BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

denole
Kontakt:

Re: Odg: BiH Tenis

Post Postao/la denole » 14 jul 2014, 09:01

Bravo Damire sretno na US Open-u
1921

bhsport
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la bhsport » 14 jul 2014, 09:05

Veliki rezultat, 3 CH titule, plasman na 2 GS.
Plasman na treci GS je u dzepu. Nakon Poznana brani mali broj bodova do kraja, a ako nastavi ovako moze dobiti puno ove godine.
Svaka cast majstore.

U Poznanu idemo koliko mozes, pa sta god bude.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 jul 2014, 10:42

Damir u ovoj sedmici kada bi ostvario uspjeh iz San Benedeta dosao bih na diobu 90. mjesta.U najgorem slucaju da ispadne u prvom kolu bio bi plasiran na 120 mjesto.
BosnaE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2014, 11:18

Biće zanimljivo pratiti ga ove sedmice. Osvajanjem turnira bi došao u TOP100. Zvanično je na 105. poziciji, nezvanično je 120. jer su na live rankingu izbirsani bodovi iz Poznana.

Kad bi ovdje došao bar do polufinala, siguran sam da bi već naredne sedmice u Tampereu ušao u TOP100.

Bitno je da dobro uđe u turnir, da ponovi igru iz San Benedetta i da se uozbiljni, potreban mu je kontinuitet, a do kraja godine ima sasvim dovoljno challengera na zemlji, tako da može ostati u TOP100 i obezbijediti učešće i na AO. To mu mora biti prioritet jer čak i prvo kolo na slamu donosi mnogo para koje su mu prijeko potrebne.

Ove godine je zaradio 143,380 USD i do kraja će vjerovatno prebaciti cifru od 200k, što bi bilo sasvim dovoljno da se naredna sezona precizno isplanira, da se odbrane osvojeni bodovi u ovoj godini i da se napravi dobar rezultat na nekom od turnira iz serije 250.

Već je uradio mnogo ove sezone, iznad svih očekivanja, ali to neće značiti apsolutno ništa ako ne potvrdi naredne sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 jul 2014, 11:27

Mozel neko postavit zrijeb Poznana da vidimo Damirov put do titule :-D
P.S nakon San Benedeta msm da je konacno sazrio da uveze dva dobra turnira,jer smatram da su i on i Nefro vidjeli kakva im se sansa pruza do kraja godine,a onda ako se zaradi jos koji euro od slijedece godine unajmit nekog odlicnog trenera koji ce napraviti zvijer od Damira a nek Nefrid lagano kulira u svecanoj lozi i nek gleda svoga sincinu :-D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2014, 11:36

Evo Damirove polovine žrijeba,

slika

Imaće Goffina u eventualnom četvrtfinalu, Haider-Maurera u polufinalu, ali sve to pada u vodu ako on neozbiljno uđe u turnir, onda će nam se ponovo desiti Giustino, Karatsev, Smirnov, Čačić ili Laaksonen. Sa igrom iz Italije on ovdje ide do kraja, niko od ovih ga ne može ugroziti, sve je u njegovoj glavi.
Voli te tvoje Sarajevo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 jul 2014, 11:39

Virtu4l je napisao/la:Evo Damirove polovine žrijeba,

slika

Imaće Goffina u eventualnom četvrtfinalu, Haider-Maurera u polufinalu, ali sve to pada u vodu ako on neozbiljno uđe u turnir, onda će nam se ponovo desiti Giustino, Karatsev, Smirnov, Čačić ili Laaksonen. Sa igrom iz Italije on ovdje ide do kraja, niko od ovih ga ne može ugroziti, sve je u njegovoj glavi.
Msm da ce neko od favorita kiksati prije svega prizeljkujem Heider Mauerer i tako da ce mu put biti otvoren al ko sto ti kazes sve je do njega

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jul 2014, 12:44

Damir igra još dva challengera na šljaci i seli se na beton, tako sam pročitao na njegovoj stranici. Slijedi Poznan pa Tampere i ide na Američku turneju.

Mora uvezati dva dobra turnira, ovdje mora odbranit bar pola bodova a što da ne i sve bodove. kao što kaže @Virtu sve je do njega. Vjerujem da Damir će da pruži i na ovom turniru svoj dobar tenis.

Tomo za nekoliko trenutaka igra 3. kolo kvala.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 jul 2014, 12:55

Cilj je ulazak u top 100 do USOa mislim...a koliko god su oni znali, a i mnogi drugi, da momak ima potencijal za nešto takvo...poslije kojekakvih poraza ti se uvijek mota po glavi da li si ustvari dovoljno dobar...

Po prvi put je top 100 na dohvat ruke, vidi se cilj koji je vrlo blizu i to se baš moglo vidjeti na njegovom pristupu na prethodnom turniru...

