FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Jure

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Jure » 28 feb 2010, 16:43

slika

Nisam odavno ništa komentirao, ali kada sam vidio ovu sliku i posjetio službeni site kluba http://www.fkzeljeznicar.com i navijački http://www.manijaci.ba, iznimno sam se iznenadio. Pa je li moguće da je Željo od gubitničkog tima iz prošlih sezona, bojkota navijača postao ovako organiziran klub, sa punim tribinama protiv ekipe koja se bori za ostanak ?
Navijači Želje su pokazali svima nama šta se može uraditi za klub. Promijenili ste nesposobnu upravu i doveli one koji mogu napraviti uspjeh sa pravim trenerom.

Čestitke Želji, uz nadu da će mu se i Zrinjski pridružiti u europskim natjecanjima, mada teško jer izgubismo od Zvjezde kući :oops: . Tako je to kada se svi petljaju Joviću u posao :evil:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 feb 2010, 16:44

BEKRIĆ: DOBRO JE, ALI MOŽE JOŠ BOLJE
slika
Jedan od najboljih pojedinaca na sinoćnjem susretu Željezničara i Čelika, Samir Bekrić, u razgovoru za naš portal istakao je da je zadovoljan onim što su oni njegovi saigrači sinoć prikazali, ali je i naglasio da Željezničar može i mora još bolje.

"Mislim da je utakmica bila i više nego dobra i da smo mi na kraju sasvim zasluženo slavili. Čelik se na Grbavicu došao nadigravati i pokazao se u dobrom svjetlu i doista mi nije jasno kako se nalazi na samom dnu premijerligaške tabele. Zeničani imaju dobru ekipu i dobrog trenera te sam siguran da će se na kraju, ipak, uspjeti izvući iz nezavidne situacije", rekao je za SportSport.ba Samir Bekrić i dodao:

"Nama je u ovom trenutku najbitnije da smo pobjedom ušli u proljetni dio prvenstva. Mislim da su svi momci dali sve od sebe te da smo zadovoljili ukuse našh vjernih navijača. Dobro smo se spremili i to se već vidjelo na sinoćnjoj utakmici, a siguran sam da će naša forma rasti kako prvenstvo bude odmicalo."

Bekrić je sinoć sasvim sigurno bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici. Nosio je igru Željezničara, a sam ističe da je zadovoljan svojom predstavom, ali da može još i bolje.

"Odradio sam ove pripreme maksimalno i to se mora osjetiti. Zadovoljan sam onim što sam sinoć pokazao, a nadam se da su i šef i naši navijači zadovoljni. Mogu još bolje, a to će se vidjeti u našim narednim susretima. Čelik smo apsolvirali, sada sljedi Široki. Idemo se na Pecaru nadigravati i smatram da uz dobru igru i veliko zalaganje možemo ostati neporaženi u Široko Brijegu", zaključio je Bekrić.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-32160.htm
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 feb 2010, 16:47

Stole iz Bora je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Odlicno je ispalo ovo prvo kolo. Samo jos da Jandric ne dade go u 92 min za Borac bilo bi jos bolje. Sve u svemu pobjegli smo Zrinjskom 3 boda sto je za sada dobro. Ne racunam Sarajevo, Velez i Siroki jer su oni svi igrali na strani. Vidjet cemo sljedece kolo kako ce tabela izgledati.
Jesi li imalo sada optimisticniji ili si i dalje crna ovca :mrgreen:
Sacekaj jos 4 kola pa cu ti reci .. :mrgreen:
Ma znam da jesi :mrgreen: al sacekat cu :mrgreen:

CrnoCrveni
Kontakt:

Post Postao/la CrnoCrveni » 28 feb 2010, 16:52

theM87 je napisao/la:
Baltazar je napisao/la:pa dobro nije ni nama puno bolja situacija ni kad gostujemo kod vas ni bilo gdje drugo, vodu nam cesto daju igraci prije tekme i na poluvremenu a to za wc na grbavici mislim da je to vise do murije nego do uprave ali eto
na sjeveru imaju wc al ne moze se pric jer bi doslo do marisane svaki put kad bi neko otisao da se olaksa :D :D ostali smo treci zrinjski zijanio dobro ispade ovo na kraju siroki zrinjski 0 bodova
imaju 2 wc-a na sjeveru,a stvarno mi nije jasno sto vas ne puste u wc jer gdje ste bili zadnji put odmah ispod vas je wc a nema nikog od nas tu tako da bih komotno mogli otici(a mozda da se murija zamoli pustili bih vas sigurno)pozzz
Hadzic PONOVO u Celiku...oleeee
Dokaz da ovaj sportsport.ba pojma nema,hocete ga na kosevo...dobicete ga od Hadzije na Kosevu:))))

FORZA ZELJO
Kontakt:

Post Postao/la FORZA ZELJO » 28 feb 2010, 16:56

Stvarno se duze vrjeme nisam javljao samo citam i kupim informacije.....
Igra juce SOLIDNA , moze bolje idemo dalje, plavo proljece ce biti. :D

FORZA ZELJOOOOOO!!!!

