Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

rope11
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la rope11 » 11 jul 2014, 05:34

dr.van nostrand je napisao/la:Uh, tu mu je jaka konkurencija, ne znam, pored Barryja, McCarthyja pa i Gibsona, bice mu tesko izborit poziciju u ekipi. :roll:
Realno, bolji je od sve trojice bar duplo i to Martinez itekako zna, inace ne bi toliko insistirao na njegovom dovodjenju. Neka ove pripremne tekme za Everton odigra dobro kao sve dosad i vec je pola posla odradio. ;)

Eh, jedini problem bi mogao biti to sto je prosjecni McCarthy papreno placen ili Barry koji ipak ima veci kredibilitet u EPL od Mumeta, ali mogao bi on zavrsiti u prvoj postavi i prije ocekivanog.
Naravno, potrebno se prije svega truditi, zalagati i steci trenerovo povjerenje, ali po tom pitanju nimalo ne sumnjam u Besica.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 11 jul 2014, 06:47

Chinaglia je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Sto se tice minutaze bolja je opcija Swansea. :hmmmmm:
Bešić je lud, imam feeling da bi smio potpisat' za Barcu i borit' se za mjesto u timu s Busquetsom :D on je fighter, **** mu se, izbacit' će konkurente iz prvih 11, garantovano .. uporan, borben, a ima kvalitet! vidjeli smo svi kako je radio na pripremama repke, tako će i u Evertonu, ako pređe tamo!
To je to, mali ne sumnja u sebe ni malo.. samo radi. :salut:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 jul 2014, 08:28

Na tom forumu što ste postavili
To be fair, the more surnames ending in ic, the better.
:njanjanja:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 jul 2014, 08:53

BaDa12 je napisao/la:Na tom forumu što ste postavili
To be fair, the more surnames ending in ic, the better.
:njanjanja:
Neki bosnjo, mogu se opkladit' :mrgreen:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 jul 2014, 09:17

dr.van nostrand je napisao/la:Uh, tu mu je jaka konkurencija, ne znam, pored Barryja, McCarthyja pa i Gibsona, bice mu tesko izborit poziciju u ekipi. :roll:
U Swanseau bi imao manju konkurenciju. A za njega je svakako najvaznije da igra. Makar u losijem klubu. Jer njemu ce svakako rasti cijena ( zbog reprezentacije ) iz godine u godinu. I prije ili kasnije ce ostvariti veci transfer u neki veliki klub. Tako da bi prioritet trebao da bude klub u kojem ce da igra non stop. A ne velicina kluba koji bi trebao da igra Evropu. E Pape, Pape. Koji ce mu **** Evropa kada bi ionako igrao u najboljoj ligi ?? A ako neko misli da ce Barry tek tako na klupu ( koji je potpisao sada na 3 godine ) taj se vara. McCarthy je 100% ispred Besica. Ne znam koliko mu je ovo pametna odluka. Leon Osman bi trebao da bude prva zamjena McCarthyu a Besic, Barryu. Pa sta vam je Barry je otisao iz Manchestera jer je zelio da igra vise. Odigrao je fenomenalnu proslu sezonu kada je zapoceo skoro sve utakmice. Jedino ako je Martinez obecao Besicu vec u prvoj godini da ce biti starter u bar pola utakmica. Inace :nene: :nene: Besicu dobro razmisli ima i drugih klubova. Swansea je ODLICAN klub :thumbup: :thumbup:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jul 2014, 09:26

Roberto Martinez sigurno ima svoje razloge zašto ga želi, sumnjam da u njemu vidi samo zamjenu za Barrya i MacCarthya jer da vidi prije da bi uzeo nekog iskusnog igrača za male novce, free ili na posudbu nego što bi davao pare za 21-godišnjeg klinju koji je ipak poprilično nepoznat... Martinez nije trener koji bezveze dovodi igrače. A Barry iako je zadnji vezni nije baš poput Mumeta jer je dosta kreativniji i zna povući prema naprijed.

