FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
Pa ovako, mislim da nikad nismo osvojili tri boda, a da smo ih manje zaslužili nego danas.
Ovakvo nezalaganje i ležernost, pa to odavno nisam vidio, zaista uopšte ne razumijem nemoć i nezalaganje igrača, razumijem da ti nešto neznaš, ali da se ponašaš onako opušteno, za to nema nikakvog opravdanja, jer će nam poslije radosti zbog ova tri današnja boda vrlo brzo doći otrežnjenje u vidu jednog bolnog šamara, danas smo imali veliku sreću i samo to nas je spasilo sigurnog, a ja bih dodao i zasluženog poraza. Ovako nešto sam i očekivao poslije onog što sam vidio u Krupi prije sedam dana, ali ovakvu nemoć, bezidejnost, manjak borbenosti, rekao bih i manjak fizičke pripremljenosti, e sa tim sam se danas baš iznenadio.
Moja najveća strahovanja su se i obistinila, mislim da je najveći problem na klupi jer ovakvu postavku igre nisam već dugo vidio i mislim da se nećemo baš puno radovati ovog proljeća.
Igra praktično bez veznog reda, gdje je sav teret pao na evidentno nespremnog Vukobratovića je pokazala elementarno nepoznavanje mogućnosti samih igrača koji sačinjavaju startnu postavu.
Sada mi je već puno jasnije zašto smo imali loše rezultate na pripremama...
Razmislite o ovome, čitavih desetak dana preko medija slušamo kako je mali Grahovac 99 posto u startnoj postavi, pojavljivanje na presici, itd itd... A danas Grahovac, zašto nije igrao, ima li ikakvog opravdanja za to kada je nakon dvadesetak minuta igre bilo evidentno da nam škripi veza, a najveće pitanje je KAKAV JE TO UTACAJ NA PSIHOLOŠKOM PLANU IMALO ZA IGRAČA KOJI IMA 18 GODINA, razmislite o tome, zar se tako ponaša jedan pedagog što bi u svakom slučaju trebao da bude trener bilo kog kluba na svijetu...
Damjanović je danas igrao vjerovatno zato što je u startnih 11 bio jedino Borčevo dijete, mada relano on nema danas mjesto ni u prvih 11 BSK-a...
Ovakvo nezalaganje i ležernost, pa to odavno nisam vidio, zaista uopšte ne razumijem nemoć i nezalaganje igrača, razumijem da ti nešto neznaš, ali da se ponašaš onako opušteno, za to nema nikakvog opravdanja, jer će nam poslije radosti zbog ova tri današnja boda vrlo brzo doći otrežnjenje u vidu jednog bolnog šamara, danas smo imali veliku sreću i samo to nas je spasilo sigurnog, a ja bih dodao i zasluženog poraza. Ovako nešto sam i očekivao poslije onog što sam vidio u Krupi prije sedam dana, ali ovakvu nemoć, bezidejnost, manjak borbenosti, rekao bih i manjak fizičke pripremljenosti, e sa tim sam se danas baš iznenadio.
Moja najveća strahovanja su se i obistinila, mislim da je najveći problem na klupi jer ovakvu postavku igre nisam već dugo vidio i mislim da se nećemo baš puno radovati ovog proljeća.
Igra praktično bez veznog reda, gdje je sav teret pao na evidentno nespremnog Vukobratovića je pokazala elementarno nepoznavanje mogućnosti samih igrača koji sačinjavaju startnu postavu.
Sada mi je već puno jasnije zašto smo imali loše rezultate na pripremama...
Razmislite o ovome, čitavih desetak dana preko medija slušamo kako je mali Grahovac 99 posto u startnoj postavi, pojavljivanje na presici, itd itd... A danas Grahovac, zašto nije igrao, ima li ikakvog opravdanja za to kada je nakon dvadesetak minuta igre bilo evidentno da nam škripi veza, a najveće pitanje je KAKAV JE TO UTACAJ NA PSIHOLOŠKOM PLANU IMALO ZA IGRAČA KOJI IMA 18 GODINA, razmislite o tome, zar se tako ponaša jedan pedagog što bi u svakom slučaju trebao da bude trener bilo kog kluba na svijetu...
