Poprilično sam zadovoljan kako sad-zasad ide mercato, uzevši u obzir naše finansije (i nesposobnost uprave) mislim da nije moglo bolje.
Evo kako bi izgledala moja prva postava:
4-3-1-2 (diamond):
Handa - Juan, Rano, Vidić, Naga - Medel - M'Vila, Kova - Hernanes - Palacio, Icardi.
Znači, vratio bih našu nekadašnju formaciju 4-3-1-2, obzirom da trenutno imamo dosta kvalitetnih vežnjaka (Herna, Kova, Mvila, Medel, Guaro, Ricky...) ovo je idealna postavka za njih (s bilo kojom drugom formacijom bi morala barem trojica od njih na klupu a to bi bilo mnogo neiskorištenog kvalitetnog resursa). Obzirom da nemamo krilnih napadača ne možemo igrati (najbolje) formacije 4-2-3-1 ili 4-3-3, a formacija sa 3 u odbrani je davno prevaziđena i ona nikome neće donijeti uspjeh (dokaz su Juve i Italija), a osim toga nemamo kvalitetne wing-beckove za nju.
Juan je stvarno predobar igrač i bilo bi šteta da zbog (već sad starog) Vidića ili (nevalidnog kapitena) Rane truhne na klupi, pa mislim da bi on trebao igrati na lijevom beku. Može igrati tu poziciju, brz je, prodoran a osim toga s njim na beku bi unijeli dosta sigurnosti i čvrstine u odbranu jer nije isto kad ti provjereni defanzivac igra na beku i kad tu igra igrač poput Nage koji je dosta tanak u defanzivnim zadacima. A Nagu bih stavio na desni bek jer je bolji i od Johnny-ja i od D'Ambrosia.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."