Mangala je pred potpisom ugovora za Manchester City, a odsteta Portu je 37 miliona eura. Upravu si, nije skoro nikako igrao na SP za Francusku. Sto se tice Vrsajevica mislim da bi trebao da prepusti poziciju beka Vranjesu i Stanicu. Mogli bi ga koristiti kao zamjenu na krilu za Hajrovica mozda. Bar dok je u boljoj formi od Stevanovica. Sto se tice njegove prodaje on mozda moze otici samo u Tursku u jedan od losijih klubova. I to po cijeni koju se Hajduk hvali da je odbio prije SP. Od oko pola miliona eura. I to samo zbog nastupa za reprezentaciju. Inace ni upola toliko nebi vrijedio. Njegova cijena se jeste povecala na transfermarktu ali to je samo zbog velike kolicine odigranih utakmica za reprezentaciju u zadnjoj godini dana. Da je umjesto njega odigrao Vranjes ili Stanic isto bi se desilo. To nije realna cijena i niko nece da plati ta 2 miliona za njega pa ni Turci. Slazem sa da je jedini pravi talenat od nabrojanih igraca Tino Susic.zgembo89 je napisao/la:Neki dan citam igrac neki Mangala potpiso mescini za Porto iako nije igrao ni minute na SP-u,a nas Avdaga jos i zabio i nema SivasporaBatko je napisao/la:Dzaba poziv u repku BiH za Brazil. Dzaba pružene minute u pripremnim. Dzaba minute na SPu ali se ne mogu prevariti ni najgori skauti na svijetu..
Stoga Vrsajevic, Hadžić i TSS i pored toga ne mogu da se prodaju..
Vrsajevicu čak igre u kvalama pa i gol na SPu ne može da pomogne!
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Ostaje samo da mu i mi čestitamo što je neznanjem i nepotizmom spriječio Begsona, Kolu, Džeku, Pjanu, Seu, Lulu, Spahu, Seju ... da danas stoje na krovu svijeta. IO mu je dao priliku da i dalje uludo troši njihove najbolje godine. I njima čestitamo.FKKrajina je napisao/la:Zelim samo da cestitam nasem najuspjesnijem selektoru. Nadam se da ce nas odvesti i na EC. I dokazati da je najuspjesniji selektor kojeg smo imali. Sretno Pape.
- Principatus
- Kontakt:
To je ustvari najzalosnije u svemu tome. Sto mladi, profesionalni i dragi momci moraju biti instrument kriminalnog saveza i selektora.semko5 je napisao/la:Ostaje samo da mu i mi čestitamo što je neznanjem i nepotizmom spriječio Begsona, Kolu, Džeku, Pjanu, Seu, Lulu, Spahu, Seju ... da danas stoje na krovu svijeta. IO mu je dao priliku da i dalje uludo troši njihove najbolje godine. I njima čestitamo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- adriano_leite
- Kontakt:
Kola i Seo su valjda isti lik, a to na krovu svijeta bi bio prolaz grupe? Mozda bismo i prosli grupu sa normalnim selektorom koji ima muda da odstrani kapitena i setalicu Dzeku iz tima. Papeta je zezalo to sto nije smio Dzeki i Spahicu nista i to nas je i kostalo prolaska grupe i to mu ja zamjeram. Svaki drugi normalan Savez bi ih kaznio za onakvo zalaganje za drzavni dres.semko5 je napisao/la:Ostaje samo da mu i mi čestitamo što je neznanjem i nepotizmom spriječio Begsona, Kolu, Džeku, Pjanu, Seu, Lulu, Spahu, Seju ... da danas stoje na krovu svijeta. IO mu je dao priliku da i dalje uludo troši njihove najbolje godine. I njima čestitamo.FKKrajina je napisao/la:Zelim samo da cestitam nasem najuspjesnijem selektoru. Nadam se da ce nas odvesti i na EC. I dokazati da je najuspjesniji selektor kojeg smo imali. Sretno Pape.
