Ajax, druze, ti ovim svojim postovima trazis neku logiku u Safetovim formacijama ali tesko da ces je naci.. Mi smo igrali bez lijevog beka, valjda nezabiljezeno u modernoj fudbalskoj historiji. To ne treba da nas iznendjuje jer je strucnjak u najvaznijoj utakmici kvala krenuo bez zadnjeg veznog, pa ga Hajrovic spasio golcinom od otkaza i sramote pred cijelom BiH javnosti....Ajax je napisao/la:Ima Lulica ili Salihovica koji jesu trkaci ali doduse niso toliko dobri u defanzivi kao Seo ( cak i ako je on po Papetu neiskusan jos uvjek je bolji od njih dvojice u defanzivi ). I to samo pod uslovom da Lulic ili Salihovic odigraju samo beka. I da ispred jednog od njih dvojice igra pravo krilo a ne Miske ( lazno krilo ). Tada bi to moglo jos nekako i proci. Ali ovo taktika gdje Lulic igra i beka i krilo to ne moze proci nikako.Ibizevic je napisao/la:Kaže napravili nezamjenjivog igrača, oj panju, levatu, seljačino ortodoksna. Pa normalno da je nezamjenjiv kad nemaš lijevog beka i trkača poput njega.
Sead Kolašinac
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Consigliere
- Kontakt:
Re: Sead Kolašinac
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Druze kao sto rece Goalgetter mi smo igrali 3-6-1. Nismo igrali bez lijevog beka. Bekovi su bili Spahic i Mujdza. A krila Lulic i Hajrovic. Imas sve objasnjeno na Papetovoj temi. Mada pojedinci ce sada ljepit smajlije ali upravo tako je to izgledalo na terenu cak i ako to mozda nije bila Papetova namjera, znaci 3-6-1. Lulic je igrao vise krilo koje se je ponekad vracalo pozada ( kao Hajrovic ). A Miske umjesto da je odigrao krilo on se je povlacio u sredinu terena.Consigliere je napisao/la:
Ajax, druze, ti ovim svojim postovima trazis neku logiku u Safetovim formacijama ali tesko da ces je naci.. Mi smo igrali bez lijevog beka, valjda nezabiljezeno u modernoj fudbalskoj historiji.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 jul 2014, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Godinama su se Lulic i Salihovic mjenjali na bekovskoj poziciji ali shvatam da to ne znaju ovi koji reprezentaciju prate tek nekih pola godine-godinu. I u svojim klubovima to cesto igraju.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ok, prihvatam. A ko je bio onda lijevo krilo kod nas ako je Lulic bio lijevi bek protiv NIG? Zelim precizan i direktan odgovor samo na to postavljeno pitanje bez saranja naokolo.calcio je napisao/la:Godinama su se Lulic i Salihovic mjenjali na bekovskoj poziciji ali shvatam da to ne znaju ovi koji reprezentaciju prate tek nekih pola godine-godinu. I u svojim klubovima to cesto igraju.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 17 jul 2014, 15:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Ovako je to bilo 3-6-1. Spaha bek a Lulic krilo. Cuj Misimovic kriloDonCorleone je napisao/la:Ok, prihvatam. Ako ko je bio onda lijevo krilo kod nas ako je Lulic bio lijevi bek protiv NIG?calcio je napisao/la:Godinama su se Lulic i Salihovic mjenjali na bekovskoj poziciji ali shvatam da to ne znaju ovi koji reprezentaciju prate tek nekih pola godine-godinu. I u svojim klubovima to cesto igraju.
Samo sto je Lulic opet zajebao sve. Jer se nije vracao i nije pomagao Spahicu koji NE MOZE odigrati beka protiv brzih Nigerijaca sa svoje 33 godine.