POZZZZ MANIJACI
BAS SVE TI DAJEMO.....

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 feb 2010, 17:10

PREMIJER LIGA BiH Željezničar - Čelik 4:1 (1:0):
Bekrić asistirao, Mešanović pogađao

slika
Mešanović u susretu protiv Zeničana postigao svoj deveti i deseti gol u sezoni, dok je Bekrić upisao treću i četvrtu asistenciju. Golove za Želju dali Bućan i Popović, dok je Purić postigao utješni gol za Čelik

Željezničar - Čelik 4:1 (1:0)

Stadion Grbavica. Gledalaca: 9.000. Sudija: Edin Golać (Banovići). Strijelci: 1:0 - Mešanović (13), 2:0 - Mešanović (49), 2:1 - Purić (76), 3:1 - Bućan (81), 4:1 - Popović (90). Žuti kartoni: Radovanović, Mešić, Bućan (Željezničar), Kapetan, Purić, Obuća, Jurić (Čelik).

ŽELJEZNIČAR: Radošević 7, Šimić 7, Bekrić 7,5, Višća 7 (od 83. Stanić -), Kerla 7, Ćulum 7,5, Mešanović 8 (od 63. Popović 7), M. Bešlija 7,5 (od 88. Rovčanin -), Bućan 7, Mešić 7. Trener: Amar Osim.

ČELIK: Bilobrk 6 , Purić 7,5, Radić 5 (od 46. Nikić 5), Obuća 6, Jamak 7, Jurić 5,5, Zahirović 5,5 (od 74. Nemeljaković -), Krajišnik 5 (od 54. Sadiković 5), Imamović 5, Kapetan 5,5, Marković 5,5. Trener: Omer Kopić.

Željo je golovima Mešanovića (dva), te Bućana i Popovića, rezultatom 4:1 savladao Čelik, za koji je jedini gol na susretu postigao vrlodobri Purić.

Inače, veliki broj gledalaca na Grbavici je mogao uživati u prvom dijelu derbija. Istina, postignut je tek jedan pogodak, koji je završio u mreži Čelika, ali je po prilikama moglo biti najmanje 3:2 za domaći tim. Zeničani su, naime, u četvrtoj minuti preko Jamaka pogodili prečku, nakon što se Purić poigrao sa Radovanovićem, a u 36. minuti debitant u dresu Želje Radošević izvrsnim refleksom brani udarac Obuće glavom.

Plavi su iz prve ozbiljnije akcije postigli pogodak za vodstvo. Bućan je uposlio Bekrića, koji odlično ubacuje za Mešanovića, a ovaj nastavlja tamo gdje je stao protekle polusezone i postiže svoj deveti gol u sezoni za vodstvo od 1:0 (Mešanović postigao jedini gol i u Zenici za pobjedu Želje). Imali su domaći odlične prilike u 21. minuti, kada je Mešanović izašao sam na Bilobrka, te u samom finišu prvog dijela kada je Bešlija odlično ubacio pre gol Čelika, a lopta stigla do usamljenog Višće, također debitanta, koji sa svega sedam-osam metara iskosa prebacuje prazan gol Zeničana.
slika
Nastavak je donio novi gol u mreži Čelika. Ponovo je asistent bio Bekrić, a strijelac za 2:0 - Mešanović (10-ti pogodak u sezoni), u kojem je Željo nakon dugo vremena dobio igrača koji u jednoj sezoni daje dvocifreni broj pogodaka.

U trenucima dok je policija praznila dio tribine sa navijačima iz Zenice, Čelik je smanjio rezultat. Strijelac je nakon dobre akcije bio Purić, koji je uz Jamaka bio najbolji pojedinac u redovima gostiju.