Od proslosti se ne zivi, pa to vazi i za Dzeku i za Spahu. Tako da cestitaj i kapitenu za kriminalno izdanje na Svjetskom prvenstvu, kao i za Dzekinih pretrcanih 10 kilometara u 3 utakmice (karikiram za bukvalce koji ce odmah reci da je pretrcao vise od 10 km).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- donniedarko
- Kontakt:
Meni je samo vazno da nas dobro zabave. Prosli dalje ili ne, nije ni bitno. Uh jos ako bude skandala, nepotizma, grubog neprofesionalizma a bit ce sigurno sa dvojcom cirkusanata kao najutjecajnijim likovima u repci
Susicu, Spahicu obradujte nas ponovo kad je najbitnije 
Ne branim Džeku, ali on i u Sitiju trči isto toliko, pa je ipak njegov doprinos tamo izuzetno veliki, a ni Mesi u finalu nije pretrčao više od njega. On je jednostavno takav igrač i sa manama i sa izvrsnim osobinama, pa uzmi ili ostavi. Problem jeste što selektor nije selektor i nema m.uda da i njega i druge prema zasluzi posadi na klupu. I treba li sada pametovati " riba od glave smrdi". A Spaha je po meni žrtva katastrofalno postavljene formacije Papeta i to će pokazati naredne utakmice u Bayeru i reprezentaciji.adriano_leite je napisao/la:Kola i Seo su valjda isti lik, a to na krovu svijeta bi bio prolaz grupe? Mozda bismo i prosli grupu sa normalnim selektorom koji ima muda da odstrani kapitena i setalicu Dzeku iz tima. Papeta je zezalo to sto nije smio Dzeki i Spahicu nista i to nas je i kostalo prolaska grupe i to mu ja zamjeram. Svaki drugi normalan Savez bi ih kaznio za onakvo zalaganje za drzavni dres.semko5 je napisao/la:Ostaje samo da mu i mi čestitamo što je neznanjem i nepotizmom spriječio Begsona, Kolu, Džeku, Pjanu, Seu, Lulu, Spahu, Seju ... da danas stoje na krovu svijeta. IO mu je dao priliku da i dalje uludo troši njihove najbolje godine. I njima čestitamo.FKKrajina je napisao/la:Zelim samo da cestitam nasem najuspjesnijem selektoru. Nadam se da ce nas odvesti i na EC. I dokazati da je najuspjesniji selektor kojeg smo imali. Sretno Pape.
Od proslosti se ne zivi, pa to vazi i za Dzeku i za Spahu. Tako da cestitaj i kapitenu za kriminalno izdanje na Svjetskom prvenstvu, kao i za Dzekinih pretrcanih 10 kilometara u 3 utakmice (karikiram za bukvalce koji ce odmah reci da je pretrcao vise od 10 km).
- adriano_leite
- Kontakt:
Dzeko moze da trci kad hoce da trci i kad trci i zabija golove, kako u reprezentaciji tako i Cityu. Kada je igrao u Cityu ovako kako igra u reprezentaciji, bio je zakucan za klupu, pa smo **** majke trenerima, svi su krivi samo ne nas Dzeko. Spahic je zrtva svog mozga, nikakvog trenera. Spahic ima mali milion ovakvih utakmica kao protiv Nigerije, zar su svi treneri glupi, samo nas Spaha dobar i postenjacina? Nema toliko lose taktike koja ce natjerati nekog igraca da dodaje loptu protivnicima u noge i da ih izbacuje u sanse za gol.semko5 je napisao/la:Ne branim Džeku, ali on i u Sitiju trči isto toliko, pa je ipak njegov doprinos tamo izuzetno veliki, a ni Mesi u finalu nije pretrčao više od njega. On je jednostavno takav igrač i sa manama i sa izvrsnim osobinama, pa uzmi ili ostavi. Problem jeste što selektor nije selektor i nema m.uda da i njega i druge prema zasluzi posadi na klupu. I treba li sada pametovati " riba od glave smrdi". A Spaha je po meni žrtva katastrofalno postavljene formacije Papeta i to će pokazati naredne utakmice u Bayeru i reprezentaciji.adriano_leite je napisao/la: Kola i Seo su valjda isti lik, a to na krovu svijeta bi bio prolaz grupe? Mozda bismo i prosli grupu sa normalnim selektorom koji ima muda da odstrani kapitena i setalicu Dzeku iz tima. Papeta je zezalo to sto nije smio Dzeki i Spahicu nista i to nas je i kostalo prolaska grupe i to mu ja zamjeram. Svaki drugi normalan Savez bi ih kaznio za onakvo zalaganje za drzavni dres.