Damjanović je danas igrao vjerovatno zato što je u startnih 11 bio jedino Borčevo dijete, mada relano on nema danas mjesto ni u prvih 11 BSK-a...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
hahahahah mene sin pita. "tata jesu li oni ikada gledali fudbal na tv"??!!Simpatizer je napisao/la:Naravno da je bilo veselje kad smo dali gol. Svako normalan se radovao, ali kada se zavrsilo vecina se pocesala po glavi i zapitala sta je gledala. Da se razumijemo, ovo je prvi put da sam ovako osuo po vecini igraca. To ne bih radio da nisam bio apsolutno razocaran prikazanim nezalaganjem. Treba biti realan i reci da je ovo bilo lose.Schlager je napisao/la:I ja sam bio na Istoku,u prvom poluvremenu kod sjevernog gola,u drugom kod juznog,promjenim poziciju da budem na strani gdje napadamo. Opasno je veselje bilo kad smo dali gol....Ne znam gdje si ti sjedio
J.bes ga, krenuo sam kuci, mali me pita neke gluposti oko igrackica a ja vrtim u glavi sta bi bilo da ovu nismo dobili. Svi znamo da bismo prosuli sve dobro sto smo uradili na jesen, da bi atmosfera u timu bila nikakva, da bi se posjeta prepolovila...

"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
-
- Kontakt:
Utakmica je bila MUKA. kako za gledanje tako i za igranje , jer je teren onemogućavao bilo kakvu lijepu igru. Igra kratkih pasova nije dolazila u obzir, pa se preskakala sredina terena i islo na visoke lopte, sto Borcu očito ne odgovara ( to se vidjelo još u krupi sa Zvijezdom)
Ekipa je pretrpjela značajne promjene, i očito je da će u nastavku Borac imati problem sa realizacijom, čini mi se da ova ekipa teško daje golove, ni na pripremama ih se nisu baš nadavali.
Mislim da je igra postavljena prije svega PREOPREZNO, i predefanzivno, o čemu govori činjenica da je Puzigaća bio na klupi, jer je poznato da je on iako lijevi bek orijentisan više ofanzivno, a da slabije odradjuje defanzivne zadatke.
Stanić previše petlja sa loptom, dribla i nije prodoran po tom lijevom boku, i čini mi se da je puzigaća i stavljen u igru ne kao bek nego upravo po lijevom boku da bi se dobilo na brzini i probojnosti, ali puzigaća se još uvijek ne snalazi najbolje na toj poziciji, jer mu treba dugi trk u kojem on stvara višak.
Sve u svemu, daleko od dobr predstave Borca.
To je ono što je loše.
Ono što je dobro , prije svega tri boda ( uz poraz dva direktna konkurenta sarajeva i veleža), i činjenica da ekipa i sa lošom igrom uzima bodove, to nekad može da značajno diže samopouzdanje ekipe.
Gradska priča o prodaji utakmice je dezavuisana, i sad se pokazuje da gradske sveznajuće konsiparativne babe ne treba slušati.
Ekipa Laktaša je izuzetno tvrda i zaista ce je ove sezone bilo ko teško dobiti, i to se isto tako mora imati u vidu.
Šanse laktaša o kojima ovdje čitam su sve nastale u zadnjih 15 ak minuta kad je borac bio pod pritiskom davanja gola, pa se odbrana pomjerala prema centru, stoperi i bekovi išli naprijed što je onda otvaralo prostor za te kontranapade ( da budem iskren dvije su šanse iz kontre došle iz offsajda, jer je igrač koji je otišao na desnu stranu bio u pasivnom offsajdu i nije smio primiti loptu u tom napadu)
Atmosfera na stadionu odlična, jer je bilo oko 6000-7000 ljudi.
Sve u svemu danas nije dan kada treba pljuvati po Borcu, jer ekipa jeste slabija nego ona od jesenas trenutno, ali i takva je uzela tri boda i vratila se na prvo mjesto, a valjda će i Marić iz ove utakmice iznijeti neke pouke.
Mislim da će sa boljim vremenom i boljim terenima i igra borca biti puno bolja i opasnija!
Ekipa je pretrpjela značajne promjene, i očito je da će u nastavku Borac imati problem sa realizacijom, čini mi se da ova ekipa teško daje golove, ni na pripremama ih se nisu baš nadavali.
