Mi veceras mozemo biti samo na dobitku. Igramo na pravom stadionu, koji izgleda bas onako svjetski, protiv ekipe koja je pretrpila puno izmjena (vise nego nas Zeljo), uz to nasi navijaci, koji ce biti motiv vise, zatim atmosfera medju igracima... Mislim da ima razloga za , u najmanju ruku, blagi optimizam. Oni su bolja ekipa od Lovcena, to govore svi, od Adzema, igraca, i na kraju krajeva igraju u kvalitetnijoj ligi nego sto je crnogorska, ali u dvije utakmice tesko da mogu napraviti neki rezultat. Specijalno zbog toga sto drugu utakmicu igramo kao "domacini", nadam se pred VELIKIM BROJEM NAVIJACA. Pozitivan rezultat bi bio svaki onaj kada bi dali gol, a da o vise golova i ne govorim. O porazu i ne pomisljam, ne zato sto me u ovom trenutku nose emocije, vec zato sto su i oni svjesni da smo blizi pobjedi. Mozda prije nismo imali srece sa zrijebom i protivnicima, od Plzena, Makabija, Hapoela, ovaj put, i pored svih nasih problema, momci su se izdigli iznad svega, uprava uradila pravu stvar, IMAMO PRAVO I MORAMO POZITIVNO RAZMISLJATI. Proteklih deset godina smo bili jedina ekipa koja je dala tri gola u gostima, a da nije prosla dalje, jer smo igrali sa jakom Viktorijom. Ja osjecam da cemo zbog toga veceras naplatiti sva nerviranja i kidanja od proteklih sezona. Istina, protiv Lovcena jeste skripalo, i ne kaze niko da nece mozda i veceras, ali momci su probili led, pokazali da je htijenje i zalaganje odlika ove ekipe, i da je teren mjerilo svega. Ko te pita koliki je rezultat kad prodjes dalje... Igra ce se vremenom popraviti, to je prirodna stvar, a ekipa uz ovog trenera stasati. Pokazao je ko je gazda, da postaje pravi autoritet, a ko ne vjeruje, bujrum na trening. Tamo samo mozes cuti DODAJ, PRVA, LEDJA, ISTRCI, ostalo se covjek pita, ali na jedan kulturan nacin. On je taj koji ce napraviti dobre stvari. Nase je da ponekad istrpimo mladje igrace, poneki potez izazvan neiskustvom, stvari ce samo tako potpuno doci na svoje. O finansijskom momentu ne treba ni govoriti poslije ove avanture sa Metalurgom. Znam da zvuci kao da smo ih vec apsolvirali, ali ovaj optimizam ima i pokrice ( a napisao sam ga gore ). Ko god od njih bude igrao, ja sam uvjeren da ce dati i ono vise od svojih mogucnosti. Neka im motiv budu momci koji su prevalili 600 i kusur kilometara u jednom pravcu, u ko zna kakvim autobusima, da bi zbog njih, i zbog dresa kojeg nose poderali grla, dlanove, kao i uvijek do sada. Koliko sam upoznat, ova ekipa Metalurga ima dobrog golmana, kojeg imamo i mi (mislim puno boljeg od njihovog), dobrog desnog beka, i dobrog desnog krilnog igraca. Ostalo su prosjecni igraci makedonske lige. E sad, pored Antolovica, Stanic, Tomic, Kvesic, Bucan, i ostatak ekipe su sigurno kvalitetniji od njih. Po meni dovoljan razlog da ostvarimo dobar rezultat. Sve ce se znati veceras nekad, i nadam se da ce vijesti biti povoljne za nas. U TO NEMAM NIKAKVE SUMNJE. ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...