- Unknown Genius
- Kontakt:
Onda u modernoj fudbalskoj historiji nije zabilježeno da je neko odigrao utakmicu sa jednim stoperom, ako gledaš iz te perspektive.Ajax je napisao/la:Druze kao sto rece Goalgetter mi smo igrali 3-6-1. Nismo igrali bez lijevog beka. Bekovi su bili Spahic i Mujdza. A krila Lulic i Hajrovic. Imas sve objasnjeno na Papetovoj temi. Mada pojedinci ce sada ljepit smajlije ali upravo tako je to izgledalo na terenu cak i ako to mozda nije bile Papetova namjera, znaci 3-6-1. Lulic je igrao vise krilo koje se je ponekad vracalo pozada ( kao Hajrovic ). A Miske umjesto da je odigrao krilo on se je povlacio u sredinu terena.Consigliere je napisao/la:
Ajax, druze, ti ovim svojim postovima trazis neku logiku u Safetovim formacijama ali tesko da ces je naci.. Mi smo igrali bez lijevog beka, valjda nezabiljezeno u modernoj fudbalskoj historiji.
U formaciji 3-5-2 ili 5-3-2 (ili u našem slučaju 3-6-1) igra se sa tri stopera, i dva wing back-a što bi rekli Englezi. Dakle, moraš imati dva igrača koji su bekovi, ali mogu pomoći naprijed i moraju imati enorman broj pretrčanih kilometara. A ne da jedan i ispunjava to (Mujdža), a drugi (Lulić), kao što i sam kažeš, "ponekad se vraća nazad".
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- calcio
- Kontakt:
Nidje veze.Ajax je napisao/la:Ovako je to bilo 3-6-1. Spaha bek a Lulic krilo. Cuj Misimovic kriloDonCorleone je napisao/la:Ok, prihvatam. Ako ko je bio onda lijevo krilo kod nas ako je Lulic bio lijevi bek protiv NIG?calcio je napisao/la:Godinama su se Lulic i Salihovic mjenjali na bekovskoj poziciji ali shvatam da to ne znaju ovi koji reprezentaciju prate tek nekih pola godine-godinu. I u svojim klubovima to cesto igraju.![]()
![]()
Mujdza je protiv Nigerije bio ofanzivniji od Lullica a kod tebe je on maltene stoper a Lulic krilni napadac.
Kako vam ne dosadi postavljati ove lazne formacije?
@Corleone, na papiru je Mismovic bio najblize poziciji lijevog krila. I jest tu proveo dosta vremena ali se dosta uvlacio u sredinu.
Joj @Ajax a taman sam mislio da prestanem da te kritikujem.
Kakva crna 3-6-1
Kakva crna 3-6-1
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Bravo. Miske se uvlacio u sredinu, Lulic zauzimao njegovu poziciju u napadu i ostala rupa u odbrani, konacno si shvatio.calcio je napisao/la: @Corleone, na papiru je Mismovic bio najblize poziciji lijevog krila. I jest tu proveo dosta vremena ali se dosta uvlacio u sredinu.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ok, hvala na odgovoru. Misimovic je bio na papiru lijevo krilo a i proveo je dosta vremena na lijevom krilo, kako ti kazes, dakle igrao je povremeno lijevo krilo? Samo da i ne, molim. Kada se Misimovic uvlacio u sredinu, ko je bio tada lijevo krilo?calcio je napisao/la:
@Corleone, na papiru je Mismovic bio najblize poziciji lijevog krila. I jest tu proveo dosta vremena ali se dosta uvlacio u sredinu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Zaboli me za tvoju kritikuClutch je napisao/la:Joj @Ajax a taman sam mislio da prestanem da te kritikujem.
Kakva crna 3-6-1
Ali kad si vec tako konstruktivan prikazi ili nacrtaj formaciju koja je stvarno igrala protiv Nigerije. Znaci Lulic bek, Misimovic krilo
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 jul 2014, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
- DonCorleone
- Kontakt:
Jesi li vidio kako majstori odradjuju posao, a jos uvijek nemam platu kakvu zelimMozambik je napisao/la:Bravo. Miske se uvlacio u sredinu, Lulic zauzimao njegovu poziciju u napadu i ostala rupa u odbrani, konacno si shvatio.calcio je napisao/la: @Corleone, na papiru je Mismovic bio najblize poziciji lijevog krila. I jest tu proveo dosta vremena ali se dosta uvlacio u sredinu.