Dakle tu su Barry, McCarthy, Barkley i Besic a 3 pozicije. Mozemo dodati jos Pienaara ali on je na zalasku karijere. 38 utakmica u Premiershipu, u Europa ligi najmanje 8, FA Cup i COC...pa nema ni najmanjeg razloga za brigu, Mumetovo je samo da nastavi da trenira i ozbiljno shvata ovo sa istim žarom kao dosada i naigrati će se on već u prvoj sezoni!

COYB
:mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 jul 2014, 09:28

Hajrovic u Werderu,za Besica se raspituju engleski premierligasi,za Viscu takodjer,Sunjic presao u bolji klub...
Eh da smo samo imali normalnog selektora i prosli grupnu fazu,za kakve bi tek tada klubove potpisali nasi momci :(

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 11 jul 2014, 09:51

A jeste zapeli za tog Barrya, pa igra Mume još pozicija, ne samo zadnjeg veznog. ;)

Na kraju krajeva, 'ta će Barry.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 jul 2014, 09:56

Marsal je napisao/la:
Roberto Martinez sigurno ima svoje razloge zašto ga želi, sumnjam da u njemu vidi samo zamjenu za Barrya i MacCarthya jer da vidi prije da bi uzeo nekog iskusnog igrača za male novce, free ili na posudbu nego što bi davao pare za 21-godišnjeg klinju koji je ipak poprilično nepoznat...:
2,5 mil. funti i jesu mali novci za Englesku. Dalje Martinez jako dobro zna da ce se Besicu samo zbog standardnog igranja u jednoj odlicnoj reprezentaciji vrijednost samo povecavati i rasti i klub na kraju moze i zaraditi na njemu. Bas iz razloga sto je mlad igrac on je jos atraktivniji. Besic nije vise nepoznat. Standardan je igrac jedne od top20 reprezentacija svijeta. Odigrao je jako dobro protiv Argentine i Nigerije. Cuvao jednog Messija dosta uspjesno. To skoro sva vrata otvara.

@ Amar Dzeko stoperska pozicija je isto dobro popunjena. Pa nije Everton neki ljevi klub. Pa oni su bili peti prosle godine. Ispred Tottenhama i Manchester Uniteda. Do pred sami kraj sezone ispred Arsenala.

@ mirzatele da smo prosli Nigeriju i da se nismo osramotili protiv Francuza. Sada bi se vec o Visci govorilo kao o realnom transferu u neki od losijih Engleskih ili Njemackih prvoligasa. A Hajrovic i Ibisevic bi imali ponude od boljih klubova nego sada. ( Bayer, Lazio, Schalke, Roma i slicni klubovi a ne Trabzon i Werder ). Za Sunjica bi najvjerovatnije Freiburg ponudio ( ako bi on poceo protiv Francuza ) vise para nego sada i momak nebi otisao u Krasnodar. Sto se tice Mumeta kod njega se nebi puno promjenilo. Svakako bi imao puno ponuda. On samo mora pametno izabrat klub gdje ce igrat skoro svaku i da je klub iz dobre lige :thumbup: :thumbup:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 jul 2014, 10:10, ukupno mijenjano 2 puta.

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 11 jul 2014, 10:05

kad ce se ovo zavrsiti vise
Semper Fidelis

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 11 jul 2014, 10:08

volio bi i ja Besica u Evertonu :cool: ,ali ne vjerujem dok Martinez ili Mume to nepotvrde , jer jucer je 3-4 igraca spomenuta da ce doći u Everton.....
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jul 2014, 10:13

Ajax je napisao/la:2,5 mil. funti i jesu mali novci za Englesku.
Za Englesku općenito jesu mali ali za Everton to je jako pristojna svota jer se ne mogu najbolje nositi sa ostalim klubovima i imaju veoma mali budget u kojem je svaka funta bitna, nisu klub koji ce rizikovati sa 2.5 miliona tek onako.
Ajax je napisao/la:Besic nije vise nepoznat. Standardan je igrac jedne od top20 reprezentacija svijeta.
Nije nepoznat samo nama Bosancima i pravim zaluđenicima za nogomet, nažalost u svjetskim okvirima on je i dalje popriličan anonimus ali to će se sve uskoro promijeniti. Uostalom to dečku i odgovara u ovom trenutku, kada pređe u Everton (abd) sve dobro što pokaže bit će odlično a ako i ne krene ga najbolje ljudi će imat razumijevanja jer je on tek došao iz Ferencvaroša i tek je počeo da gradi svoje ime na reprezentativnom nivou.
Ajax je napisao/la:Odigrao je jako dobro protiv Argentine i Nigerije. Cuvao jednog Messija dosta uspjesno. To skoro sva vrata otvara.
Messi je tu tekmu dao gol i bio proglašen igračem utakmice. Spustite malo loptu na zemlju, ako to Bešiću otvara sva vrata onda otvara manje-više i svakom Irancu i svakom igraču svake reprezentacije kojaje igrala protiv Argentine jer Messi se nije nešto naročito pokazao ni na jednoj utakmici.

