FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Amir81
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amir81 » 16 jul 2014, 13:44

Dzanelemi je napisao/la:Smijesna mi je sva ta prica, sve neke pare sve neki transferi ludilo, 200, 300, 400 hiljada EURA, milion i pol za 2 igraca a Nedo Turkovic glavni napadac, i neki polu talentovani igraci iz OP prekomandovani u prvi tim, plate igraci ne primaju, igraci bjeze iz kluba jer im se stanarine ne placaju... pa mi nije jasno... racuni za vodu se ne placaju isl... :crazy:

"ĐE SU PARE, GOVORI"?! :crazy:

Ili vas neko dobro krade ili vam neko laze za te iznose pokusavajuci tim mahinacijama da se predstavi kao uspjesan rad...

No hajde samo uzivajte u vasoj idili necu vas vise ometati :clap: :salut:
Gledaj ti svoj klub živ bio. Doveli ste Bilbiju koji prvo nije imao pravo nastupa pola godine, pa ste ga trpili još pola godine s dva gola. Doveli ste Jajala na 11 utakmica ne bi li na foru titulu uzeli. Doveli ste Delaća :o , pa da ne nabrajam dalje...

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 16 jul 2014, 13:44

Super znas li o kojoj je cifri rijec za stanica :) jel blizu viscine...tesko cemo naci zamjenu za stanu...a jesam li vam jucer rekao za jamaka da ce se vratit...a za svraku bi se trebalo znati narednih par dana...drago mi je cuti za tog napadaca da ce doci ...

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 16 jul 2014, 13:46

Amir81 je napisao/la:Da prodamo Svraku ili Jamaka shvatio bi jer za njih imaš adekvatne zamjene, a i zasitili su se. Prodati Stanića u sred Evropskih nastupa( ako prođemo Metalurg) po meni nema smisla. Znači na mogući prolazak trećeg pretkola i ne računamo. Shvatam da je i situacija prodati šta se može prodati, al nemam neki dobar osjećaj... Prvenstvo počinje za 20 dana, mi se nadamo da će doći neki igrači(napadač iz Ukrajine) , a svaki dan gledamo da se proda šta se može prodati. Za Stanića ako ode definitivno nemamo alternative, a vremena do početka prvenstva je sve manje. NIje valjda da smo se samo oslonili na pare od prodaje igrača i Evropskih nastupa.
A na kakve druge pare da se oslonimo? Drzavu, kanton, posjetu?

Pa mora i Uprava kluba da se malo angažuje na traženju sponzora. MI ne možemo živjet samo od prodaje igrača. Slažem se da igrače treba odgajati i prodavati, al nećemo moći od toga živjeti. Ne prodaju se kod nas igrači za milionske iznose. Ja sam rekao da sad nije momenat kad još igramo Evropu i kad se primiče prvenstvo.Bojim se da adekvatnih alternativa nećemo naći, a pogotovo što treba vremena i da se navopridošli igrači uigraju...[/quote]
Ne zelim da shvatis da trebamo prodati sve sto iole malo bolje suta loptu, ali kako god bilo, pravi je trenutak za to, samo iz razloga da ne bi nakon jos jedne sezone dobili slucaj SVRAKA. Momak koji je bio reprezentativac, davao golove, realno, bio najbolji igrac lige, i sada ga nikome ne mozemo prodati. Ne govorim o tome ko je kriv za njegovo srozavanje, ve samo dajem primjer. I ja se slazem, ne treba po svaku cijenu pustati, ali ako je cilj ovo sto nam se prezentira zadnjih par mjeseci (smanjenje duga, promocija mladih igraca, finansijska stabilizacija kluba, onda pozdravljam). Ako Amar to odobri, onda sigurno za to postoji debeo razlog.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

wsxedc
Kontakt:

Post Postao/la wsxedc » 16 jul 2014, 13:47

Dzanelemi je napisao/la:Smijesna mi je sva ta prica, sve neke pare sve neki transferi ludilo, 200, 300, 400 hiljada EURA, milion i pol za 2 igraca a Nedo Turkovic glavni napadac, i neki polu talentovani igraci iz OP prekomandovani u prvi tim, plate igraci ne primaju, igraci bjeze iz kluba jer im se stanarine ne placaju... pa mi nije jasno... racuni za vodu se ne placaju isl... :crazy:

"ĐE SU PARE, GOVORI"?! :crazy:

Ili vas neko dobro krade ili vam neko laze za te iznose pokusavajuci tim mahinacijama da se predstavi kao uspjesan rad...