Mislim da je igra postavljena prije svega PREOPREZNO, i predefanzivno, o čemu govori činjenica da je Puzigaća bio na klupi, jer je poznato da je on iako lijevi bek orijentisan više ofanzivno, a da slabije odradjuje defanzivne zadatke.
Stanić previše petlja sa loptom, dribla i nije prodoran po tom lijevom boku, i čini mi se da je puzigaća i stavljen u igru ne kao bek nego upravo po lijevom boku da bi se dobilo na brzini i probojnosti, ali puzigaća se još uvijek ne snalazi najbolje na toj poziciji, jer mu treba dugi trk u kojem on stvara višak.
Sve u svemu, daleko od dobr predstave Borca.
To je ono što je loše.
Ono što je dobro , prije svega tri boda ( uz poraz dva direktna konkurenta sarajeva i veleža), i činjenica da ekipa i sa lošom igrom uzima bodove, to nekad može da značajno diže samopouzdanje ekipe.
Gradska priča o prodaji utakmice je dezavuisana, i sad se pokazuje da gradske sveznajuće konsiparativne babe ne treba slušati.
Ekipa Laktaša je izuzetno tvrda i zaista ce je ove sezone bilo ko teško dobiti, i to se isto tako mora imati u vidu.
Šanse laktaša o kojima ovdje čitam su sve nastale u zadnjih 15 ak minuta kad je borac bio pod pritiskom davanja gola, pa se odbrana pomjerala prema centru, stoperi i bekovi išli naprijed što je onda otvaralo prostor za te kontranapade ( da budem iskren dvije su šanse iz kontre došle iz offsajda, jer je igrač koji je otišao na desnu stranu bio u pasivnom offsajdu i nije smio primiti loptu u tom napadu)
Atmosfera na stadionu odlična, jer je bilo oko 6000-7000 ljudi.
Sve u svemu danas nije dan kada treba pljuvati po Borcu, jer ekipa jeste slabija nego ona od jesenas trenutno, ali i takva je uzela tri boda i vratila se na prvo mjesto, a valjda će i Marić iz ove utakmice iznijeti neke pouke.
Mislim da će sa boljim vremenom i boljim terenima i igra borca biti puno bolja i opasnija!
TREĆI PUT ČASTIMO !
borcev_navijac@
( da budem iskren dvije su šanse iz kontre došle iz offsajda, jer je igrač koji je otišao na desnu stranu bio u pasivnom offsajdu i nije smio primiti loptu u tom napadu)
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ne provaljuj se ,.... očigledno ne poznaješ pravilo ofsajda ....
Po meni - suđenje sasvim O.K.
( da budem iskren dvije su šanse iz kontre došle iz offsajda, jer je igrač koji je otišao na desnu stranu bio u pasivnom offsajdu i nije smio primiti loptu u tom napadu)
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Mislim da ekipa u igračkom smislu nije puno lošija od one iz prošle jeseni, samo je pitanje koliko će vremena trebati da se ona posloži na terenu onako kako bi trebala, mislim da je danas greška ne igranje Grahe ili eventualno Sakana, tada bi poziciono zauzeli teren i kontrolisali loptu, a ovako, super smo prošli kako smo stajali na terenu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
-
- Kontakt:
Ne znam tačno imena igrača Laktaša, situacija je sledeća, na lijevoj strani su dovjica igrača Laktaša, od kojih je jedan oko 3 metra u offsajdu, i naravno onne prima loptu, nego trci desno dok loptu prima ovaj drugi koji nije bio u offsajdu i ide naprijed dodajuci loptu tom sto je bio u offsajdu a sad je otisao na desnu stranu . dozvoljavam da griješim, ali mislim da je to offsajd. Ako nije izvinjavam se na pogrešnom tumačenju pravila.neko123 je napisao/la:borcev_navijac@
I da slažem se generalno , sudjenje je bilo fer.
@VB1987
slazem se da je ekipa trenutno makar jedno 30% slabija od jesenjašnje. Ne može se znaemariti odlazak Bilbije i vranješa, oni su vanserijski igrači i teško će ih biti nadoknaditi, ali šta je tu je, ima se što se ima
TREĆI PUT ČASTIMO !
