FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- slani grad
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Iz Slobode poručuju: Poginut ćemo za pobjedu
Sutra se na tuzlanskom Tušnju igra jedan od zaninljivijih mečeva 16. kola Premijer lige BiH u kojem će snage odmjeriti stari rivali, Sloboda i Sarajevo.
Utakmica između ova dva tima uvijek je budila veliki interes publike a slična situacija je i sada.
Sarajevo na Tušanj stiže sa velikom dozom optimizma, bordo tim iz Tuzle želi krenuti u borbu za titulu jer ima samo 4 boda zaostatka za vodećim Širokim Brjegom pa je momčad Mehmeda Janjoša sasvim sigurno jedan od favorita za prvo mjesto ove sezone.
Sa druge strane, Sloboda se nalazi u nikad težoj situaciji za 90 godina postojanja, predposljednje mjesti na tabeli i 15 osvojenih bodova saldo je tuzlanskog tima koji je tokom zime znatno izmjenio igrački kadar a koliko je to bio dobar potez imat ćemo se priliku uvjeriti sutra kada će se rossoneri pod vodstvom novog šefa stručnog štaba, Vlatka Glavaša suprotstaviti Sarajevu.
Veznjak Slobode, Semir Slomić i novopristiglo pojačanje Tuzlaka, Damir Smajlović za naš portal dali su optimistične izjave pred sutrašnju utakmicu.
Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i ne mislimo ni na šta drugo osim na tri boda protiv Sarajeva. Ulog je zaista veliki, nosimo dres kluba sa velikom tradicijom koji se ove sezone nalazi u teškoj situaciji i ne smijemo dozvoliti da Sloboda ispadne iz lige jer bi na taj način ukaljali čast Slobode, Tuzle a i nas samih, rekao je Semir Slomić za Sportin.ba te dodao:
Koncentrisani smo maksimalno na utakmicu, dat ćemo sve od sebe, poginut ćemo ako treba na terenu ali Sarajevu bodove ne damo. Vjerujem da ćemo slaviti pobjedu i nadam se da ćemo imati podršku navijača u sutrašnjoj utakmici, valjda su svijesni da nam je u ovom trenutku i više nego potrebna, kazao je Slomić.
Damir Smajlović u pripremnim utakmicama sa tri postignuta gola je pokazao da će predstavljati pojačanje za Slobodu u nastavku sezone. Prošle sezone u dresu gradačačke Zvijezde bio je jedan od najboljih napadača Premijer lige a jesenji dio sezone proveo je u ekipi Croatia Sesvete sa kojom je zbog neisplaćenih dugovanja raskinuo ugovor i došao Tuzlu, spasiti Slobodu od ispadanja iz lige.
Iz Slobode su mi ponudili dobre uvjete i brzo smo se sve dogovorili. Odlično znamo šta nas čeka u narednom periodu i drugi dio sezone će biti sve samo ne lagan za našu ekipu ali mislim da možemo do opstanka u ovom trenutku što nam je prvenstveno i cilj, atmosfera u ekipi je odlična i svi zračimo optimizmom, kazao je Smajlović a zatim se osvrnuo na sutrašnji okršaj sa Sarajevom.
Sarajevo je jedna od najboljih ekipa u ligi i tražit će povoljan rezultat sutra ali ja vjerujem da će bodovi ipak ostati na Tušnju. Radili smo dobro u pripremnom periodu, i spremni smo za utakmicu. Neke posebne taktike nema, ukoliko svih 11 igrača koji istrče na teren daju sve od sebe onda problema neće biti. Moramo da grizemo i borimo se za svaku loptu kako bi publika koje će nadam se biti na Tušnju, kući otišla zadovoljna, rekao je Damir Smajlović za Sportin.ba.
Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se sa početkom u 14:30 H a pravdu na Tušnju će dijeliti Ognjen Valjić iz Banja Luke.
Predstavnici navijačke grupe Horde Zla, najavili su dolazak oko 400 svojih članova na Tušanj ali je zbog neuslova na stadionu i zbog izgradnje sjeverne tribine, uprava Slobode obezbijedila oko 150 za njih na sektoru A zapadne tribine stadiona Tušanj. Popularne Fukare prema posljednjim informacijama zbog bojkota prema rukovodstvu Slobode neće organizovano prisustvovati sutrašnjoj utakmici ali se ipak očekuje da dio njih bude na tribinama Tušnja.