No hajde samo uzivajte u vasoj idili necu vas vise ometati :clap: :salut:

Lako je vama placati stanarinu, za 400 KM u genocidnoj tvorevini platis 4 stana, dok to nije ni jedan kod nas u Federaciji (nije nikakvo provociranje, ako pratis svoj klub znas gdje igraci zive). Za vodu lazes, plate malo kasne ali budu sve isplacene.Turkovic nece nista manje golova zabiti od onog vaseg troprstasa, a puno je jeftiniji.
Hvala sto se brines za nas klub, mada vjeruj mi da nema potrebe, ono sto bi se reklo svoj ti poso.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 16 jul 2014, 13:50

Nego da mi malo pricamo o Makedoncima, obzirom da smo od komsija (koji nam zele svako dobro) saznali sve pojedinosti o Nasem Klubu.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 16 jul 2014, 13:52

Ja koliko se sjećam, Amar je rekao na kraju sezone da će se sačekati Evropa i onda prodati sve što bude prihvatljivo za klub. Ne znam sad otkud iznenađenja kad nam ode neko? Je li cijela stvar zamišljena kao podmlađivanje i zašto onda ne bi prodali ako dobijemo dobru ponudu? Drugih izvora prihoda nemamo (ili su zanemarljivi :navijači, sponzorčići itd), tako da nam je ovo trenutno jedini način da preživimo. Rezultati nam ove godine neće biti u prvom planu, mada nekako vjerujem da će ova naša djeca dok malo očvrsnu biti 11 lavova na terenu, samo ih moramo sačekati, a to će biti jako teško sa pljuvačima, koji hoće da i mi imamo utrpanog pa da kupujemo sve što hoda na dvije noge, a sami znamo da to nije garant za uspjeh...
Ne znam, ostaje da se vidi šta će se izdešavati, a pravi navijači će uvijek biti tu...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 16 jul 2014, 13:52

Došli naši igrači u Makedoniju, elhamdulillah, po pobjedu sutra momci !
Ja te volim, volim Željo..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 jul 2014, 13:53

ako je cifra 300.000 eur to je super. a ako je 400.000 treba ga s mašnom upakovati i poslati dok se ne predomisle.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 16 jul 2014, 13:56

pinki je napisao/la:Ja koliko se sjećam, Amar je rekao na kraju sezone da će se sačekati Evropa i onda prodati sve što bude prihvatljivo za klub. Ne znam sad otkud iznenađenja kad nam ode neko? Je li cijela stvar zamišljena kao podmlađivanje i zašto onda ne bi prodali ako dobijemo dobru ponudu? Drugih izvora prihoda nemamo (ili su zanemarljivi :navijači, sponzorčići itd), tako da nam je ovo trenutno jedini način da preživimo. Rezultati nam ove godine neće biti u prvom planu, mada nekako vjerujem da će ova naša djeca dok malo očvrsnu biti 11 lavova na terenu, samo ih moramo sačekati, a to će biti jako teško sa pljuvačima, koji hoće da i mi imamo utrpanog pa da kupujemo sve što hoda na dvije noge, a sami znamo da to nije garant za uspjeh...
Ne znam, ostaje da se vidi šta će se izdešavati, a pravi navijači će uvijek biti tu...
Ja to pisem vec mjesec dana. Potpuno tacno.

Amir81
Kontakt:

Post Postao/la Amir81 » 16 jul 2014, 14:01

pinki je napisao/la:Ja koliko se sjećam, Amar je rekao na kraju sezone da će se sačekati Evropa i onda prodati sve što bude prihvatljivo za klub. Ne znam sad otkud iznenađenja kad nam ode neko? Je li cijela stvar zamišljena kao podmlađivanje i zašto onda ne bi prodali ako dobijemo dobru ponudu? Drugih izvora prihoda nemamo (ili su zanemarljivi :navijači, sponzorčići itd), tako da nam je ovo trenutno jedini način da preživimo. Rezultati nam ove godine neće biti u prvom planu, mada nekako vjerujem da će ova naša djeca dok malo očvrsnu biti 11 lavova na terenu, samo ih moramo sačekati, a to će biti jako teško sa pljuvačima, koji hoće da i mi imamo utrpanog pa da kupujemo sve što hoda na dvije noge, a sami znamo da to nije garant za uspjeh...
Htio sam reći da mi još uvijek igramo Evropu , a igrači idu po probama. Ti na Jamaka više ne možeš računati. Bio na probi,nije zadovoljio (psihički se potrošio) Eto sutra ćeš ako Bog da proći i Metalurg, pa što ne zapeti i treće pretkolo. MOžda nas i tu sreća pomazi pa nekog laganijeg izvučemo( valjda je i to izvlaćenje u petak). Kao što si rekao, treba se malo strpit i vidjeti šta će se sve izdešavati...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2014, 14:06

