Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GazijaKalesija
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la GazijaKalesija » 13 jul 2014, 19:53

DukeOfWellington je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Aha.
Pa dobro, al svejedno. Bio je u tim vjerskim vodama. Ako išta drugo iz nekih etičkih i moralnih razloga.
Ipak je BiH sekularna zemlja. Ma, mislim, ništa me ne čudi...
I šta? U sekularnoj zemlji je normalno da svaki građanin ima pravo da bude biran, a nikakva prepreka nije to što je neko nekad obnašao funkciju iz domena religije. Pogledaj primjer iz Njemačke, zemlje u čije se vrijednosti ovdje mnogi kunu: http://en.wikipedia.org/wiki/Joachim_Gauck

O kakvim etičkim i moralnim razlozima pričamo? O tvojim? Tvoje pozivanje na etičke i moralne razloge, po kojima bivši reisu-l-ulema ne treba da obnaša političke funkcije, je smiješno. To nisu nikakve univerzalne etičke i moralne vrijednosti, to su moralne i etičke vrijednosti takvih poput tebe, koje za za ostale ljude predstavljaju moralni i etički sunovrat i krajnji cinizam i licemjerje.

Mustafa Cerić je daleko najobrazovaniji i u svijetu najcjenjeniji među ponuđenim kandidatima, uz to je i čovjek sa jasnom političkom vizijom i zbog svega toga neće pobijediti jer ljudi u BiH nikad nisu birali kandidate po gore navedenim kriterijima. Pobijedit će Bakir Izetbegović ili u još crnjem ali ipak manje vjerovatnom scenariju Fahrudin Radončić. I to je to.

Što se tiče kandidata SDP-a, pored činjenice da je isticanjem ovog modernog Goebbelsa ova autokratska partija odlučila da propadne sa stilom, biće mi zanimljivo da vidim koliko ljudi i danas dan podržava njegovo desetogodišnje prokazivanje na FTV-u, a sve u cilju instaliranja SDP-a na vlast.
Podržavam.

I ja ću lično glasati za njega, razlog je sljedeći. Među Hrvatima u BiH uvijek je jedna stranka dominantna, među Srbima u BiH uvijek je jedna stranka dominantna, al' svi oni zastupaju samo svoj narod, dok onaj naš glavonja uvijek se trudi da zastupa sve. E kad već svi samo svoje zastupaju, vrijeme je i da i mi imamo jednog takvog koji se bori za Bošnjake.

Sad će neki reći zar se opet dijelimo na njihove i naše? To je tako uvijek bilo i uvijek će biti, ko god misli drugačije u gadnoj je zabludi. I uvijek je najviše bilo bošnjačkih stranaka koje su sve tu negdje, ok SDA u veli vakta ono bude najbolja, al' nije to to, i nju trenutno vode pogrešni ljudi.

Joj što pokrenu raspravu :lol:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 13 jul 2014, 19:55

Kad skontas da se nijedan ne bori ni za koga osim sebe i par clanova svoje partije bice kasno ;) to su vjecite igre onih zeljnih moci i novca i s druge strane 'publike-igraca' koji se pecaju na jeftinu propagandi i pljescu vlastitoj naivnosti (da ne upotrijebim grublju rijec) misleci da su sad po njegovim kisobranom a u stvari...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: brazzo, dana/u 13 jul 2014, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 19:56

Uh.

Kad pričamo o jednom muslimanu kao muslimanu onda je njegova stranačka pripadnost ili stranačko simpatisanje apsolutno irelevantno. To nisu nikakve klase muslimana, to su neki tvoji imaginarni torovi.

Što se tiče podrške Ceriću među muslimanima, on je bez ikakve sumnje imao plebiscitarnu podršku o čemu ćeš najbolje znati ako uđeš u džamije i pitaš džematlije o tome. Imao je i plebiscitarnu podršku imama što možeš saznati na isti način. Naravno da je bilo onih koji nisu za njega ali imali su argumente otprilike kao ti, tj. nikakve. U samom Ustavu IZ u BiH jasno se navodi da se tumačenja vrše po hanefijskom mezhebu, kojem ti koje si naveo ne pripadaju. Šta je trebao, da radi nekoliko stotina ljudi koji djeluju po drugim mezhebima mijenja Ustav? Oni koji poštuju važeći Ustav uvijek su dobrodošli.

