AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

DDR
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la DDR » 16 jul 2014, 22:54

L'Avvocato je napisao/la:31 milion eura ukupno. Sedam ili osam miliona ide Mascardiju.
Ko kaže? :D

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 02:03

MaGiCa je napisao/la:Tako se to radi.
Sabatini najbolji operativac u Serie A, ubedljivo.
Sada da se reshi prima punta (mozhda i RB jer je Maicon ispushena lula) i mogla bi Roma do scudetta.
:nene:

Neće moći tako lahko. Prvo nije najbolji, pogotovo ne ubjedljivo.

Drugo, lahko se busati američkim parama kad god zatreba. Daleko da pljujem po takvom načinu rada, treba opet procijeniti igrača za kojeg ćeš pljunuti pare, ali mislim da je ipak veći podvig stvoriti šampionsku ekipu gdje je 2/3 igrača skoro došlo besplatno ili ispod cijene.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 jul 2014, 02:08

Svaka vam čast Romanisti, radite odličan posao zaista :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 02:24

Ako zadrže Benatiu ovo će biti jedna jako zanimljiva sezona. :mrgreen:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 17 jul 2014, 02:41

IlCapitano je napisao/la:Ako zadrže Benatiu ovo će biti jedna jako zanimljiva sezona. :mrgreen:

Ako ima gram mozga ostat ce.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 jul 2014, 02:50

DDR je napisao/la:
Ko kaže? :D
Sky Sport, Di Marzio, Pedulla, Mediaset, Gazzetta... :)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 jul 2014, 12:20

IlCapitano je napisao/la: :nene:

Neće moći tako lahko. Prvo nije najbolji, pogotovo ne ubjedljivo.
Moja rech protiv tvoje.

Drugo, lahko se busati američkim parama kad god zatreba.
Svakako da je lakshe busati se FIATovim parama, kao shto se to radilo 90 godina. ;)

Daleko da pljujem po takvom načinu rada, treba opet procijeniti igrača za kojeg ćeš pljunuti pare, ali mislim da je ipak veći podvig stvoriti šampionsku ekipu gdje je 2/3 igrača skoro došlo besplatno ili ispod cijene.

I pored sklapanja te vrhunske ekipe, potpisati 5-10 jako loshih pojachanja za dobre pare :?:
Pirlo mu je doshao greshkom Milana, Pogba greshkom UTDa, Tevez je bio shikaniran u Cityju...tako da je jedino potpisao Llorentea i Vidala, a da je imao zadatak da nadmudri konkurenciju.

Sa druge strane, Sabatini dovodi Latinose za 5-10 milja, a onda ih prodaje za 30-40.
Ovo mu je prvi transfer veci od 17-18 miliona, koliko je dao za Strootmana.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 15:12

Ne znam kakve veze ima 90 godina FIATovih para sa ovim što Marotta ima na raspolaganju? On trenutno samo može sanjati toliki novac u rukama. S druge strane, amerikanci ga očigledno trenutno imaju i spremni su ga dati na raspolaganje Sabatiniju.

Normalno da svako ima grešaka, to je neizbježno. Koje su to greške Marotte da su skupo koštale Juventus? Pogotovo ih nema 5-10, a da se na njih računalo u iole ozbiljnom kontekstu. Martinez, Elia, Krasić je tu i tamo.

Kad je Sabatini došao u Romu? Sezona 2011/12? Imao je i on grešaka... Borriello, Krkić, Stekelenburg, donekle i Osvaldo, ali eto njega možemo svrstati u ovu Krasićevu grupu. Ljajić daleko od očekivanja...

Isto kao i za pojačanja od 30+ miliona, čak i teže je procijeniti kakav će neko biti od pojačanja koja su drugi otpisali. Kako je Sabatini procijenio da mu se isplati platiti Mehdija 17 miliona, tako je Marotta procijenio da mu se isplati dovesti Pirla kojeg su svi otpisali, pa i navijači Juventusa, Pogbu kojeg je Ferguson lično potcijenio, Teveza kojeg niko nije htjeo, Llorentea koji nije do tog trenutka igrao pola godine nikako, plus je kasnije imao povredu, itd...

Koga je Sabatini doveo od latinosa za sitno pa ga preprodao za velike novce. Ja se mogu sjetiti samo Marquinhosa. I isto kako je Sabatini doveo Marquinhosa za siću pa ga prodao za 30-ak miliona, Marotta u svakom trenutku može Pogbu za 70-ak, Vidala za 60, što je ogroman profit kada su obojica dovedeni za 12 miliona €.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 jul 2014, 15:27

Ma dobro ba, voli to tako Magični da rezonuje, njegovo mišljenje, njegov stav :)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 15:32

I da, zaboravio sam gore Islu, on se isto može sada okarakterisati kao veliki promašaj.