Bilbija da ali ne i Vranješ... Mislim da će njega dostojno zamjeniti neko od ovih koji su došli, ali i Vukelja je pokazao danas da je jak igrač sa onim prodorom od nekih pedeset metara, znači ja ne mislim da je ekipa baš toliko lošija, možda je lošija samo iz tog aspekta što nisu uigrani, ali mislim da ima propusta i u samoj taktici, a moram još i ovo da kažem, Laktaši nisu ni malo naivna ekipa i mnogi će se dobro namučiti da im uzmu bodove, ne samo u Laktašima nego i kod kuće kao i mi danas uostalom, nego sve oću da pitam, pa nema tih nigera na terenu, a i Gajs je bio van terena, izgleda da nema licencu čovjek...borcev_navijac je napisao/la:Ne znam tačno imena igrača Laktaša, situacija je sledeća, na lijevoj strani su dovjica igrača Laktaša, od kojih je jedan oko 3 metra u offsajdu, i naravno onne prima loptu, nego trci desno dok loptu prima ovaj drugi koji nije bio u offsajdu i ide naprijed dodajuci loptu tom sto je bio u offsajdu a sad je otisao na desnu stranu . dozvoljavam da griješim, ali mislim da je to offsajd. Ako nije izvinjavam se na pogrešnom tumačenju pravila.neko123 je napisao/la:borcev_navijac@
I da slažem se generalno , sudjenje je bilo fer.
@VB1987
slazem se da je ekipa trenutno makar jedno 30% slabija od jesenjašnje. Ne može se znaemariti odlazak Bilbije i vranješa, oni su vanserijski igrači i teško će ih biti nadoknaditi, ali šta je tu je, ima se što se ima

"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
-
- Kontakt:
Pogrešno sam se izrazio, izgleda jedno 30% slabije na terenu danas nego ona od jesenas. Medjutim po ovakvom terenu i ovkavih Laktaša, nisam baš siguran da bi se i ona ekipa od jesenas naigrala.VB 1987 je napisao/la:Bilbija da ali ne i Vranješ... Mislim da će njega dostojno zamjeniti neko od ovih koji su došli, ali i Vukelja je pokazao danas da je jak igrač sa onim prodorom od nekih pedeset metara, znači ja ne mislim da je ekipa baš toliko lošija, možda je lošija samo iz tog aspekta što nisu uigrani, ali mislim da ima propusta i u samoj taktici, a moram još i ovo da kažem, Laktaši nisu ni malo naivna ekipa i mnogi će se dobro namučiti da im uzmu bodove, ne samo u Laktašima nego i kod kuće kao i mi danas uostalom, nego sve oću da pitam, pa nema tih nigera na terenu, a i Gajs je bio van terena, izgleda da nema licencu čovjek...borcev_navijac je napisao/la:Ne znam tačno imena igrača Laktaša, situacija je sledeća, na lijevoj strani su dovjica igrača Laktaša, od kojih je jedan oko 3 metra u offsajdu, i naravno onne prima loptu, nego trci desno dok loptu prima ovaj drugi koji nije bio u offsajdu i ide naprijed dodajuci loptu tom sto je bio u offsajdu a sad je otisao na desnu stranu . dozvoljavam da griješim, ali mislim da je to offsajd. Ako nije izvinjavam se na pogrešnom tumačenju pravila.neko123 je napisao/la:borcev_navijac@
I da slažem se generalno , sudjenje je bilo fer.@VB1987
Kad govorimo o Vranješu, ja mislimda je on vanserisjki igrač za naše prilike, iz jednostavnog razloga što ima taj pravolinjski prodor koji čini suštinu modernog fudbala, a teško ga je vidjeti u ovoj našoj ligi.
TREĆI PUT ČASTIMO !
Ево $ " ја % ".
" је ? право ' за $. " ' се ' ?,? ето на & $ &
" су ' " ? & су ' " " ", па ' & $ / јер ' " ја & ? " " & " ?.
Ето $ се $ је ова $ не % $ $ & " ? ' " " " " $ - све " / у $ ". $ ' је % $ " " % - се % $.