On je davao političke izjave, nije obnašao funkcije, ali ti ćeš ga u retoričke svrhe proglasiti i Halifom. Kako sam ranije rekao djelovao je politički zato što oni koji su trebali to da rade - nisu. I svaka mu je bila zlatna, kao i obično. I da, na kraju balade, to je čovjek koji neće da radi na pomirenju osim ako ono ne uključuje potpunu afirmaciju Bošnjaka i dovođenje našeg naroda u istu ravan sa ostalim. Ne može se raditi na relaksaciji odnosa sa onima koji konstantno negiraju državu, negiraju narod, negiraju genocid. Za to osim od takvih poput tebe nije ni imao nikakvu podršku.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 13 jul 2014, 20:00

brazzo je napisao/la:Kad skontas da se nijedan ne bori ni za koga osim sebe i par clanova svoje partije bice kasno ;) to su vjecite igre onih zeljnih moci i novca i s druge strane 'publike-igraca' koji se pecaju na jeftinu propagandi i pljescu vlastitoj naivnosti (da ne upotrijebim grublju rijec) misleci da su sad po njegovim kisobranom a u stvari...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ima drug moj i dobrih ljudi u politici vjeruj, samo što malo teže dolaze do izražaja od ovih loših.

Čist primjer, za mene institucija od čovjeka - Denis Bećirović.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jul 2014, 20:05

dzaba sva prica,rasprava kada se zna da arhitekta uzima izbore. :kafa:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 20:06

brazzo je napisao/la:ta nit je provucena konstatacijom da je Ceric adekvatan kandidat ispred jednog od konstitutivnih naroda s obzirom da je naglasena njegova 'strucnost' i intelekt a znajuci kakva je licnost onda je ovo samo 'ogoljeni' zakljucak.

A sto se tice Engleske i imigranata, jednostavno me zanima kroz koju prizmu posmatras taj demografsko-socioloski fenomen mijesanja rasa i etniciteta s obzirom da je jasan tvoj stav prema Englezima i njihovoj tradiciji. Ujedno me zanima kako miris dva oprecna stava i osjecanja(oprosti ako grijesim): jedan izrazito konzervativni (engleski) a drugi s religijskog aspekta tebi bliski imigranti
Kakva je ličnost? Što se mene tiče nemam nikakvih primjedbi na njegov karakter. Ako ti imaš to je druga priča.

A ne, nije to baš tako. Ja imam problem sa zatiranjem Engleske autohtone kulture koja je imala svoj prirodan tok. A imigranti u Engleskoj to uglavnom i ne rade, izuzmemo li neke pojedince kojih uvijek ima, oni su se sasvim dobro uklopili u englesko i ukupno britansko društvo i ne predstavljaju problem većini nego opet manjini okupljenoj oko EDL-a koja nije nacionalna nego kleronacistička organizacija. S druge strane, ako pričamo o novim imigrantima, svaka država pa tako i Velika Britanija ne želi da imigranti počnu da preuzimaju poluge vlasti u njihovoj državi. Ti bi volio da se probudiš u BiH sa 10 miliona Kineza koji će početi da ti uređuju državu kako je njima ćeif. Svako normalan ima fobiju od toga. Što se tiče onih koji su već u VB, njima treba obezbijediti da uživaju apsolutna prava i slobode, što se tamo i dešava. Što se tiče imigracione politike, tu moraju postojati restrikcije, to je prirodno. Ne vidim da tu ima nekih oprečnih stavova.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jul 2014, 20:09

DukeOfWellington je napisao/la: Ne može se raditi na relaksaciji odnosa sa onima koji konstantno negiraju državu, negiraju narod, negiraju genocid.
s kim sam i ja naš'o raspravljat....Bože sačuvaj....pa eto ti sad zatvaraš muslimane u tor....u tor koji misli da ako Dodik kaže "genocid se nije desio" da onda tako misli svaki Srbin na prostoru BH...a to koliku podršku je imao Cerić od Muslimana...to ćeš vidjet na slijedećim izborima..Sellam i uživaj
A.F.C. Bournemouth!

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 13 jul 2014, 20:13

Ko ima vremena, toplo preporučujem.

Rambo griješiš u mnogim stvarima, al' ne može se ispraviti kriva Drina. Uživaj.

Preuzeto sa studiraj.eu

POUČNE PRIČICE: PORTIR U JAVNOJ KUĆI

Nakon par godina studiranja, počeo sam sumnjati u svoju odluku da studiram. Svjestan sam da se sa tim problemom mnogi studenti suočavaju tokom svog školovanja. Porazgovarao sam sa svojim terapeutom i shvatio sam da sam na sebe vršim pritisak da nastavim sa studijem. “To je taj problem”, rekao mi je. “Ukoliko smatraš da moraš studirati i da moraš završiti fakultet, postoji opasnost da nikada nećeš tokom studiranja osjećati radost što to činiš” dodao je Jorge. “Možda i ne moraš donositi odluke o velikim promjenama. Ne moraš možda napuštati fakultet, ali možda bi mogao studirati nešto što ti je draže?”

