bilo bitno. Nadam se da to neće uticati previše na samu psihički pripremljenost tima.

Argentina ima strašna imena u napadu, Njemačka ima i u napadu i u odbrani.

Ponavljam istu stvar kao na početku prvenstva, Njemačka može samo sama sebe pobijediti.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jul 2014, 01:45

Neutral je napisao/la:Nijemci su redovno dobijali Argentince kada je bilo bitno. Nadam se da to neće uticati previše na samu psihički pripremljenost tima.
Baš mi je to palo na pamet. Redovno ih trpaju na Svjetskom.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 jul 2014, 01:49

Očekujem jako tvrdo finale i pobjedu elfa na penale. Lam, svinja, kedira, miler i nojer trebali bi pogodit a nojer bar jednog skinut. Biće to sasvim druga utakmica nego protiv brazila, sličnija ovoj drugoj polufinalnoj.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2014, 01:56

[youtube][/youtube]

Očekujem atomski fudbal Nijemaca bez bunkera. Ako žele trofej neka napadaju i zabijaju za njega. Dosta je ove anti - fudbal propagande sa cilj opravdava sredstvo.

Neuer na golu, Lahm desni bek, Howedes lijevi bek, stoper Hummels (nadam se da će se koljeno biti dobro), Boateng (brži je od Per-a), Khedira, General, Kroos, Ozil (Schurrle je potreban kao dodatna energija sa klupe za ne daj Bože situacije), Muller, Klose.

Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo su daleko od vrhunske odbrane.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 jul 2014, 02:23

Neutral je napisao/la:Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo su daleko od vrhunske odbrane.
Po imenima možda i nisu vrhunski, ali ta odbrana uz dodatak odličnog Mascherana, na ovom SP-u funckioniše besprijekorno. Još nisu primili gola u knock out fazi. Najbolja odbrana prvenstva sasvim sigurno.

Malo prije rekoh da Nijemci redovno pobjeđuju Argentince na SP, ali ovo je neka druga Argentina, koja iako želi posjed, igra neki antiofanzivni nogomet, gdje je čuvanje svog gola prvi, drugi i treći primarni cilj. U napadu nema skoro nikakvih izrađenih akcija, nego su bukvalno Messi, Higuain i Lavezzi ostavljeni da kreiraju sami u toku cijele utakmice, pa ako šta naprave - naprave. Ova Argentina je taktički izuzetna, uz sjajnu disciplinu, tako da Njemačkoj definitvno neće biti lako.

Obe reprezentacije su zrele da postanu svjetski šampion, ali prednost ipak ide Njemačkoj.
Iako bi faktor Messi mogao sve da odluči, mislim da Njemačkoj ovu titulu, niko, baš niko ne može uzeti.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 10 jul 2014, 09:30

slika

... Jednostavno na kraju tim i pobjedi.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 jul 2014, 15:42

A.F.C. Bournemouth!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jul 2014, 16:01

Mene najvise fascinira kako su uspjeli postici ovako dobru individualnu formu pred kraj prvenstva...pred pocetak sam pisao da je nemoguce da osvoje u ovakvom sastavu jer nekako su mi svi bili van forme...Khedira se tek vratio poslije povrede i nije licio na sebe,Schweini takodjer izgledao istroseno,Ozil nikakav...jos uz to Lahma na zadnjem veznom i 4 stopera nazad...maksimalno nervirajuce :?

Danas ipak druga slika...ne znam da li sam ikad gledao boljeg Khediru,Kroos impresivan,Muller u vjerovatno najboljoj formi sezone a vjerovatno se isto moze reci i za Neuera,Hummelsa.Schurrle je najkorisiniji igrac prvenstva s obzirom na minute koje je odigrao a i Ozil je odigrao sasvim dobro na poziciji na kojoj ne bi trebao.

Znam da su pojedini(npr. effe-sa :D ) vise za onaj "dusel" Deutschland ali mislim da to ovoj generaciji nije potrebno...treba da igraju lopte jer su u ovom' segmentu za klasu bolji od Argentine, i bice steta ako odigraju slican mec kao Holandija s obzirom da ce u tom slucaju presuditi sitnica sto Argentincima svakako odgovara.

Sto se tice Lowa naravno da mu se nema sta prigovoriti ako uzme titulu i sigurno je da ce nositi odredjene zasluge ali sad da ga treba nesto specijalno uzdizati i ne treba...od trenutka kad se Mustafi povrijedio protiv Alzira,uradio je ono sto je citav svijet znao i od tada i jesu proigrali...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jul 2014, 17:24

