FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muXmania
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la muXmania » 09 jul 2014, 02:46

prelazni rok je tek poceo, tako da ne znaci da nece iskesirati nekog beton igraca, tesko se navici da Inter racionalno trosi, ali tako je.

Ljudi u klubu rade odlican poso!

i nebih se slozio da vec sad nemaju ekipu za vrh jer u svakoj liniji imaju najmanje jednog odlicnog igraca Handa- Vidic- Hernanes- Palacio + jos dobrih igraca. Bekovi ovdje najvise skripe, ali sam misljenja da bi to mnogo bolje izgledalo s 4 pozadi i u formaciji 4-3-3.

Handanovic
Nagatomo-Vidic- Rannochi- juan
Hern.-Mvila(Medel)- Kova
? - ?(Icardi) -Palacio

Ovaj tim se ne smije podcjeniti, to je sigurno!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

recoba20
Kontakt:

Post Postao/la recoba20 » 09 jul 2014, 11:24

Calcio7 je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Calcio7 je napisao/la:Ovaj novi predsjednik nema para, to je vec svima jasno. ne znam zbog cega je Moratti njemu prodao klub.
Ne znam samo iz cega bi to trebalo bit jasno.Ima Thohir itekako para,ali zeli da se klub sam financira tj.ne mozes trosit vise nego sto zaradis sto je trebalo odavno napraviti.A Moratti nije bio sposoban za to ili nije zelio ici na to dok pak Thohir to moze i hoce napraviti i zato mu je Moratti prodao klub.
zato sto nema, mislim ima, ali nije to neko pretjerano bogatsvo. covjek ne moze da izdvoji 30mil da dovede par normalnih igraca nego dovodi otpatke drugih klubova.
Postoji razlika izmeedju arapina koji se igra sa klubom i biznismena kojem je prvi i jedini cilj profit. u ovako cemernoj ligi je dovoljno izvaliti 100 miliona i sacekati godinu dvije da dobijes titulu, ali je on taj novac iskoristio za pokrivanje dugova i stvaranje stabilnog temelja za ekonomski rast i ujednno fudbalski uspjeh

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 09 jul 2014, 13:08

Real je klub koji je godinama najzaduzeniji al to navijače nije briga. Njih zanimaju titule.
Za 10-15-20 godina pričat će se koliko je klub osvojio LP, koliko domacih prvenstava, a baš će se neko tad sjetiti da li je klub bio i koliko zaduzen :?
Il Club più titolato al mondo!

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 09 jul 2014, 13:14

Kad pogledas transfere:

Vidic - bolji od nase odbrane
Dodo - bolji od Yuta (po tehnici i ovome sto sam vidio - moze se raspravljat)
M'Villa - bolji od Kuzmanovica pa da me hebete

Medel ne znam gdje ce ga uklopiti al izgleda da mu Mazzari daje mjesto prije M'Ville sto
mi je malo naglupo.

Sljedeci na udaru je Jovetic, spominje se Illara (ali nista od toga), spominje se Lucas Leiva (ne do Bog).

Samo mi nije jasno kako nemamo prave zamjene za bekove - to su nam se cinili kao prioriteti.
Usporedbe radi = Dani Alves je izgleda procjenjen na 10-12 miliona

PS

Novi dres mi je prelos. Na TVu cemo samo vidit crni inter jer se plava nasa skoro i ne vidi.
Novi dres AWAY je isto prelos, ponovo izdanje ambrosiane sa krstom na sredini i crvenim slovima :S

A po komentarima ljudi koji ne navijaju za Inter, dres ce biti izabran za najljepsi ove sezone.

EDIT:

Inter i Jovetic su dogovorili uslove. Sad samo da nekako izmajmunisemo sa Cityem
inace ?