De ziv bio reci sta za tebe predstavlja to da bi momci bili na krovu svijeta?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- The_Target
- Kontakt:
Pa mislim da je ova reprezentacija uz prosječnog trenera i manje plaćenog od Papeta (poput onog meksikanca), čak i sa ovim odabirom igrača pod uslovom da Germanija ne ulazi u igru, mogla do polufinala. To što među nama ima onih koji potcjenjujuju vrijednost ovih momaka poput našeg selektora, poput našeg IO, e to je pravi problem i to kod nas stvara umjesto pobjedničkog - mentalitet luzera.adriano_leite je napisao/la: De ziv bio reci sta za tebe predstavlja to da bi momci bili na krovu svijeta?
- adriano_leite
- Kontakt:
semko5 je napisao/la:Pa mislim da je ova reprezentacija uz prosječnog trenera i manje plaćenog od Papeta (poput onog meksikanca), čak i sa ovim odabirom igrača pod uslovom da Germanija ne ulazi u igru, mogla do polufinala. To što među nama ima onih koji potcjenjujuju vrijednost ovih momaka poput našeg selektora, poput našeg IO, e to je pravi problem i to kod nas stvara umjesto pobjedničkog - mentalitet luzera.adriano_leite je napisao/la: De ziv bio reci sta za tebe predstavlja to da bi momci bili na krovu svijeta?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Nek je Higuain pokazao nesto puno protiv Njemacke ( ili u vecini proslih utakmica ).
Pretrcao nista posebno. Spor. Malo dobivenih duela. Juce jedan na jedan sa golmanom sam ko duh. Covjek promasi cijeli gol. Pojedinim ekspertima treba crtat izgleda da visoki igraci kao npr. Dzeko, Higuain itd. ne mogu da trce kao igraci od metar i zilet Messi, Aguero, Lavezzi. Jer se ne radi o istoj vrsti napadaca.
- adriano_leite
- Kontakt:
Kako Vedad Ibisevic moze da trci i gine, a Dzeko ne moze? Uostalom, kakve veze ima Higuain s tim da je Dzeko nekad mnogo vise trcao, a sada vecinom seta?Ajax je napisao/la:Nek je Higuain pokazao nesto puno protiv Njemacke ( ili u vecini proslih utakmica ).![]()
Pretrcao nista posebno. Spor. Malo dobivenih duela. Juce jedan na jedan sa golmanom sam ko duh. Covjek promasi cisti gol. Pojedinim ekspertima treba crtat izgleda da visoki igraci kao npr. Dzeko, Higuain itd. ne mogu da trce kao igraci od metar i zilet Messi, Aguero, Lavezzi. Jer se ne radi o istoj vrsti napadaca.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Dzeko je trcao nekad u Wolfsburgu kada je imao minimalno 5kg manje misicne mase. Od kad se je nabildao on jako rijetko trci na tom nivou. I nikad vise nece biti trkac a nije ni prirodno da bude. Veze ima zato sto visoki ili krupniji igraci su jako rijetko trkaci. Zna se kakvi igraci su trkaci. To su omaleni igraci kao Aguero, Lavezzi, Messi i slicni. A ne igraci od preko 190 cm koji igraju sidrasa u svom klubu.
20. na svijetu. Hvala ti Pape. I hvala ti ato nisi iz Mostara.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- adriano_leite
- Kontakt:
Brate, jedno je biti brz, a drugo je hodati po terenu. Dzeko ne igra ni u svom klubu kao sto igra za repku, jer kad se osili pa pocne tako igrati, bude mu klupa, pa psujemo sve trenerima sto naseg Dzeksona nepravedno salju na klupu. Kada je bio u Wolfsburgu, nije bio nizi od 187 sigurno, pa ono naglo izrastao i poceo da seta.Ajax je napisao/la:Dzeko je trcao nekad u Wolfsburgu kada je imao minimalno 5kg manje misicne mase. Od kad se je nabildao on jako rijetko trci na tom nivou. I nikad vise nece biti trkac a nije ni prirodno da bude. Veze ima zato sto visoki ili krupniji igraci su jako rijetko trkaci. Zna se kakvi igraci su trkaci. To su omaleni igraci kao Aguero, Lavezzi, Messi i slicni. A ne igraci od preko 190 cm koji igraju sidrasa u svom klubu.