Ipak, da ne bude neizvjesnosti pobrinuo se Bešlija, koji je u situaciji jedan na jedan sa Bilobrkom, nesebično asistirao Bućanu za vodstvo od 3:1, a konačan rezultat susreta (4:1) postavio je „mister promašaj" Popović u 90. minuti susreta.
http://www.****/index.php?id=5411#

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 feb 2010, 17:10

Seyo_TM je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Jesi li imalo sada optimisticniji ili si i dalje crna ovca :mrgreen:
Sacekaj jos 4 kola pa cu ti reci .. :mrgreen:
Ma znam da jesi :mrgreen: al sacekat cu :mrgreen:
Dok prodju barem dvije utakmice na strani i jos dvije kuci! Samo sabura .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 28 feb 2010, 17:24

znam da je malo preoptismisticno, ali ako ovako nastavimo igrati, smijesi se titula, a gledajuci raspored jedini pravi konkurenti su nam siroki, zrinjski i velez... :) ako na nekom od ovih gostovanja uzmemo bodova, derbi mozda bude odlucivao o prvaku... :D
BRAVE HEART 1979-2005

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 28 feb 2010, 17:51

...sve cestitke za jucerasnju pobjedu...samo polahko...korak po korak...od tekme do tekme...nema mjesta euforiji...

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 28 feb 2010, 18:11

edotm87 je napisao/la:znam da je malo preoptismisticno, ali ako ovako nastavimo igrati, smijesi se titula, a gledajuci raspored jedini pravi konkurenti su nam siroki, zrinjski i velez... :) ako na nekom od ovih gostovanja uzmemo bodova, derbi mozda bude odlucivao o prvaku... :D
Poprilično su mi smiješne ovakve i slične izjave na temi željezničara, a čitam ih već dosta, ovo je samo jedna od njih koja već nakon prve pobjede na svom terenu portiv čelika najavljuje borbu za titulu. I hajde da razumijem euforiju i optimizam, ali ne mogu da razumijem da prvog na tabeli, koji bježi 6 bodova 3 i 4, a 2 drugom, tek tako isključujete iz trke za titulu.

Željezničar ima dobru ekipu, ali ovkav optimizam uz istovremeni degradirajući odnos prema borcu , koji je btw dobio želju 2 - 0 je čak i bezobrazan.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 28 feb 2010, 18:13

edotm87 je napisao/la:znam da je malo preoptismisticno, ali ako ovako nastavimo igrati, smijesi se titula, a gledajuci raspored jedini pravi konkurenti su nam siroki, zrinjski i velez... :) ako na nekom od ovih gostovanja uzmemo bodova, derbi mozda bude odlucivao o prvaku... :D
Po kojoj racunici to zivota ti :) ... Sarajevo sve konkurentske utakmice (izuzev veleza) igra na Hasetu, sto je olaksavajuca okolnost, dok zelji dolaze konkurenti, a ide "davljenicima" koji kuci moraju dobiti... veliki broj bodova je u igri, i bice gusto...a super bi bilo kada bi derbi odlucivao za prvaka objema ekipama...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 feb 2010, 18:17

borcev_navijac je napisao/la:
Poprilično su mi smiješne ovakve i slične izjave na temi željezničara, a čitam ih već dosta, ovo je samo jedna od njih koja već nakon prve pobjede na svom terenu portiv čelika najavljuje borbu za titulu. I hajde da razumijem euforiju i optimizam, ali ne mogu da razumijem da prvog na tabeli, koji bježi 6 bodova 3 i 4, a 2 drugom, tek tako isključujete iz trke za titulu.

Željezničar ima dobru ekipu, ali ovkav optimizam uz istovremeni degradirajući odnos prema borcu , koji je btw dobio želju 2 - 0 je čak i bezobrazan.
Prvo: Kad bi malo dublje citao postove ne bi izdvajao samo ove koje se tebi ne svidjaju! Hoces da ti nadjem sad tovar postova od starih i stalnih forumasa kod kojih neces vidjeti ovolike (po meni pretjerane) izlive optimizma?

Drugo: Kad malo pogledas pdf o Borcu tesko da ces naci i jedan post da neko spominje Zelju kao konkurenta Borcu za titulu! Zasto to? Razlika je 6 bodova a Borac dolazi na Grbavicu. Jeli neko od navijaca Zelje reagovao na to? Nije i zasto bi, svako ima pravo na svoje misljenje.
AMAR OSIM

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 28 feb 2010, 18:18

Optimisti smo sa razlogom, jer uz ovaku igru moze i moramo bit zadovoljni :mrgreen:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 28 feb 2010, 18:19

slika

Desni klik pa view image. Aferim :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 28 feb 2010, 18:24

borcev_navijac je napisao/la:

Prvo: Kad bi malo dublje citao postove ne bi izdvajao samo ove koje se tebi ne svidjaju! Hoces da ti nadjem sad tovar postova od starih i stalnih forumasa kod kojih neces vidjeti ovolike (po meni pretjerane) izlive optimizma?