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 09 jul 2014, 13:28

Neka me neko obraduje i kaze da ima nekih naznaka da cemo utopit Dzonija i dovesti nekog normalnog na njegovu poziciju.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jul 2014, 13:39

muxa je napisao/la:Real je klub koji je godinama najzaduzeniji al to navijače nije briga. Njih zanimaju titule.
Za 10-15-20 godina pričat će se koliko je klub osvojio LP, koliko domacih prvenstava, a baš će se neko tad sjetiti da li je klub bio i koliko zaduzen :?
Kakve to ima veze s Interom?Real pokriva i drzava i tko sve ne pa si to mogu priustit dok Inter nema takve privilegije i mogucnosti niti ce ih ikad imat.
Ovo sto sad Thohir radi je stvar koju je Moratti morao napraviti odmah nakon triplete,ali su svi u klubu tu totalno zakazali i par godina je bezveze otislo u vjetar.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 10 jul 2014, 02:37

SiamoNoi je napisao/la:
muxa je napisao/la:Real je klub koji je godinama najzaduzeniji al to navijače nije briga. Njih zanimaju titule.
Kakve to ima veze s Interom?Real pokriva i drzava i tko sve ne pa si to mogu priustit dok Inter nema takve privilegije i mogucnosti niti ce ih ikad imat.
Ovo sto sad Thohir radi je stvar koju je Moratti morao napraviti odmah nakon triplete,ali su svi u klubu tu totalno zakazali i par godina je bezveze otislo u vjetar.
Ma Real 10 godina zakucava haman 300 mill profita tj. zaredom marketing itd..a prvi deset godina po tome zaredom iako nisu klepali titulu LP sve do ove godine recimo..a sada kad su jos klepili titulu LP ove ce srusiti sve na kraju godine takav klub i moze zaduziti, krd ili sta vec..

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 10 jul 2014, 08:17

Real je udruzenje gradjana, imaju olaksice na poreze i zive od EU fakticki.
A plus oni prodaju milion Ronaldovih dresova (dres je 100$) pa ti izracunaj njihovo poslovanje :D

Ne mozemo se poredit sa njima. :thumbdown:
inace ?

recoba20
Kontakt:

Post Postao/la recoba20 » 10 jul 2014, 09:17

ne znam odakle informacije da real zakucava 300 miliona profita a cak i da je to tacno real te pare nije zaradio nego prikupio od poreza i od kralja licno pa nije stigao sve da potrosi. to nije profit nego visak. Profit je kad od jedne svote novca stvoris vecu svotu novca bez finansijskih injekcija i bez sekundarnih izvora priliva novca.

BTW dres jeste 100 USD, ali kao prvo real nije proizvodjac dresova nego samo pravno lice ciji se amblem printa na tom dresu i za to sigurno da ima procenat ali sigurno da nije 100USD po dresu. A pored toga postoje i troskovi proizovdnje dresova, tako da nike ili adidas moze zaraditi 50 USD po komadu i od toga mozda petinu dati realu.

recoba20
Kontakt:

Post Postao/la recoba20 » 10 jul 2014, 11:10

evo malo dobrih vijesti, danas u pinzolo-u se treniralo u dvije formacije 4411 i 352, prvotimci su u 4411. Valjda bude tako i u ligi. vidic, ranochia stoperi, juan i dodo lijevo, dambrosio i jonathan ( mbaye) desno i odbrana beton. Najkompletiranija odbrana jos od perioda kad je maxwell igrao lijevg beka.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 jul 2014, 12:28

slika
MB7 je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Ma Real 10 godina zakucava haman 300 mill profita tj. zaredom marketing itd..a prvi deset godina po tome zaredom iako nisu klepali titulu LP sve do ove godine recimo..a sada kad su jos klepili titulu LP ove ce srusiti sve na kraju godine takav klub i moze zaduziti, krd ili sta vec..
Ne bih znao koliko točno dobiju od marketinga,ali sigurno je da su to dobre cifre i to tako već 10-ak godina dok je Inter tek sada dolaskom Thohira počeo raditi intenzivno na tom planu.Ali eto bolje ikad nego nikad.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 jul 2014, 13:22

slika
Novi autobus
slika
:mrgreen:

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 10 jul 2014, 17:12

recoba20 je napisao/la:ne znam odakle informacije da real zakucava 300 miliona profita a cak i da je to tacno real te pare nije zaradio nego prikupio od poreza i od kralja licno pa nije stigao sve da potrosi. to nije profit nego visak. Profit je kad od jedne svote novca stvoris vecu svotu novca bez finansijskih injekcija i bez sekundarnih izvora priliva novca.