Sutra se na tuzlanskom Tušnju igra jedan od zaninljivijih mečeva 16. kola Premijer lige BiH u kojem će snage odmjeriti stari rivali, Sloboda i Sarajevo.
Utakmica između ova dva tima uvijek je budila veliki interes publike a slična situacija je i sada.
Sarajevo na Tušanj stiže sa velikom dozom optimizma, bordo tim iz Tuzle želi krenuti u borbu za titulu jer ima samo 4 boda zaostatka za vodećim Širokim Brjegom pa je momčad Mehmeda Janjoša sasvim sigurno jedan od favorita za prvo mjesto ove sezone.
Sa druge strane, Sloboda se nalazi u nikad težoj situaciji za 90 godina postojanja, predposljednje mjesti na tabeli i 15 osvojenih bodova saldo je tuzlanskog tima koji je tokom zime znatno izmjenio igrački kadar a koliko je to bio dobar potez imat ćemo se priliku uvjeriti sutra kada će se rossoneri pod vodstvom novog šefa stručnog štaba, Vlatka Glavaša suprotstaviti Sarajevu.
Veznjak Slobode, Semir Slomić i novopristiglo pojačanje Tuzlaka, Damir Smajlović za naš portal dali su optimistične izjave pred sutrašnju utakmicu.
Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i ne mislimo ni na šta drugo osim na tri boda protiv Sarajeva. Ulog je zaista veliki, nosimo dres kluba sa velikom tradicijom koji se ove sezone nalazi u teškoj situaciji i ne smijemo dozvoliti da Sloboda ispadne iz lige jer bi na taj način ukaljali čast Slobode, Tuzle a i nas samih, rekao je Semir Slomić za Sportin.ba te dodao:
Koncentrisani smo maksimalno na utakmicu, dat ćemo sve od sebe, poginut ćemo ako treba na terenu ali Sarajevu bodove ne damo. Vjerujem da ćemo slaviti pobjedu i nadam se da ćemo imati podršku navijača u sutrašnjoj utakmici, valjda su svijesni da nam je u ovom trenutku i više nego potrebna, kazao je Slomić.
Damir Smajlović u pripremnim utakmicama sa tri postignuta gola je pokazao da će predstavljati pojačanje za Slobodu u nastavku sezone. Prošle sezone u dresu gradačačke Zvijezde bio je jedan od najboljih napadača Premijer lige a jesenji dio sezone proveo je u ekipi Croatia Sesvete sa kojom je zbog neisplaćenih dugovanja raskinuo ugovor i došao Tuzlu, spasiti Slobodu od ispadanja iz lige.
Iz Slobode su mi ponudili dobre uvjete i brzo smo se sve dogovorili. Odlično znamo šta nas čeka u narednom periodu i drugi dio sezone će biti sve samo ne lagan za našu ekipu ali mislim da možemo do opstanka u ovom trenutku što nam je prvenstveno i cilj, atmosfera u ekipi je odlična i svi zračimo optimizmom, kazao je Smajlović a zatim se osvrnuo na sutrašnji okršaj sa Sarajevom.
Sarajevo je jedna od najboljih ekipa u ligi i tražit će povoljan rezultat sutra ali ja vjerujem da će bodovi ipak ostati na Tušnju. Radili smo dobro u pripremnom periodu, i spremni smo za utakmicu. Neke posebne taktike nema, ukoliko svih 11 igrača koji istrče na teren daju sve od sebe onda problema neće biti. Moramo da grizemo i borimo se za svaku loptu kako bi publika koje će nadam se biti na Tušnju, kući otišla zadovoljna, rekao je Damir Smajlović za Sportin.ba.
Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se sa početkom u 14:30 H a pravdu na Tušnju će dijeliti Ognjen Valjić iz Banja Luke.