I raspravljamo oko gluposti, ako pređe u Everton biti će mjesta za njega, neće odigrat 50 utakmica u sezoni ali bolje je da prve sezone ima postepen uvod u engleski fudbal...radit će sa Martinezom, stručnjakom po mjeri za Mumeta...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Grunf
Kontakt:

Post Postao/la Grunf » 11 jul 2014, 10:28

A sta niko nije prenio da se i Inter opasno raspituje za njega?? Izvor Sky Sport Italija. Ne vjerujem da im je ikakav problem iskesirati 5 mln €. Obzirom na karakter i mentalitet Mazzarria i njegu postavku igre, igrao bi sigurno centarhalfa i skoro pa zagarantovano mjesto ako pokaze zelju i kvalitet koji smo vidjeli. U biti bi bio jedan od kandidata za mjesto Cambiassa... Iako, iskreno, ne vjerujem da bi se proslavio u proslogodisnjem blijedom Interu...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jul 2014, 11:15

Iskreno se nadam da je ovo laž i da će ipak završiti u Swansea.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 jul 2014, 12:02

Virtu4l je napisao/la:Iskreno se nadam da je ovo laž i da će ipak završiti u Swansea.
Nadam sa da ovakve izjave nisu uticale na Besica da odustane pd Swansea ??
Swansea je jedan odlican i stabilan klub iz sredine tabele najbolje lige koja postoji. Klub za koji igraju jedan Bony, Michu, Gomis ( iz Lyona ), Hernandez, Williams, Shelvey ( Liverpool ), Chico, Sung-Yong Ki itd.. i jos poneki vrhunski igraci. Swansea :thumbup: :thumbup:

"Nadam se da je donio dobru odluku. Smatrao sam da ne treba žuriti, da razmisli... Ne znam da li je Swansea ekipa koja nešto znači u evropskom nogometu. Trebao je otići u neku ekipu koja igra u evropskim takmičenjima. Nadam se da je donio dobru odluku, ali nisam siguran. Kad sam vidio da se Valencia interesuje, to je bilo nešto drugo. Ali, ukoliko je on zadovoljan, to je najvažnije.", kaže Sušić

Propao skoro siguran transfer Zmaja na Otok
Swansea je jučer predao službenu ponudu na adresu Ferencvarosa i to u visini od 4,4 miliona eura, te ponudio bh. veznjaku ugovor na četiri godine, prema kojem bi reprezentativac Bosne i Hercegovine godišnje u ovoj ekipi zarađivao 2,5 miliona eura. Osim Swanseaja, jedinu konkretanu ponudu Bešić je imao i od Evertona, ali ona je finansijski bila daleko slabija, pa su u Ferencvarosu odbili ekipu s Goodisona.

Everton naravno jeste bolji klub i ima boljeg trenera. Ovaj Monk je skroz neiskusan i to jeste veliki minus za Swansea. Jednostavno treba da ide tamo gdje ce vise igrati. Koji klub mu ponudi vece garancije. Ja mislim da je to ipak Swansea. Osim ako mu Martinez nije ponudio neke garancije :thumbup: :thumbup:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 jul 2014, 13:48

https://vine.co/v/MAneXWihnHI

Evo kako Evertonovi navijaci opisiju svoju rekaciju ako potpisu Lukakua i Besica. :rol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 jul 2014, 13:58

Opet saga...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, riki46 i 40 gostiju.