Dobar je, proslo haman mjesec od utakmice a on tek shvatio sta je Sajo izveo na terenDonCorleone je napisao/la:Jesi li vidio kako majstori odradjuju posao, a jos uvijek nemam platu kakvu zelimMozambik je napisao/la:Bravo. Miske se uvlacio u sredinu, Lulic zauzimao njegovu poziciju u napadu i ostala rupa u odbrani, konacno si shvatio.calcio je napisao/la: @Corleone, na papiru je Mismovic bio najblize poziciji lijevog krila. I jest tu proveo dosta vremena ali se dosta uvlacio u sredinu.![]()
![]()
.
- calcio
- Kontakt:
Ja ne kontam ovo vase razmisljanje, po vama bi igraci trebali biti staticni i samo na jednoj poziciji cekati loptu.
Jos nesto, nisu nasi igraci glupi pa da samo srljaju naprijed. Pogotovo igraci i radnici kao Lulic koji uvijek u podsvjesti imaju defanzivne zadatke. Pa i Spahic kada krene prema naprijed sto on cesto radi, uvijek se neko vrati da pokrije rupu iza njega. Ali eto, izgubili smo i zbog toga nista ne valja, imali smo rupe pozadi, na sredini, naprijed, na golu, na klupi... svugdje rupe i sve greske. Tako je to kad izgubis, nista ne valja. Ni Lulic ne valja, klocina. Gdje ce on igrati beka. Ne zna ni hodati.
Jos nesto, nisu nasi igraci glupi pa da samo srljaju naprijed. Pogotovo igraci i radnici kao Lulic koji uvijek u podsvjesti imaju defanzivne zadatke. Pa i Spahic kada krene prema naprijed sto on cesto radi, uvijek se neko vrati da pokrije rupu iza njega. Ali eto, izgubili smo i zbog toga nista ne valja, imali smo rupe pozadi, na sredini, naprijed, na golu, na klupi... svugdje rupe i sve greske. Tako je to kad izgubis, nista ne valja. Ni Lulic ne valja, klocina. Gdje ce on igrati beka. Ne zna ni hodati.
Jos nesto vidio bi ja vas dali bi jos onoliko kritkovali Spahica a hvalili Sunjica. Da je kojim slucajem Spahic odigrao vise u sredini a Sunjic da je izlazio na ljevog beka. Znaci da su samo zarotirali svoje pozicije. Spahic je spor ali Sunjic je jos sporiji. I jedan i drugi mogu odigrati iskljucivo centralnog stopera. Nikakvog beka ili polu beka. Nemaju se oni sta izvlacit na beka i igrat jedan na jedan protiv napadaca ( Spahic - Emenike ) jer ni jedan ni drugi nemaju potrebnu brzinu ni motoriku. Spahic je nekad mozda i imao. Ali sada sa skoro 34 godine on to nema vise. I to je selektor trebao da zna. Spahic i Sunjic su dobri kada igraju centralno u odbrani blizu golmana. Kada su jedan na jedan na otvorenom prostoru sa nekim brzim napadacem oni bivaju nadigrani i nadtrcani ( gol Emenikea )

Ajax je napisao/la:Zaboli me za tvoji kritikuClutch je napisao/la:Joj @Ajax a taman sam mislio da prestanem da te kritikujem.
Kakva crna 3-6-1![]()
Ali kad si vec tako konstruktivan prikazi ili nacrtaj formaciju koja je stvarno igrala protiv Nigerije. Znaci Lulic bek, Misimovic krilo![]()
ili kako vec. Nacrtaj momak.
![]()
Nema se tu šta crtati jer ono uopšte nije bila nikakva formacija, ono je bio pokušaj formacije.
Pape je izveo 4-5-1, i sam je sinoć to rekao i želio je da ima 5 tehnički potkovanih veznjaka, kako bi mi njih posjedom dobili, s obzirom na vrlo lošu prvu utakmicu Nigerije protiv Irana, na to se računalo. To ti je Pape i sam sinoć rekao.