Jorge zastupa čudna mišljenja. Po njemu se ništa korisno ne može postići ukoliko se silimo na to. U pogledu toga se ne slažem sa njim. “Ali Jorge, pa ja ne mogu tek tako napustiti fakultet. Šta bi okruženje mislilo o meni? Završen fakultet mi donosi titulu, pa samim tim i priznanje. A i da promjenim fakultet, šta bi ljudi u tom slučaju o meni govorili?” odgovorio sam. “Može biti, ali dozvoli mi da ti ispričam jednu priču. Priču o jednom portiru u javnoj kući”.

U cijelom selu nije bilo posla sa slabijom platom i sa manjim ugledom od portira lokalne javne kuće. Ali šta bi ovaj čovjek mogao drugo raditi? Činjenica je bila da on nije znao ni čitati ni pisati, niti je učio neki zanat. Zaposlio se kao portir jer mu je i otac bio portir. Desetljećima se ovaj posao nasljeđivao sa očeva na sinove.

Jednog dana je umro vlasnik javne kuće. Njega je naslijedio jedan mladi ambiciozni vlasnik, koji je od samog početka želio da reorganizuje javnu kuću. Želio ju je modernizirati. Nije se zadržalo na renoviranju građevine, već je pozvao i portira te mu rekao: “od sada ćete mi svake sedmice pisati izvještaj. Izvjestite me o broju mušterija. Svaku petu mušteriju pitajte da li je bila zadovoljna i da li ima prijedloga za poboljšanje usluga.” Portir se na to stresao. Do sada mu nikada nije nedostajalo motivacije da radi. Odgovorio je poslodavcu: “rado bih to učinio, ali ja ne znam ni čitati ni pisati”. Poslodavac nije imao previše razumjevanja i nije pristajao na kompromise. Portir je dobio otkaz.

Čovjek je klonuo i tijelom i duhom. Nikada nije mogao ni pomisliti da bi se našao u ovakvoj situaciji. Došao je kući i po prvi put u životu je bio bez posla. Pošto nije želio da ostane besposlen, odlučio je da po kući popravi namještaj. Međutim, nije imao alata i bio je primoran da dva dana putuje sa konjem do prvog mjesta gdje je mogao nabaviti potreban alat. Nakon dva dana se vratio kući bez ušteđevine, ali sa uređenom kutijom alata. Samo što je počeo sa popravljanjem namještaja, pokucao mu je komšija. “Želio bih vas zamoliti da mi posudite čekić, ukoliko vam nije potreban. Sutra ću vam ga vratiti” upitao je komšija. Sutra se komšija vratio sa čekićem i upitao bivšeg portira da li bi mu prodao čekić, obzirom da mu je još potreban. “Žao mi je, i meni je potreban čekić a prva radnja je udaljena čak dva dana”. “Možda bi se mogli dogovoriti, ja ću vam platiti dnevnice za ta dva dana i cijenu čekića. Svakako nemate posla, možda bi vam to dobro došlo?” On je malo razmislio, a zatim je pristao.

Nakon što je ponovo bio u nabavci, jedan drugi komšija ga je čekao. “Čuo sam da ste našem komšiji prodali čekić. I meni bi trebalo nekog alata. Spreman sam vam platiti dnevnice i cijenu alata”. Bivši portir je opet pristao, te se ponovo uputio u nabavku. Ovaj put je odlučio da za dosadašnju zaradu kupi još alata.

U njegovom rodnom kraju se pročulo da se kod njega može nabaviti alata, te su mnogi dolazili i kupovali alat. On se organizovao i krenuo je jednom sedmično u nabavku. Svaki put je kupovao više alata. Ubrzo je shvatio da bi u svom rodnom mjestu mogao napraviti skladište, te navući više alata. To je i učinio. Napravio je prvu radnju alata u dotičnom podneblju. Vremenom su pristizale mušterije i iz obližnjih sela.

Kako mu je posao dobro išao, odlučio je da bude još produktivniji. Otišao je do lokalnog kovača i dogovorio se da mu kovač pravi “glave” za čekiće. Kasnije mu je kovač počeo praviti i drugi alat. Nakon desetak godina, on je trudom i ustrajnošću uspio da stvori malu imperiju. Postao je jedan od najutjecajnijih ljudi u regiji.

Jednog dana on odluči da svom selu pokloni jednu malu seosku školu u kojoj bi djecu učili i razne zanate. Regionalni uglednici su zbog otvaranje nove škole odlučili da naprave veliku feštu. Direktor buduće škole je želio da oda posebnu čast dobročinitelju, te ga je zamolio da se potpiše u zlatnu knjigu škole. “Zaista bi mi bila čast. Ne bi ništa radije od toga učinio, ali ja nažalost ne znam čitati i pisati. Nepismen sam.” “Vi?” čudio se direktor. “Nepismeni ste a podigli ste čitavu industrijsku imperiju? Pa šta bi tek sa vama bilo da ste znali čitati i pisati?”. “Na to vam mogu dati tačan odgovor”, nasmješi se dobročinitelj. “Da sam znao čitati i pisati, bio bih portir”.

