ZrinjskiMostar je napisao/la:Hajde napiši nešto, ali nemoj samo da će nas rasturiti, molim te!

hahah može. Moje videnje utakmice, šta se tiče Zrinjskog- ako se Zrinjski zatvori i igra na brze kontre, onda ima dobre šanse za uspjeh. Maribor ima najviše problema sa prebijanjem bunkera, jer i sam igra značajno obrambno. I često, u slovenskoj ligi, nezna preokrenuti rezultata kad je jednom poderana njegova mreža. Igraju 4-4-2 i samo tika-taka oko odbrane brez kreativnosti protiv zatvorenog protivnika. Trener kojeg imajo - Šimundža - uskoro nikad ne pokušava drugih sistema. Ta sistem je odličan kad igrajo u Evropi. Tada razbijaju i velike klube popur Seville i Tottenhama... A istovremene je potpuno bezkoristan kad igraju slovensku ligu.
U poslednji čas su tranferali i svojog najboljeg bočnog, Martina Mileca, u Standard Liege. Tako da se jim i več slaba obramba pogoršala. Imajo i katastrofalnog golmana. Samirovog rodjaka- Jasmina Handanovića. Djed, 37 godina, u golu, koji pravi greške, da mu se smije cela Slovenija i Evropa.
A sa druge strane: Maribor je siguran, da bi morao dobiti tu utakmicu. Mora biti, ako želi ući u CL

Prošle godine, igrao je proti Birkirkara sa Malte, i uskoro pogorio tamo (bilo je 0:0 ali maltežani su bili bolji). Šta hočem reči - kad su previše pouzdani, igrajo na način "lako čemo", pa jim se brzo osveti arogantnost. A inače, da - trebam priznati - da imaju te godine strašan tim. U napadu Jean-Philip Mendi, senegalac, močan, ne možeš ga zaustaviti. Za njega su iz Anderlechta slali offere. Onda je tu Nusmir Fajić. Iako je štorast, ima nos za gol. I njihov Tavares, brazilac koji več godinama igra u MB i rekorder slovenske lige sa 120 postignutih golova čini mi se. Veza je isto jaka. Vratio im se Ibraimi, makedonski reprezentat, koji je bio posuđen u serie A, tu su i nekadašnji reprezentant i izdajica Olimpije Dare Vršič, trenutačni reprezentanti Filipović i Mertelj... Ibraimi i vršič su L/D vezni i wingeri a ona dvojica zadnji vezni.
Defenziva je naslabja karika. Kupili so slovenskoga reprezentativca Šulera, a to je to. Rupasti su kao što je rupast i njigov golman.