Pustite bolan ovoga pitara koji opet pita gdje su pare. Sto puta navedeni ovdje prihodi i rashodi. ČIm se ide avionom situacija nije kritična ali naravno da treba love. Ulaže se da bi se izvukao pozitivan rezultat i prolaz, jer ići busom je opasno. Umorni, nikakvi..
Što se tiče Stane mislim da je ovo pravi momenat za prodaju. Naravno malo pritišću i dugovi (cilj je finansijska konsolidacija nemojte to zaboraviti), ali momak je sada na vrhuncu. Nažalost iz neke druge lige bi se prodao za više ali tako nam je kako nam je. Bolje i to nego da se ponovi slučaj Svraka što neko napisa.
Još jedna stvar koje je neko napisao mislim @amir kao gdje će sad ne možemo nikoga dovesti itd... Što se tiče naše lige sad tek dolaze momenti kad možeš nekoga dovesti jer su ova pretkola počela pravo rano. Svi čekaju da vide mogu li negdje vani pobjeći pa ako ne mogu onda će pohrliti svi u našu ligu. Sad tek se može nafatati finih igrača. Naravno na pozicijama gdje nam trebaju.
Neko je isto napisao da nebi trebali zavisiti samo od prodaje igrača i Evrope. E sad se vraćamo na ono jučer što sam pisao. Imamo mi tu nekoliko sponzora, ali nama treba otprilike 30-tak firmi koje će u prosjeku mjesečno izdvajati po 2000-3000 hijade maraka. To je cirka 60-90000 maraka mejsečno za stabino poslovanje kluba. Šta hoću da kažem? Ponovo se vraćama na Žuju npr. On je otišao ima firmu koja bi mogla biti jedna od ovih 30 ali on sad se inati jer on misli malo drugačije od Amara i drugih koji su sad tu. Takvih Željovaca pametologa imamo još koliko hoćeš. Treba nam neko ko će sve to ujediniti a da najbolji budu na pozicijama koje najbolje znaju raditi. O tome je i Adžem pričao. Željovci se uspavali. Nemaju povjerenja i ne samo to nego neki i podmeću noge. Pričaju da vole Želju a sve ostalo rade kontra. NAdam se da će Šiljak naći određen broj firmi i povećai stabilnost. Međutim teška je situacija u državi generalno pa su prodaja i Evropa sad zasad najbolji sponzori.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2014, 14:09

+1, @Amire sad su prelazni rokovi svuda i nemaš kad drugo ga tušnuti. Objasnio sam u svom postu i razloge zašto mislim da ćemo sada moći i dovesti nekoga. Nadam se da Jamak neće potunuti psihički. Ne smije to radi sebe jer samo tako može da se nada prodaji. Ako potone neće otići ni džaba nigdje.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 jul 2014, 14:11

Stana sretno u novom klubu, i hvala ti za sve što si uradio za Želju :thumbup: :wave:

Evo stigli su momci u Skoplje, atmosfera dobra. Kako je samo lijepo vidjeti ih da su svi obučeni isto kao pravi profesionalci, i na tom planu polako napredujemo :thumbup:

Kolika se cifra spominje za Stanu? Vidim piše se 300, 400k eura pa je li istina to?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 16 jul 2014, 14:12