Prili
Kontakt:

Post Postao/la Prili » 17 jul 2014, 15:34

Osvaldo nije bio tolika greska.. otprilike za koliko ga je doveo za toliko ga je i prodao. Sto se tice igraca koje je doveo za male pare a prodao za velike tu je i Lamela pored Marquinhosa...
Sa druge strane Vidal ne vrijedi 60 miliona i nece ga nikad prodati za te pare.. jedini vrijedan tih para ti je Pogba.
Kad pricamo o igracima koje bi Roma mogla prodati tu su Pjanic 30-40, Benatia 30-40, Strotman 30.
Prosle godine su sa tranferima bili u plusu 40 miliona tako da nevjerujem da ce ove godine ista prodavati. Po meni jos je neophodan taj klasni spic za LP.. imaju Destra za Seriu A. Ovog sad sto su kupili za 30 miliona nezz kako mu ime je po meni bio nepotreban (posto igra wingera a tu imaju florenzcija kojeg treba forsirati sigurno moze napraviti transfer od 20-30 miliona sljedece godine) ali po onom sto sam vidio na youtube'u vidi se da je klasa.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 17 jul 2014, 15:46

Cestitam
slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 jul 2014, 16:16

IlCapitano je napisao/la:Ne znam kakve veze ima 90 godina FIATovih para sa ovim što Marotta ima na raspolaganju? On trenutno samo može sanjati toliki novac u rukama. S druge strane, amerikanci ga očigledno trenutno imaju i spremni su ga dati na raspolaganje Sabatiniju.
90 godina FIATovih ulaganja su stvorile klub u koji su hteli da dodju Vidal, Pogba, Llorente i Pirlo. ;)
BTW, nije li se od FIATovih tj. Exorovih para onomad dovodilo sve-u-16 i tako formirao tim sa Buffonom, Nedvedom i ostalima, na koji su "nakalemljeni" likovi poput Diega, F.Mela...chijom se prodajom skupilo dovoljno za pojachanja koja su konachno vratila Juventus na vrh :?:

IlCapitano je napisao/la:Normalno da svako ima grešaka, to je neizbježno. Koje su to greške Marotte da su skupo koštale Juventus? Pogotovo ih nema 5-10, a da se na njih računalo u iole ozbiljnom kontekstu. Martinez, Elia, Krasić je tu i tamo.
Najveca greshka Marotte je nedovodjenje Verrattija, a onda idu transferi poput Giovinca, Krasica, Martineza i sl.

IlCapitano je napisao/la:Kad je Sabatini došao u Romu? Sezona 2011/12? Imao je i on grešaka... Borriello, Krkić, Stekelenburg, donekle i Osvaldo, ali eto njega možemo svrstati u ovu Krasićevu grupu. Ljajić daleko od očekivanja...
Sabatini nije potpisao Borriella, na Osvaldu, Boriniju i sl. je zaradio, a Krkic i Stekelenburg su bili nikakvi tj. vrlo mali gubici. Shta ce biti sa Ljajicem - videcemo. Za sad su u minusu od 12 milja ili koliko vec sa njim, jer nije pokazao nishta. ;)
IlCapitano je napisao/la:Isto kao i za pojačanja od 30+ miliona, čak i teže je procijeniti kakav će neko biti od pojačanja koja su drugi otpisali. Kako je Sabatini procijenio da mu se isplati platiti Mehdija 17 miliona, tako je Marotta procijenio da mu se isplati dovesti Pirla kojeg su svi otpisali, pa i navijači Juventusa, Pogbu kojeg je Ferguson lično potcijenio, Teveza kojeg niko nije htjeo, Llorentea koji nije do tog trenutka igrao pola godine nikako, plus je kasnije imao povredu, itd...
Istina, samo shto je Marotta mogao na ime(kluba) da dovuche te igrache u Torino. Taj luksuz Sabatini teshko da je imao.
IlCapitano je napisao/la:Koga je Sabatini doveo od latinosa za sitno pa ga preprodao za velike novce. Ja se mogu sjetiti samo Marquinhosa. I isto kako je Sabatini doveo Marquinhosa za siću pa ga prodao za 30-ak miliona, Marotta u svakom trenutku može Pogbu za 70-ak, Vidala za 60, što je ogroman profit kada su obojica dovedeni za 12 miliona €.
Potrazhi pod E.Lamela i J.Pastore. U tu dvojicu je ulozhio nekih 20m€, a dobio za njih oko 80m€.
Sluchaj Marquinosa si sam opisao.