Dzeko je nas zaduzio i sve to stoji, ali lik u posljednje vrijeme hoda ba na terenu. Ne mozes tako igrati lopte. Ne mozes ga pogoditi u oko svaki puta. Mora se ubacivati u prazan prostor, mora traziti loptu, mora trcati. Dzeko izgleda na terenu kao da je 217 visok pa ne moze da potrci 5 metara. Normalno da nije brz, niko od njega i ne ocekuje da bude brz, ali treba da se otvara, da trci, da se ubacuje u prazan prostor, a ne da ceka loptu na tanjiru.
Mandzukic je takodjer visok igrac, ali lik ne staje ni sekunde, uvijek se otvara i vraca u odbranu. Od Dzeke jos niko i ne trazi da se vraca u odbranu.
Budimo realni i priznajmo da ni igraci nisu zadovoljili. Zadovoljili su Begovic, Besic, Sunjic (od kojeg niko nista nije ni ocekivao), Pjanic i to je to. Hajrovic se kao nesto trudio, ali nista posebno, Dzeko katastrofa, Emir katastrofa, Ermin katastrofa, Medunjanin nista, Lulic katastrofa, Salihovic stalno povrijedjen kao da je od pamuka, Ibisevic ono sto je igrao bio je solidan, trebao je puno vise da igra, ali se dosta trudio, to je to. Umislili nam igraci da su zvijezde. Ok je kad navijaci umisle, kao kolega sto kaze polufinale je realno ocekivati od ovakvog tima, ali igraci ne smiju da to sebi umisle. Ako im fali motivator da daju sve od sebe, pa sta ce im veci motiv od prvog odlaska na Mundial?
Ponavljam, svi su krivi za ovo, a ne samo Pape. Plasirali se na Mundial, zahvaljujuci klasnim igracima uprkos losem Papetu, pa gdje su ti klasni igraci na Mundialu?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
@ adriano_leite
Salzem se sa dobrim dijelom onoga sto si napisao. Sto se tice Mandzukica on nije tipican visoki igraci bas zbog te trke. Ali i on je bio ocajan protiv Meksika. Totalno nevidljiv nigdje ga nije bilo. A Dzeko je ipak pravio probleme tom istom Meksiku. Da i krivi su i igraci i selektor. Otprilike si tacno naveo kako je koji igrac odigrao. Samo po meni je selektor veci krivac. Jer on radi skauting i analize protivnika i postavlja taktiku. On motivise igrace i pravi pritisak na sudije. On mijenja igrace pravovremeno ako vidi da plan A nije upalio. I na kraju krajeva njegova ideja je bila da je odigrao bez Kolasinca ( a umjesto njega sa Medunjaninom ) i to je bila ogromna pogreska. Naravno zakazali su i mnogi igraci i zato nije trener iskljucivi krivac nego igraci sami.
Salzem se sa dobrim dijelom onoga sto si napisao. Sto se tice Mandzukica on nije tipican visoki igraci bas zbog te trke. Ali i on je bio ocajan protiv Meksika. Totalno nevidljiv nigdje ga nije bilo. A Dzeko je ipak pravio probleme tom istom Meksiku. Da i krivi su i igraci i selektor. Otprilike si tacno naveo kako je koji igrac odigrao. Samo po meni je selektor veci krivac. Jer on radi skauting i analize protivnika i postavlja taktiku. On motivise igrace i pravi pritisak na sudije. On mijenja igrace pravovremeno ako vidi da plan A nije upalio. I na kraju krajeva njegova ideja je bila da je odigrao bez Kolasinca ( a umjesto njega sa Medunjaninom ) i to je bila ogromna pogreska. Naravno zakazali su i mnogi igraci i zato nije trener iskljucivi krivac nego igraci sami.