Predstavnici navijačke grupe Horde Zla, najavili su dolazak oko 400 svojih članova na Tušanj ali je zbog neuslova na stadionu i zbog izgradnje sjeverne tribine, uprava Slobode obezbijedila oko 150 za njih na sektoru A zapadne tribine stadiona Tušanj. Popularne Fukare prema posljednjim informacijama zbog bojkota prema rukovodstvu Slobode neće organizovano prisustvovati sutrašnjoj utakmici ali se ipak očekuje da dio njih bude na tribinama Tušnja.
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Ja neznam zašto je ovaj klub, ova tema, navijači, stadion, tako zaboravljen ili se to meni čini, mada bi volio da je ovo drugo. Sloboda, ja nekontam, vazda u vrhu, a nikad da krunise uspjeh, neznam odkad postoji PLBiH da je ikad osvojila naslov. Dali se neko sjeća ili možda zna kakva je Sloboda bila u ligi Ex SFRJ!?
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!
- slani grad
- Kontakt:
za ovo prvo ti se cini..naslov prvaka u ovoj miki maus ligi nikad nije osvojila mada je bila blizu par puta...prvoligas je od 1969....stabilan...odnosno nikad iza te 69 nije napustila drustvo najboljih...prije toga je nekoliko puta ulazila i ispadala..Wert je napisao/la:Ja neznam zašto je ovaj klub, ova tema, navijači, stadion, tako zaboravljen ili se to meni čini, mada bi volio da je ovo drugo. Sloboda, ja nekontam, vazda u vrhu, a nikad da krunise uspjeh, neznam odkad postoji PLBiH da je ikad osvojila naslov. Dali se neko sjeća ili možda zna kakva je Sloboda bila u ligi Ex SFRJ!?
Znači eto, klub sa tradicijom, crveno-crni. Poštujem taj tim, slani grad, tuzlansku sol, draga mi je ZlaTu, al naravno zna se koji je klub, najtrofejniji, najbolji, pozz i da dobijete Pitare. Sretno!
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!
- marseille_unique
- Kontakt:
igrala je vema vaznu ulogu jednom su cak drzali i prvu poziciju a jednom zavrsili treci i ispali od las palmasa u uefa cupu, bila je to cuvena generacija hukic, secer, meske koja je palila i zarila dosta je puta sloboda uzela u zvezdu na marakani, nadam se kad se izgradi stadion da ce sve krenuti na bolje, da nam nije onda poginuo nasa legenda mustafa hukic bog te pito gdje bi danas bili, kada je on bio trener prije nekih 8 godina sloboda je imala osam uzastopnih pobjeda i bila prva na tabeli, niko nije mogo vjerovati da se u nasoj ligi moze povezati cetiri uzastopn gostujuce pobjede i svi su prestali da sudije krive za to jer sloboda je dokazivala da je to moguce i onda se desila ta nesreca i otisao nam je dragi trener nas tuzlak i igracka legenda mustafa hukic, gdje bi sad bila sloboda bog te pito, ako ne bi osvojila barem dvije titule evo moja glava

Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
- slani grad
- Kontakt:
sto se tice sutrasnje utakmice...ocekujem tvrdu utakmicu bez nekih lijepih akcija i max 1ili 2 gola...Sloboda ce sigurno igrat u grcu opterecena stanjem na tabeli dok ce sarajlije biti bez tog rezultatskog pritiska...nama samo pobjeda igra jer je bod ravan porazu i iskreno se nadam da nasi nece srljati po taj pogodak..nasa najveca mana je veliki broj novih igraca dok kod gostiju nije bilo toliko turbulencija u ekipi i sigurno da su kao ekipa kompaktniji od nas...u svakom slucaju zelim vidjet nase kako izgaraju na terenu makar 5- izgubili...takodze se nadam da ce tekma proc bez cirkusa na tribinama....i na kraju...NEKA NAM JE DRAGI BOG NA POMOCI I SRETNO 
- zvijezdica
- Kontakt:
Bila je samo malo gora od Zelje!Wert je napisao/la:Ja neznam zašto je ovaj klub, ova tema, navijači, stadion, tako zaboravljen ili se to meni čini, mada bi volio da je ovo drugo. Sloboda, ja nekontam, vazda u vrhu, a nikad da krunise uspjeh, neznam odkad postoji PLBiH da je ikad osvojila naslov. Dali se neko sjeća ili možda zna kakva je Sloboda bila u ligi Ex SFRJ!?