Drugo: Kad malo pogledas pdf o Borcu tesko da ces naci i jedan post da neko spominje Zelju kao konkurenta Borcu za titulu! Zasto to? Razlika je 6 bodova a Borac dolazi na Grbavicu. Jeli neko od navijaca Zelje reagovao na to? Nije i zasto bi, svako ima pravo na svoje misljenje.
prvo primjetio sam tvoje postove i vidio sam da kod tebe nema tolikog optimizma, mada optimizam generalno mogu da razumijem on je potpuno prirodan nakon pobjede, i prestizanja arajeva na trećoj poziciji.

Zašto se željezničar ne uzima kao glavni konkurent za titulu na temi borca , pa mislim da su ljudi polazili od toga da je razlika od 6 bodova prevelika kad ima sarajevo koje je imalo minus 3 ( a dočekuje željezničar kod kuće ) i širokog koji je imao plus 1 u odnosu na borac.
da ti kažem, ja vidim željezničar kao jednog od ozbiljnih konkurenata za evropu, ali za titulu u ovom trenutku baš zbog -6 teško mi je reći da je konkurent, jer ima teško domaćinstvo rotiv borca( to je neizvjesna utakmica) i teško gostovanje kod sarajeva i mislim širokog.
Više željezničar vidim kao jednuod najvažnijih ekipa u borbi za titulu sledeće godine ako nastave ovako. A i kup je po meni dobra šansa za željezničar, a to mu opet zavisi od dobrog ždrijeba.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 feb 2010, 18:30

Da ne bi duljio, samo sam ti dao primjer necega sto ne mozes vidjeti na temi o Borcu a NIKO od navijaca Zelje se ne buni. I sto bi, neka svako pise kako hoce. Neko smatra da Zeljo ima sanse, neko da Borac i tako to ide ..

P.S. Sest bodova je nista s obzirom da nam Borac dolazi i da cemo dobiti tu utalmicu ... ;)
AMAR OSIM

amarpustahija
Kontakt:

Post Postao/la amarpustahija » 28 feb 2010, 18:31

Kad ' smo mogli protiv HAJDUKA tamo 0:0 IGRATI onda ovde barem mozemo 0:1 dobiti ;)

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 28 feb 2010, 18:32

Stole iz Bora je napisao/la:Da ne bi duljio, samo sam ti dao primjer necega sto ne mozes vidjeti na temi o Borcu a NIKO od navijaca Zelje se ne buni. I sto bi, neka svako pise kako hoce. Neko smatra da Zeljo ima sanse, neko da Borac i tako to ide ..

P.S. Sest bodova je nista s obzirom da nam Borac dolazi i da cemo dobiti tu utalmicu ... ;)
I da dobijete opet ćete imati 3 boda manje :D :D :D

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 28 feb 2010, 18:35

borcev_navijac je napisao/la:prvo primjetio sam tvoje postove i vidio sam da kod tebe nema tolikog optimizma, mada optimizam generalno mogu da razumijem on je potpuno prirodan nakon pobjede, i prestizanja arajeva na trećoj poziciji.

Zašto se željezničar ne uzima kao glavni konkurent za titulu na temi borca , pa mislim da su ljudi polazili od toga da je razlika od 6 bodova prevelika kad ima sarajevo koje je imalo minus 3 ( a dočekuje željezničar kod kuće ) i širokog koji je imao plus 1 u odnosu na borac.
da ti kažem, ja vidim željezničar kao jednog od ozbiljnih konkurenata za evropu, ali za titulu u ovom trenutku baš zbog -6 teško mi je reći da je konkurent, jer ima teško domaćinstvo rotiv borca( to je neizvjesna utakmica) i teško gostovanje kod sarajeva i mislim širokog.
Više željezničar vidim kao jednuod najvažnijih ekipa u borbi za titulu sledeće godine ako nastave ovako. A i kup je po meni dobra šansa za željezničar, a to mu opet zavisi od dobrog ždrijeba.
Ja mislim da vi nemate sanse za titulu. Borac ce pasti za nekoliko kola to je ocigledno. Mucili ste se protiv Laktasa kod kuce dok smo se mi igrali sa puno boljim Celikom. Ako sljedeceg kola uzmemo bod (ili tri) u Sirokom, onda se vec moze ozbiljno racunati na nas. Borac ce pasti sa prvog mjesta i to prije utakmice na Grbavici. Biti ce vam tesko izboriti Evropu jer vam je pola tima otislo; dok se uigra ovaj prosjecan tim trebace dosta vremena. Ja mislim da ce prava borba biti izmedu Zelje i Sirokog, ali ce to samo vrijeme dokazati.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 28 feb 2010, 18:39

slika
Ljeto u Dolini Ćupova 8-)
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 93 gosta.