" је ? право ' за $. " ' се ' ?,? ето на & $ &

" су ' " ? & су ' " " ", па ' & $ / јер ' " ја & ? " " & " ?.
Ето $ се $ је ова $ не % $ $ & " ? ' " " " " $ - све " / у $ ". $ ' је % $ " " % - се % $.
"" ПУТ ""
Koristan je Vranješ bio, ali eto ima jedna stvar zbog koje sam ja njemu poželio sretan put ali nisam ni najmanje zažalio zbog njegovog odlaska, sretno mu bilo... 

"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
-
- Kontakt:
veliš dres je dresVB 1987 je napisao/la:Koristan je Vranješ bio, ali eto ima jedna stvar zbog koje sam ja njemu poželio sretan put ali nisam ni najmanje zažalio zbog njegovog odlaska, sretno mu bilo...

TREĆI PUT ČASTIMO !
Za mene kao navijača svetinja, šta je njemu sam je pokazao, pa zato sretno Vranja i žao mi je što ću ga pamtiti samo po tome i ništa drugo...borcev_navijac je napisao/la:veliš dres je dresVB 1987 je napisao/la:Koristan je Vranješ bio, ali eto ima jedna stvar zbog koje sam ja njemu poželio sretan put ali nisam ni najmanje zažalio zbog njegovog odlaska, sretno mu bilo...

"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Uz ogradu da nisam neki strucnjak za taktike i postavke,vec utakmice gledam samo srcem kao jedan obicni gledalac sa tribine,moje je misljenje da mi vecinu utakmica kuci ni jesenas nismo odigrali nesto bolje nego danas,osim utakmica protiv Sirokog i donekle Zrinjskog,kao i nezaboravnog drugog poluvremena protiv Veleza.Protiv Leotara mucenje i dva gola iz prekida,protiv Zeljeznicara nista ni s cim,protiv Slobode nepovezano uz pobjedu iz diskutabilnog penala,protiv Sarajeva poraz....
Ovo pisem zato sto postoje komentari kako smo jesenas rasturali i igrali prelijepo,a sad nemamo pojma...Doce sve na svoje,vjerujte,najvaznija je pobjeda,samo prave ekipe pobjedjuju i kad nemaju svoj dan....Nadam se lijepim vijestima iz Trebinja.
Ovo pisem zato sto postoje komentari kako smo jesenas rasturali i igrali prelijepo,a sad nemamo pojma...Doce sve na svoje,vjerujte,najvaznija je pobjeda,samo prave ekipe pobjedjuju i kad nemaju svoj dan....Nadam se lijepim vijestima iz Trebinja.
Ja bih ipak dodao i dobru partiju protiv Želje gdje smo ih sigurno i rutinski pobijedili, protiv Leotara je posao bio gotov u prvih 45 minuta, loše je bilo jedino protiv Slobode, a protiv Sarajeva nije bilo sportske sreće, koja nam se eto danas vratila, a mi ni krivi, a ni dužni...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
evo slavija vodi 1-0, nadam se da ce tako i ostati...borac prvi na tabeli...zasluzeno!!!!
aj borac...aj banjalucki borac....
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
-
- Kontakt:
a po čemu to zasluženo jučer na jedvite jade dobijete 1-0 u zadnjoj minutiradebl je napisao/la:evo slavija vodi 1-0, nadam se da ce tako i ostati...borac prvi na tabeli...zasluzeno!!!!
-
- Kontakt:
ko je branio juce za vas??
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
a po čemu to zasluženo jučer na jedvite jade dobijete 1-0 u zadnjoj minuti[/quotea koliko puta smo gubili bodove na takav nacin... modricu smo sabili na njihovom terenu, zasluzili 3 boda....a kuci se vratili bez ijednog... jbg,desava se ..to je fudbal...Steve Urkel je napisao/la:radebl je napisao/la:evo slavija vodi 1-0, nadam se da ce tako i ostati...borac prvi na tabeli...zasluzeno!!!!
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
ne bi da mu sudim nakon prve tekme,al malo mi upadalo u oci ono ispucavanje...svaka treca ide preko pola terena...Dragan-BL je napisao/la:? ?.
ne znam...mozda mi je sunce islo u oci,pa nisam bas najbolje ispratio cjelu tekmu

"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.