Nek pobjedi bolji vi ste pod vecim pritiskom po meni od nas sto moze da bude nama olaksavajuca okolnost,ali i nemora vidimo se sutra idem kod druga u stan da se spremamo lagano vidimo se sutra!
PODRZIMO IGRACE,A NE UPRAVU !!!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
harry_90 je napisao/la:PODRZIMO IGRACE,A NE UPRAVU !!!
Joj ovi strumfovi iz Zelje zatrpali nam temu ****
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Jbg brate nije uredu da joj sad okrenemo ledja,kad joj je najpotrebnije,zar zbog neke uprave da mi se odreknemo vjernosti nasoj ljubavi,kad bi bila u 3 ligi opet bi dolazio na Tusanj.
Pozdrav
PODRZIMO IGRACE,A NE UPRAVU
SLOBODA DO GROBA
Pozdrav
SLOBODA DO GROBA
harry_90 je napisao/la:Jbg brate nije uredu da joj sad okrenemo ledja,kad joj je najpotrebnije,zar zbog neke uprave da mi se odreknemo vjernosti nasoj ljubavi,kad bi bila u 3 ligi opet bi dolazio na Tusanj.
Pozdrav
SLOBODA DO GROBA
Sto je najgore svi su upravu da je u 3 ligi dolazio bih a uprava ko uprava sta da se prica
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Ma boli me ona stvar za upravom,ja mislim na SLOBODU
mi smo njoj potrebni u ovim trenucima,uprava ko uprava samo prica nista ne rade.
IGRACI ODLAZE,UPRAVE PROLAZE U DOBRU I ZLU,FUKARE SU UVIJEK TU
mi smo njoj potrebni u ovim trenucima,uprava ko uprava samo prica nista ne rade.
IGRACI ODLAZE,UPRAVE PROLAZE U DOBRU I ZLU,FUKARE SU UVIJEK TU
ejs zezno sam se spomenuo sam grupu,ako ce nekog uvrijedit izvinjavam se unaprijed .
- marseille_unique
- Kontakt:
hoce li biti utakmica gdje na tvu
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
Ne vjerujem da ce biti,nema na BHT 1,a kantonalna tv slabo da ce prenijet utakmicu danas.marseille_unique je napisao/la:hoce li biti utakmica gdje na tvu
Eh raja vrijeme je da se polako sprema za tekmu,sal obavezan,dlanove i grlo potrosit,evo Janjos najavljuje pobjedu,neka su ljudi optimisticni isto ko Belgija pred susret sa nasom repkom,pa primise 4 komada
u 12 svi koji hoce da navijaju neka budu na Slatini kod kaveza,takve sam info dobio-
Pozdrav
Pozdrav
- SaltCityAttack
- Kontakt:
harry_90 je napisao/la:Eh raja vrijeme je da se polako sprema za tekmu,sal obavezan,dlanove i grlo potrosit,evo Janjos najavljuje pobjedu,neka su ljudi optimisticni isto ko Belgija pred susret sa nasom repkom,pa primise 4 komadau 12 svi koji hoce da navijaju neka budu na Slatini kod kaveza,takve sam info dobio-
Pozdrav
joj momak ti si meni zaista draga osoba, ali ja i ti moramo na pv ozbiljno popricat
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- TheManiacs
- Kontakt:
Sta sam sad bgti pogresioSaltCityAttack je napisao/la:harry_90 je napisao/la:Eh raja vrijeme je da se polako sprema za tekmu,sal obavezan,dlanove i grlo potrosit,evo Janjos najavljuje pobjedu,neka su ljudi optimisticni isto ko Belgija pred susret sa nasom repkom,pa primise 4 komadau 12 svi koji hoce da navijaju neka budu na Slatini kod kaveza,takve sam info dobio-
Pozdrav
joj momak ti si meni zaista draga osoba, ali ja i ti moramo na pv ozbiljno popricat.... nemoj me pogresno shvatiti ali trebam ti neke stvari objasniti i shvatit ces me
Pozzzzzz i sretno danas na utkamici