Jorge Bucay

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 20:14

rambo16 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Ne može se raditi na relaksaciji odnosa sa onima koji konstantno negiraju državu, negiraju narod, negiraju genocid.
s kim sam i ja naš'o raspravljat....Bože sačuvaj....pa eto ti sad zatvaraš muslimane u tor....u tor koji misli da ako Dodik kaže "genocid se nije desio" da onda tako misli svaki Srbin na prostoru BH...a to koliku podršku je imao Cerić od Muslimana...to ćeš vidjet na slijedećim izborima..Sellam i uživaj
Ne. To ti tvrdiš da ja tvrdim. Ja tvrdim da Srbi u BiH plebiscitarno negiraju sve troje, nikako samo Dodik. On govori ono što većina misli. to ako ne vidiš u velikoj si zabludi.

Koliku je podršku imao Cerić kao vjerski lider i koliku će imati kao politički lider nema veze jedno s drugim. Druga stvar je to što ako govorimo o ljudima koji idu u džamiju govorimo o otprilike 5% glasačkog tijela Bošnjaka. To nije nikakva referenca.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 13 jul 2014, 20:23

DukeOfWellington je napisao/la: Kakva je ličnost? Što se mene tiče nemam nikakvih primjedbi na njegov karakter. Ako ti imaš to je druga priča.

A ne, nije to baš tako. Ja imam problem sa zatiranjem Engleske autohtone kulture koja je imala svoj prirodan tok. A imigranti u Engleskoj to uglavnom i ne rade, izuzmemo li neke pojedince kojih uvijek ima, oni su se sasvim dobro uklopili u englesko i ukupno britansko društvo i ne predstavljaju problem većini nego opet manjini okupljenoj oko EDL-a koja nije nacionalna nego kleronacistička organizacija. S druge strane, ako pričamo o novim imigrantima, svaka država pa tako i Velika Britanija ne želi da imigranti počnu da preuzimaju poluge vlasti u njihovoj državi. Ti bi volio da se probudiš u BiH sa 10 miliona Kineza koji će početi da ti uređuju državu kako je njima ćeif. Svako normalan ima fobiju od toga. Što se tiče onih koji su već u VB, njima treba obezbijediti da uživaju apsolutna prava i slobode, što se tamo i dešava. Što se tiče imigracione politike, tu moraju postojati restrikcije, to je prirodno. Ne vidim da tu ima nekih oprečnih stavova.
O Cericu se mogu ispisati 2 teme na podforumu ali s obzirom na iskustvo koje imam necu se upustati u dalju raspravu i ostavljam svakome da sam prosudjuje i bgm da se osudjuje (kad dodje vrijeme za toga)

A vezano za drugu temu nije to tako labilna a niti naivna (da ne kazem pacifisticka) grupacija (jer se vecina imigranata koji ih ima u dovoljnom broju u datoj drzavi politicki organizuju i djeluju). Tako da je upitna tvrdnja da li oni uticu i mijenjaju kako drustveni sistem tako i poziciju 'autohtonog' domicilnog stanovnistva.Da se ne ide siroko dobio sam trazeni odgovor. Zanimljivo razmisljanje moram priznat..
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 jul 2014, 20:28

[youtube][/youtube]
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jul 2014, 20:32

Tribalian je napisao/la:[youtube][/youtube]
A ovi što studiraju političke nauke :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 jul 2014, 20:37

rio_Ferdy88 je napisao/la: A ovi što studiraju političke nauke :mrgreen:
Politikanti :mrgreen: ima vrhunskih intelektualaca koji su zavrsili FPN , ali nije im palo napamet da se ukljuce u neku stranku i slicno. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jul 2014, 23:46

Gdje je momcina iz Gorazda? slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 jul 2014, 23:48

Cartman je napisao/la:Gdje je momcina iz Gorazda? slika
Bacio se u Drinu vodu kad je cuo da si banovan . :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jul 2014, 23:51

Tribalian je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Gdje je momcina iz Gorazda? slika
Bacio se u Drinu vodu kad je cuo da si banovan . :mrgreen:
Nikad ga nismo zasluzili. :(
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 jul 2014, 23:53

Cartman je napisao/la: Nikad ga nismo zasluzili. :(
Nedostajao si forumu @ Cartmane :mrgreen: narocito tvo0ji dueli sa jednom starijom osobom . :urnebes:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jul 2014, 01:17

Pa gdje si Skandinavac.Falio si nam :ljepota:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 jul 2014, 01:51

" onclick="window.open(this.href);return false;
:twisted:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 14 jul 2014, 03:32

cionistička đubrad
A.F.C. Bournemouth!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.