Džaba ne bi radio, nemoj tako da razmišljaš, mnogo je to naporan posao. Vidim da si mlad i da hoćeš da radiš, ako se u narednih godinu dvije ispališ iz BiH, nema zime za tebe

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Baš sam suprotan od ovih drugih, što kukaju da nema posla, ima sigurno posla samo treba ga tražiti, ovdje u Doboju slabo ću naći kakav posao da radim i da mi tamo u papirima bude da sam radio(mislim na poslove koje će mi pomoći za ovaj kruzer), a ima još vremena za mene dok završim školu, sad krećem u 4 razred Turističkog Tehničara. Ovu sam temu i otvorio zbog toga da pokušam naći kakav pos'o i otvorena je godinu ranije da bi uspio naći kakav pos'o za sljedeću godinu, bar sezonski po mogućnosti u inostranstvu.LvG je napisao/la:Kako mislis gdje da nađeš posao? Da li si tražio posao, ili se vodiš kukanjem drugih da nema posla?
Ja idem na fax, te kada sam pronašao zanimljiv oglasa za posao koji sam radio honorarno za njemce, predao sam papire na konkurs, otišao na razgovor i primljen bez dana iskustva.
A učim Engleski, Naučit ću ga za godinu sigurnoVirtu4l je napisao/la:Belmine, ne treba ti iskustvo i ne traže ti papir, bar prije 2 godine nisu tražili. Potreban je neki osnovni nivo engleskog jezika, kasnije ćeš nadoći u vožnji.
Džaba ne bi radio, nemoj tako da razmišljaš, mnogo je to naporan posao. Vidim da si mlad i da hoćeš da radiš, ako se u narednih godinu dvije ispališ iz BiH, nema zime za tebe
Još Dojč do tad nauči i idemo na KruzereZahaKING je napisao/la:Ja znam engleski poprilično dobro, imao sam cenera na fakultetuovdje u švabiji ga aktivno govorim gdje zatreba (jbg ne znam dojč
)
Znači samo da sačekam januar, da napunim 21. godinu?
Pa možeš se vratiti sa broda sa dosta para, jer na neki način ako nećeš baš da se provodiš nemaš gdje ni trošiti pareZahaKING je napisao/la:Nije kruzer loš, išla je jedna jaranica od moje dobre jaranice (joj veza i rodova) kažu da se vratila s ušteđevinom od 15.000$ a još tamo trošila i provodila se.
Naravno radila je po 12-14 sati dnevnoal' kad skontaš, za 2000$ mjesečno, upoznaš svijeta, stekneš radne navike, iskustvo..nije ni to frka
neće nam niko dat tolike pare na lijepe oči kuknjava
hoces iskreno? tu stipendiju ne može dobiti svako..najviše stipendije dobijaju oni koji upisuju tehničke fakultete, a ja s matematikom imam veze ko ti s aeronautikombrazzo je napisao/la:A koji rac vi mladji ganjate ove poslove ? Lakse bi vam bilo bacit se za komp i trazit stipendiju za stdij vani :/ em ti plate sve, imas smjestaj, dzeparac, priliku za studentski poso a povrh svega i diplomiraces. Ja da se mogu vratit unazad 4-5 godina ne bi spavo danima dok ne bi naso stip. Sad kad sam zavrsio studij daleko je teze naci za dalje (master i poslihe doktorat). Znaci sredjnoskolci budite pametni i hvatajte se noge, fakultet vam je zivotna sansa, bukvalno.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pošalje ti garantno pismo, odeš na tri mjeseca i izvidiš situaciju. Gore ćeš naći sto načina da ostaneš. Najbolji je da ti rođak nađe posao, što ne bi bilo teško, naši ljudi su tamo uvezani. Radna viza je na godinu dana, pa je kasnije produžavaš. Mislim da je Kanada najkorektnija po pitanju azilanata.jasmin10 je napisao/la:@virtual i ostali
zna li neko da li je tesko otici u kanadu raditi ? imam rodjaka tamo i im`o bih smjestaj i sve.
da li je tesko dobiti papire, radnu dozvolu i ostalo.
kada odem na tri mjeseca, mogu odmah dobiti radnu vizu na godinu dana ako nadjem posao ? znaci ne moram se vracati ovdje i vaditi neke nove papire za ostanak ?Virtu4l je napisao/la:Pošalje ti garantno pismo, odeš na tri mjeseca i izvidiš situaciju. Gore ćeš naći sto načina da ostaneš. Najbolji je da ti rođak nađe posao, što ne bi bilo teško, naši ljudi su tamo uvezani. Radna viza je na godinu dana, pa je kasnije produžavaš. Mislim da je Kanada najkorektnija po pitanju azilanata.jasmin10 je napisao/la:@virtual i ostali
zna li neko da li je tesko otici u kanadu raditi ? imam rodjaka tamo i im`o bih smjestaj i sve.
da li je tesko dobiti papire, radnu dozvolu i ostalo.
Odavde ne možeš ništa, moraš otići gore. U dobroj si situaciji jer ti treba lova samo za avion, gore će te valjda rođak dočekati.
Mislim da je karta za Kanadu oko 2000 KM.
Trenutno korisnika/ca: lol89, sirBobbyMoore i 13 gostiju.