adnan24 je napisao/la: Znam da su pojedini(npr. effe-sa :D ) vise za onaj "dusel" Deutschland ali mislim da to ovoj generaciji nije potrebno...treba da igraju lopte jer su u ovom' segmentu za klasu bolji od Argentine, i bice steta ako odigraju slican mec kao Holandija s obzirom da ce u tom slucaju presuditi sitnica sto Argentincima svakako odgovara.
Ma gledaj najbolja je kombinacija dusela i lepršave igre. Samo bez ovog prvog se teško osvajaju titule. One se bez tog segmenta mogu samo osvojiti ako imaš ekipu 2 x jaču od protivnika.
Mene je ko što sam pisao, impresionirala ta sigurnost, smirenost protiv jedne Francuske, ali me zato onakva fenomenalna predstava protiv Brazila prosto dovela do ekstaze.
Bitno je da je Loew shvatio da mora ekipa opet igrati robusnije, ošrije , žešče te to ukomponovati s tim sjajnim igračkim elementima i sada se dobio sjajan spoj.
Ranije generacije su do titula dolazile velikom snagom i robusnošću, gazivši protivnike prije svega fizikom, dok ova generacija može da sada jednim sjajnim spojem možda dođe tako i do najslađe titule. Igrom su već zadivili svijet.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2014, 17:44

Budu li postavljeni za neku sigurnu varijantu protiv Argentine trofej je izgubljen. Ovakvu formu jednostavno moraš iskoristiti, nema tu okolišanje, već treba napasti od prvog minuta. Nismo do sada gledali niti jednom kako Argentina igra kada gubi. Mislim da bi mogli lagano izgubiti ako se otvore protiv Elf-a.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 jul 2014, 18:09

Gelernter Bankdrucker = nešto kao profesionalni hoblar klupa :rol: . Jest skupo, ali hoblanje je vrhunsko... :urnebes:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 jul 2014, 19:22

Argentinci igraju ciganski, 3 stopera plus 2 beka koji nikad ne izlaze dalje od 30 metara.
Jos im je vezni red destruktivan, jedini impuls kreacije u ekipi je Meši, a i on dobar dio svake utakmice bude zatvoren / nevidljiv.
Njemcima ce biti jako tesko, jer ce u finalu njihova borba u odbrani dostici jedan novi nivo.

Svakako su superiorni u odnosu na Argentince i nadam se da osvajaju ove godine.
Ova generacija je prosle godine krunisana u klupskom fudbalu, sad je vrijeme i u reprezentativnom.
Bastian :clap: Phillip :clap:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 10 jul 2014, 20:24

Neuer-Howedes-Hummels-Boa--Lahm-Khedira-Basti-Kroos-Ozil-Klose-Muller

ko od ovih nije igro finale LP ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 11 jul 2014, 01:15

Besic je napisao/la:Neuer-Howedes-Hummels-Boa--Lahm-Khedira-Basti-Kroos-Ozil-Klose-Muller

ko od ovih nije igro finale LP ?
Howedes i Ozil ...

Klose 2009-10 protiv Intera, Khedira ove godine, Hummels 2013 ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jul 2014, 12:51

Samo u slucaju da osvoje naslov prvaka bice za igrace organizovan docek u Berlinu pri povratku iz Brazila...

Ako ima imalo pravde na ovom svijetu Lahm ce u Nedjelju podici trofej u zrak. Dobro je rekao Klose na jucerasnjoj press-konferenciji: "Sada smo mi jednostavno na redu".
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jul 2014, 15:36

Par zanimljivosti:
EP 88 - u sastavu Njemacke bio je igrac Leverkusena Wolfgang Rolff - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Holandije
SP 90 - u sastavu Njemacke nije bio ni jedan igrac Leverkusena - Njemacka po treci put postala svijetski prvak
EP 92 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Andreas Thom i Christian Wörns) - Njemacka izgubila u finalu od Danske
SP 94 - u sastavu Njemacke je bio jedan igrac Leverkusena (Kirsten) - Njemacka izgubila u 1/4 finalu od Bugarske
EP 96 - u stastavu Njemacke nije bio ni jedan igrac Leverkusena - Njemacka po treci put postala evropski prvak
SP 98 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Wörns i Kirsten) - Njemacka izgubila u 1/4 finalu od Hrvatske
EP 00 - u stastavu Njemacke su bila petorica igraca Leverkusena (Nowotny, Ramelow, Ballack, Kirsten i Rink) - Njemacka ispala u grupnoj fazi
SP 02 - u sastavu Njemacke su bila petorica igraca Leverkusena (Butt, Ramelow, Ballack, Schneider i Neuville) - Njemacka izgubila u finalu od Brazila
EP 04 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Nowotny i Schneider) - Njemacka ispala u grupnoj fazi
SP 06 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Nowotny i Schneider) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Italije
EP 08 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Adler i Rolfes) - Njemacka izgubila u finalu od Spanije
SP 10 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Kroos i Kiessling) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Spanije
EP 12 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Bender i Schürrle) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Italije
SP 14 - u sastavu Njemacke nema ni jednog igraca Leverkusena - ???????
Zakljucak: Na velika takmicenja ne vodi igraca Leverkusena, pa makar isti imao kvalitet Messija i Ronalda. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 12 jul 2014, 16:41

A računal se Širle on je polu-apotekar :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jul 2014, 17:16

Nemoguce. :lol:
Taj Leverkusen je stvarno baksuzna ekipa.
Nije ni cudo sto su dobili naziv Vicekusen. :mrgreen:

Sutra: 2:0 za najdominantniju repku na Svijetu. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.