FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gio10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gio10 » 15 jul 2014, 17:19

Moja najveća želja što se tiče tribine jeste da se počnu pjevati JU pjesme, kako su samo strašne, sa strašnim tekstovima, treba raji što više pjesme te utjerti u glavu, jer te pjesme kad se pjevaju pjeva 100 ljudi a kad treba nekoj j3bat mater nda se cijeli jug digne... Hajmo raja kao protiv Lovćena, samo Željo, samo njega volimo, samo njemu pjesme pjevajmo, eto moorao sam ovo sa vama podijeliti, na duši mi :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogodite koju mi pjesm imamo na ovaj ritam :hmmmmm:
Ja te volim, volim Željo..

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jul 2014, 17:27

Zar i vi imate pjesmu na ovaj ritam? :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 15 jul 2014, 17:33

gio10 je napisao/la:Moja najveća želja što se tiče tribine jeste da se počnu pjevati JU pjesme, kako su samo strašne, sa strašnim tekstovima, treba raji što više pjesme te utjerti u glavu, jer te pjesme kad se pjevaju pjeva 100 ljudi a kad treba nekoj j3bat mater nda se cijeli jug digne... Hajmo raja kao protiv Lovćena, samo Željo, samo njega volimo, samo njemu pjesme pjevajmo, eto moorao sam ovo sa vama podijeliti, na duši mi :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogodite koju mi pjesm imamo na ovaj ritam :hmmmmm:

kada bude najteze pjevam zeljo le ole
gdje god ti da zaigras manijak je uz tebe
u mom srcu ne postoji nista drugo
TEBE VOLIM LUDO TEBE VOLIM LUDO
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 15 jul 2014, 17:38

Sarajlijc@ je napisao/la:Zar i vi imate pjesmu na ovaj ritam? :mrgreen:
Jedna od boljih, po meni najbolja :)

@katalinskiosim :thumbup:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jul 2014, 17:39

Bolja nasa :mrgreen: :P

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 15 jul 2014, 17:40

Ma kakvi vi, čujem sad ste sa argentinskih ritmova prešli na malezijske u čast vašem gazdi :mrgreen: :tralala:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jul 2014, 17:42

gio10 je napisao/la:Ma kakvi vi, čujem sad ste sa argentinskih ritmova prešli na malezijske u čast vašem gazdi :mrgreen: :tralala:
Kaze Gazda da najvise voli sevdah :mrgreen:

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 15 jul 2014, 17:50

" onclick="window.open(this.href);return false; <3 :bow: :bow: :bow:

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 jul 2014, 17:53

sto se tice karti, ko kupuje na svoju ruku trazite karte za SEKTOR 6... bice dovoljno ljudi ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 15 jul 2014, 17:55

Bit ce dosta ljudi tamo, sada im isto treba podrska, svi na trening !

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 15 jul 2014, 18:01

Hoće li biti raje na treningu, evo ja hoću da krenem????

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 15 jul 2014, 18:10

Ovo su argentinci, očevi navijanja. Ne možeš ti ovo staviti našoj raji u glavu kad su sve indijanci i kada brzaju sve i jednu pjesmu, piši propalo nažalost..
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 jul 2014, 18:14

ima i do jezika. ono što na španskom teče, na našem zapinje.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 jul 2014, 18:14

raja nas seha brani veceras za qarabag protiv vallete, neka im je sretno :!:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 15 jul 2014, 18:16

Pa sigurno da ima, ali uzmi primjer i bilo koju drugu pjesmu koju pjevamo, 90% ih brzamo. Takav nam mentalitet, jbg :mrgreen:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 15 jul 2014, 18:17

svi autobusi koji su dogovoreni su popunjeni,ako bude potrebe biti ce i dodatni... :)
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 15 jul 2014, 18:18

" onclick="window.open(this.href);return false; ali ovo je ludnica zbog jezika..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 jul 2014, 18:22

znači zapadna tribina, sektor 6?

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 15 jul 2014, 18:39

Nakon dužeg niza godina Željezničar će odigrati jednu utakmicu Makedoniji, Plavi voz će se u evropskim takmičenjima iz Petrovca zaputiti u Skoplje.
Makedonski mediji izvještavaju da će se put makedonske prijestolnice zaputiti ogroman broj Manijaka. Tamošnji Sport piše da će na Areni Filip II biti prisutno oko 1000 popularnih Manijaka koji će doputovati u 20 autobusa.

Isti list da dodaje da će navijači našeg najtrofenijeg kluba biti tretirani na pravi način te da će biti smješteni na zapadnoj tribini.

Utakmica Metalurg - Željezničar se igra u četvrtak sa početkom u 20:30, revanš meč je na programu pet dana poslije, tj. u utorak na stadionu Asim Ferhatović Hase od 21 sat.

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 15 jul 2014, 18:40

http://www.****/sport/fudbal/colic-d ... s-sarajeva" onclick="window.open(this.href);return false;
Čolić: Da umirem od gladi ne bih obukao dres Sarajeva
Benjamin Čolić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje i Željezničara. Iako ima 23 godine, već šest godina nastupa za seniore ekipe sa Grbavice. Iza Benjamina je najteža godina u njegovom životu.

- Poslije utakmice sa Plzenom na Koševu, trebao sam potpisati ugovor sa švicarskim prvoligašem Cirihom. Sve je bilo dogovoreno. Čak je i Amar Osim odobril taj transfer. Bilo je dogovoreno da igram za klub evropske utakmice, a nakon toga potpišem ugovor. I onda se desilo nešto što ni sanjao nisam. Doživio sam povredu prednjih križnih ligamenata. Uslijedila je duga pauza od sedam mjeseci. Inače, od ove povrede jedino je teže kada vam nastradaju zadnji križni ligamenti, a takva povreda je zadesila mog saigrača Josipa Kvedića, govori na početku razgovora za "Avazov Sport", Benjamin Čolić, jedan od najboljih bočnih igrača u Premijer ligi.