U nekim drugim okolnostima bi ispao već u prvom kolu nakon izgubljenog prvog seta, ali ovdje je ostao miran i okrenuo meč koji se na kraju ispostavio kao najteži na komplet turniru...

Bilo bi dobro da isti pristup ponovi u Poznanu, do 1/4 može...mada neko čini mi se napisa da je od Alunda zijanio u Bundes ligi prije par dana...drugo kolo je lagano...u 1/4 protiv Goffina meč koji bi baš valjalo pogledati...ali meč u kom ne bi bio favorit...ako bi se to prošlo, onda bi se moglo i do titule...mada ja ne vjerujem da to može uraditi

A onda neka ide u Umag ili Tampere i na odmor...zaslužio je i odmor vala, naigrao se tenisa pošteno ove godine...već sada je u ovoj godini odigrao više mečeva nego u komplet prošloj godini...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jul 2014, 13:11

Što se tiće DC možemo samo molit Boga da Damir nauči igrat na betonu to jest da i tu bude dobar jer od Mirze nema ništa, ne igra ima već 3 mjeseca i ono malo što je odigrao je bilo katastrofalno.

Damir Dzumhur!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 jul 2014, 13:14

Ma hebo DC, nesposobni savez ne zaslužuje nivo više...nisu u stanju organizovati meč na šljaci...

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 14 jul 2014, 13:15

Izgubio je od Alunda, ali ne treba uzimati u obzir rezultate u Bundesligi, nije sigurno naravno sa kojom motivacijom i željom se igra neki meč :D

Mirzu ne treba otpisati kada je DC u pitanju, nije u puno boljoj formi bio prije Finske pa otrese Nieminena :D
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 14 jul 2014, 13:22

Unofficialpage je napisao/la:Što se tiće DC možemo samo molit Boga da Damir nauči igrat na betonu to jest da i tu bude dobar jer od Mirze nema ništa, ne igra ima već 3 mjeseca i ono malo što je odigrao je bilo katastrofalno.
Ja sam mislio da ce ove godine mirza napravit neki korak naprijed medjutim to je uradio tomo a ne on... A kad smo kod tome igra pravo lose lupa rekete vec...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jul 2014, 13:25

grgr je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Što se tiće DC možemo samo molit Boga da Damir nauči igrat na betonu to jest da i tu bude dobar jer od Mirze nema ništa, ne igra ima već 3 mjeseca i ono malo što je odigrao je bilo katastrofalno.
Ja sam mislio da ce ove godine mirza napravit neki korak naprijed medjutim to je uradio tomo a ne on... A kad smo kod tome igra pravo lose lupa rekete vec...
I ja kont'o da će bolje rezultate pravit, i ove godine vrlo malo igra.

Tomo kod 30-30 kod rezutata 5-3 za Vegera promaši čist volley, da je pogodio imao bi break loptu. Loše igra.

Izgubio je 1. set 3-6

Damir Dzumhur!!!!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 14 jul 2014, 13:36

Gotovo je ovo... jao smeca :) game traje vec po sata XD

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2014, 14:24

Nadamo se da će danas ovi sa US Opena objaviti entry listu, zanima me gdje će biti cut-off. Prošle godine je bio na 102, a nakon otkaza je pomjeren na 106. Prošle godine su otkazali Tsonga, Simon, Čilić i Troicki (suspendovan).

Danas u Binghamtonu počinje utrka za pozivnice američkim igračima.
Voli te tvoje Sarajevo.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 14 jul 2014, 15:08

Pozdrav raji koja nase tenisere.Novi sam na forumu,ali odavno citam i pratim sta ko pise.
Volio bih da raja bude malo objektivna,da ne blate odmah nase tenisere posebno Damira Dzumhura ,poslije neke lose partije.Momak postaje iz dana u dan sve bolji i bolji.Nebih volio da sutra ako nedaj Boze ispadne u prvom kolu da se okrene sve protiv njega.Nema veze ,treba nastaviti bodriti.
Covjek je vec sada postigao dobre rezultate,nije on budala da nije svjestan koja mu se prilika pruza,sad ce on jos vise raditi,truditi se,jer TOP100 pruza veliku sansu,da bude u prvim kolima turnira,da bude nosioc i sve to sto ide sa TOP100.
Srdacan pozdrav i budimo sutra najveca podrska nasem majstoru...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2014, 15:10

Damire, jesi to ti?
Voli te tvoje Sarajevo.

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: BiH Tenis

Post Postao/la AsharaK » 14 jul 2014, 15:11

Virtu4l je napisao/la:Damire, jesi to ti?
Haha :clap:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 14 jul 2014, 15:17

Virtual4,ne znam o kojem Damiru pricas,ali ovaj Damir sto pise je prvi put na ovom forumu :cool:

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.