Alexander Zverev-Robin Hasse 1
Ovdje jednostavno moram na kvotu 2,50 0digrati na Sašu Zvereva!Mec prvog kola ATP turnira u Hamburgu ,zemlja.
Radi se o momku koji je 97 godište,prije desetak dana je postao jedan od najmladjih igraca u istoriji tenisa koji su osvojili neki turnir,pobjedivši na turniru u Braunšvajgu.
Ove godine je osvojio juniorski Australija open pobjedivši u finalu 6-3,6-0.Do juna mjeseca je bio i prvi junior svijeta.
Inace dolazi iz sportske porodice,njegov otac Alexander je bio poznati Ruski teniser a i brat MIša Zverev je isto profesionalni igrac koji je u jednom trenutku bio 44 igrac svijeta.
Naravno i Hasse je dobar igrac i kvota nije uzalud tolika,ali trenutno nije u nekoj narocitoj formi.Recimo prošle sedmice na turniru u Holandiji je izgubio set od Dine Marcana ,da bi odmah u drugom kolu ispao.
Zverev njeguje vrlo agresivan stil igre,radi se o momku visokom 193 cm.
E sad sve ovo što sam napisao o Zverevu i nahvalio ga ovoliko ne garantuje da ce on dobiti,ipak se radi o momku od 17 godina.
U tenisu cesto odlucuje i trenutak inspiracije,nekad nemaš svoj dan i slicno.
Ja cu ga odigrati na srednji ulog,pa šta bude.Siguran sam da on ima kvalitet da pobijedi Hassea ,da li ce se to dogoditi saznacemo negdje oko 15 h