:arrow:

L'Avvocato je napisao/la:Ma dobro ba, voli to tako Magični da rezonuje, njegovo mišljenje, njegov stav :)
Ne, nego cu da choporashim i aklamacijski prihvatam sve shto mi autoritet od moderatora servira...

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jul 2014, 16:27

IlCapitano je napisao/la:Ne znam kakve veze ima 90 godina FIATovih para sa ovim što Marotta ima na raspolaganju? On trenutno samo može sanjati toliki novac u rukama. S druge strane, amerikanci ga očigledno trenutno imaju i spremni su ga dati na raspolaganje Sabatiniju.

Normalno da svako ima grešaka, to je neizbježno. Koje su to greške Marotte da su skupo koštale Juventus? Pogotovo ih nema 5-10, a da se na njih računalo u iole ozbiljnom kontekstu. Martinez, Elia, Krasić je tu i tamo.

Kad je Sabatini došao u Romu? Sezona 2011/12? Imao je i on grešaka... Borriello, Krkić, Stekelenburg, donekle i Osvaldo, ali eto njega možemo svrstati u ovu Krasićevu grupu. Ljajić daleko od očekivanja...

Isto kao i za pojačanja od 30+ miliona, čak i teže je procijeniti kakav će neko biti od pojačanja koja su drugi otpisali. Kako je Sabatini procijenio da mu se isplati platiti Mehdija 17 miliona, tako je Marotta procijenio da mu se isplati dovesti Pirla kojeg su svi otpisali, pa i navijači Juventusa, Pogbu kojeg je Ferguson lično potcijenio, Teveza kojeg niko nije htjeo, Llorentea koji nije do tog trenutka igrao pola godine nikako, plus je kasnije imao povredu, itd...

Koga je Sabatini doveo od latinosa za sitno pa ga preprodao za velike novce. Ja se mogu sjetiti samo Marquinhosa. I isto kako je Sabatini doveo Marquinhosa za siću pa ga prodao za 30-ak miliona, Marotta u svakom trenutku može Pogbu za 70-ak, Vidala za 60, što je ogroman profit kada su obojica dovedeni za 12 miliona €.

Maga Marottu ću opisati samo u jednoj rečenici. Matri za 12 u Milan a Tevez u Juve za 12. Dovede nam čovjek igrača koji nam je 80% donio skudeto, dakle Marotta je tu čak zaslužniji od samog trenera, sumnjam da bi sa Matriem, Vučinićem i Quagom plus Llorente pratili i prestigli Romu a na kraju ju i dotukli sa 17 razlike.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jul 2014, 16:35

sto je ovaj njihov bolji? zat sto se ne boji prodati anonimnog za 40 miliona (transfer godine u Italiji) + i Osvalda je uvalio masno i za te pare doveo bolje igrace..zat sto se ne boji rizikovati i iskihati 22 miliona za talenta..Iturbe je 22+2.5 bonusa (nista vise)...

Marota sutra nek proda Pogbu za 70 miliona skeptican sam da ce dovesti i pola kvalitetne igrace za te pare...

to svi znaju meni je Moggi ideal operativca, a ovaj me puno vise podsjeca na istog nego Marota
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 jul 2014, 16:43

MaGiCa je napisao/la:90 godina FIATovih ulaganja su stvorile klub u koji su hteli da dodju Vidal, Pogba, Llorente i Pirlo. ;)
BTW, nije li se od FIATovih tj. Exorovih para onomad dovodilo sve-u-16 i tako formirao tim sa Buffonom, Nedvedom i ostalima, na koji su "nakalemljeni" likovi poput Diega, F.Mela...chijom se prodajom skupilo dovoljno za pojachanja koja su konachno vratila Juventus na vrh :?:
Osvrnut ću se samo na dvije stvari pa da završimo.

FIAT, Exor i sve ostalo nema nikakve veze sa trenutnim poslovanjem Marotte. Čovjek ima novac koji zaradi od prodaje igrača, možda još koji milion gore i napravio je trostrukog šampiona Italije od toga. I nije stagnirao nego svake godine unaprijedio sastav.

Parama od Zidanea i dodatnim kapitalom dovedeni su Gigi, Nedved i Thuram, što je kasnije sve upropašteno skandalom i amaterima u upravi.