Nema straha

Imali ste dugu pauzu. Nalazite li se sada u željenoj formi?

- Pred kraj prošle sezone sam počeo igrati. Da budem iskren, još malo mi treba, pa da budem u top formi. Najvažnije su mi utakmice. Više namam ni straha. Ulazim u duele bez razmišljanja. Mislim da ću za nekih dvadesetak dana biti u top formi.

Iza Vašeg kluba su dvije evropske utakmice. Ostvarili ste plasman u drugo pretkolo Evropske lige?

- Sve je ispalo, onako kako smo planirali. Bilo je teško, ali na kraju smo ipak zasluženo prošli dalje.

Šta možete napraviti protiv Metalurga?

- Nešto smo o njima uspjeli saznati. Oni nas smatraju favoritima. Mada, nije velika razlika u kvalitetu. Mislim da imamo realne šanse da prođemo dalje. Uostalom, mi smo nosioci, a to smo uspjeli iz razloga što smo ranijih sezona dobro igrali na evropskoj sceni. Također, u prilog nam ide i činjenica što su oni ostali bez šest igrača iz prvog tima. Lijepo bi bilo da se plasiramo u treće pretkolo, jer bi tada i klub nešto novca zaradio.

Dijete ste kluba. Razmišljate li jednog dana o odlasku van granica naše zemlje?

- Svakako. Već dugo sam pri prvom timu. Želja mi je igrati u nekom evropskom klubu.

Sada je u Želji nešto drugačija situacija.

- Ambicije kluba nisu kao što su bile prije četiri ili pet godina, kada se samo govorilo o osvajanju duple krune. Sada na prvom sastanku, novi trener nam je kazao da je sada cilj podmlađivanje ekipe, te stvaranje i afirmacija mladih igrača iz vlastitog pogona. Sedam igrača nam je došlo iz omladinskog pogona. Primjetio sam da se radi o talentovanim igračima. Meni se lično najviše dopadaju Hiroš i Hasković.

Bliži se početak Premijer lige BiH. Ko su Vaši favoriti?

- Želju nikada ne treba otpisati, nebitno je sa kakvim kadrom igramo. Osim nas tu je i Sarajevo, koje ima odlične uslove za rad, finansijski dobro stoje. Oni su prvi favoriti za titulu. Također, ne treba zaboraviti ni Široki Brijeg, koji je poslije nas najbolji klub u državi. Konstantno se nalaze u vrhu Premijer lige, izlaze na evropsku scenu, ali i prodaju igrače. Evo, naprimjer prodali su Zakarića i Marića Dinamu, a sada kao posuđeni igrači nastupaju za Široki Brijeg. Ovog ljeta su prodali i Špikića u Rijeku. Stvarno dobro rade.

Da li bi u BiH igrali za neki drugi klub?

- Nikada ne bih obukao dres Sarajeva. Da, umiren od gladi to ne bi uradio. Drugačije je recimo da Tomić pređe u tim sa Koševa. Ja sam od malih nogu u Želji. Svim srcem sam privržen za klub. Pamtim, period kada sam kao mali dohvaćao lopte na Grbavici tadašnjim vedetama Želje.

Arben Avdija i Ivica Huljev

Ko je po Vama najbolji igrač Željezničara kojeg ste Vi gledali?

- Za mene je Dželaludin Muharemović, najbolji igrač koji je poslije rata igrao za Željezničar. Meni se lično sviđao i Arben Avdija, koji je malo vremena igrao na Grbavici. Bio je pravi majstor sa loptom. Osim, njega želio bih još spomenuti i Ivicu Huljeva. Inače, ona Željina ekipa koja je igrala protiv Njukastla na Koševu je neponovljiva. Bio sam na tribinama. Tu utakmicu ću dugo pamtiti.

Odigrali ste dosta utakmica za naše mlađe reprezentativne selekcije. Pamtite li neku?

- Kako da ne. Recimo protiv Bjeloruje u gostima. Rezultat je glasio 1:1. Ja i Kvesić smo odlično odigrali. Tada smo nosili dres mlade reprezentacije. Naravno, da nikada neću zaboraviti utakmicu protiv Njemačke na Koševu (4:4). To je najbolja utakmica moje generacije - kazao je Benjamin Čolić.

Bekrić se vraća

- Mislim da će nas do početka sezone pojačati Samir Bekrić. On stvarno voli Želju. Kao da je ponikao na Grbavici. Uvijek se vraća plavom dresu. Inače, Samir je odličan igrač. Sigurno je da će nam dobro doći. Radi se o iskusnom igraču - riječi su Čolića.

O selektorima

Trenirali su Vas mnogi selektori. Šta možete o njima kazati?

- Igrao sam kod Stojnića, Bubala i Jagodića. Nisam imao problema sa njima. Igrao sam kod svih nabrojanih. Inače, danas se kada je neki praznik čujem sa Stojnićem i Jagodićem. Ništa više - kaže Benjamin.

Želi poziv Sušića

Nije tajna da se bočni igrači tima sa Grbavice Benjamin Čolić i Josip Kvesić, nalaze na širem spisku selektora Safeta Sušića uoči kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

- Volih bih dobiti poziv Safeta Sušića. To bi bio vrhunac moje karijere. Moram se dobrim igrama nametnuti, ako se želim naći u društvu Džeke, Kolašinca, Begovića, Ibiševića... smatra Čolić.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.