Amir81 je napisao/la:
Htio sam reći da mi još uvijek igramo Evropu , a igrači idu po probama. Ti na Jamaka više ne možeš računati. Bio na probi,nije zadovoljio (psihički se potrošio) Eto sutra ćeš ako Bog da proći i Metalurg, pa što ne zapeti i treće pretkolo. MOžda nas i tu sreća pomazi pa nekog laganijeg izvučemo( valjda je i to izvlaćenje u petak). Kao što si rekao, treba se malo strpit i vidjeti šta će se sve izdešavati...
Jasno mi je 100% šta hoćeš da kažeš, ali smo mi u jako teškoj fin situaciji, sam Adžem je to potencirao da smo bukvalno visili zbog jedne utakmice, tj da smo ispali od Lovćena bili bi u bezizlaznoj situaciji, znači svaki nam je dinar potreban, tako da svaka injekcija odnosno ponuda za nekog našeg igrača koja zadovoljava odmah se uzima u razmatranje. Naravno da ako prođemo makedonce, ne treba se predati i to je sportski, ali realno šanse su da ne kažem zanemarljive, te eventualne utakmice se trebaju maksimalno propratiti medijski i probati što više zaraditi na ulaznicama.
Naravno sve uz pretpostavku da prođemo...
Ono što je takođe bitno je da mi nećemo ostati samo na našoj djeci, dovešće se igrači koji pristanu na naše uslove i koji nam u ovom trenutku trebaju, zato od neki velikih imena nema ništa, već će to biti kako Amar kaže neke preporuke i savjeti naših ljudi koji primjete takve igrače, a nisu preskupi...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 16 jul 2014, 14:13

Necu puno pisati, ali ima jedna stara izreka "Tiha voda i brijegove valja"... Nasa duznost je da smo na tribini i da radimo svoj posao, a drugi ce zavrsiti svoj posao, koji treba da zavrse... kraj... Nego sretno nama sutra, aBd povoljan rezultat pa onda na Hadison da grmi...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2014, 14:16

Pa druže @Faraon ti odmah kao da je otišao. Polako. Neko napiše nešto i odmah svi kao da je to već gotovo. Vjerujem ja @superu ali sačekajte malo. Nekoliko puta mi je pisao i na pp i bilo je tako. Doduše i fulio je par puta ali logično ne postigne se sa svim igračima dogovor.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 16 jul 2014, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 16 jul 2014, 14:17

Mozambik je napisao/la:Ni moji unuci nece docekat da se uplate pare od Sehica, a sad trebamo izvisiti i za Stanica.

S Turcima se ne smije pregovarat bez kalasnjikova.
Kod transfera Visce ovaj klub je bio korektan i uplatio sve, a s obzirom preko koga to ide ne bi trebalo biti problema ni ovaj put

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

mirza_it
Kontakt:

Post Postao/la mirza_it » 16 jul 2014, 14:19

ChWilla je napisao/la:ako je cifra 300.000 eur to je super. a ako je 400.000 treba ga s mašnom upakovati i poslati dok se ne predomisle.
:lol: :clap:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 16 jul 2014, 14:19

MrRiccoli je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ni moji unuci nece docekat da se uplate pare od Sehica, a sad trebamo izvisiti i za Stanica.

S Turcima se ne smije pregovarat bez kalasnjikova.
Kod transfera Visce ovaj klub je bio korektan i uplatio sve, a s obzirom preko koga to ide ne bi trebalo biti problema ni ovaj put

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Bas tako...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 16 jul 2014, 14:21

Citah i nacitah se svega i svacega.
I morao sam i ja da uzmem rijec :)
Sve dok je Amar tu ja se ne sikiram,hvala Bogu pa ga imamo,
druga stvar onaj neko rece kad cemo dobiti pare za Stanica,dobicemo ih odmah kao i za Viscu jer se radi o dosta ozbiljnijem klubu nego sto je Mersin,kad ste culi da je bilo problema oko isplate za Viscu,pa ljudi moji jeli vi mislite da je Amar Osim glup i da bi dao ponovo da se nesto slicno desi?
Sto se tice Europe,da se ne misli proci bar jos ovo kolo sigurno nebih isli avionom za Makedoniju nego busom jer je to jeftinije,znaci i tu su se stvorili uslovi da igraci uzivaju da imaju dovoljno odmora i sl.
Zato nemojte bezveze pisati i pricati gluposti i paliti se na pitarske price.Ljudi moji nadjite mi jos jedan klub koji prodaje igrace kao mi iz lige kakva nam jeste,osim Sirokog.
Hvala Bogu pa ima interesanata da nam hoce kupiti igrace za cifre kakve jesu.
Ako Stanic vec ide treba mu se zahvaliti ,jer je momak zasluzio sve to.
Nije tek tako lahko da se nadje generalni sponzor,ako neko misli da jeste grdno se vara,zato ove cifre ce jako dobro doci.
A iskocice opet neko ko ce biti mozda i biti i bolji od Stanica.
Lijep pozdrav!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 28 gostiju.