- adriano_leite
- Kontakt:
To sto on ne smije da uradi, to je drugi par rukavica, a to je bas sto bas zivimo u BiH, gdje su odredjeni igraci privilegovani i ako ih kaznis, onda ti odleti glava. Nema tog trenera koji moze raditi u takvim uslovima i to je najveci razlog zasto i stajem u Safetovu odbranu, uz raznorazne pogrdne nazive, a ne sto mislim da je neki aman zaman takticar. Taj razlog je i Vaha naveo kao razlog zasto ne bi na klupu BiH, jer se ljudi mijesaju u posao.Ajax je napisao/la:@ adriano_leite
Salzem se sa dobrim dijelom onoga sto si napisao. Sto se tice Mandzukica on nije tipican visoki igraci bas zbog te trke. Ali i on je bio ocajan protiv Meksika. Totalno nevidljiv nigdje ga nije bilo. A Dzeko je ipak pravio probleme tom istom Meksiku. Da i krivi su i igraci i selektor. Otprilike si tacno naveo kako je koji igrac odigrao. Samo po meni je selektor veci krivac. Jer on radi sakuting protivnika i postavlja taktiku. On motivise igrace i pravi pritisak na sudije. On zamjeni igrace pravovremeno ako vidi da plan A nije upalio. I na kraju krajeva njegova ideja je bila da je odigrao bez Kolasinca ( a umjesto njega sa Medunjaninom ) i to je bila ogromna pogreska. Naravno zakazali su i mnogi igraci i zato nije trener iskljucivi krivac nego igraci sami.
Ne znam da li je onaj forumas furao kada je pisao koje je Pape zahtjeve dao za produzenje ugovora, ali ako je istina, onda je ocigledno da nije smio mnoge stvari da uradi. Naravno, ja mu to tesko ikad mogu halaliti, jer nema igraca koji je veci od repke, pa tako ni Emir ni Edin ni Marko ni Slavko ni Milos ni bilo ko drugi. Nema veceg motiva od Svjetskog prvenstva za jednu takvu zemlju kao sto je BiH, koja je toliko propatila i toliko se namucila da se pojavi na fudbalskoj karti svijeta i uopste na karti svijeta.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Higuain je barem Argentincima donio pobjedu protiv Belgije. Realno, evo tipa sa kojim se Dzekina igra u SP 2014 treba poredit:Ajax je napisao/la:Nek je Higuain pokazao nesto puno protiv Njemacke ( ili u vecini proslih utakmica ).![]()
Pretrcao nista posebno. Spor. Malo dobivenih duela. Juce jedan na jedan sa golmanom sam ko duh. Covjek promasi cijeli gol. Pojedinim ekspertima treba crtat izgleda da visoki igraci kao npr. Dzeko, Higuain itd. ne mogu da trce kao igraci od metar i zilet Messi, Aguero, Lavezzi. Jer se ne radi o istoj vrsti napadaca.

Džeko je zabio 2 gola na SP-u (to što su mu jedan onako mafijaški poništili nije njegova krivica), on je svoje odradio ja ne znam šta vi hoćete pa dao je više od Ronalda i da ne nabrajam više. Da nas sudije nisu zajebale to bi bilo dovoljno za osmine-finala.ZgemboAdislic je napisao/la:Higuain je barem Argentincima donio pobjedu protiv Belgije. Realno, evo tipa sa kojim se Dzekina igra u SP 2014 treba poredit:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Safet je klasični primjer seljačina koje ovom zemljom vladaju ili bolje reći koji ovu zemlju uništavaju, već više od dvadeset godina. Kad se takav jednom posadi u neku fotelju, nabaci kravatu - u Safetovom slučaju šuškavac - njega ni viljuškar iz fotelje podiči ne može. Sve oko takvih može da izgori, ali oni se ne mrdaju bez mnogo, mnogo muke i truda od strane onih koje sustavno uništavaju. Laži, pranje od odgovornosti, prebacivanje krivnje na sve i svakoga, razne mahinacije, ni od čega takvi ne prezaju samo da ostanu uhljebljeni.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.