Na Amaurija, Mela i Diega je potrošeno 75 miliona, a jedini konkretan novac zarađen je od prodaje Diega za 15. Amauri i Melo su se vukli po posudbama i praktički ništa nije zarađeno na njima. Da ne spominjem kasnije Tiaga, Almirona, Iaquintu, Sissoka, uz gubitak novca od skandala i prodavanja igrača ispod cijene što je sve na kraju dovelo do toga da Marotta radi sa parama koje nemaju veze sa prijašnjim ulaganjima.
MaGiCa je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Ma dobro ba, voli to tako Magični da rezonuje, njegovo mišljenje, njegov stav :)
Ne, nego cu da choporashim i aklamacijski prihvatam sve shto mi autoritet od moderatora servira...

Ja ne znam koji je tvoj problem stvarno. Nije bilo rasprave otkad sam postao moderator u kojoj se ti nisi eventualno osvrnuo na to kako moderator tebi nešto nameće, servira, tiranizira i sl. Izmišljaš stvari.

Samo za to 'chopor' sam te opomenuo bar 5 puta dosad i ne prestaješ. Bilo bi lijepo da što prije shvatiš da je izjednačavanje ljudi sa životinjama i njihovim ponašanjem uvreda i prestaneš.

Ako imaš još nešto da mi kažeš, cijenio bih da to uradiš ili na Juventusovoj temi ili preko privatne poruke, na temi Rome više nema smisla.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 jul 2014, 17:04

IlCapitano je napisao/la:Osvrnut ću se samo na dvije stvari pa da završimo.

FIAT, Exor i sve ostalo nema nikakve veze sa trenutnim poslovanjem Marotte. Čovjek ima novac koji zaradi od prodaje igrača, možda još koji milion gore i napravio je trostrukog šampiona Italije od toga. I nije stagnirao nego svake godine unaprijedio sastav.

Parama od Zidanea i dodatnim kapitalom dovedeni su Gigi, Nedved i Thuram, što je kasnije sve upropašteno skandalom i amaterima u upravi.

Na Amaurija, Mela i Diega je potrošeno 75 miliona, a jedini konkretan novac zarađen je od prodaje Diega za 15. Amauri i Melo su se vukli po posudbama i praktički ništa nije zarađeno na njima. Da ne spominjem kasnije Tiaga, Almirona, Iaquintu, Sissoka, uz gubitak novca od skandala i prodavanja igrača ispod cijene što je sve na kraju dovelo do toga da Marotta radi sa parama koje nemaju veze sa prijašnjim ulaganjima.
Ajde, dobro. Nisu novci koji su formirali extra jaki Juve vazhni, jer Marotta je charobnjak - sam po sebi.
Sabatini je qrac od ovce, jer samo kupuje americhkim parama. :yawn:

Ja ne znam koji je tvoj problem stvarno. Nije bilo rasprave otkad sam postao moderator u kojoj se ti nisi eventualno osvrnuo na to kako moderator tebi nešto nameće, servira, tiranizira i sl. Izmišljaš stvari.

Samo za to 'chopor' sam te opomenuo bar 5 puta dosad i ne prestaješ. Bilo bi lijepo da što prije shvatiš da je izjednačavanje ljudi sa životinjama i njihovim ponašanjem uvreda i prestaneš.

Ako imaš još nešto da mi kažeš, cijenio bih da to uradiš ili na Juventusovoj temi ili preko privatne poruke, na temi Rome više nema smisla.
Naravno da cu da se pozivam na tvoju funkciju, jer si izuzetno neobjektivan, ignorantan, shtavishe na momente i bezobrazan. Ova diskusija i jeste primer toga.
Niko ovde ne izjednachava ljude i zhivotinje. To su samo tvoja uchitavanja.
A kad te budem video da zavodish red onima koji sve i jednu temu troluju (kao onomad Napolijevu u sluchaju Zunige), a kojima je to razlog postojanja, umesto shto mi po ko zna koji put "skrecesh pazhnju na neshto" - mozhda i nece postojati ovakav ton upucen tebi.

:arrow:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 jul 2014, 17:57

odlican posao :bow:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 17 jul 2014, 19:32

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 17 jul 2014, 19:49

Sabatini nije doveo ni Krkica ni Boriella, na Osvaldu cak zaradio koji milion. Ljaljic 6 golova 6 asistencija, odlican ucinak igraca s klupe. Marquinhosa doveo za 5 prodao za 35, Lamelu prodao za 32, Dodoa doveo dzaba prodao za 9mil.

Jel istina da je Sabatini nedavno izjavio da ce na kraju on odlucit gdje ce Iturbe zavrsit i da ce mu on odredit cijenu? Na kraju ga dovede za 22mil + 2.5mil bonusa.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.