Eh sad, najveći fail u svemu tome je što je on zaboravio da mu 4 dizelaša u veznom redu ne mogu trčati nazad i raditi odbrambene taktičke zamisli koje je on očigledno unaprijed smatrao kao moguće. Misimović je igrao lijevo krilo. Pa ja ne znam da je Miske u zadnjih 5 godina ikad igrao na lijevom krilu, a eto baš to dobije da igra u najvažnijoj našoj utakmici. Zatim pomjeranje Pjanića iza Džeke, čime Pjanić gubi svoju osnovnu vrijednost, a to je kreiranje naših napada i distribucija lopte iz odbrane ka napadu, gdje je on dobar dio utakmice izgledao kao izgubljen, ne znajući zapravo ni šta igra. To mi je najveću glavobolju zadavalo dok sam gledao utakmicu. Vidjelo se da se Mire trudi i da želi i može, ali jednostavno u pojedinim trenucima nije znao šta i gdje da igra. Kad tome dodaš rovitog i nedovoljno spremnog Lulića, koji nije igrao ni odbranu ni napad, shvatiš da je ta formacija, i taktika možda i najgora u jednoj utakmici ovog SP-a. Odnosno ne možda, siguran sam u to.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
calcio, ako zatreba pomoć javi, mada vidim da šamaraš bez problema.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Goalgetter
- Kontakt:

Sreca pa imaju ljudi koji se bave sa tim evo prikaza, tako da nema dilema da je Lulic bio sam na lijevoj strani. A desnu stranu su cuvali Mujdza i Hajrovic. Selektor je odlucio prepustiti rovitom Lulicu da ide i u ofanzivu i defanzivu, i tako je bio istrosen vec u prvom poluvremenu. Nekolicinu napada ga nije bilo da podrzi odbranu, jer nije imao snage da se stalno vraca.
@ Clutch
Kolika je u % greska Susica za poraz protiv Nigerije po tebi. Znaci izbor taktike kao i zamjene koje je vrsio. I njegovo poznavanje/skauting protivnika.
Pjanic je bio izgubljen zato jer je Pape gurnuo Medunjanina na njegovu poziciju. Na kojoj se je Pjanic super snazalio u zadnje tri utakmice prije Nigerije. Umjesto Medunjanina je trebao uvesti pravog beka Kolasinca. To je njegova najveca greska. To je jasno ko dan. A Pjanica na poziciju koju je igrao Medunjanin u toj utakmici.
Kolika je u % greska Susica za poraz protiv Nigerije po tebi. Znaci izbor taktike kao i zamjene koje je vrsio. I njegovo poznavanje/skauting protivnika.
Pjanic je bio izgubljen zato jer je Pape gurnuo Medunjanina na njegovu poziciju. Na kojoj se je Pjanic super snazalio u zadnje tri utakmice prije Nigerije. Umjesto Medunjanina je trebao uvesti pravog beka Kolasinca. To je njegova najveca greska. To je jasno ko dan. A Pjanica na poziciju koju je igrao Medunjanin u toj utakmici.
- calcio
- Kontakt:
Super. Hajde sad pogledaj nigerijsku postavu i vidices da su po stranama igrali identicno kao i mi. Ambrose sam na toj strani i Odemwingie koji je igrao slicnu poziciju kao i Misimovic.Goalgetter je napisao/la:
Sreca pa imaju ljudi koji se bave sa tim evo prikaza, tako da nema dilema da je Lulic bio sam na lijevoj strani. A desnu stranu su cuvali Mujdza i Hajrovic. Selektor je odlucio prepustiti rovitom Lulicu da ide i u ofanzivu i defanzivu, i tako je bio istrosen vec u prvom poluvremenu. Nekolicinu napada ga nije bilo da podrzi odbranu, jer nije imao snage da se stalno vraca.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, stokastoka23, Venom i 39 gostiju.