BTW dres jeste 100 USD, ali kao prvo real nije proizvodjac dresova nego samo pravno lice ciji se amblem printa na tom dresu i za to sigurno da ima procenat ali sigurno da nije 100USD po dresu. A pored toga postoje i troskovi proizovdnje dresova, tako da nike ili adidas moze zaraditi 50 USD po komadu i od toga mozda petinu dati realu.
Kakav kralj :? joj ova prica, teorija najjaca... :lol:

http://www.emol.com/noticias/economia/2 ... orbes.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo je za proslu godinu..
slika

recoba20
Kontakt:

Post Postao/la recoba20 » 10 jul 2014, 17:25

ne ablam spanski, ajd razligu sa svojim argumentima. dovoljno mi je vidjeti taj avatar da skontam koliko je sati. hala madrid ili sta vec hablate vi kraljevi

znas postoji razlika izmedju prihoda i profita, bas onako mala neznatna razlika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 jul 2014, 17:40

Mazzarijeva prva presica ove sezone...
Mazzarri finally answered the question that had caused so much speculation relating to the captains armband. “The captain of a team is someone who leads by example. Ranocchia is a lad who’s got what it takes for the job. A captain must be professional, someone the others can look to.”
Ranocchia potvrđen za kapetana :cool:

O formaciji:
Mazzarri said: “Initially we’ll start off with a three-man defence so that Nemanja can get used to it, as he’s never played in such a system before. Then once I have the full squad to work with we’ll focus on four at the back.
Mazzarri remarked on Dodò and his usefulness in the upcoming season: he’s one of the four full-backs I’ll use in Serie A, the Europa League and the Coppa Italia. Hopefully we can stay in them all for as long as possible. “
Znači Mbaye posudba.
When asked about the potential return of Rolando, Mazzarri said: I’d love to have him back here with us.”
When asked about Inter’s search for another striker in the summer mercato, Mazzarri replied: “There are two types of team. Those with a 20-goal man and those where lots of different players chip in. My teams are more likely to be of the second type. It’s often the wide players who get on the score sheet. Hernanes has had years when he’s grabbed plenty. Then there’s Kovacic, who has shown he can be dangerous in attack, as he did against Lazio towards the end of last season.”

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 10 jul 2014, 23:50

recoba20 je napisao/la:ne ablam spanski, ajd razligu sa svojim argumentima. dovoljno mi je vidjeti taj avatar da skontam koliko je sati. hala madrid ili sta vec hablate vi kraljevi

Pa prevedi sebi preko google transl na engleski, njemacki sta ti bolje odg. valjda si jedan od tih jezika ucio, znas korisiti net..
Kakve veze ima moj avatar... eto da imam avatar sa logom Intera ili Djuzepe Meace ili nick Stankovic, bilo bi uredu :? tema je tvoja.
Veliki prihod moze biti siguran minus u profitu :?
A trebali reci da Bayern.M i Barcelona najvise godisnje izdv. za godisnju platu igracima dok je recimo Real Madrid tek na 3, 4 mjestu po tom pitanju...
:kafa:

recoba20
Kontakt:

Post Postao/la recoba20 » 11 jul 2014, 00:16

MB7 je napisao/la:
recoba20 je napisao/la:ne ablam spanski, ajd razligu sa svojim argumentima. dovoljno mi je vidjeti taj avatar da skontam koliko je sati. hala madrid ili sta vec hablate vi kraljevi

Pa prevedi sebi preko google transl na engleski, njemacki sta ti bolje odg. valjda si jedan od tih jezika ucio, znas korisiti net..
Kakve veze ima moj avatar... eto da imam avatar sa logom Intera ili Djuzepe Meace ili nick Stankovic, bilo bi uredu :? tema je tvoja.
Veliki prihod moze biti siguran minus u profitu :?
A trebali reci da Bayern.M i Barcelona najvise godisnje izdv. za godisnju platu igracima dok je recimo Real Madrid tek na 3, 4 mjestu po tom pitanju...
:kafa:
Uredu je pasha moj nacitani, profitiraj i voz sa teme

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 11 jul 2014, 00:45

Oh gazda teme. :tokralju:

:wave:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 11 jul 2014, 12:26

16 luglio: Inter-Trentino Tram (Pinzolo)
20 luglio: Inter-Prato (Pinzolo)
26 luglio: Inter-Real Madrid (Berkeley, USA)
29 luglio: Inter-Manchester United (Washington)
2 agosto: Inter-Roma (Philadelphia)
10 agosto: Eintracht-Inter (Francoforte)
14 agosto: Paok-Inter (Salonicco)
21 agosto: andata preliminare Europa League
28 agosto: ritorno preliminare Europa Leuague
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.